emi54 13.06.05, 20:39 Juz niedlugo jade z mezem do Szkocji na tydzien i mam pytanie,jaka tam jest pogoda w czerwcu bo nie wiemy jakie ubrania ze soba zabrac?I co na pewno sie przyda?Mapke i kurtki przeciwdeszczowe juz mamy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorg38 Re: Szkocja 13.06.05, 21:11 Witam :) W szkocji pogoda jest zmienna jak kobieta :) i nie wiadomo czym nas zaskoczy :) Ale tak na powaznie. Jak narazie do dzis to mielismy tylko dwa dni cieple i bez deszczu tak przewaznie pada choc nie jest zimno okolo 15 - 17 stopni.Dzis rano np. bylo sloneczko a po godzinie zaczelo wiac z polnocy i nagonilo chmurek i tak caly czas pada i dmucha do teraz. Radze wziac napewno cieplejsze rzeczy jakies kurtki przeciwdeszczowe i wogole nie przesadzajcie z letnimi ciuchami,choc jak sie widzi Szkotow biegajacych w krotkich spodenkach i t-shirt to juz mi jest zimno. My wygladamy przy nich smiesznie, oni w letnich ciuchach a my rodzinka w kurtkach. no i czym dalej na polnoc tym wiecej deszczu i zimniej. Pozdrawiam z przepieknej Szkocji i zycze udanych wakacji, ja bynajmniej jade gdzies na wakacje w cieplejsze miejsce :) Odpowiedz Link
emi54 Re: Szkocja 13.06.05, 23:32 Dziekuje slicznie za porady,nie nastawiam sie na ciepelko ale modle sie aby ulewy nas nie dopadly. Odpowiedz Link