Gość: spragniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:02 Protestuję.Zwróćcie nam saturatory z wodą sodową.Czysta,albo z sokiem z saturatora to było to.Czasami ciepła,ale ten folklor.I proszę nie straszyć aidsem,są kubki jednorazowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość z daleka Re: Upal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:24 O ile mnie pamięć nie myli: 30 gr czysta, 90 gr z sokiem. Pycha. :) Odpowiedz Link Zgłoś
colber Re: Upal! 05.07.06, 13:43 "I proszę nie straszyć > aidsem,są kubki jednorazowe." -> POMOCY !!! Skad ty sie urwales ?? Proponuje podszkolić sie, a reczej nauczyć sie o możliwych drogach zarazenia sie wurusem HIV i dowiedzieć sie co to jest wirus HIV i co to jest AIDS -> wiedza na poziomie wczesno szkolnym !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spragniony Re: Upal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:19 Jeżeli nie wiesz,a raczej może nie pamiętasz tego typu teksty o szkodliwości picia wody z saturatorów serwowała prasa.To zresztą było jedną z przyczyn ich likwidacji.Sztraszono wtedy grużlicą a póżniej aidsem.Jeżeli chodzi o mój poziom wiedzy medycznej to jest wystarczający,informuję,że ukończyłem AM w Warszawie w roku 1974 i mam przyjemność,a może nieszczęście(w naszej rzeczywistości)pracować jako lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Upal! 05.07.06, 18:16 Saturatory z jednorazówkami??? To już nie TO!!! Szminka na szklance - to jest TO!!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Producent kubków Re: Upal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:04 Zrobię piękny nadruk usteczek na kubeczku,może być smakowy!Wróciły riksze,mogą wrócić i saturatory. Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Upal! 05.07.06, 20:55 tylko jak taki kubek z tworzywa okiełznać linką stalową lub przykuć łańcuszkiem do obudowy saturatora, jak to wówczas bywało przy automatycznych pojnikach z sodową? tylko szklana musztardówka, taka poprzecznie prążkowana, w tej roli występowała skutecznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
colber Re: Upal! 05.07.06, 21:33 Sposob Twoich wypowiedzi wskazuje na cos zupelnie innego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spragniony Re: Upal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:46 Nawet zaordynowanie sodówki z saturatora niewiele pomoże!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Upal! 06.07.06, 15:41 >zaordynowanie sodówki .. niewiele pomoże spragniony 'doktorze', nie diagnozuj tak szybko, wtedy na pewno więcej zarobisz ;) ps. i nie będziesz miał watpliwości czy warto być lekarzem w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spragniony Re: Upal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 08:26 Myślę,że takie wątpliwości mam nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Upal! 06.07.06, 14:50 Pisze się tutaj obok o szzkodliwości dawnych szklanek na łancuchu/drucie. A czy dzisiaj w knajpach szklanki i kufle są może myte lepiej niż kiedyś samym strumeniem wody? Byłem niedawno "pod Rurą" tam mycie polega na przetarciu brudną mokrą szmatą szklanki i oplukaniu wodą. Odpowiedz Link Zgłoś