ne-lka 26.08.08, 18:48 czy wasi mezowie potrzebuja w uk work permit? czy takie pozwolenie jest juz automatycznie wydawane razem z wiza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ally-t Re: do dziewczyn w uk 28.08.08, 13:41 Na poczatku, przy 6-miesiecznej wizie "Join the spouse" maz nie ma prawa pracowac, poniewaz Ty jestes jego sponsorem. Potem, kiedy dostaje 5-letnia rezydenture, ma automatycznie prawo do pracy w pelnym wymiarze godzin (F/T) i nie potrzebuje zadnego dodatkowego papierka. Odpowiedz Link
ne-lka Re: do dziewczyn w uk 28.08.08, 21:07 jak to nie ma prawa pracowac?a jak chce pracowac to co wtedy?to co ma przez te 6 miesiecy robic? Odpowiedz Link
ally-t Re: do dziewczyn w uk 29.08.08, 13:31 Zapytaj tych w Home Office Kiedy sprowadzasz meza do UK, figurujesz jako jego sponsor, a wiec musi Cie byc stac na to, zeby go utrzymywac. Naturalnie maz moze zatrudnic sie na czarno Odpowiedz Link
ne-lka Re: do dziewczyn w uk 29.08.08, 14:24 z tego co ja slyszalam to mozna pracowac na vizie 6 miesiecznej przykladem jest moj znajomy i pracuje on legalnie z tego co widze jestes chyba niedoinformowana Odpowiedz Link
toska-76 Re: do dziewczyn w uk 29.08.08, 17:14 na wizie 6 miesiecznej malzenskiej mozna pracowac, chyba ze jest to wiza narzeczenska to wtedy nie ma prawa do pracy, pewnie dlatego niektorym sie pomylilo Odpowiedz Link
ne-lka do toska 76 29.08.08, 18:05 dzieki za wsparcie a poza tym co tam u Ciebie jak sie sprawy maja? jak bedzie miala czas to mozesz na meila napisac Odpowiedz Link
miskin83 Re: do dziewczyn w uk 20.10.08, 22:39 A mozesz mi wyjasnic na czym polega wiza narzeczenska i kto sie uo nia moze starac. Odpowiedz Link
ally-t Re: do dziewczyn w uk 29.08.08, 17:31 No to skoro ty jestes taka doinformowana, to po co sie pytasz!? Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do dziewczyn w uk 24.09.08, 19:35 na wizie 6 miesięcznej mozna jak najbardziej pracowac.. Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do dziewczyn w uk 24.09.08, 19:36 "Join the spouse" - dolączyc do partnera, jezeli bylby restrykcje, byloby to zaznaczone w wzie Odpowiedz Link
zeg-ata Re: do dziewczyn w uk 24.09.08, 20:57 Dokladnie, jak najbardziej mozna pracowac, a nawet mozna zalozyc wlasna firme,a nawet dostac mortgage na 6-miesiecznej wizie malzenskiej takze full wypas Odpowiedz Link
krystyna_ewa Re: do dziewczyn w uk 04.10.08, 09:25 Mam pytanie czy mając vizę 6-cio mc "Join the spouse" należy zatem wystąpić o pozwolenie o pracę i jak to jest z NIN oraz rejestracją ?? Jake dokumenty trzeba posiadać starając się o pierwszą LEGALNĄ prace /męża -Albańczyka/.Proszę o odpowiedzi dziewczyn które przez ten etap ostatnio przeszły.Dziękuje Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do dziewczyn w uk 05.10.08, 21:08 mortgage??? pierwszo slysze, bylismy w 4 bankach i uslyszelismy ze na 5 letnim rezydencie nie ma takiej szansy o ile....bedziemy mieli minimum 50 tys depozytu ale chetnie sie dowiem o potwierdzonych nowosciach na ten temat Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do dziewczyn w uk 05.10.08, 21:09 nie trzeba pozwolenia na prace, nin normalnie tak jak i my sobie zalatwiamy.. Odpowiedz Link
zeg-ata Re: do dziewczyn w uk 05.10.08, 21:12 W Loyds I Natwest daja kredyty, kwestia dobrych papierow i dosc wysokich zarobkow. Oczywiscie trzeba miec minimum 10% depozytu, im wiecej tym lepiej. Ale da sie !!! Wiec ciekawe jakie banki wam odmowily i dlaczego bo to,ze ma wize nie ma nic do rzeczy.wazna wyplacalnosc itp. Sprawdzone z pierwszej reki Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do dziewczyn w uk 07.10.08, 00:38 bylismy w natwescie , barclays, hcbs, i black horse zdaje sie.. i kazdy mowil to samo,. mamy wiecej niz 10% depozytu,z choinki sie nie urawalam.. no i oboje zarabiamy lepiej niz przecietnie,..i w kazdym banku byl ten sam powod, wszystko pieknie i ladnie doczasu jak dochodzilo do spraw paszportowych..wtedy kazdy mowil ze na 5 letniej to nie bardzo bo tamto bo sramto, ze mąż za malo jest tu czasu i takie to pieprzenie, no i tak jak wspomnialam w barcla's wyskoczyli z 50 tys depozytu, bo oni wtedy maja pewnik ze z kasa nie ucieknie.. chore.. no tyle to nie mamy.. ale nic, skoro mowisz ze Tobie sie udalo to znaczy ze trzeba trafic na nrmalna osobe, widocznie my mielismy pecha..w lloydsie mnie jeszcze nie bylo zobaczymy tam, dzieki Odpowiedz Link
zeg-ata Re: do dziewczyn w uk 07.10.08, 11:13 Nie mam powodu tutaj ani klamac ani kolorowac sytuacji. Moze dlatego sie udalo, bo na meza jest zarejestrowana jego firma, ma dobra historie/zdolnosc kredytowa; a wczesniej bral maly kredyt tylko po to,aby miec lepsza wiarygodnosc.Sama juz nie wiem od czego to zalezy co bank to inna wersja .... Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do dziewczyn w uk 07.10.08, 12:13 dokladnie, historia kredytowa jest bardzo wazna, my nie bralismy tu nigdy zadnego kredytu, ja zaczelam specjalnie korzystac z karty kredytowej zeby miec mniej więcej jakąs tam historie,, no nic, zobaczymy co bedzie mam nadzieje ze sie uda, bo ma dosc nabijania komus w kieszen Odpowiedz Link