Gość: Borys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:01 Ahoj! Na którymś teledysku Lady Pank widać: a) osiedle Ruda ogólnie, a blok Klaudyny 38 w szczególności b) rów którym płynęła Rudawka (Potok Bielański?) Czy ktoś może wie który to utwór? Borys Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: empi64 Re: Lady Pank a Ruda IP: *.localdomain / 83.238.10.* 14.09.05, 11:19 Czyżby "Sztuka latania"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empi64 Re: Lady Pank a Ruda IP: *.localdomain / 83.238.10.* 14.09.05, 13:57 Tak, to chyba jednak Fabryka Małp. Sceneria była zimowa. Sztuka Latania to był teledysk z dziecmi w klasie spiewajacymi "life is brutal". Gwoli usprawiedliwienia - ja w ogole nie za bardzo lubie Lady Pank. A czy Zoliborz, albo Bielany pojawily sie jeszcze w jakims teledysku? Albo w filmie? Mi się przypomina Zezowate Szczęscie, 07 zgłoś się, Mocne Uderzenie, Nie ma róży bez ognia, Za ścianą, Pieczone Gołąbki, Sztos. Bo Sonatę Marymoncką kręcili chyba gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lady Pank a Ruda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 15:20 Pestka - scena przy kościele Kostki, Pajęczarki - scena przy kościele na Klaudyny/Rudzie, Zmiennicy -wejście do klatki przy wyporzyczalni video na Próchnika, Kogiel Mogiel - bloki na Stawkach ( ale nie wiem czy to jeszcze Żoliborz ):) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Lady Pank a Ruda 14.09.05, 17:50 Jeszcze b ył taki film, tytułu nie pomnę, o facecie, który w bloku hodował gołębie. Scenę przeprowadzki kręcili na Klaudyny - było widać nas z kolegami na rowerach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Lady Pank a Ruda IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 14.09.05, 21:47 Warszawskie Gołębie. A reszte reszte krecili gdzies na Ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lady Pank a Ruda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 21:53 oczywiście wypożyczalni, ale wpadka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sojm Re: Lady Pank a Ruda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 09:27 Brunet wieczorową porą - warsztat lakierniczy na Bajana i pawilon handlowy Reymonta 12. "ja już nie piję, widzę białe samochody". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Lady Pank a Ruda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:06 a alternatywy 4 to nie przypadkiem chomiczówka Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Gocław i Ursynów 15.09.05, 09:57 "Sztukę latania" kręcono na Gocławiu. "Alternatywy 4" na Ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empi64 Re: Gocław i Ursynów IP: *.localdomain / 83.238.10.* 15.09.05, 10:49 To ja też rozwinę te żoliborskie sceny z filmów, które rzuciłem: Zezowate Szczęście - pierwsza miłość Piszczyka mieszkała gdzieś pomiędzy Podczaszyńskiego,Kasprowicza,Fontany,Żeromskiego + w czasie okupacji Kobiela pokazuje się na Suzina i Słowackiego 07 zgłoś się - w jednym z odcinków bandyta grasuje w Parku Olszyna Mocne Uderzenie - napisy na zakończenie wchodzą na panoramie sadów koło Gojawiczyńskiej, później widać budującą się szkołę 267, początek budowy osiedla po parzystej stronie Broniewskiego (20-26), Zatrasie i Instytut Chemii Przemysłowej Nie ma róży...- Fedorowicz po wyjściu ze szpitala przechadza się po tzw.Górkach przy Braci Załuskich, a mieszkanie ma w bloku na Daniłowskiego Za ścianą - Zapasiewicz mieszka w tym dziwnym trójskrzydłowym bloku na serku pomiędzy Kasprowicza i Marymoncką w pewnym momencie wygląda przez okno i widzimy Komendę i jadącego przegubowego ogórka (czyżby 116?) Pieczone Gołąbki - duża część akcji toczy się na pierwszym od Stołecznej podwórku najstarszej części Sadów Sztos - jedna z popijawek toczy się w Balatonie bądź Baronie i przed nim. No i w paru filmach (m.in.Wojna Domowa) wyjeżdża się z Dw.Gdańskiego. Dziwne - nigdzie (poza Z.S.) nie ma Starego Żoliborza...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodemf Re: Gocław i Ursynów IP: *.core.hp.com 15.09.05, 11:43 Pamiętam jeszcze film "Jan Serce" - kręcili przy blokach na Broniewskiego (tzw. trójkąt, przy komendzie MO) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Dziękuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:07 Ahoj! Dziekuję za odpowiedzi. Borys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dothis Re: Dziękuję IP: *.chello.pl 19.09.05, 17:18 o ile pamiętam: w E=mc2 jest scena zjazdu gangsterów pod mostem Grota, w serialu Ekstradycja stacja Neste na Armi Krajowej, ta przy przystanku os. potok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martawiktoria Re: Lady Pank a Ruda IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.16, 23:01 sztuka latania Odpowiedz Link Zgłoś