Dodaj do ulubionych

pytanie do bubilu:)

07.07.06, 23:31
witamsmile mam na imię Ewelina, wyczytałam na forum że Twój mąż chciał się
starać o wizę do Anglii, i o to pytaniesmile czy Ty pracowałaś bąć pracujesz w
Anglii legalnie? wiadomość ta jest mi bardzo potrzebna, mieszkam w Londynie i
tu pracuję, mój narzeczony przebywa tu teraz nielegalnie, chcielibysmy wziąść
ślub w Albanii i z Polski już czekać na wizę do Anglii, proszę więc o
odpowiedź na moje pytanie, smile dzięki i pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • bubilu Re: pytanie do bubilu:) 08.07.06, 17:44
      czesc wiec tak ja bylam w angli prawie rok i pracowalam legalnie ale nie to
      jest najwazniejsze masz taka sytuacje jak ja i taki slub trzeba zaplanowac min
      6miesiecy wczesniej bo trzeba pozalatwiac troche formalnosci zeby dostac wize
      do angli musicie wrocic razem do albani <nie wiem jak jest w przypadku Polski
      ale jak on jest nielegalnie a chcecie byc i zyc w angli to i tak musicie
      zawrzec zwiozek w albani bo do polski bedzie potrzebna osobna wiza> papiery
      jakie potrzebujecie <one muszą byc>to:
      -jego ID<identity card> jakie dostal jako uchodzca rejestrując sie w angli
      -musicie pojsc do ambasady albanskiej w londynie i tam on dostanie jakis
      papier dzieki ktoremu bedoc nielegalnie w angli moze wrocic do albani oprucz
      tego jest cos takiego ze ten powrot sie zgalsza i sie otrzymuje tzn on dostaje
      darmowy bilet ale na to bardzo dlugo sie czeka i wogle ciezko dostac
      -wasze bills i wasze payslips oraz wyciog z banku z konta min 6miesiecy
      jesli on jest nielegalnie to twoje tylko a on moze powiedziec ze np pracowal
      <jesli nie pracuje pod swoim nazwiskiem tak jak moj>na czarno w fastfoodACH
      -bardzo wazne jest contract hause <wniosek do kupienia w sklepie> na wasze
      wspolne nazwiska wspolne zdjecia i wspolne rachunki za elektrycznosc telefon
      mieszkanie to jest b.wazne bo to jest dowod ze zyjecie razem
      -musi miec swoj paszport wyrobienie w albani trwa ok miesioca jego kopia i
      twojego paszpotu tez
      -ty potrzebujesz swoj akt urodzenia przetlumacziny na albanski
      -swoj certyfikat ze nie jestes zamezna z urzedu stanu cywilnego-musisz sie
      poniego zglosic sama w miejscu zamieszkania w polsce lub ktos z rodziny moze to
      zrobic
      oprucz tego tam w albani zalatwia sie jeszcze pewne formalnosci jak family
      certificatte ale to on juz sie musi zorientowac wize jest dostac bardzo ciezko
      musisz miec wszystko czego zodaja mysmy tego szczescia nie mieli wiec warto
      wszytko dobrze zorganizowac jesli planujecie mieszkac w polsce slub lepiej brac
      w polsce latwiej przebrnoc przez biuro migracyjne ale to koszmar! jesli tylko
      mozesz trzymaj sie jak najfdalej od polski bo tu jest jeden wielki syf Jesli
      wszystko bedzie ok wize dostajecie tego samego dnia <jak ja bylam bylo ok 10
      par i zadna nie dostAla > odraczaja sprawe na 3miesioce i potem wszystko dlugo
      sie ciognie a efekty zadko so owocne Wiec zycze ci szczescia i powodzniea i
      goroco pozdrawiam Dorota W tym roku wybieram sie w sierpniu do albani jak masz
      jakies pytania to pisz papap
      • ewelinka834 Re: pytanie do bubilu:) 08.07.06, 20:54
        dzięki za odp, mamy nasze imiona i nazwiskach na rachunkach, mamy wspólne
        zdjęcia, i własnie mamy zamiar wziąść ślub w Albanii (cywilny), chciałam
        przyjechac do Polski na kościelny hmm ciekawe czy by się dało..sad
        nie rejestrował się jako uchodźca, paszport zamierza wyrobić sobie teraz w
        albanskiej ambasadzie w Londynie, jest jeszcze jeden + jego szef chcę go
        zatrudnić legalnie, także moglibysmy dostać poświadczenie od niego,
        kurczę boje się jechać, skoro mówisz że tak cięzko dostać wizę.. sad
        słyszałam jeszcze o takim przypadku, że trzeba było wziąść ślub w Albanii,
        czekać na wizę do Polski i z Polski dostawało się wizę do Londynu, jeszcze
        jedno pytanie co to jest contract house? wynajmujemy dom i mam swoje imię na
        rachunku z councilu, to to?

jeszcze raz dzieki za odpsmile
      • ela_przybylska Re: pytanie do bubilu:) 13.07.06, 23:51
        rany wszystko to takie skomplikowane..ja mam chlokaka,ktory byl w Niemczech na
        podrobionych wloskich dokumentach ponad dwa lata,teraz chcial jechac do
        Irlandii i tam starac sie o azyl,ale nie wyszlo,cofneli go do Francji,teraz
        myslimy o tym,zeby sie pobrac albo tam,albo w Albanii albo w Polsce,tak zeby
        mogl legalnie zostac w UE,chocby jeszczce ze mna w Polsce,poki nie skoncze
        studiow...czy wiecie jakie jest najlepsze rozwiazanie???jak to najlepiej
        rozwiazac??chcemy spokojnie zyc razem,nie ciagle wstresie,ze go
        zlapia..dziekuje za odpowiedz..
        • ewelinka834 Re: pytanie do bubilu:) 15.07.06, 19:42
          do elismile jeżeli twoj chłopak przebywa nielegalnie w obecnym kraju, wowczac czy
          chcesz czy nie musicie się pobrać w Albanii, i chyba to jest najleprze wyjscie,
          z tego zo bubilu napisała ja mam już wszystko, zdjęcia, rachunki na jego
          prawdziwe imię i nazwisko,itp. teraz czekam tylko aż upłynie rok w mojej
          pracysmile także mam nadzieje że się uda, i jeszcze jedno, Ela , jeżeli przebywasz
          w Polsce i chcecie mieszkać w Polsce to jest prostsza sprawa, jeżeli nie
          pracujesz np. w Irlandii, Niemczech ,nie macie wspólnych rachunków ,
          przynjamniej z roku czasu a zamierzacie tam zamieszkać wowczas możecie pomarzyc
          o wizie dla twojego chłopaka, my skontaktujemy się jeszcze z prawnikiem dla
          pewnosci, zyczę powodzenia,smile
      • bubilu Re: pytanie do bubilu:) 14.07.06, 23:01
        hej chodzi o to ze jesli wynajmujecie dom to to musi byc na wspolne nazwisko a
        pozatym zapomialam dodac ze jest jeszcze aplikacja ktora sie wypelnia tzw
        podanie o wize , musicie miec swoje akty urodzenia i ich kopie jak tez akt
        malzenstwa i kopie, ty swoj kontrakt z pracy gdzie pracujesz- jesli pracujesz
        przez agencje to agencja daje ci taki papierek, jesli ma sie wszystko co jest
        wymagane to rozpatrzenie podania powinno byc pozytywne ale prawda jest taka ze
        ciezko dostac wize -widzialam na wlasne oczy jak odprawiali parę za parą ale
        trzeba wierzyc ze sie uda zycze powodzenia i pozdrawiam smile
        • anula119 Re: pytanie do bubilu:) 11.09.06, 13:58
          mam pytanie....a jak juz nam wzzystko w albani sie uda i moj maz dostanie wize
          do anglii to czy wtedy mozemy wyjechac bez problemu do polski???i
          • bubilu Re: pytanie do bubilu:) 13.09.06, 22:18
            hej jak ja slyszalam to po prostu trzeba isc do ambasady polskiej i ubiegac sie
            o wize do polski<musi byc zaproszenie z polski wydane od wojewody daneggo
            wojewodztwa , troche komplikacji tez jest ale to oddzielny wotek;p> pozatym 1
            wiza jaka sie otrzymuje do angli jest na 3 miesioce i potem ją sie przedluza
            zycze powodzenia. dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka