santakasia 09.08.06, 12:53 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=92717 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
passionati Re: braki 09.08.06, 13:06 przeczytaj -www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp? place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=92717 Co do placu Wilsona, to faktycznie nie ma gdzie posiedzieć. Jest lato, sezon urlopowy, wakacyjny, turystyczny - a kawiarenki zamykają o 21- ej. Każą iść spać z kurami. To nie do pomyślenia. Część europy dopiero zaczyna wieczór, odpoczynek, a my już kończymy dzień. Dobranoc państwu Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: braki 09.08.06, 14:13 E tam - po prostu dziewczyna kiepsko zorientowana. Jeśli mieszka na sadach to ma w pobliżu i Gniazdo Piratów i Pracovnię i Małe Tęsknoty i od biedy Monettich i pewnie jeszcze parę miejsc dłużej czynnych. A właśnie - Osady nie ma w tym roku? A może jest coś nowego gdzieś, co warto zwizytować? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: braki 09.08.06, 15:04 Panna sama przecież pisze, że od kiedy otworzyli metro, to się nie chce szukać ciekawych miejsc w najbliższej okolicy ;) Hej, a nie mieli otwierać jakieś żarłodajni w apartamentowcu? Donka, spójrz im w szyby, jak będziesz szła na spacer :) Odpowiedz Link Zgłoś
lylika Re: braki 09.08.06, 16:43 sierzant.podsiadlik napisała:> Hej, a nie mieli otwierać jakieś żarłodajni w apartamentowcu? ... Na razie to trzeci bank się otwiera. :) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: braki 09.08.06, 17:01 Tak żarłodajnia, to nie wiem, czy by się do społecznego odbioru nadała... A nie ma gdzieś jakiegoś nowego lokalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santakasia Re: braki IP: 212.160.156.* 09.08.06, 17:14 a tak trochę obok rozwijającego się tematu jadłodajni, w bieżącym wproście jest krajowy (!) ranking dzielnic, w których warto zamieszkać, i Stary Żoliborz jest na 3 miejscu. pod uwagę brali prestiż dzielnicy, cenę za metr kwadratowy, bezpieczeństwo, komunikację, tereny zielone i obiekty kulturalne i sportowe. za te ostatnie to chyba Żoliborz dostał maluuutko punkcików... Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: braki 09.08.06, 22:41 a co bylo na pierwszych dwoch? pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
agma Re: braki 09.08.06, 23:14 też jestem ciekawa, co było na pierwszych dwóch. Jeśli zaś chodzi o autorkę artykułu w ŻW to chyba należy jej współczuć, okropnie się biedaczka męczy na tym Żoliborzu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santakasia ranking IP: 212.160.156.* 10.08.06, 10:28 pierwsza dziesiątka: 1. Kabaty 2. Stary Mokotów 3. Stary Żoliborz 4. Sopot Dolny 5. Sopot Górny 6. Wilanów 7. Nowe Bemowo 8. Gdańsk Oliwa 9. Stare Miasto (warszawskie) 10. Stara Ochota Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: ranking 10.08.06, 12:17 Jak patrzę na ten ranking, to chyba Żoliborz właśnie zyskał sobie punktami za obiekty sportowe ;) Na Kabatach najpopularniejszą dyscypliną sportową uprawianą w przystosowanej hali jest jazda wózkami w Tesco... Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: braki 10.08.06, 12:31 Apropo "społecznego odbioru" - kiedy najbliższy? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1777 Re: braki 10.08.06, 08:42 Mieszkałam ...i niedługo znów zamieszkam na Żoliborzu:) (nareszcie u siebie...), myślałam, że znam już wszystkie lokale - bo przecież nai jest ich dużo. A jednak... mam pytanie - gdzie są "Małe Tęsknoty"? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: braki 10.08.06, 12:26 W kamienicy na tyłach Merkurego - adres to bodajże Szajnochy 5. W zeszłym roku była tam społeczna wizytacja ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=29286244&a=29390075 (a koncesję dostali, więc jest tam piwo na miejscu) Odpowiedz Link Zgłoś
q22 Re: braki 10.08.06, 14:01 nie jestem całkiem pewien, ale możliwe, że miejsce jest już nieaktualne, ok miesiąc temu na pewno było niedostępne przez dłuższy czas i nie był to planowany urlop tylko coś poważniejszego. I z tego co wiem nie wystąpili o przedłużenie koncesji. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: braki 10.08.06, 15:48 No tak - dowiedziałam się, że skończyła im się koncesja. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: braki 10.08.06, 17:36 Szkoda, szkoda - szczególnie oranżeryjnego pokoju schadzek. A jak byliśmy tam ostatnio, wydawało się, że nieźle sobie radzą... Odpowiedz Link Zgłoś
q22 Re: braki 11.08.06, 14:51 z tego co wiem, to powodem zamknięcia nie było ani wygaśnięcie koncesji (tę się po prostu opłaca i odnawia) ani kłopoty finansowe. piszę tak, żeby nie powstało wrażenie, że Żoliborz to nie miejsce na knajpki, czasami rolę odgrywają się pozadzielnicowe czynniki. Odpowiedz Link Zgłoś