Dodaj do ulubionych

kąpiel psa

IP: *.aster.pl 12.11.05, 21:51
Czy ktos wie, gdzie na Zoliborzu mogę wykąpać psa? Chodzi mi o zakład ze strzyżeniem, kąpielami itp a nie kanałek oczywiście.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: kąpiel psa IP: *.chello.pl 13.11.05, 09:02
      Jest taki salon dla piesków przy ul. Bieniewickiej,niedaleko Potockiej.
    • Gość: KK Re: kąpiel psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:11
      na Marii Kazimiery 20 (tak mi się zdaje). Przybytek nazywa się "Modny Pies".
      Wiem, że tam strzygą więc kąpią pewnie też.
      • donkej Re: kąpiel psa 13.11.05, 12:22

A może to chodzi o ten sam salon? Bo tak blisko?
        Ile mogłoby kosztować wykąpanie dużego psa (typ bernardyna)?
        • Gość: ola Re: kąpiel psa IP: *.chello.pl 13.11.05, 14:00
          tak , to to samo miejsce ale ja pomylilam ulicę:)
          • Gość: KK Re: kąpiel psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:37
            znalazłam ich stronę: www.modnypies.com. Tam wszystko znajdziecie. Mój psiak ma
            dopiero 12 tygodni - jest zbyt mały na tak poważne zabiegi -skorzystam za jakiś
            czas :)
    • Gość: mania Re: kąpiel psa IP: *.aster.pl 14.11.05, 21:13
      Jutro tam pójdę, powiem Ci ile kosztuje kąpiel. Na stronie mają zdjęcia przeuroczych piesków przed i po zabiegach, ale chyba niektóre wolę przed strzyżeniem...
      • donkej Re: kąpiel psa 17.11.05, 19:07

No i ile kosztuje kąpiel?

PS. Czy ktoś nie przygarnąłby malutkiej bardzo przyjacielskiej i grzecznej
        suczki? To jeszcze szczeniak - błąka się ...
        • Gość: mania Re: kąpiel psa IP: *.tvp.pl 18.11.05, 15:46
          No, niestety dopiero dzisiaj mogę tam iść. Ale powiem, powiem...
    • Gość: mania Re: kąpiel psa IP: *.tvp.pl 24.11.05, 08:35
      Kąpiel i wyczesywanie mojego psa (trochę mniejszy niż wyżeł) kosztowała 100 zł. Przy mnie ktoś płacił 150 - ale chyba ze strzyzeniem
      • donkej Re: kąpiel psa 26.07.06, 11:24
        Przez te upały temat znów się zrobił aktualny.

Czy nie znacie jakiegoś miejsca na Żoliborzu, gdzie strzygą i kąpią duże psy?
        W "Modnym Psie" na Marii Kazimiery, wbrew temu, co mają na stronie, dużych psów
        się nie strzyże.

Podali nr do konkurencji , ale na Woli, a to daleko...
        • naise nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t 26.07.06, 15:29
          • donkej Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t 26.07.06, 15:41
            Duży pies to duży pies: Bernardyna do wanny nie wsadzę, a kabinki prysznicowej
            nie mam. :-)))
            • naise Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t 26.07.06, 17:34
              ja moją owczarzycę kąpię pod prysznicem, a właściwie kąpię się razem z nią tzn.
              włażę z nią do kabiny bo inaczej wariuje :D ale z bernardynem faktycznie
              miałabym problem :D
              • Gość: jacek Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.07.06, 19:32
                ja swoja boxerke kapie sam,wlaze z nia pod prysznic ,problemu z nia nie ma bo
                jest bardzo spokojna i stoi grzecznie,a jak wyjdzie zamykam ja w lazience aby
                sie otrzepala,a nastepnie lata po mieszkaniu zadowolona ,ze pachnie i jest
                czysta.A tak na marginesie to psow nie nalezy czesto myc.
                • donkej Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t 26.07.06, 23:01
                  Bokserkę chyba?
                  sjp.pwn.pl/haslo.php?id=5186
                  Bernardyn nieco się różni od boksera - radzę sprawdzić, czym. A u nas teraz upały.

Byłam dziś na Kaskadzie i nielegalnie wymoczyłam bestię w wodzie (z mułem)
                  • Gość: lukka Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t IP: *.acn.waw.pl 26.07.06, 23:41
                    Swojego psa namaczam w wodzie na tyłach Cytadeli. Warto przyjść w weekend po południu, jak już
                    taplające się dzieci zrobią porządek z rzęsą i przepłoszą kaczki :-)

Na szczęście mój pies jest z gatunku kudłatych ale łatwo rozczesywalnych.
                    • Gość: m Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t IP: 195.245.213.* 29.07.06, 15:01
                      jeszcze raz powtarzam - szkoda zwierza, często są delikatniejsze od ludzi
                      • Gość: lukka Re: nie można w wannie lub pod prysznicem ?? n/t IP: *.acn.waw.pl 30.07.06, 14:40
                        Z dorosłym psem na pewno łatwiej, o ile ktoś ma baaardzo dużą wannę. Ale młodego psa trzeba jakoś
                        do wody przywyczaić i łatwiej o to w "outdoorze", niż w zamkniętej, ciasnej łazience (duże łazienki w
                        przyrodzie nie występują).

Poza tym są dwie różne sprawy: kąpiel psa jako taka w celach kosmetyczno-higienicznych (tylko
                        wanna) oraz namoczenie futrzaka podczas dłuższego spaceru w takich okolicznościach przyrody, jakie
                        mamy od paru tygodni. Psa wybiegać trzeba, bo inaczej będzie rozrabiał po nocach, a na słońcu po 10
                        minutach odmawia przemieszczania się... Już raz w tym roku reanimowałem futro zimnymi i mokrymi
                        okładami, z dwojga złego wolę wyczesywanie wodorostów.

Aha, warto nauczyć psa jeść kostki lodu - tak, żeby je sobie lizał albo gryzł, ale nie połykał. Ale to
                        głównie w domu :-)
                  • Gość: m tylko nie na kaskadzie IP: 195.245.213.* 29.07.06, 15:00
                    dzisiaj rano mój pies odwiedził weterynarza po tej cuchnącej kaskadzie,
                    świństwo zrobiło mu się na łapie, kategorycznie przestrzegam dla dobra psa
                    przed tym syfem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka