Dodaj do ulubionych

bezpieczeństwo na Chomiczówce

12.09.06, 16:44
Witam Wszystkich,
od roku mieszkam na Chomiczówce (dokładnie ul. Conrada), do tej pory czułam
sie tu bezpiecznie, ostatnio usłyszałam ze to b. niebezpieczne osiedle, duzo
tu rozbojow, wlaman do mieszkan itp...:(
Ciekawa jestem jak Wy to oceniacie, czekam na opinie
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: dorotka Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce IP: 195.136.169.* 12.09.06, 17:11
      mieszkam na Conrada od 26lat i nie czuje sie tu niebezpiecznie-jak masz jakieś
      wątpliwości przejedz sie na Wrzeciono tam mają powód do zmartwień
      • uunnii Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce 12.09.06, 23:26
        Ja mieszkalam przy Conrada 5 lat i nic mi sie nie stalo. Owszem staralam sie
        nie wyruszac sama na wyprawy w nocy po osiedlu, ale chyba nigdzie w Warszawie
        nie mozna sie czuc bezpiecznie o tej porze.
        • Gość: BOT Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce IP: *.ds2.agh.edu.pl 06.01.07, 14:56
          Ja mieszkam na pradze południe prawie codziennie wychodzę wieczorem i nigdy nic nie było nie przjemnego.
      • Gość: wrzeciono?? Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce IP: *.chello.pl 13.09.06, 20:45
        A co jest nie tak z wrzecionem? Ja tu mieszkam ponad 15 lat...i czuje się tu
        bezpiecznie :)
    • blanez16 Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce 13.09.06, 10:07
      Mieszkam nieopodal Conrada od trzydziestu lat, ciągle słyszę opinie o tym, że
      to niebezpieczne, dresiarskie osiedle, ale nie wydaje mi się to prawdą.
      Raz "grasował" ekshibicjonista - jakieś dwadzieścia lat temu.
      W okolicznych blokach przez ten czas były dwa włamania - jedno ze 25 lat temu -
      facetowi ukradli klucze w drodze z pracy i jedno z pięc lat temu - sfingowane
      przez rzekomą ofiarę. Ze dwadzieścia lat temu okradali masowo piwnice - ginęło
      wszystko włącznie z przetworami na zimę.
      Dodam, że chodzimy po osiedlu i w dzień i w nocy (pies), i tylko raz mój mąż
      został sprowokowany do bójki (uciekł) - przez klientów monopolowego na Conrada,
      którzy zmierzali do domu (na Piaski).
      Czyli przeciętnie.
      Nocą dużo patroli policji i straży - chyba przez głośne grupki pijącej
      młodzieży.
    • kalinosia Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce 13.09.06, 20:09
      moje ukochane osiedle, wychowałam się na Chomiczówce - mieszkałam 21 lat. Jedno
      z bezpieczniejszych osiedli w wawie (to nie znaczy ze nic się tam nie dzieje
      oczywiście). Nie boję się chodzić po Chomiczówce nawet o 2 w nocy :)
      • marcinlempke Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce 13.09.06, 20:28
        Racja Agniesiu - Chomiczówka - dla jednychjest bezpieczna, dla drugich nie -
        mieszkałem tam 28 lat swoje przeżyłem - ale zawsze wracając z miejskiej dungli
        czułem się tam spokojny - jak były proble - to rzeważnie z szukajacymi wrazeń
        na gościnnych wystepach
    • kazuyoshi78 Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce 13.09.06, 21:35
      Jest raczej bezpiecznie, a w bloku przy Conrada 10 mieszkają dodatkowo bardzo
      ładne koty :)
      • Gość: Stow.Nasze Bielany Bezpieczeństwo na Bielanach - co trzeba zrobić ? IP: *.chello.pl 06.01.07, 22:09
        Spoko spoko - będzie komisariat policji
        Autor: Gość: nasze.bielany IP: *.chello.pl
        Data: 05.01.07, 16:23 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Zgodnie z oczekiwaniami mieszkanców i radnych na rogu Broniewskiego (widoczny z
        ulicy)Perzyńskiego i będzie nowy komistariat policji w miejsce dawnego
        sklepu "But-Hali". Powinno podnieść to poziom bezpieczeństwa w tym rejonie
        i poczucie bezpieczeństwa mieszkańców zgodnie z zasadą policja bliżej
        mieszkańców.
        Najwyższy czas by radni zrobili coś zdecydowanego z całkowicie nieskuteczną
        zdaniem mieszkańców działalnością Straży Miejskiej (m.in. posterunku na
        Rudnickiego).

• maciej_wawa Re: bezpieczeństwo na Chomiczówce 10.01.07, 14:36
      Uważam, że chomiczówka jest w miare bezpieczna, ale kradną samochody, mi
      osobiście ukradli z Kwitnącej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka