Dodaj do ulubionych

wawrzyszew

IP: *.chello.pl 24.02.04, 23:28
Jak sie mieszka na Wawrzyszewie? Mam zamiar tu kupic mieszkanie, slyszałam,
ze jest swietna komunikacja z centrum, no i ma byc metro za 2 lata:-)Niestety
moge sobie pozwolic tylko na mieszkanie z rynku wtornego- co sadzicie o
blokach przy Dantego, kolo stawow? Z gory dziekuje za wszystkie opinie:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ludek Re: wawrzyszew IP: *.chello.pl 15.04.04, 22:16
      Metro to najwczesniej za 5 lat jak dobrze pojdzie, a poza tym okolica jest ok.
      • spinkaa Re: wawrzyszew 15.04.04, 22:35
        Mieszkam nad stawami, jest calkiem fajnie.
        Znajomi w "lepszych" miejscach miasta maja wprawdzie ochrone, podziemne
        parkingi itp, ale poza rachitycznymi drzewkami wyrastajacymi ze sztucznego
        trawnika, otacza ich kamien, cegla, beton. U nas jest zielono. ptaszki
        swiergola jak głupie, a jak pachnie wiosna i latem!!!
        Z Dantego masz blisko do przystankow przy Kasprowicza i bazarku na Wolumenie,
        z drugiej strony do Leclerca i wawrzyszewskiego wezla komunikacyjnego przy
        Aspekt.
        A poza tym kradna nie bardziej niz gdzie indziej, napadaja nawet rzadziej niz
        na Mokotowie czy Ochocie. Nieco gorzej jest ze sklpami - wtej dziedzinie
        jestesmy do tylu.
        Ale Dantego to dobre miejsce....
        Pozdrawiam:)))
        • Gość: thomas Re: wawrzyszew IP: *.chello.pl 16.04.04, 13:17
          to prawda. masz dwa duze stawy z zapleczem "rekreacyjnym" jak otwarte boiska do
          koszykowki i korty tenisowe przy szkole. blisko las lindego i bielanski. nie
          wiem jak z kradziezami samochodow ale moim zdaniem w tej okolicy to w ogole nie
          napadaja. mieszkam dwa bloki dalej przy reymonta i nigdy sie tu nic nie
          zdarzylo. komunikacyjnie to super- rzeczywiscie blisko kasprowicza, gdzie jest
          duzo autobusow i bedzie metro i blisko zeromskiego gdzie jest tez duzo
          autobusow i jeszcze tramwaj. co do sklepow, to na pewno w bloku masz sklepik
          podreczny, obok- kolo administracji jest super piekarnia i ze dwa duze
          spozywcze. no i leclerc- max 10 minut pieszo. ja te okolice kocham- no ale
          rzeczywiscie mieszkam tu juz 25 lat
          • kluseczka22 Re: wawrzyszew 02.05.04, 11:56
            ja też tu mieszkam od ok 13 lat i naprawdę mimo, iż co niektórzy śmieją się, że
            to wieś to ja i tak lubię te rejony- jest dosyć zielono, cicho, w miarę
            spokojnie i dobre połączenie z centrum, wolą itp. Jedyne zastrzeżenie mam...
            właściwie to nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam!!! Może kiedyś spotkamy się w
            małej piekarence obok stawu? Kto wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka