Dodaj do ulubionych

Niszczy samochody na Śmiałej

IP: *.181.224.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 16:32
Zaparkowalem wczoraj na smialej, przed wojska polskiego (od północy). Chodnik jest tam wąski, ale zostawiłem sporo miejsca (wiecej niz inni) i złożyłem lusterko. Ludzie tam parkują jak juz nie ma miejsc.

Przychodze rano - wielki x wysmarowany sprejem na przedniej szybie. To samo na lusterku.

Rozumiem ze komuś mogło sie nie spodobać. Ale nie wiem jakim trzeba byc bucem żeby tak sie zachowywać. Rozumiem wezwanie straży miejskiej. Rozumiem kartę z wyzwiskami. Ale to?

Obserwuj wątek
    • Gość: Blebleble Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 18:51
      Ha! Ale pewnie już nigdy tak ch***wo nie zaparkujesz, prawda?
      • Gość: Bleleble Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 19:39
        Tylko ze nie zaparkowalem ujowo. Wiem co mówię, bo nie raz wzywalem straż miejska do zle zaparkowanych samochodów. I to działa. Zostawiłem tyle miejsca, ze wózek z dzieckiem spokojnie by przejechał. Dzisiaj stoi tam samochód, który zaparkowal duzo gorzej.

A Ciebie jak rozumiem bawi niszczenie czyjejś własności? Cel uswieca środki, tak?
        • Gość: mim Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 20:43
          dokładnie tak cel uswięca środki możesz się nie zgadzać pisz co chcesz ale mam dosyć kretynów parkujących jak im się podoba i gdzie a w szczególnośći są to drogie samochody. Odwrotnie jak w Europie tam im ktoś ma więcej pieniędzy i jeździ lepszym autem to można więcej się po nim spodziewać a w Polsce odwrotnie kto ma więcej kasy to większy kretyn na drodze i w parkowaniu. A straż??? za dobrze by wam było jakby zawsze po straż dzwonic - wiadomo że nie przyjeżdżają.
          • Gość: bleble Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 20:51
            Piszesz brednie, generalizujesz. Może to Twoja robota, co?

Po pierwsze, nie mam drogiego samochodu. Mam samochód, który jest wart niewiele pieniędzy.

Po drugie, straż miejska przyjeżdża i wlepia mandat. Wiem, bo nie raz wzywałem do przypadków parkujących na przejściach dla pieszych i trawnikach.

Serio, gdybym dostał mandat to bym to zrozumiał. Ale jak ktoś mi perfidnie niszczy samochód, to chcę mu nogi z dupy powyrywać.
            • Gość: glosrozsadku Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 15:07
              tez kiedyś mi porysowana samochód - cała szerokość. Miałem potem kłopoty ze sprzedażą i straciłem pewnie z 5 000. Zaparkowałem trochę kiepskawo ale bez dramatu - spieszyłem się z żoną w ciąży do lekarza. Stałem 5 min.

Co o tym sadzę? Jakbym takiego zauważył to bym skopał mu tyłek. A jak ktoś lubi naprawiać świat nie za pomocą straży miejskiej to polecam nalepki allegro.pl/listing/listing.php?string=karny+kutas&search_scope=category-18556. To jest wkurzające ale jednak schodzi.

Rysowanie samochodu to WANDALIZM i nic tego nie uzasadnia bo jest nie współmierne do popełnionego wykroczenia. Poza tym samosądy są charakterystyczne dla ludzi prymitywnych.
              • Gość: Blebleble Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 06:27
                "Jakbym takiego zauważył to bym skopał mu tyłek."

A może to twoje dupsko byłoby skopane twardzielu ?
                • Gość: antytrollicham Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 08:31
                  oznaką prostactwa i głupoty jest atak personalny a nie na temat.
                  Nie chce mi się z tobą gadać, nie warto. Pewnie ty jesteś tym wandalem - oby cię nagrał jakiś monitoring i zakuli cię w kajdany to się nauczysz.

• Gość: abc Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.13, 22:09
          > Zostawiłem tyle miejsca, ze wózek z dzieckiem spokojnie by przejechał.

A wózek inwalidzki? Już nie, co?
    • Gość: Tede Re: Niszczy samochody na Śmiałej IP: 192.157.245.* 09.09.13, 02:37
      A co chciałeś osiągnąć wpisem na forum? Publiczne wsparcie? Tego nie będzie.
      Nie wiedziałem, że tak rozwiązują problemy nasi sąsiedzi na Żoliborzu, ale w zupełności nie mogę potępiać tego działania ani chwalić twojego podejścia, że łaskawie zostawiłeś przejście.

"Rozumiem wezwanie straży miejskiej. Rozumiem kartę z wyzwiskami. Ale to?". Najwidoczniej ktoś poszedł po rozum do głowy i ukarał cię tym, czego nie akceptujesz - bo o to przecież chodziło autorowi malowidła.

Najwidoczniej też ktoś ma dość ośmieszania się dzwonieniem po służby, które takie zgłoszenia traktują jak zło konieczne od donosicieli. Skontaktuj się z policją, zgłoś szkodę i ubłagaj o jakąś akcję informacyjną typu "my policja - czekamy na wasze zgłoszenia drogowe" - to w twoim interesie, by cię na drugi raz zgłaszano pod 112 a nie niszczono auto.

A co do znaku X to uważam, że choć sam nie jestem wandalem, skuteczniejsze byłoby nie X tylko sprayem okrągła spirala w miejscu dla kierowcy, równie szybkie machnięcie po lusterku i koniecznie po rejestracji - aby każde chamidło nie mogło legalnie ruszyć takim autem bez wymiany szyby, luter i tablic na widoczne.

Tak, wiem, drastyczne. Ale co poradzić na ewidentnych chamów, co nie wiedzą, że chodnik jest do chodzenia, nie parkowania. Tak samo potępiam nie sprzątanie po własnym psie, palenie na balkonie oraz wypuszczanie głośnych, niewychowanych dzieci na plac zabaw bez kontroli.

Czasami sam się zastanawiam - plucie glutami, zginanie lusterka - kierowcy nie reagują na takie "społeczne znaki ostrzegawcze", parkują przed oknami, na chodnikach - cierpliwość każdego kiedyś się wyczerpuje. Miałeś pecha łamiąc prawo.
      • Gość: Tymon A gdzie mają parkować ludzie na Żoliborzu? IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 22:47
        Tak z czystej ciekawości?
        • Gość: Sotnikov Re: A gdzie mają parkować ludzie na Żoliborzu? IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.13, 15:24
          Gość portalu: Tymon napisał(a):

> Tak z czystej ciekawości?

Nie ma obowiązku posiadania samochodu.

• Gość: tymon stary numer :) IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 22:37
      Jeśli zaparkowałeś "u wylotu" tuż przy tym ostatnim zielonym domu po lewej to prawdopodobnie podziękuj właścicielowi tegoż. Mnie kiedyś przebił oponę (kilka lat temu w listopadzie) - wiem stąd, że jeden z sąsiadów "psiarzy" to widział i nagrał komórką (kilka lat temu, dziecko jeszcze chodziło do przedszkola). Innej osobie wysmarował przednią szybę czymś tłustym. Początkowo zamierzałem zrobić awanturę (córka jest chora i zdarza nam się odwiedzać nocne dyżury na Bielanach, więc samochód jest konieczny), ale potem znalazłem inną formę wyrażenia swojej obywatelskiej dezaprobaty.
      PS. Na białym domu pośrodku odcinka jest kamera przemysłowa. Możesz poprosić miłą Panią właścicielkę o pomoc.
      • Gość: tymon chociaż to nie ten człowiek IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 22:44
        Ten pan z zielonego domku (mieszkaniec, pracownik firmy, która się tam mieści???) nie posuwa się do niszczenia tylko do uprzykrzania. Spray kojarzę raczej z inną osobą - panią maszerującą do kościoła z tej długiej kamienicy na Śmiałej 3/5/7. Ale za rękę nie złapałem. Spróbuj poprosić właścicielkę domu o nagranie z monitoringu (jeśli chcesz coś z tym dalej robić).
        W ogóle odradzam wszelkie parkowanie na tej uliczce. Jeśli nawet nie złośliwie, to bezmyślnie niszczą. Mi ostatnio w okolicach placyku na Cytadeli "przywaliła" plastikowa część smyczy (takiej taśmowej) psa (około 50 kg), który wyrwał się Panu na spacerze.
        • Gość: ... Re: chociaż to nie ten człowiek IP: 192.157.245.* 15.09.13, 21:04
          I dobrze wam tak! Przestaniecie się pchać karetami w małe uliczki. W wielu miejscach Żoliborza jest nagminny problem zawalania autami. I to nie tylko na Starym Żoliborzu, nie tylko dookoła metra. Nawet na Zatrasiu czy na Marymoncie. Aut jest po prostu _za--du-żo_.
          • Gość: ewa a ty masz samochód IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.13, 12:21
            rozumiem ze cie nie stac i plujesz jadem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka