Dodaj do ulubionych

Smród Spalenizny - Młynów

IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 06:30
Dziś z rana ponownie obudził mnie smród spalenizny. Tym razem jednak nie wytrzymałem i postanowiłem opisać sytuację na forum licząc, że znajdzie się grupa osób mieszkających w kwadracie ulic Prymasa 1000-lecia, Górczewska, Młynarska, Obozowa których problem także dotyczy i być może razem coś na to poradzimy.

O co chodzi? Otóż od ponad roku kilka razy w miesiącu nad wyżej wspomnianym obszarem unosi się chmura dymu - i mówiąc chmura mam na myśli sytuację, że za oknem jest biało od dymu - a jeżeli przez przypadek w tym momencie masz w mieszkaniu uchylone okno, to zwyczajnie nie daje rady oddychać. Zwykle całe to zadymianie ma miejsce w godzinach między 4 a 5 rano, czasami jednak dzieje się to między 2 a 3 w nocy. Smród na mój nos palonego plastiku.

Niefart chciał, że dzisiejszego poranka widziałem skąd ów słup dymu się unosi. Chodzi oczywiście o okolice nieszczęsnego skupu złomu przy ul. Jana Ostroroga 23 (www.stal-pol.eu/) i zarośniętej parceli do niego przylegającej:
g.co/maps/v58yp
Wiatr tego poranka był idealny, aby zaczadzić połowę mieszkańców Młynowa:
imgur.com/AJS8Q
Dym zapewne pochodzi z palenia izolacji kabli miedzianych dokonywanej przez albo "biznesmenów" dowożących towar na skup złomu, albo przez samych pracowników ów skupu.

Co można zrobić, aby ukrócić proceder trucia mieszkańców naszej dzielnicy:
1. Zadzwonić na komendę policji na ulicy Żytniej i opisać sprawę (ja tak zrobiłem): Oficer Dyżurny tel. 22 603-72-55, 22 603-72-56
2. Zadzwonić do firmy Stal-Pol i opisać problem: tel. kom.: 0 602 241 973
3. Zgłosić gdzie się jeszcze da, aż ktoś łaskawie nas wysłucha i ruszy tyłek, aby coś z problemem zrobić
Obserwuj wątek
    • aurita Re: Smród Spalenizny - Młynów 08.05.12, 14:15
      To ja to dzis czulam na Bemowie w formie mocno rozrzedzonej... fuj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka