Dodaj do ulubionych

Oj, ile jadu na forum!!! Wiocha zjechała się ....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 22:12
na BEMOWO.
Pokupili mieszkania w mieście i myślą że będą mieli jak u siebie na wiosce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bemovvi@k Re: Oj, ile jadu na forum!!! Wiocha zjechała się IP: *.acn.waw.pl 27.05.09, 23:33
      No widzisz, Edek, ja tu się wychowałem, plany budowy trasy znam jeszcze ze szkolnych lat a występujące na forum i w tvn towarzystwo zapewne niespecjalnie długo mieszka w Warszawie a o naszym Bemowie już nie wspominając. Narobiły im deweleppery wody z mózgu, zauroczyły rycinami zielonych sadów czy stawów pośród drzew jabłoni a tymczasem bach - droga ekspresowa koło domu. No masz babo placek! A my nic nie wiedzieli! Jakieś czcze bicie piany, czy 4 metry, czy 2 czy 1,5. Mnie to wisi i tak 20 lat temu nie było mowy o żadnym wykopie, bo ulica miała iść wierzchem. No tak, nie było wtedy tych osiedli przy Dyw303, Narwiku a Pełczyńskiego to w ogóle takiej ulicy nie było. Powiedzmy sobie szczerze, że plany budowy S8 są starsze od wielu zaradnych 30latków ładujących się na następne 30 lat w kredyt w Catalinie czy innym DORze. Towarzystwo się zadłużyło, dostało wciry na drogim Franiu, spodziewało się gajów, sadów i sadzawek a dostało łącznik autostrady. No jaka ta Warszawa niegościnna! ;-D
    • Gość: Yelonek Racja Edziu IP: 62.233.167.* 28.05.09, 09:25
      Bemowo zawsze (od min. 15 lat) widziało mniej więcej jak będą poprowadzone trasy
      ulice itd. i uparte wszędobylskie jątrzenie garstki oderwanych od realiów życia
      osób powoli się nudne. Ja się cieszę będzie trasa będzie się śmigać szybciej do
      pracy na wywczas itd.
      Po prostu Nasze Bemowo trzeba KOCHAĆ takim jakie jest a wszak jest PIĘKNE!
      • aurita Re: Racja Edziu 28.05.09, 09:37
        jezeli plany sa takie stare (a sa starsze niz 15 lat) to nalezalo trase
        dostosowac do AKTUALNYCH warunkow (np wykop to bardzo dobry pomysl).
        Szkoda ze na mapach GDDIK nadal nie ma niektorych osiedli
        • Gość: Bemovvi@k Re: Racja Edziu IP: *.acn.waw.pl 28.05.09, 11:48
          Dostosowanie planów musi przebiegać w/g kolejności ustalania. Najpierw trasa, potem reszta i tej kolejności należy się trzymać, w tej kolejności sprawy postępują i dobrze. A to, że na mapach GDDKiA nie ma nowych osiedli mieszkaniowych to w niczym nie usprawiedliwia niewiedzy i protestów nowozamieszkałych. Jak się ludzie dawali nabierać na mrzonki developerów, niech nie mają pretensji teraz do GDDKiA i do wykonawcy prac. Wielkie zdziwienie nagle, że trasa pod oknami wyrasta i rzekomo ogłuszać będzie. To zupełnie jak z samolotami podchodzącymi do lądowania na Okęciu nad Bemowem. Kto mieszka na Bemowie od lat, kto tu wyrósł, wie dobrze na pamięć, że co roku, w maju, z powodu remontu pasa, ruch idzie tędy. A jednak na tym właśnie forum, co roku w maju, gdy samoloty puszczają nad Bemowem, natychmiast odzywają się lamenty nowobemowiaków. Że podobno spać nie mogą, że hałas, że nie idzie żyć. A ja sobie w tym czasie siedzę na tarasie, klepię w lapcia i delektuję się boeingami sunącymi mi nad głową. Jestem do nich tak przyzwyczajony, jak do świadomości trasy S8, na którą czekam z utęsknieniem. To będzie wielki dzień, jak z nieodległego węzła Lazurowa wjadę sobie na ekspresówkę i pomknę do Konotopy a stamtąd wszędzie w szeroki świad. Życie na Bemowie jest klawe, tylko trzeba czuć bluesa tej dzielnicy. Kto się wychował pośród łąk, pól i piaszczystych dróżek, temu wszystko co wielkomiejskie przeszkadza. A to samoloty żyć nie dają a to trasa ogłusza. Malkontenci...
          • Gość: obserwator Wielkomiejskie Bemowo hehe IP: *.robbo.pl 28.05.09, 12:03
            Chyba sobie żartujesz określajac Bemowo słowem "wielkomiejski"...
            Może i to jest wielkie miasto dla kogoś, kto wychował się właśnie
            posród pól, łąk itd... No no- kilka samolotów i jedna autostrada.
            Wow.
          • Gość: Skyowy Re: Racja Edziu IP: *.skynet.net.pl 28.05.09, 14:57
            Gość portalu: Bemovvi@k napisał(a):
            To zupełnie jak z samolotami podchodzącymi do lądowania na Okęciu nad Bemowem.
            Kto mieszka na Bemowie od lat, kto tu wyrósł, wie dobrze na pamięć, że co roku,
            w maju, z powodu remontu pasa, ruch idzie tędy. A jednak na tym właśnie forum,
            co roku w maju, gdy samoloty puszczają nad Bemowem, natychmiast odzywają się
            lamenty nowobemowiaków. Że podobno spać nie mogą, że hałas, że nie idzie żyć. A
            ja sobie w tym czasie siedzę na tarasie, klepię w lapcia i delektuję się
            boeingami sunącymi mi nad głową.

Świetnie napisane. Samo życie.
            • Gość: gość Re: Nie Edziu IP: *.acn.waw.pl 28.05.09, 21:35
              Wielkie Bemowo, potrepowskie i pomilicyjne bloczydła. Nowo i nowo,
              wiocha itp. Pamiętam czasy kiedy nie mówiło się Bemowo tylko
              Chamowo, nie było Chomiczówki tylko Chamiczówka. Łaskawie
              przestańcie pierniczyć farmazony jacy to niby jesteśmy
              bardziej "miastowi".
              Pozdrawiam.
              • Gość: obserwator Re: Nie Edziu IP: *.robbo.pl 28.05.09, 21:37
                Pieknie ujete. Trepy i załoga Ursusa :))
                Pozdrawiam lud pracujacy miast i wsi ;)
              • Gość: Warszawiak do goscia warszawianina IP: *.skynet.net.pl 28.05.09, 23:35
                Dla ciebie ćwoku stare Bemowo to bloki milicyjne a dla mnie to Jelonki
                akademickie i Bemowo wojskowe. Taka jest miedzy nami różnica kmiocie!
                • Gość: Bemowiak Re: do goscia warszawianina IP: *.aster.pl 29.05.09, 09:42
                  A dla mnie Bemowo to na pewno NIE amfiteatr z dresiarskim, lodowisko pod
                  ratuszem żeby było widać, chociaż jest 100 lepszych miejsc, telewizor na ratuszu
                  - gdzie obiecane transmisje z sesji rady, czyżby pan młody burmistrz miał coś do
                  ukrycia?, rozpadające się Forty Bema którymi nikt sie nie zajmuje i nie
                  szmatławy propagandowiec o niczym w mojej skrzynce co miesiąc!!!
                  A jeżeli chodzi o radiostacje w lesie to znam je bardzo, bardzo dobrze -
                  proponuję wam wycieczkę w te rejony jak dzielnica świetnie zajmuje sie tym
                  terenem - kondon na kondonie!!! Dzielnica zajmuje się tak z resztą wszystkim i
                  wszelkimi terenami na Bemowie!!!
                  Czym wiec zajmuje się Urząd??????? to pytanie nie jad - po prostu wnerwia mnie
                  nieróbstwo w stylu PO-SLD a jednocześnie marnowanie moich pieniędzy !!!
                  NIe na to płace na Bemowie podatki i nie tego oczekuję ale wiem mieszkańcy z
                  jakim stażem wybrali PO do rządzenia moją Dzielnicą!!! I na pewno nie był to
                  wybór mieszkańców z 30 letnim stażem!
                  Mieszkam na Bemowie od 32 lat i na pewno na Bemowie NIE ŻYJE SIĘ LEPIEJ!!!
                  • omar_1 Szkoda słów - ale odpowiem tak...... 29.05.09, 15:39
                    ....Dla mnie Bemowo to mili sąsiedzi od lat,bliskość lasów na Radiowie,to
                    lotnisko z szybowcami.....

Kiedy chodzę na spacerze to nie zaglądam do śmietników,nie oglądam każdego
                    fruwającego papierka jak ty - i przez to nie widzę "kondona na kondonie".....
                    ....Żenada, dokładnie wyliczyłeś te 32 lata:)...a ja założę się że kmiotkiem
                    pachnącym buraczanymi liśćmi jesteś a przywiozła cię Ciocia Helcia w skrzynce z
                    ogórkami na bazarek na Kole i przez przypadek zakupiono Cię jako wibrator:)

Ciekawe jest to co wypisujesz.Czasami twierdzisz że mieszkasz na Grotach a
                    czasami że przy kościele św.Ewangelisty.A wymawiając komuś jego pochodzenie sam
                    niewątpliwie masz te kompleksy:) Nie pozdrawiam bo kretyna się nie pozdrawia!
                • Gość: gość Do Warszawiaka IP: *.broadband.pl 29.05.09, 16:02
                  Pisałem o początkach Bemowa. Zabolało troszkę, urażona kurna duma?
                  Możesz "ćwokować" i "kmiotować" prosty człowieku, ale historii nie
                  zmienisz.
                  Amen.
                  • Gość: fajny gościu Re: Do Warszawiaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 16:09
                    Gdzie się nie zajrzy wszędzie Jądrasiak
                  • Gość: Warszawiak do goscia warszawianina- przygłupa z Koziej Wólki IP: *.skynet.net.pl 29.05.09, 20:09
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> Pisałem o początkach Bemowa.

Kimocie ja pisałem o początkach Bemowa, czyli lotnisku wojskowym, WAT czy
                    osiedlu akademickim na Jelonkach.
                    Ty napływie wiejski pisałeś o blokach roboli z Ursusa i milicji, które
                    zaistniały później, buraku, na Bemowie i Jelonkach.
                    • omar_1 Tak to jest-synalek trepa-to zero!!! 29.05.09, 21:12
                      Nawet pisać przygłupie z bloków milicyjnych nie umiesz.Przypominam że....trepów
                      do osławionych radarów (śmietnik był ważniejszy niż te radary) ściągano z
                      tzw."zielonych garnizonów" - były to garnizony w miejscowościach gdzie "psy
                      dupami szczekały" i "kozie bobki wcinali" na obiad:)Dla nich Bemowo to było
                      uratowanie życia bo w tych garnizonach to tylko stopień plutonowego
                      (pop.kaloryfera) ich czekał a tak....generalskie lampasy z czasem każdy z nich
                      sobie naszywał:)tak więc na Bemowie od początku same kmioty były i nie wciskaj
                      tu - Auswaisie poniemiecki - że 32 lata jesteś Bemowiakiem bo 46 lat.......PANIE
                      PLUTONOWY.
                      • Gość: Warszawiak do chamów warszawianinów IP: *.skynet.net.pl 29.05.09, 21:25
                        Omar, kmiotami nazywasz pracowników naukowych UW, Politechniki, AM, etc z
                        osiedla Przyjaźń, albo właściciel domów przy pl.Kasztelańskim tj jak sławni
                        Gmurkowie?
                        Gratuluję napływie buraczany kompleksów "plutonowego" z WAT(WAT- Wojskowa
                        Akademia Techniczna- tłumaczę, gdybyś chłoporobotniku nie wiedział co oznacza
                        ten skrót)
                        • Gość: Żenada Omar - zniknij IP: *.aster.pl 30.05.09, 12:13
                          Omar, to co wypisujesz, a przede wszystkim jak wypisujesz sprawia, że nie chce
                          mi sie czytac tego forum, twoich przesiąkniętych agresją "zwierzeń" i twojej
                          "historii" Bemowa.
                          Ja i wielu mieszkańców wiemy jaką Bemowo ma historię, jakie blokie kiedy i dla
                          kogo powstały, jak sie rozwijało
                          A przez takich jak ty historii tej nikt obecnie nie szanuje.
                          Nie sztuka jest obrażać ludzi, sztuką jest dyskutowac z kimś kto opluć plucia
                          jadem nie ma nic do powiedzenia - a ty nie masz - idź więc może na podwórko
                          pokrzycz na dzieci albo przylej żonie, bo tutaj na nic sie nie przydasz
                          • Gość: gość Oj, warszawiak.... IP: *.broadband.pl 30.05.09, 14:00
                            "Kimocie ja pisałem o początkach Bemowa, czyli lotnisku wojskowym,
                            WAT czy
                            osiedlu akademickim na Jelonkach.
                            Ty napływie wiejski pisałeś o blokach roboli z Ursusa i milicji,
                            które
                            zaistniały później, buraku, na Bemowie i Jelonkach"

Nerwy puszczają coraz bardziej :)? Dlaczego tak lubisz obrażać ludzi?
                            Kompleksy, marny intelekt, niski wzrost?

Wróćmy do meritum.Wypisujesz znowu bzdury. Robotnicy Ursusa,
                            herbatniku drogi, zamieszkują raczej osiedle "Niedzwiadek". Lotnisko
                            "Babice" i WAT? Cóż, dzięki nim powstały pierwsze bloki Bemowa, jakby
                            nie patrzeć, dla trepów. MO dołączyło wkrótce.
                            Osiedle akademickie? Sam wymyśliłeś nazwę? Masza na myśli osiedle
                            "Przyjazn"? Powstało pierwotnie dla budowniczych PeKiN-u. Cóż tu
                            więcej komentować? Zresztą, do roku 1989 Jelonki nie miały nic
                            wspólnego z Bemowem. Były to jedynie dwa osiedla na tzw.dalekiej
                            Woli. Połączyła je dopiero Gmina Bemowo. Swoje opowieści o
                            początkach..możesz śmiało umieścić w koszu. Sugeruję zmianę forum,
                            chyba, że chcesz kompromitować się dalej.
                            Miłego wypoczynku.

• Gość: Warszawiak do warszawiania - nowego mieszkańca Warszawy IP: *.skynet.net.pl 30.05.09, 17:02
                              Dzieli nas przepaść kulturowa.
                              Ty oceniasz powstanie Bemowa według swoich kryteriów tj niedanego napływu
                              chłoporobotniczego a ja z perspektywy pracownika naukowego, mieszkańca domów
                              akademickich, który przeprowadził się do nich ze Śródmieścia wiele lat temu,
                              kiedy Twój ojciec był plemnikiem.
                        • omar_1 Na przekór Twojemu prostactwu. 30.05.09, 17:35
                          Synku - podkreślając swoją 32-letnią bytność na Bemowie podkreślasz kompleksy
                          swojego pochodzenia.Jeszcze raz tłumaczę - pulpo buraczana:).W latach 50tych
                          Informacja Wojskowa postanowiła wznowić statutową działalność WAT ale....nie
                          chcieli inteligencików tylko prostych żołnierzy którzy ambicje przedkładali
                          ponad swoje umiejętności.Takie wówczas były czasy.Twoje wspomnienia??? Nie
                          twojego tatusia,bo ty jeszcze wtedy z jaja na jajo skakałeś:)I tak z
                          BorówTucholskich ku Warszawie ruszył eszelon pełen takich prostaków którzy mieli
                          "zamiatać i pilnować" a byli zwykłymi plutkami-kapusiami.Wspominasz
                          radary,pociski...głupcze---wspominasz komuchów - swoich zidiociałych braci!
                          • Gość: Bemovvi@k Re: Na przekór Twojemu prostactwu. IP: *.acn.waw.pl 30.05.09, 23:00
                            Omar, nie projektuj własnego rodowodu na innych użytkowników forum, bo ani ja,
                            ani mój ojciec żadnym eszelonem z Borów Tucholskich nie przyjechał. Bemowo, a
                            ściśle Boernerowo, ma znacznie dłuższą tradycję wojskową i łącznościową niż
                            leśne garnizony LWP. Radiostacja Transatlantycka, osiedle łącznościowców,
                            pozostałości tych obiektów o czymś świadczą. Przynajmniej dla mnie, cywila i
                            bemowiaka, nie żadnego tam kaloryfera przywiezionego spod Tucholi. Wbrew
                            obiegowym opiniom, nie wszyscy rodem z Bemowa są synami oficerów politycznych,
                            trepów z MO albo zamiataczy ściągniętych przez GZI LWP za tow. Bieruta. Nie
                            każdy też w takich środowiskach się na codzień obraca.
                            • Gość: Dumny Bemowiak Omar - Na przekór Twojemu prostactwu. IP: *.aster.pl 31.05.09, 14:12
                              Omar ma typowo komunistyczną tendencję wiedzenia za wszystkich wszystkiego i
                              mierzenia wszystkich swoją miarką. A nie wszyscy byli plutonowymi-kapusiami za
                              komuny Omarze, to, że ty donosiłeś i gryzie cie to mimo 20 lat "demokracji" to
                              nie znaczy, że wszyscy tak robili.
                              Niektórym Bemowo kojarzy się zupełnie z czymś innym i choćbyś wyzywał tu
                              wszystkich następny tydzień od komuchów, borów tucholskich i nie wiadomo czego -
                              nie zmienisz tego...
                              a jak tak bronisz stanu obecnego - idź zapytaj burmistrza Dąbrowskiego o jego
                              wspomnienia i historię Bemowa jaką pamięta - zwłaszcza że ma 33 lata :)))) - na
                              pewno dużo pamięta (głównie jak go koledzy lali i po piwo wysyłali na podwórku
                              bo od małego był lamusem :))) i to upoważnia go do czynienia z Bemowo swojej
                              wizji wg. Kawki :)))
                              Ale jak sie dla niego i PO pracuje to się pluje tak jak pan przykaże :)) -
                              szkoda tylko że we własne gniazdo :((
          • aurita Re: Racja Edziu 30.05.09, 19:51
            > niech nie mają pretensji teraz do
            > GDDKiA i do wykonawcy prac

??? a do kogo maja miec pretensje za brak ekranow np?
      • Gość: pixie plany tras bylyz od dawna IP: *.chello.pl 31.05.09, 19:47
        Juz jako licealistka chodzilam po bemowie z ankietami pytajac sie
        bemowiakow, o wytyczenie trasy S8. Poczatkowo trasa miala przebiegac
        inaczej, ale wzieto pod uwage glosy mieszkanbcow i poprowadzili tam,
        gdzie teraz jest budowana. plany zatwierdzono, wiec dawno. dlugo
        tylko czekano na realizacje.
        Problem polega na tym, ze wowczas kiedy prowadzono ankiety, blokow
        przy "trasie" nie bylo. z czasem deweloperzy zaczeli sobie stawiac
        budynki, ale kazdy z nich wiedzial co bedzie w poblizu.
        Life is brutal.
        • aurita Re: plany tras bylyz od dawna 01.06.09, 08:51
          owszem wiedzial ale komu do lba mogloby przyjsc ze w XXI wieku nie stosuje w
          poblizu osiedli ekranow??

Plany trzeba dostosowac do rzeczywistosci! Tu juz od dawna kroliki nie hasaja.
          • osiem_z_siedmiu Owszem-króliki nie hasają ale trasa była w planach 01.06.09, 11:51
            kiedy kupowaliście swoje mieszkanka:) I nic tu nie zmieni że Wy nie chcecie.Chcą
            tego wszyscy:) Widziały gały co brały - trzeba było szukać najlepiej a nie
            najtaniej.
            • Gość: gość oj,warszawiak... IP: *.acn.waw.pl 01.06.09, 22:00
              "Dzieli nas przepaść kulturowa.
              Ty oceniasz powstanie Bemowa według swoich kryteriów tj niedanego
              napływu
              chłoporobotniczego a ja z perspektywy pracownika naukowego,
              mieszkańca domów
              akademickich, który przeprowadził się do nich ze Śródmieścia wiele
              lat temu,
              kiedy Twój ojciec był plemnikiem"

Masz rację, dzieli Nas przepaść kulturowa. Przykro mi,sam
              udowodniłeś wcześniejszymi postami, że mentalnie jesteś prosty jak
              budowa cepa. Miejsce urodzenia w takich przypadkach nie ma
              absolutnie żadnego znaczenia. Zrozumiałeś, pracowniku naukowy?
              Pracownik naukowy. Co ja wypisuję? Twoja stylistyka i słownictwo
              jasno wskazują, ze z nauką miałeś cokolwiek wspólnego jedynie w
              zawodówce, młody człowieku.
              Przestań wylewać żółć na forum, wyjdz do ludzi. Może poznasz w końcu
              jakąś fajną dziewczynę, czy kogo tam preferujesz...

PS.Serdeczne dzięki za "niedanego napływu chłoporobotniczego". To
              prawdziwa perełka.
              • Gość: Warszawiak oj warszwianin, nie umiesz czytać, analfabeto? IP: *.skynet.net.pl 02.06.09, 00:50
                Gość portalu: gość napisał(a):
                > PS.Serdeczne dzięki za "niedanego napływu chłoporobotniczego". To
                > prawdziwa perełka.

Dowodzisz żeś ****, skoro wypominasz literówki internaucie.
                Burak z ciebie, niedawny napływie chłoporobotniczy!
                • osiem_z_siedmiu Oj,pracowniku naukowy- jednak wtrącę zdanie. 02.06.09, 07:26
                  Na miano internauty to trzeba zarobić i stylistyką i głębią swoich postów.Jak na
                  razie to chyba "pracownik naukowy" zasługuje jedynie na miano kompleksiarza.
                  Proszę tylko o jedno: nie wypowiadaj się w imieniu innych mieszkańców Bemowa bo
                  jest to nadużycie.Faktycznie większa część ludzi mieszkających na Bemowie nie ma
                  nic wspólnego z "działalnością naukową" WAT.Może to i dobrze,bo patrząc na
                  efekty i czytając "naukowe" posty dreszcze po pleckach przebiegają - KOGO DO
                  JASNEJ CHOLERY UTRZYMUJE TA UCZELNIA I CZEGO WŁAŚCIWIE ONA UCZY? NIENAWIŚCI?
                  • omar_1 Tępe,tępe łby te trepy "naukowe". 02.06.09, 07:38
                    Normalka - Obok mnie mieszkał taki pracownik naukowy właśnie z
                    wat-u.Zakompleksiony alkoholik.Lał żonę ,lał dzieciaka - szczęście że wreszcie
                    skoczył przez okno.

A wracając do sedna - Wy,napływowi z lat 50-tych,trepy z czterema belami -
                    powiedzcie jak to jest z wami? Raz czerwonym a raz czarnym służycie:)Jak
                    chorągiewki na wietrze:)
                    • alefajnie Re: Tępe,tępe łby te trepy "naukowe". 02.06.09, 09:47
                      Śmieszne czy żałosne???
                      Podejrzewam Panie Omar, że za swój życiowy sukces uważasz Pan naukę
                      obsługi klawiatury i podłączenie do internetu... Nie trzeba już
                      przed klatkę wychodzić żeby ludzi opluwać!!! Jeszcze trochę i
                      odkryjesz Pan, że można go wykorzystywać też do innych celów.
                      Wyluzuj chłopie, bo jestem pewien, że ci ludzie o których Pan pisze
                      są w zdecydowanej większości bardziej wartościowi od Pana.
                      • omar_1 AleJajnie - poczytaj wątki na które odpowiadam:) 02.06.09, 11:12
                        ONI to są wartościowi i z klatek nie wychodzą :))))))))
                        • zaintubowany I na tym kończymy ten wątpliwej jakości wątek. 02.06.09, 11:24
                        • Gość: Omar i 8z7 -skończ Omar i 8z7 - skąd się wzieliście na Bemowie? IP: *.aster.pl 02.06.09, 12:33
                          Omar - ONI, ONI, ONI...
                          wszędzie ich widzisz?
                          wszędzie ich słyszysz?

ty biedny, zakompleksiony, pożółkły z nienawiści do wszystkiego co nie ksiądz
                          powiedział człowieczku...

ty i osiem z siedmiu - zanim zaczniesz krytykować czyjś styl pisania i zanim
                          zaczniesz "zasługiwać na miano internauty" zacznij może najpierw pisać tak aby
                          ktoś umiał to przeczytać, na początek interpunkcja, spacje, później treść i
                          składnia - dwójka żałosnych kreaturek którym powinni dawno odciąć internet...

nie mogę już czytać waszych pro-PO i pro-PiS wyłuszczeń... idźcie promować swoje
                          polityczne poglądy na forum do tego stworzone - to jest forum mieszkańców Bemowa
                          a nie nienawidzących Bemowa a kochających PO PIS czy inne...rzygać mi się chce
                          już od waszej żałosnej POpagandy - reszta to komuchy i złodzieje - jak można
                          mieć tak ograniczony umysł???

nie wiem jak możecie twierdzić, że jesteście tacy "starzy Bemowianie" i
                          jednocześnie obrażać pracowników WAT czy wypisywać bzdety o radiolokacji z Lasu
                          Bemowo???
                          czy nie wiecie że Jelonki i Bemowo kolejno I, II, III, IV i V to były osiedla
                          budowane dla wojska i policji?
                          skąd przepraszam 30 lat temu dostaliście tu mieszkanie? Solidarność wam
                          załatwiła? nie rozśmieszajcie mnie :)))

Uważajcie - KOMUCHY SĄ WSZĘDZIE !!!

:)))))))
                          • Gość: Brawo Re: Omar i 8z7 - skąd się wzieliście na Bemowie? IP: *.robbo.pl 02.06.09, 13:46
                            Brawo dla powyzszego postu, to jakieś dwa żałosne pacany. Nic nie
                            robią cały dzień, tylko walą w klawiaturę - jadowite wpisy, gdzie
                            popadnie. A stylistyka i interpunkcja godna prawdziwych miszczuf!!!
                          • osiem_z_siedmiu A ty skąd wykoczyłeś? :) Z jaja na Chrzanowie ? 03.06.09, 08:27
                            Komuchów zawsze nienawidziłem - jest to nacja która uważa właśnie tak jak ty -
                            WSZYSCY SĄ GORSI OD NAS - dlatego komucha trzeba tępić.A swoją drogą pięknie
                            przedstawiłeś Bemowo :) BLOKI DLA WOJSKA I MILICJI (policja,drogi mój koleżko z
                            majtkami w zębach-jest od 1989).

Co do odcięcia internetu - wiadomo - dojdziesz do władzy to odetniesz nie tylko
                            neta ale i żarcie,wydasz talony na buty,pobudujesz obozy....wiadomo - jak
                            komuch....Dlaczego inni maja mieć to co powinieneś mieć tylko ty ???? Jak
                            komuch.........
                            • Gość: 8z7 -skończ Nie z WOLI... IP: *.aster.pl 03.06.09, 17:23
                              ...moi dziadkowie tam mieszkają od wojny, moi rodzice się tam wychowali...

a twoi ??????????????????

i nie napisałem, że jesteś gorszy - tylko niewiarygodnie zaślepiony nienawiścią
                              do wszystkiego co nie Tusk, HGW a na Bemowie Ratusz...

nie widzisz i nie chcesz zobaczyć nic innego

Komuna skończyła się 20 lat temu, a ty wciąż tym żyjesz????

NIE MA człowieku komuny od 20 lat - pogódź się z tym.
                              Ani SLD (w koalicji rządzącej z resztą z PO na Bemowie którego tak bronisz :)))
                              ani żadna inna lewicowa partia nie ma NIC wspólnego z komuną !

Nie ma już komunistów, są prawicowcy, lewicowcy i centrum.

Musisz się z tym pogodzić - nie będziesz juz ulotek nosił...

A jak tak żyjesz przeszłością powinieneś wiedzieć, że od 1989r może i jest
                              policja, ale jak oddawali bloki z płyty na Jelonkach i Bemowie to na pewno
                              mieszkania były dla wojska i MILICJI a do 1989 to jeszcze dużo brakowało :)))

Więc skąd masz mieszkanie - od wojska czy z milicji? :)))))
                              • alfajet-777 buhahahaha 06.06.09, 07:37
                                Ludzie , ale was wzięło .
                                Wieś ma zawsze rację :-)
                  • Gość: Tu masz nadużycie Tu masz nadużycie IP: *.robbo.pl 02.06.09, 13:51
                    8z7
                    Poznajesz swój wpis?

"Ty,my tu ciebie nie rozumiemy za bardzo,oco chodzi.Jeśli on robi
                    oszczędności to chyba dobrze!!!!A wasze problemy to my,mieszkańcy
                    olewamy:)"
                    • Gość: gość Do warszawiaka IP: *.broadband.pl 02.06.09, 15:05
                      "Dowodzisz żeś ****, skoro wypominasz literówki internaucie.
                      Burak z ciebie, niedawny napływie chłoporobotniczy!"

Czytam i ziewam "Panie Profesorze". Marudzisz i marudzisz...Skończ w końcu. Nudny już jesteś.

PS.Nigdy nie wypominam literówek, sam je często robię.
                    • osiem_z_siedmiu To zapodaj jeszcze linka - idioto :) 03.06.09, 08:29
                      • Gość: gość Re: To zapodaj jeszcze linka - idioto :) IP: *.broadband.pl 03.06.09, 10:41
                        Znów nie brałeś tabletek?
                      • Gość: Masz kretynie link Re: To zapodaj jeszcze linka - idioto :) IP: *.robbo.pl 06.06.09, 19:14
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=88809218&a=88837068
                    • osiem_z_siedmiu Chyba prochów nadużyłeś. 03.06.09, 11:17
                      Wydaje się że cytujesz tu moją wypowiedź nt. oszczędności w Ratuszu,ruszanie
                      ospałych krów do pracy i wywalanie z niej ludzi którzy się nie sprawdzili. Nie
                      jestem pewien wiec podaj linka.

• Gość: Mama 8z7 Nie tak cie chowałam, NIE na PO-wca ! IP: *.aster.pl 03.06.09, 17:16
                        8z7 !
                        wyrzuć śmieci, wyjdź z jamnikiem i wypij ziółka, bo kurier zaraz w dwójce!!

Masz 50 lat na karku i nadal ze mną mieszkasz, za internet się nie dokładasz, a
                        ludzi wnerwiasz na forum!
                        Ile razy ci mówiłam, że to nie to forum!
                        Jak chcesz się znowu na Ś.P. ojcu mścić, że masz mieszkanie na Bemowie z płyty i
                        masz co do garnka włożyć to są specjalne fora, co pan doktor ci pokazywał!
                        I przestań sie na rodziców wściekać - w latach 60-tych wszyscy donosili, wiec
                        mamusia i tatuś tez musieli - dzięki temu w 81' mieszkanie z płyty dostaliśmy co
                        ty w nim 30 lat mieszkasz!
                        wiem, wiem, niektórzy mają teraz teraz synku takie ładne nowe z cegły, ale
                        ciebie nie stać - przez swoją chorobę nie możesz zarobić!

Aha - i przestań z tym poparciem dla PO sie tak afiszować, bo mnie wstyd, a
                        ojciec przewraca się grobie.
                        I weź leki, nie zapomnij...

I jak z psem wyjdziesz nie krzycz znowu po podwórku PRECZ z KOMUNĄ, bo sąsiedzi
                        się skarżą - NIE TAK CIE WYCHOWAŁAM!
                        • osiem_z_siedmiu No tak:) Byłem niedawno PiSowcem a teraz POwcem:)) 04.06.09, 09:39
                          A i "moherem" też mnie nazywałeś:)Co inny wątek to zmieniasz mi
                          przynależność:))) Popijaj często te prochy bo widocznie stoją ci w
                          gardle:)))Szczęście że u tego samego lekarza się nie leczymy:))))
                          • Gość: 8z7 -skończ Odpoweidz na pytanie ?????!!! IP: *.aster.pl 04.06.09, 14:22
                            Ja przybyłem na Bemowo z Woli..."moi dziadkowie tam mieszkają od wojny, moi
                            rodzice się tam wychowali...

a twoi ?????????????????? "

"jak tak żyjesz przeszłością powinieneś wiedzieć, że od 1989r może i jest
                            policja, ale jak oddawali bloki z płyty na Jelonkach i Bemowie to na pewno
                            mieszkania były dla wojska i MILICJI a do 1989 to jeszcze dużo brakowało :)))

Więc skąd masz mieszkanie - od wojska czy z milicji? :))))) "
                            • osiem_z_siedmiu Może sprecyzuj pytanie - idioto:) 05.06.09, 10:05
                              Coś tam cytujesz tylko...wiesz...odnoszę wrażenie że samego siebie:)

• Gość: 8z7 - skończ To bardzo precyzyjne pytanie-skąd masz mieszkanie? IP: *.aster.pl 05.06.09, 13:04
                                Mieszkam na Bemowie od 1981 roku.
                                Moi rodzice i dziadkowie mieszkali od wojny na Woli.

Wiem kto dostawał mieszkania na Bemowie i Jelonkach gdy powstawało.

Plujesz na przyjezdnych z nowych bloków, skowyczysz na komunę...

Pytam się wiec - SKĄD MASZ MIESZKANIE NA BEMOWIE zakłamana POwska chorągiewko
                                - od wojska czy z milicji????

No chyba, że PO ci dało jak burmistrzowi Dąbrowskiemu, szefowi propagandy PO
                                Zygrzakowi, Vce burmistrzom Początkowi i Szułczyńskiemu i wielu PO-naczelnikom
                                Bemowskiego ratusza w zeszłym roku??? :)))

To za trudne pytanie???
                                Znowu będziesz pisał w odpowiedzi o policji na początku lat osiemdziesiatych???
                                Czy Precz z komuchami???
                                Czy założysz kolejny profil jako Karol-jakiś tam tam???

Proste pytanie dla prostego człowieka - skąd masz na Bemowie mieszkanie i od
                                kiedy tu mieszkasz że tak wszystkich opluwasz????
                                • osiem_z_siedmiu To bardzo prosta odpowiedź:)Kupiłem:))) 05.06.09, 19:50
                                  Sprzedaliśmy z rodzicami mieszkanie po dziadkach przy Żelaznej.Ot,cała
                                  tajemnica.Do twojej - rześki kretynie - wiadomości:
                                  - akurat w rejonie w którym mieszkam nie ma bloków dla psów i "naukowych
                                  pracowników" wat-u.Przyjmij do wiadomości,słodki idioto,że na Bemowie tacy jak
                                  ty mieszkają w gettach bo lubią się skupiać wśród swoich towarzyszy i wspominać
                                  lata komuny:) A innych nazywają CHAMAMI.Więc wolę mieszkać między CHAMAMI niż
                                  między buraczanymi liśćmi
                                  przywiezionymi w 50 latach z BorówTucholskich.
                                  • 0ffka 7z8 hrabia wolski 05.06.09, 21:15
                                    no, no...7z8 ty zaś zachowujesz się, jak hrabia, co ja pisze - KRÓLEWICZ! Szczyt
                                    wymuskanych manier od ciebie emanuje ;D
                                    Nic dziwnego... pochodzisz z Woli... robotniczej <lol>
                                    • Gość: mieszkaniec okolic Re: 7z8 hrabia wolski IP: *.aster.pl 05.06.09, 22:35
                                      ja bym Cie jednak offka prosil o nie obrazanie mieszkancow Woli,
                                      nawet jezeli sa tylko robotnikami, bo sie rozpedzasz jak nigdy i
                                      mozesz nie miec racji.
                                      • 0ffka Mieszkańcu przepraszam Cie :) 06.06.09, 18:16
                                        Nie gniewaj się na mnie :)
                                        To było tylko do hrabiego 7z8, czy 8z7 :)
                                        • Gość: mieszkaniec okolic Re: Mieszkańcu przepraszam Cie :) IP: *.aster.pl 06.06.09, 23:43
                                          nie gniewam sie, przeprosiny przyjete.
                                    • osiem_z_siedmiu No,co tam C-offka u wszechpolaków słychać? 07.06.09, 22:24
                                      Jakieś pieśni "patriotyczne" przy wzniesionej ukosem łapce odśpiewaliście
                                      wczoraj? Bo tak gwarno pod śmietnikiem było....
                                      • 0ffka Re: No,co tam C-offka u wszechpolaków słychać? 08.06.09, 00:18
                                        Hrabia wrócił z wyborów?
                                        Niech hrabia włączy swoje radio ma ryja, jeśli chce dowiedzieć się co u
                                        przyjaciół hrabiego słychać :)
                                        • wlodzimierz-watch Re: No,co tam C-offka u wszechpolaków słychać? 09.06.09, 21:48
                                          Offkę pamiętam jak pracowała jako stażystka w Ratuszu w 2005 roku.Chodziła po
                                          pokojach i bzdury takie opowiadała nt.kina niezależnego,anarchistów itp.Wyszło
                                          potem że kapowała wszystkich.Próbowała także wynieść radio z 1 piętra ale
                                          rozeszło się po kościach.Podejrzewam że tym drugim który pis-uje D-W jest ten
                                          pajac którego obecny burmistrz wywalił jako pierwszego bo łaził do domu w czasie
                                          pracy, a że mieszkał nieopodal to myślał że nikt go nie widzi (pis-uje tu nieraz
                                          jako "mieszkaniec okolic").I nieudany start u MW offka też ma
                                          zaliczony.Żenada-----jakbyś napisała.
                                  • Gość: @~|~@ Odpowiedź chyba PROSTacka a nie prosta... IP: *.aster.pl 05.06.09, 22:17
                                    w jednej wypowiedzi:

rześki kretynie
                                    bloków dla psów i "naukowych pracowników" wat-u
                                    słodki idioto
                                    tacy jak ty mieszkają w gettach
                                    buraczanymi liśćmi przywiezionymi w 50 latach z BorówTucholskich

A słyszałeś kiedyś o NETYKIECIE I AKCJI "POPRAWNIE PISZĘ PO POLSKU"???

Bo ja po przeczytaniu twoich wypowiedzi nie tylko w tym temacie nie dziwię się,
                                    że nazywają cię chamem, ba dziwię się, że jeszcze ci bana nie założyli na forum...
                                    Internet nie jest anonimowy i NIE MOŻESZ w nim ludzi bezkarnie wyzywać - taki
                                    mądrala powinien o tym wiedzieć.

Ale mieszkaj nadal z rodzicami żyj w przekonaniu, że walczysz z komuną - w
                                    20-lecie jej upadku :)

Ja wole mieszkać jednak w getcie z dawnymi, obecnie emerytowanymi oficerami WP i
                                    pracownikami WATu - kultura w bloku O NIEBO wyższa niż u ciebie.

Beznadziejne
                                    • osiem_z_siedmiu Netykieta,właśnie. 07.06.09, 22:27
                                      A może w tym miejscu przeprosiłbyś - rześki kretynie - ludzi którzy zamieszkali
                                      TWOJE osiedle i skończyłbyś wreszcie Włodziu uprawiać ogródek bo jakoś
                                      tak....gnojem zajeżdża:)
                                      • 0ffka Re: Netykieta,właśnie. 08.06.09, 00:21
                                        osiem_z_siedmiu napisała:
                                        > skończyłbyś wreszcie Włodziu uprawiać ogródek bo jakoś
                                        > tak....gnojem zajeżdża:)

Hrabia uprasował już swój dresik i wypolerował łańcuch pozłacany?
                                        • osiem_z_siedmiu Re: Netykieta,właśnie. 08.06.09, 11:25
                                          A Ty ,C-offka - uprasowałaś już swoją brunatną koszulę? Pamietaj że stringi to
                                          na tyłek a nie na twarz:) to nie kaganiec.....
                                          • Gość: @~|~@ Netykieta to słowo 8z7 zupełnie ci obce... IP: *.aster.pl 08.06.09, 13:35
                                            8z7 - moooooocno przesadzasz - nie przystoi to jakże liberalnemu i
                                            przepełnionego inteligencją Bemowskiemu PO

:(
                                      • Gość: @~|~@ Re: Netykieta,właśnie. IP: *.aster.pl 08.06.09, 09:54
                                        Brawo 8z7, 7z8 czy 10z 13...

to właśnie miałem na myśli pisząc NETYKIETA

Nie umiesz się wypowiedzieć, nie masz nic do powiedzenia na temat, jesteś zbyt
                                        prosty do jakiejkolwiek dyskusji -> MILCZ !

Idź leczyć swoje psychozy gdzie indziej.
                                        • omar_1 Więcej czadu PiSiorku. 08.06.09, 20:16
                                          Słabniesz ostatnio.Ale cóż,jak cała formacja-dotykasz dna....gnojowicy.
                                          • dabrowski-watch Mniej czadu POwcu - wiecej rozumu... 09.06.09, 12:22
                                            omar_1 napisała:

> Słabniesz ostatnio.Ale cóż,jak cała formacja-dotykasz dna....gnojowicy.

Hmm... jak ambitnie...:)
                                            Długo myślałeś nad swoją argumentacją?
                                            Zmęczyło cię to?

Tobie widzę również obce są zasady na których funkcjonują fora internetowe...
                                            wymiany poglądów, argumentacji, różnicy zdań, szacunku oponenta...
                                            Wszyscy zwolennicy PO są TAK inteligentni?
                                            Bo na tym forum widzę, że reprezentujecie jeden poziom - dużo poniżej dna...
                                            • omar_1 Więcej czadu Włodziu. 09.06.09, 16:10
                                              I tak nie trafisz już na tron:( Szkoda twojego wysiłku.
                                              • 0ffka Rzeczpospolita: Pobito aktorkę ze spotu PiS 09.06.09, 16:50
                                                Omar może to ty z 8z7 zrobiliście:
                                                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6702472,Rzeczpospolita__Pobito_aktorke_ze_spotu_PiS.html
                                                • omar_1 Odpowiem tak:gówna się nie tyka,ono i tak śmierdzi 09.06.09, 17:24

• Gość: Jarek Mówisz o sobie ? IP: *.aster.pl 09.06.09, 17:28
                                                    bo naprawdę nie powinno cie tu być - twoje miejsce jest tam gdzie twoich
                                                    komentarzy - w szambie !!!

Dno dna !
                                                  • omar_1 To przeczytaj ze zrozumieniem - idioto! 09.06.09, 17:41
                                                    Przepraszam --
                                                  • dabrowski-watch Idioto, idiotko,.. wszystko jedno... 09.06.09, 17:43
                                                    Ty nadal pozostajesz ...

:)
                                                  • osiem_z_siedmiu No,cześć kretynie,jak tam dres? Wysechł ??? 09.06.09, 17:47
                                                    Czy kupujesz drugi?
                                                  • wlodzimierz-watch Re: Idioto, idiotko,.. wszystko mi jedno... 09.06.09, 18:12
                                                    właśnie,tylko nienawiść i nic więcej.
                                                  • Gość: Bemowiak Omar i 8z7 "ładną" laurkę wystawiacie PO IP: *.skynet.net.pl 09.06.09, 17:48
                                                    Skąd w was tyle nienawiści?
                                                  • wlodzimierz-watch Re: Omar i 8z7 "ładną" laurkę wystawiacie PO 09.06.09, 18:11
                                                    Właśnie ładną wystawiają! Niech wystawiają.
                                                • osiem_z_siedmiu C-offka, mnie to wali co ty przypuszczasz. 09.06.09, 17:46
                                                  Ale legion MłodzieżyWszechpolskiej - której jesteś nadal aktywistką (i
                                                  przechodnią szparą:) on mógłby to zrobić.Bo babeczka nawet opisała: mali,grubi -
                                                  niebieskoocy.No,i te brunatne koszule.Ja na Twoim miejscu zanurzyłbym się z
                                                  powrotem w gnojowicy:)
                                                  • 0ffka to po odpisujesz? jesteś psychopatą :( 09.06.09, 17:51
                                                    Pisz dalej i ośmieszaj się na forum ze swoim przyjacielem Omarem.
                                                    Kompromitujecie Ratusz Bemowa i PO :(
                                                    Żadna partia nie chciałaby mieć takich klakierów jak wy!
                                                  • osiem_z_siedmiu Wypisujesz jakieś pierdoły i odpowiadam. 09.06.09, 18:00
                                                    Tylko w twojej chorej glacy uroiło się że jestem z Rausza,że jestem Jarkiem i
                                                    inne tego typu:) Ale wiadomo ZBRANDZLOWANA SWOJĄ OSOBĄ jesteś to i rozum też nie
                                                    ten:)
                                                  • 0ffka Re: Wypisujesz jakieś pierdoły i odpowiadam. 09.06.09, 18:05
                                                    ... ale nie twierdzę, że jesteś Jarkiem.
                                                    Myślę tylko, że mu przynosisz wstyd w sposób wulgarny broniąc go.
                                                  • wlodzimierz-watch Następna paranoja ? 09.06.09, 18:07
                                                    GDZIE W SPOSÓB WULGARNY GO BRONIĘ ????
                                                  • wlodzimierz-watch Re: Następna paranoja ? 09.06.09, 18:10
                                                    Ja jego kocham,kocham za to co zrobił na Bemowie.Wszyscy go kochają.
                                                  • 0ffka Jedna osoba pod wieloma nickami 7z8= W.W= Omar 09.06.09, 18:15
                                                    Włodzimierz.Wacht = 7z8 = Omar
                                                    Oj... dałeś plamę :)
                                                  • omar_1 Oczywiście-8z7,omar,Watch-offka,t ak,tak. 09.06.09, 18:51
                                                    Jeszcze kurski,Mefisto,glista,stringi i wiele wiele innych......ale jednego nie
                                                    zamącisz BRUNATNA AKTYWISTKO MW.I pytanko: czy miał juz cię pies dzielnicowego?:)
                                                  • Gość: Omar - frajerze Omar=8z7=wlodzimierz-watch - Ostatni Twój RAZ ! IP: *.aster.pl 09.06.09, 20:32
                                                    "I pytanko: czy miał juz cię pies dzielnicowego?"

Jeszcze jedna taka odzywka do kobiety na tym forum POpaprańcu i ciebie będzie
                                                    miał i pies dzielnicowego i dzielnicowy - MASZ PRZYOBIECANE u mnie.
                                                  • Gość: Big Teeeeee.. PO-wiec - nicki ci się powieszały :-(((( IP: *.aster.pl 09.06.09, 20:26
                                                    To akurat miałeś odpisać jako osiem_z_siedmiu, nie jako wlodzimierz-watch :)))

zmierziło mnie czytanie tego co tu wyprawiasz pod 10 nickami (Offka - omar to
                                                    nie jego kumpel, tylko TEŻ ON :(( ) - ten sam styl, ten sam brak spacji - TRAGEDIA

ALBO

STARY DZIADYGA ZAPATRZONY W POpierdułkę

ALBO

GIMNAZJALISTA

Ja innego rozwiązania nie widzę.

Spadaj stąd trollu, spamerze - to jest forum, ludzie chcą rozmawiać, nawet jak
                                                    sie nie zgadzają ze sobą, a nie wyczytywać dialogi chamskie ciebie z tobą :(
                                                  • 0ffka Re: Teeeeee.. PO-wiec - nicki ci się powieszały : 09.06.09, 21:06
                                                    Biedak nie zdążył się przelogować i wpadł... heh :))))
                                                  • osiem_z_siedmiu Żenada,PEłOwiec,PiSowiec...norma: ) 09.06.09, 21:41
                                                    A swoją drogą: Kochane komuszki:) Na Bemowie i tak się żyje lepiej :)Wystarczy
                                                    popatrzeć na wybory:)))
                                                  • Gość: oto 8z7 żena IP: *.robbo.pl 09.06.09, 21:29
                                                    8z7 wyglada mi na gościa, który pisze te brednie i wali konia pod
                                                    stołem zachwycając sie swoim intelektem i odwagą. Rzygać się chce.
    • komuch_emigrant Edziu - a ty skąd się tu wziołeś? Z jaja ? 05.06.09, 10:21
      Nie.Za kapowanie ci lokum dali i teraz jeszcze wybrzydzasz.Ci przyjezdni są od
      was lepsi bo przynajmniej nikogo nie sprzedali UBecji.
      • Gość: bladź Re: Edziu - a ty skąd się tu wziołeś? Z jaja ? IP: 193.17.14.* 09.06.09, 09:50
        wziołeś czy wziąłeś??
        • dabrowski-watch Wszystko mu jedno... wazne że PO to jest TO :) 09.06.09, 12:28
          Gość portalu: bladź napisał(a):

> wziołeś czy wziąłeś??

Wszystko mu jedno :)
          Ważne, że "kapowanie, sprzedali UBecji, komuchy, itd..."
          Człowiek żyje nadal w latach 70-tych, walczy z cieniami w swojej głowie i
          wierzy, że PO go zbawi...
          To bardzo chory człowiek jest o co najmniej 5 nickach na tym forum -
          osiem_z_siedmiu, komuch_emigrant, karol.kowalk5, itd, itd...
          Niestety pisanie pod 5 nickami na jednym forum również jest dalekie od zasad
          netykiety, nie mówiąc o braku szacunku dla czytających pod wszelkimi nickami i
          kompletne olewanie zasad języka polskiego (a może to nie lekceważenie a niewiedza?)
          Żałosny poziom panowie z PO, żałosny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka