Dodaj do ulubionych

Gdzie na wakacje?

06.05.10, 13:02
Wakacje za pasem i powoli zaczynamy zastanawiać gdzie by tu się wybrać. Może
znacie, byłyście, polecacie.....

Będę wdzięczna za linki do sprawdzonych, fajnych miejscówek wakacyjnych,
przystosowanych do pobytu z dziećmi (plac zabaw, ogrodzony teren, w moim
przypadku przyzwoite warunki sanitarne ze względu na raczkującego malucha) no
i ładna okolica.

A może uda się wreszcie wcielić w życie pomysł umieszczenia na naszej stronie
klubowej takiej wakacyjnej linkowni. Nie ma jak marketing szeptany.
pozdrawiam,
gosia

ps. Martyna dzięki za namiary na Sielpię. :) Było całkiem sympatycznie.
Obserwuj wątek
    • majeczkakuba Re: Gdzie na wakacje? 07.05.10, 10:36
      My wakacje w tym roku spędzamy nad morzem w Karwi. Jedziemy tam jeszcze z dwiema
      rodzinami i dzieciaczkami. Jeden ma 9 miesięcy, drugi 1,5 roku. Mój synek
      skończy 14 miesięcy. Po powrocie napiszę jakie tam warunki panują i czy warto
      tam się udać z pociechami.
      Przesyłam link: www.dworek_karwia.karwia.com.pl/index.php
      Pomysł z utworzeniem linku ze sprawdzonymi miejscami na wakacje i nie tylko jest
      super!!
      Pozdrawiam,
      Maja
      • c_m_y_k Re: Gdzie na wakacje? 09.05.10, 17:19
        Dzięki wielkie za odzew!!! Miejsce wygląda fajnie. Ciekawa jestem Waszej relacji
        po powrocie.
        Jeśli w tym wątku pojawią się jakieś linki to chętnie umieszczę je na klubowej
        stronie tworząc zalążek takiej wakacyjnej bazy sprawdzonych miejscówek.
        (najlepiej link + krótka recenzja)
        pozdrawiam
        gosia
        • martynachmiel Re: Gdzie na wakacje? 09.05.10, 19:35
          więc:)
          jedziemy do Rabki,
          www.cichyzakatekrabka.pl/pl/index.html
          byliśmy tam w zeszłym roku i wracamy, bo się nam podobało:)
          bardzo rodzinna atmosfera, ok 5 pokoi z łązienkami, a na dole wspólny salon=
          jadalnia
          (czyli po uśpieniu dzieci siedzieliśmy tam przy kawce czy piwku:)
          teren ogrodzony, spory, z placem zabaw, z huśtawką dla dorosłych, z tyci tyci
          mostkiem, a za mostkiem (rzeczka była wyschnięta, ale atrakcjamostek się liczy:)
          jagody
          pani prowadząca pensjonat nieopodal ma syna, kt też prowadzi pensjonat Hanusia,
          więc razem organizowali atrakcje typu wieczór góralski, malowanie na szkle,
          kulig itp.
          sama Rabka- pełno możliwości spędzania czasu, samo chodzenie po górach, super
          teatr Rabcio, wesołe miasteczko Rabkoland, amfiteatr, pijalnie wód, tężnie, park
          zdrojowy z gokartami (dla chłopców bajka, duży plac ze znakami drogowymi, żyć
          nie umierać:), z placem zabaw.
          koleżanka jeździła też do pensjonatu wiosna.
          a- u pani Kasi obiad jest rozbity na zupę (w porze lunchu) i drugie danie
          (popołudniowy obiad) - chyba, że ktoś chciałby inaczej:)
          • c_m_y_k Re: Gdzie na wakacje? 11.05.10, 22:16
            Dzięki wygląda fajnie. :)
            A czy duże tłumy w Rabce? I czy są w pobliżu szklaki piesze na miarę 3,5 latka i
            malucha w chuście, bo przecież ich na Turbacz nie wciągnę.:)
            • martynachmiel rabka 12.05.10, 09:11
              tak, w pobli żu jest mnóstwo szlaków do wyboru, i tak najlepiej gdzieś autem
              podjechać.
              ja nawet z wózkiem pod górę szłam (bywa xtremalnie, ale da się:) - za ciężkie
              moje dziecię było na chustę. a do tego wszystkie manatki, jedzenia, picia,
              ubranie na zmianę dla wszystkich itp wrzucałam na ten dzielny wózek:)

w Rabce ludzi sporo, ale jest to na tyle rozstrzelona miejscowość, że nie jest
              tak jak np w Mielnie gdzie jest 1 deptak i tyle.
              sporo ludzi robi fajna wakacyjną atmosferę!
      • agacia75 Re: Gdzie na wakacje? 12.07.10, 14:07
        Bylam w Dworku z dziecmi przez ostatnie 3tygodnie. Wrocilam i
        jestesmy wszyscy bardzo zadowoleni. Pogode mielismy super. Sam
        pensjonat godny polecenia, duzy plac zabaw z trampolina i inne
        atrakcje, sa zdjecia na stronie www.dworekkarwia.pl,czyste pokoje,
        przemili właściciele i ogólnie na pewno wracamy za rok !!!
      • tyg12 Re: Gdzie na wakacje? 25.04.13, 11:36
        Witam,
        Wybieramy się do Dworku Karwia w tym roku, pod koniec sierpnia, mamy możliwość wyboru pokoju i dlatego chciałam zapytać, czy lepiej wybrać pokój na parterze (z oknem) czy na piętrze (ma balkon). Ponoć te pokoje na parterze są po remoncie, ale jest to dość niski parter. Balkon się przydaje, żeby coś wysuszyć. Gdzie jest kuchinia, na parterze, czy na piętrze? Czy schody są wystarczająco szerokie żeby wygodnie wnieść wózek? Wydaje się też, że pokoje z oknami na stronę placu zabaw mogą być dość chałaśliwe, może lepiej wybrać pokój od strony ulicy Wiosennej? Będę wdzięczna za pomoc. Pozd, Ania
      • tyg12 Re: Gdzie na wakacje? 25.04.13, 11:37
        Witam,
        Wybieramy się do Dworku Karwia w tym roku, pod koniec sierpnia, mamy możliwość wyboru pokoju i dlatego chciałam zapytać, czy lepiej wybrać pokój na parterze (z oknem) czy na piętrze (ma balkon). Ponoć te pokoje na parterze są po remoncie, ale jest to dość niski parter. Balkon się przydaje, żeby coś wysuszyć. Gdzie jest kuchinia, na parterze, czy na piętrze? Czy schody są wystarczająco szerokie żeby wygodnie wnieść wózek? Wydaje się też, że pokoje z oknami na stronę placu zabaw mogą być dość chałaśliwe, może lepiej wybrać pokój od strony ulicy Wiosennej? Będę wdzięczna za pomoc. Pozd, Ania
    • ilonsa Re: Gdzie na wakacje? 12.05.10, 16:37
      A ja śmiało mogę polecić Dębki nad morzem. Miejscowość cicha
      spokojna, czyste plaże, dużo rodzin z dziećmi.
      Nie wiem jak z terminami bo my rezerwowaliśmy pokój w styczniu.
      www.debki.pl/obiekt,Dom%20Wypoczynkowy%20BARBARA%20BIAŁK,437c647c,1001015.html

• martynachmiel Re: Gdzie na wakacje? 12.05.10, 18:56
        wygląda świetnie:)
        może się w przyszłym roku skusimy...
        tymczasem my w tym roku nad może do Sianożęt
        www.czerwonebuki.pl/
        ale nie wiemy jeszcze nic z włąsnego doświadczenia

tu tez fajne miejsce, ale znowu- jedziemy pierwszy raz
        www.knitter.pl/
        i tu
        www.kamratowo.pl/
        • c_m_y_k Re: Gdzie na wakacje? 12.05.10, 22:48
          My też do Dębek :)
          www.brzozowydworek.afr.pl/index.htm
          Miejsce jeszcze przez nas nie sprawdzone ale polecone.

Półwysep Lipa wyglądają fajnie może zahaczymy po drodze nad morze.
    • damar28 Re: Gdzie na wakacje? 17.05.10, 21:45
      www.noclegi-rozrywka.pl/U_Janka
      Kopalino / Lubiatowo
      idealne miejsce dla matek z małymi dziećmi. Miejscowości pozbawione
      imprezowo/dyskotekowych miejsc. Cisza, spokój, lasy, zieleń, wrzosy i do tego
      piękna piaszczysta biała plaża.
      Cudownie :)
      • zpietr Re: Gdzie na wakacje? 10.07.10, 17:47
        LUBIATOWO PIĘKNE MIEJSCE oraz bardzo ładna plaża - polecam.
        Nie polecam wynajęcia kwater w "DOMU JANA".

1. Duża powierzchnia na skraju lasu, na której znajdują się
        apartamenty daje gwarancję spokoju i intymności - prawda

2. Nazwa Apartamenty - fałsz ( ocena domku jedna gwiazdka )

3. Łóżka jedno osobowe na antresoli i w pokoiku sypialnym - stan
        dobry, zaś w pokoju gościnnym łózko rozkładane z odzysku bardzo
        nie wygodne. Proponowałbym wymianę tego łoża na wersalkę.

4. Antresola - bardzo mała powierzchnia użytkowa. Zabezpieczenie
        antresoli - nie zgodnie z obowiązującymi przepisami( warunkami
        technicznymi jakim powinny odpowiadać obiekty budowlane oraz
        przepisami BHP ). Małe dziecko może spaść z antresoli.

3.Na piękną czystą plażę idzie się przez las sosnowy około 15
        minut - fałsz ( na plaże idzie się 25 minut )

4. W lasach istnieje wiele ścieżek rowerowych, które prowadzą do
        pięknych miejsc - prawda

5. Pyszne domowe obiady !!! - fałsz ocena "O" zbyt wygórowana cena do jakości
        posiłku (Koszt obiadu 25 zł). Za 17 złotych można
        zjeść dużo smaczniejszy obiad przy wejściu na plażę
        ( gospodyni bardzo, bardzo .... oszczędna )
        • rootkit126 Re: Gdzie na wakacje? 11.01.12, 13:26
          a ja z całego serca polecam "Dom Jana" i nie zgadzam się z przytoczonymi tutaj argumentami, ale wiem też, że większości ludzi bardzo trudno dogodzić, wygląda to trochę tak, jakby jechali na wakacje i oczekiwali zwrotu kosztów za to, że raczyli przyjechać :)
          1. apartamenty - no cóż, zależy co kto przez to słowo rozumie i jakie ma wymagania, jeśli myśli, że dostanie klimatyzowany pokój hotelowy w super standardzie to nie tędy droga i proponuję zejść na ziemię i przestać narzekać, w kwestii wczasów nad Bałtykiem chodzi o coś innego, jak ktoś oczekuje luksusów i pogody jak drut, to niech wybierze wycieczki zagraniczne, ja być może nie jestem wymagający jeśli chodzi o standard, ale jak dla mnie był aż nadto wystarczający, co do ceny 1600 PLN za tydzień, to na 3 osoby (rodzina) wychodzi ca 75 PLN za osobę w lokalizacji dwupiętrowej z łazienką i kuchnią w pokoju, dla porównania pokój w Karwi o powierzchni nie większej niż 1/5 apartamentu z Lubiatowa (bez kuchni i z łazienką) kosztował 150 PLN za dobę, czyli 50 PLN za osobę, relację pomiędzy 75 i 50 PLN z uwzględnieniem w/w warunków zamieszkania pozostawiam do własnego osądu, dla mnie ocena jest jednoznaczna
          2. antresola - najmocniej przepraszam, a co Pani chciała robić na tej antresoli? disco? przecież zamysł jest taki, żeby rodzicie mieli swój własny kąt np. na górze, a dzieci na dole, po co sugeruje Pani pchanie dzieciarni na antresolę, ona służy tylko do spania, czas w ciągu dnia spędza się poza domem i proszę nie argumentować pogodą, jak pada to wbrew pozorom można sobie świetnie zorganizować czas, wystarczy odrobina inwencji, morze to nie tylko bieganie na plażę i z powrotem
          3. droga na plażę - na kolejny wyjad proponuje zabrać stoper i podać wynik z dokładnością do setnej sekundy, z całą pewnością to duża zbrodnia, że na plażę idzie się dłużej, po pierwsze jeśli ktoś z natury porusza się w tempie żółwia, to pewnie będzie szedł jeszcze dodatkowe 10 minut, a po drugie czy spacer po pięknym, sosnowym, nadmorskim lesie to coś złego? czy dostęp do plaży musi sie znajdować zaraz za progiem naszej kwatery? odrobina ruchu chyba nie zaszkodzi prawda? poćwiczymy i za rok dostaniemy się na plażę w 15 minut :)
          4. domowe obiady - to jest najbardziej bolesne, zupełnie nie rozumiem skąd taka opinia?! obiady są WYŚMIENITE! gdzie niby zauważyła Pani oszczędność gospodyni? i proszę mi pokazać miejsce na mapie gasronomicznej gdzie zje Pani tak dobry obiad za takie pieniądze i w tak spokojnej atmosferze? jako przeciwwagę proponuje Pani obiady przy wejściu na plażę, z całym szacunkiem ale to już raczej poniżej pasa, choć wiem że o gustach się nie dyskutuje... jak rozumiem zupełnie kluczowa jest tutaj relacja pomiędzy 25 PLN a 17 PLN, doprawdy te 7 PLN jest warte zachodu...
          pozdrawiam i do zobaczenia w Lubiatowie, ja jestem stałym bywalcem Domu Jana i szczerze go wszystkim polecam
    • mercy2 Re: Gdzie na wakacje? 29.03.12, 22:57
      a może polecicie coś ciekawego od Gdańska na wschód - Stegna, Piaski, Krynica...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka