ka5thia 22.08.06, 19:30 witam. jestem ciekawa czy na Waszych podworkach ( kwadratach )zdażaja sie patrole straży miejskiej.Jeśli tak to jak je oceniacie i jakie macie o nich zdanie? Pozdrawiam Ka5thia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veeto1 Re: patrole straży 22.08.06, 19:55 Biorąc pod uwagę nocne darcie ryja i picie piwa, wina bądź gorzały przez niektórych młodych ludzi właśnie na moi podwórku, to SM się tu nie pojawia. Policja zresztą też nie. A ADM ma to w dupie - powiedieli mi, że to spawa policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ka5thia Re: patrole straży 22.08.06, 22:21 czekam na informacje moze jeszcze nie przez komore od osoby gość ???. Napisz ktory kwadrat. Mamy tych samych? katia Odpowiedz Link Zgłoś
ka5thia Re: patrole straży 22.08.06, 21:32 muszę przyznać ze bardzo zainteresowała mnie twoja re. czy mozesz okreslic o jakiej czesci dzielnicy rozmawiamy? ja okolice huty. Miałam strasznaa burde z uczestnictwem strazy na kwadracie i ciekawi mnie czy oni zawsze tak sprawy zalatwiaja?. czy to norma? jak tam u ciebie? pozdrawiam katia Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: patrole straży 22.08.06, 22:00 Mieszkam przy Placu Wilsona. Towarzystwo, o którym pisałam to kilku kolesi mieszkających w domu naprzeciw moich okien (wspólne spore podwórko). Sprowadzają sobie kolejnych kolesi i piją siedząc na hustawkach niszcząc je. Posesja jest częsciowo zagrodzona, jednak ze wzgędu na "wspólne zainteresowania" tubylców i ich gości grodzenie nic ie daje. Co ciekawe w ub. roku było sporo udanych interwencji SM co dawało skutek na jakiś czas. W tym roku nie było nikogo. Ja nie chcę być upierdliwa i dzwonic po nich ciągle, zwłaszcza że mam mocny sen, ale moim zdaniem po to jest straz i policja by patrolowały teren i interweniowały gdy należy. Odpowiedz Link Zgłoś
ka5thia Re: patrole straży 22.08.06, 22:18 Niestety pomimo tego ze mieszkamy w sąsiadyjących rejonach nie sadze zebysmy mialy ten sam patrol. Jezeli jeste niezaddowolona z ich inetrwencji i nie chcesz ciagle po nich dzwonic mozesz napisac zazalenie na stonie strazy miejskiej l warszawy w odpowiedniej zzakladce. jest tam taka prośba od naczelnika. Mozna tez anonimowo lub na nika z prośbą o odpis na e-maila. Mylę ze nawet powinnaś. Czy ktos z was widzial jak oni zalatwiaja sprawy? U mnie byla wojna. Tyle tylko ze rozpetali ją strażnicy. Od soboty podworko jest w szoku. czekam na posty. katia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veeto1 Re: patrole straży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:26 Dzięki za informacje i ich stronie. Na to jeszcze nie wpadłam. :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawusek Re: patrole straży IP: 85.222.22.* 24.08.06, 06:10 Napisz coś o tym piekle o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka5thia Re: patrole straży 24.08.06, 19:07 O co chodzi. Sytuacja była bardzo dziwna. mieszkam w tym blok od 26 lat. Nie mogę powiedzieć żebym sie z klegami z osiedla znała jak lyse konie ale nigdy nie bylo jakos nieprzyjemnie a czasmi nawet pomogli mi wozek wniesc do klatki. W gruncie rzeczy sympatyczni ludzie. Jest to taki zwykły kwadrat na starym zoliborzu. Chłopaki wieczorem siedza pod klatka pija piwo gadaj i smieja sie albo sie dra. tylko ze ty razem bylo innaczej. Bylo wesele.o 22 straż miejska wkroczyla na kwadrat . pan strazak zamiast moze jakos poprosic zeby sie wszyscy rozeszli (a wszyscy sie rozchodzili po odspiewaniu sto lat na 20 glosow) to aresztowal pana mlodego za to ze jet pijany. No dziwnym nie jest bo to jego slub. A mlodzi to oni nie sa bo w maja po 50 lat ale sie pobrali. pan młody w rospaczy rzucil sie na ziemie co jednak nie powstrzymalo straznika i cignal go do radiowozu za nogi no i odswietnie ubrani goscie nie dziwnym jest ze staneli w jego obronie i sie zaczelo. nikt nie stawial oporu. ale strazacy w akcie paniki wezwali jeszcze 2 patrole towarzyszy. Zostalo skutych z 15 osob wszyscy spskikani gazem. juz w kajdankach. przy zatrzymaniu z niszczone zostaly 4 samochody przez to ze straznicy skutymi ludzmi waloi;li o samochody. panna mloda zedlala zaraz po tym jak chciano ja aresztowac.Na podworku wielki krzyk karzdy krzyczal zeby ich nie szarpali, nie gazowali, wezwali karetki, zostawili i jesze pare innych rzeczy.A jak przyjechala policja to nagle sytuacja sie opanowala. Co jest dziwnym ze to skute soby prosily zeby ich wezwac.Ja nie mam nic przeciwko robieniu porzadku ale jak 3 starznikow jednemu chudemu chlopakowi wykreca rece a potem wali nimo maske samochodu to mam. Pozdawiam.co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: patrole straży 24.08.06, 08:55 Własnie widzialam patrol na rowerach. A tak w ogóle to straż niezwykle rzadko zapuszcza się w moje osiedle. Prędzej policja. Odpowiedz Link Zgłoś