Dodaj do ulubionych

pedagog i nauczycielka 2a uwaga

IP: 178.73.48.* 14.06.12, 19:54
Wczoraj opisałam sytuacje w sp.65 na temat dręczenia i wyzywania dzieci przez panią m.r. oraz panią pedagog i od razu zostało to skasowane.
Obserwuj wątek
    • Gość: angela Re: pedagog i nauczycielka 2a uwaga IP: 178.73.48.* 14.06.12, 20:44
      Ja wszystko rozumiem ale dlaczego dzieci z biedniejszych rodzin mają być szykanowane przez elite sp 65 . są obgadywane i wyśmiewane przy całej klasie.moje dziecko niestety trafiło do tej klasy 2a i ma ciezkie zycie. pedagog wszystko jej przekazuje i razem sie naśmiewają.moje dziecko codziennie płacze bo sie boi, a pani dyrektor to przyjaciółeczka pani. Marii R. pani r, pan Michał Sz. oraz małgorzata.k. współpracują z biurem podróży które organizuje kolonie za 1500. nie wyślesz na nie swojego dziecka jesteś wyśmiewany. kiedy pani M.R. rozdawała w klasie ulotki na temat koloni do mojego syna powiedziała tobie nie daje bo i tak was nie stać. bardzo przyjemne przy całej klasie.prosze powiedzcie gdzie mam z tym iść bo szkolna dyrekcja nie reaguje. Myślałam o kuratorium ale jakie mam dowody .?słowa dzieci przeciwko starej belferce.
      • Gość: luka Re: pedagog i nauczycielka 2a uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 21:23
        Nie wiem co masz zrobić, ale mogę napisać co zrobiłabym ja - porozmawiałabym z innymi rodzicami i jeśli do nich takie informacje od dzieci również dotarły, wystosowałabym pismo do kuratorium podpisane przez kilkoro rodziców. Słowa kilku dzieci to już coś innego niż słowa jednego. Taka sytuacja jest nie do pomyślenia - byłam świadkiem podobnej w mojej szkole, ale to była 7 klasa i wszyscy (uczniowie) wiedzieli, że nauczycielka zrobiła źle, nikt nie wyśmiewał koleżanki, którą nauczycielka wskazała imiennie do korzystania do darmowych zup. nie wiem czy na tym forum ktoś Ci pomoże, ale z pewnością mogą to zrobić inni rodzice.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        luka
        • Gość: Żoliborzanka Re: pedagog i nauczycielka 2a uwaga IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 10:43
          Masz dwa wyjścia, albo zabrać dziecko do innej szkoły co byłoby dobre dla jego zdrowia psychicznego, albo napisać pismo do kuratorium. Ja będąc w Twojej sytuacji zrobiłabym jedno i drugie. Niestety ta szkoła zaczyna mieć co raz gorszą opinię. Dzieją się w niej różne rzeczy które dziać się nie powinny, a pani Dyrektor uparcie twierdzi że nic takiego nie miało miejsca. I zgadzam się z autorem wątku, w tej szkole rządzi pieniądz i promowane są dzieci z bogatszych rodzin, natomiast tym biedniejszym zamiast w jakiś sposób (choćby dobrym słowem) pomóc, to jeszcze się z nich szydzi. Pani Dyrektor i kilka innych osób powinno iść pracować do szkoły prywatnej, skoro tylko elitę chciałyby mieć w swojej placówce. Tylko w szkole prywatnej takie wybryki jak opisuje autorka wątku nie miałyby miejsca bytu, bo Panie natychmiast zostałyby bez pracy.
      • julia.s.f Re: pedagog i nauczycielka 2a uwaga 15.06.12, 11:10

prosze powiedzcie gdzie mam z tym iść bo szkolna dyrekcja nie reaguje.

-absolutnie zrób tak jak radzi autor postu powyżej: skontaktuj się z rodzicami dzieciaków z klasy, zbierz ich podpisy pod pismem do kuratorium. mało tego, spróbuj dotrzeć do innych mających ALE do metod "edukacyjnych" w tej szkole. im was będzie więcej tym większe szanse na zmiany. tak zostawić tego nie można. determinacji i powodzenia życzę!
        • Gość: gosc Re: pedagog i nauczycielka 2a uwaga IP: 212.160.91.* 15.06.12, 11:50
          generalnie dyrekcja tej szkoły ma wszystko w d... rozjeżdżanie dzieci przez rodziców parkujących samochody na CHODNIKU i W WEJŚCIU do szkoły również. Pomijam kulturę tych dorobkiewiczów - mam auto- rządzę. Pani dyrektor codziennie przechodzi tym nieszczęsnym chodnikiem i ZERO reakcji. Ostrzegam przed posyłaniem dzieci do tej placówki - kadra może i dobra, organizacja tragiczna
          • Gość: gosc Re: pedagog i nauczycielka 2a uwaga IP: 212.160.91.* 15.06.12, 11:56
            i jeszcze jedno - tych kolonii nie żałuj, są beznadziejne. Raz moje dziecko było na wyjeżdzie organizowanym w szkole i więcej nie chciało. Lepiej na sprawdzony obóz wysłać, gdzie kadra jest kreatywna i ma chęci zając się dzieciakami.
            • Gość: rock-1 do Wilsona IP: 178.73.48.* 15.06.12, 19:11
              Do Wilsona - wydaje mi się, że dopuszczanie do publikacji tego rodzaju anonimowych donosów jest nie w porządku. Nie, nie mam nic wspólnego z tą szkołą. NIC.
              • Gość: angela Re: do Wilsona IP: 178.73.48.* 16.06.12, 17:14
                a w porządku jest że nikt nie reaguje na skargi mojega dziecka bo twierdzą że kłamie?że w nocy budzi się i dostaje histerii ? nazwiska nie były podane a powinnam podać żeby każdy kto nie miał kasy uważał gdzie dziecko posyła.szkoła 65 nie znosi biedoty.przykre ale prawdziwe.każda pomoc finansowa czy psychologiczna jest natychmiast na językach wszystkich nauczycieli a co gorsza i dzieci.
                • Gość: angela Re: do Wilsona IP: 178.73.48.* 16.06.12, 17:16
                  jak to możliwe że mamy to samo ip? czytałam na necie że jest to niemożliwe.
                  • Gość: rock-1 Re: do Wilsona IP: 178.73.48.* 16.06.12, 18:23
                    każdy wpis angeli utwierdza mnie w przekonaniu, że takie teksty nie powinny być dopuszczane na naszym forum
                    • Gość: obserwator Re: do Wilsona IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 19:08
                      a mnie Twoje wpisy utwierdzają w przekonaniu, że jednak masz coś wspólnego ze szkołą...
                      • Gość: Angela Re: do Wilsona IP: 178.73.48.* 16.06.12, 20:10
                        Jakby twoje dziecko było w sytuacji mojego to inaczej byś na pewno pisał.Powtarzam ;biedota jest tam wyśmiewana , więc jak uważasz że moje dziecko jest gorsze tylko dlatego że matka jest sprzątaczką to przykro mi bardzo ale pamiętaj pieniądz rzecz nabyta , dzisiaj jest a jutro wszystko może sie zdarzyć. Pozdrawiam
    • Gość: Magda Oszczerstwa IP: *.181.214.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 10:31
      Mam w tej szkole syna, rownież w III klasie. Nigdy nikt nie szuka owak tam dzieci z gorzej sytuowanych rodzin, nasza pani szczególnie dba o to, żeby na wycieczkach klasowych wszystkie dzieciaki mogły zjeść loda czy kupić sobie pamiątkę (lody nai ogol są z kasy funduszu klasowego tak to ustaliliśmy). Robi to w sposób dyskretny, tak żeby "obdarowane"dziecko nie czułości dyskomfortu. Mój syn nigdy nie był na koloniach z panią M. ani z panem michałem i nie wpływa to na jego ocenę (5 plus) a lekcje angielskiego bardzo lubi. Przypominam ze ten sam pan Michał za darmo dla wszystkich chętnych dzieci prowadzi wycieczki po Warszawie - są podobno bardzo ciekawe i każdy może z nich skorzystać. Panie jeszcze z równo wg ej klasy obecnie III ( dawniej pani Agnieszka) teraz inna pani A. wyjątkowo dbają o dzieci w mniej dobrej sytuacji (za własna kasę pierwsza pani A. Kupowała drobiazgi na święta ) WSZYSTKIE absolutnie dzieci zostały w tym roku za coś wyróżnione dyplomem żeby mogły poczuć się ważne). Nigdy nie zauważyłam ani nie odczulam jakiejkolwiek dyskryminacji ze względu na status finansowy a mamy w klasie pełen przekrój. Nie jestem w żaden sposób związana ze szkoła -tylko sentymentalnie jako rodzic- uważam, ze jest to fajne miejsce, sporo się tu dzieje, nauczyciele są kontaktowi i otwarci na propozycje, nigdy nie zaobserwowalam zjawiska o którym piszesz (a dość często widuje panią Marie obwieszona dzieciakami jak choinka). Czy nie przekuwasz indywidualnych problemów wychowawczych dziecka na jakieś czynniki zewnętrzne?jeśli faktycznie wierzysz w to, co piszesz to po prostu zabierz syna do innej szkoły. Jeśli to jakiś mechanizm obronny -radzę pogadać wespół zespol z wychowawczynia i panią psycholog i wymyślać strategie, która sprawi, ze twoje dziecko poczuje się w szkole dobrze (to działa uwierz). To,co robisz jeszcze utrudni mu życie, bo jak tak ustawisz go do szkoły to on dokładnie zrealizuje tw
      • Gość: magda Urwalo IP: *.181.214.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 10:34
        ...postulaty( skoro mama mówi ze nauczycielka jest zła to nie będę jej szanował i mogę robić co chce) .... Naprawdę kieruj się dobrem dziecka i spróbuj mu pomoc.
        • Gość: kuna Re: Urwalo IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 12:58
          Przez 4 lata uważałam panią M za naprawdę dobrą i ciepłą osobę. Ostatnio jednak byłam świadkiem jak ta Pani krzyczała! na płaczącą dziewczynkę, nie zważając nawet na oczekujących na swoje dzieci rodziców.
          Mamy, których starsze dzieci ukończyły naukę w tej szkole potwierdzają, że pani M. krzyczy i jest niemiła dla niektórych dzieci i ponieważ brakuje jej cierpliwości powinna przejść na emeryturę.
          • Gość: gość Re: Urwalo IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 21:16
            A i tak nikt i nic nie przebije sekretarki - nałogi wymalowane na twarzy. Żal, że coś takiego jest tolerowane przez wydział oświaty (o dyrekcji nawet nie wspomnę, bo chyba wie, co ma pod nosem).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka