Gość: niepełnosprawna IP: *.chello.pl 24.11.06, 14:49 mam rękę i nogę w gipsie, czy mam mozłiwośc jakiegoś dojazdu na wybory - nie żadnej informacji w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: dowóz na wybory IP: *.marymont.pl 24.11.06, 14:54 tak było przed pierwszą turą, myślę, że teraz będą obowiązywać te same zasady: "Warszawa Miejskie Przedsiębiorstwo Taksówkowe w Warszawie w 12 listopada 2006 r. będzie za darmo dowozić osoby niepełnosprawne do lokali wyborczych. Bezpłatny transport można rezerwować od 8 do 10 listopada 2006 pod numerem tel. 022 822 44 44 Niepełnosprawni (ale niewymagający specjalistycznego transportu) i osoby starsze, które mają problemy z poruszaniem się, mogą skorzystać z pomocy strażników miejskich. Wystarczy zgłosić się w dniu wyborów między godz. 6 a 20 do Straży Miejskiej pod numerem 986. Strażnicy nie tylko dowiozą do lokalu wyborczego, ale także pomogą np. wejść po schodach. Źródło: MPT, "Rzeczpospolita"" B. Odpowiedz Link Zgłoś