Dodaj do ulubionych

Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki

IP: *.bb.online.no 22.02.06, 21:31
to nasze Forum zdycha, widocznie wszyscy piszacy udali sie na zimowiska do
Zakopanego i Bierutowic i teraz nikomu nie chce sie nic pisac.Ja tych paczkow
i tak jutro nie kupie, ale chociaz oblize sie jak ten krolik grajacy Taniec z
Szablami.Czy lubimy paczki Bliklego (przereklamowane od dawna), Zapartow a
moze z nieistniejacej juz Szampanki w Feniksie.To w rejonie placu
Wilsona.Osobiscie moge z pelna odpowiedzialnoscia polecic Grebalowska na
Bielanach.Bardzo zacne paczki.A ile mozna zjesc najwiecej 4-6-12?A co
powiecie o faworkach ( czy moga nazywac sie chrustem ? )A jakie paczki na
Inwalidow,Stolecznej a moze cos ciekawego na Marymonckiej.Rzuccie okowy
zasiedzenia na d... w domu i opowiedzcie cos o smakowitych paczkach.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.02.06, 21:59
      ja lubię pączki od Czubaka - nie są tłuste i odpowiada mi ich smak. Jako
      przerywnik dobre są też pączki mocca (mniejsze, o smaku kawy - też Czubak).

B.
      • misia007 Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki 22.02.06, 22:03
        Kupiłam dzis w Elei pączki czekoladowe, pyszne, duzo nadzienia, aż sie
        rozmarzyłam.Jutro też je kupie.
        • Gość: jota.40 Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.chello.pl 23.02.06, 00:06
          A ja lubię pączki z Burbonki. Na Krasińskiego.
          Na faworki można mówić chrust.
          Zamiast pączków usmaż sobie, Grisza, drożdżowe racuchy.
          • Gość: jota.40 Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.chello.pl 23.02.06, 00:07
            Acha, i nie ma już Bierutowic. Teraz się mówi Karpacz Górny. Takie, panie,
            metamorfozy.
            • Gość: Grisza Jota40 te Bierutowice to bylo dla zachety IP: *.bb.online.no 23.02.06, 07:45
              bo ostatnio Forum jakos niemrawe i chcialem troche zamacic.I widzisz, nikogo
              nic nie rusza.Ani paczki, ani relikty minionej epoki.A a propos to wiesz,ze
              Bierut to tez poniekad Zoliborzanin?Jego matka pracowala dosc dlugo jako
              sprzataczka w przychodni na Vej Kolonii.Racuchow smazyc nie bede, bo jutro
              przewijam sie przez pl.Wilsona, wiec bedzie i paczek i troche chrustu.A teraz
              fugas chrustas do roboty.Pzdr.
              • rakkar5 Re: Jota40 te Bierutowice to bylo dla zachety 23.02.06, 09:54
                Masz słusznego Grisza. Pączki od Bliklego są mocno, ale to mocno
                przereklamowane!
                • ddb2 Re: Jota40 te Bierutowice to bylo dla zachety 23.02.06, 10:44
                  Nieprawda! Sa pyszne, wlasnie odstalam. Owszem, sa drogie, ale zadne inne tak
                  nie smakuja. Jesli mialabym zjesc jakiegos innego, duzego, tlustego gniota, to
                  wole nie jesc nic.
                  • Gość: jota.40 Bierutowa i pączki IP: *.chello.pl 23.02.06, 11:41
                    Owszem, ja też bardzo lubię te od Bliklego. Tylko okropnie mnie złości, że takie
                    absurdalnie drogie i dlatego bojkotuję. Blikle przesadza z cenami!
                    Co do Bierutowej - to o matce nie słyszałam, nie pomyliła Ci się, Grisza, z żoną
                    Bieruta? Wspomina ją Abramow-Newerly w "Lwach.." chociażby. Pracowała w
                    przedszkolu na Suzina.
                    • Gość: Grisza Re: Bierutowa i pączki IP: *.mnhelse.net 23.02.06, 12:40
                      sprawdze to u mojej mamy, ktora musiala kiedys o tym wspomniec.Co do paczkow,
                      to osobiscie z miloscia wspominam paczki, jakie smazylo sie kiedys w domu.Byly
                      nieraz mocno przypalone, ale ciasto mialy pyszne i jakas przypadkowa konfiture
                      w srodku, o ile sie nie wylala w trakcie smazenia.Smierdzialo w domu wszystko
                      przypalonym tluszczem ale smak boski.Nie uzywalismy lukru i skorki
                      pomaranczowej, ktorych do dzis nie lubie i stad nie bardzo kocham paczki z
                      cukierni.No i jeszcze nie lubie nachalnie dolewanych aromatow.Poza tym te
                      wszystkie paczki sa za slodkie.
                    • Gość: Grisza Moze z ta Bierutowa sie zagalopowalem, IP: *.bb.online.no 23.02.06, 16:33
                      bo moja mama teraz nie potwierdza.Trzeba by spytac dra Landy lub dr Arnold, bo
                      oni tam kiedys pracowali.Szkopul w tym, ze oboje juz dawno requiescat.Moze inni
                      forumowicze pamietaja lub cos wiedza na ten temat?Pzdr
                      • donkej Re: Moze z ta Bierutowa sie zagalopowalem, 23.02.06, 18:11
                        Z całą pewnością.
    • Gość: babciakoljaiczkowa Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:10
      mimo że to bardzo niepatriotycznie, muszę napisać tę Jedyną Prawdę: najlepsze
      pączki są w zielonym okienku na chmielnej. np z gorącą czekoladą, wylewajacą się
      na palce, brodę, szyję. a najlepsze faworki zrobię dzisiaj ja:)
      na faworki można mówić chrust o ile nie są to faworki drożdżowe, a takie też
      istnieją.
      • Gość: Grisza Te drozdzowe to musza byc kluchowate? IP: *.mnhelse.net 23.02.06, 12:44
        i oczywiscie masz racje, ze te ktore zrobisz sama w domw domu beda
        najlepsze.Nie dodaj tylko za duzo jajka, bo beda za twarde.Z tluszczu wyjmuj na
        bibulke i ostroznie z cukrem pudrem-lepiej posypywac jak tluszcz juz lekko
        stygnie to nie przylepi sie za duzo.Powodzenia z chruscikiem.
    • Gość: yazz Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.pagi.pl 23.02.06, 12:16
      dla mnie tylko te z bliklego. chociaz moja żona woli te ze słodko-słonego na
      mokotowskiej. sprzedają je tylko właśnie w tłusty czwartek - raz w roku. fakt:
      smakuja jak mojej babci!!!. pozdrawiam
      • Gość: agma Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.chello.pl 23.02.06, 13:22
        A ja jestem zdania, ze te od Bliklego sa mocno przereklamowane.
        Jakieś takie ciężkie i kapciowate przy tym potwornie słodkie.
        • Gość: j. Re: Tlusty czwartek-gdzie najlepsze paczki IP: *.gessel.com.pl / 217.153.172.* 23.02.06, 14:47
          Blikle, blikle i blikle:) drogie ale trudno :) jak byłam mała zawsze chodziłam z
          Dziadkiem na takiego pączka i jest to moje wspomnienie z dzieciństwa.
    • Gość: echcio paczki tylko na chmilenej IP: *.aster.pl 23.02.06, 21:30
      niewazne czy jest tlusty czwartek czy zwykly dzien - tam jest zawsze kolejka.
      dzis byla niesamowitej dlugosci a to dlatego ze oni robia je na biezaco. sa np z
      nadzieniem rozanym i posypka migdalowo, adwokatem, przepyszne z czekolada. a
      tego nadzienia jest mnostwo. jesli kiedys bedziecie na chmielnej blizej Nowego
      swiatu - zajrzyjcie i sprobujcie. jest male okienko, i tyle a za nim paczki :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka