Dodaj do ulubionych

brama do garazu

03.09.05, 16:20
witam,
tez macie problemy z otworzeniem bramy przy wjezdzie? z tego co zauwazylem,
to sygnal jaki wysylamy z pilota ma wylapac cienki drucik wystajacy ze slupa
kamery :| znowu jakas fuszerka? pzdr
Obserwuj wątek
    • acek2004 Re: brama do garazu 11.10.05, 09:47

ja tez mam problem szczgolnie przy wjezdzie, tylko nie wiem juz czy to wynika z
      mojej nieumiejetnosci naciskania guzika w pilocie hehe czy tez z jakis innych
      wzgledow.. w kazdym razei to bardzo irytujace jak nie moge otworzyc bramy..

czy ktos jeszcze ma podobne problemy jak kielonek i ja ??

a
      • romekz Re: brama do garazu 11.10.05, 11:53
        acek2004 napisał:
        > czy ktos jeszcze ma podobne problemy jak kielonek i ja ??

Wspominałem Ci kiedyś że też mam podobne objawy. W spółdzielni pani z
        administracji poradziła mi żeby długo przyciskać górny przycisk.
        Pomogło, trzymam go zwykle wcisniętego dość długo i brama się otwiera :)
        Lepiej jest też wjechać głębiej na podjazd - to z wiem z doświadczenia.

Pozdrawiam
        • acek2004 Re: brama do garazu 11.10.05, 12:44
          moze za malo cierpliwy jestem, hehe, ale czasem bardzo dlugo trzymam i nic..

• bultek Re: brama do garazu 11.10.05, 22:43
            Też z tym walczyłem..., ale trafiłem na pana z ochrony który również przez
            pierwszy okres używania pilota nie mógł się połapać, o co właściwie chodzi.
            Ale rozgryzł ten problem dłuższym trzymaniem przycisku... Zastosowałem ten
            sposób i od kilkunastu dni problemów nie mam ;-), odpukać.
            Też zastanawiałem się nad swoja niecierpliwością lub ewentualną wrogościa
            pilota i bramy do mojej osoby. Ale przyznaje, że uporczywie zamknięta brama
            garażu jest troszke irytująca.
            Życzę powodzenie:)))
            • romekz Problemy odeszły w niepamięć 18.10.05, 10:31
              Witam

Jakoś tak od kilku dni brama otwiera się od pierwszego wciśnięcia. Na zewnątrz i
              wewnątrz. Nie muszę już długo trzymać przycisku.
              Nie bardzo wiem co o tym myśleć :)

Pozdrawiam
              • mihalinaem Re: Problemy odeszły w niepamięć 18.10.05, 11:34
                myśl dobrze
                podobno pozytywne myślenie to połowa sukcesu :))

pozdrowienia
                a.
                • acek2004 Re: Problemy odeszły w niepamięć 18.10.05, 12:31

no faktycznie jakos takos dziala bez wiekszych zarzutow :), aczkolwiek u mnie
                  dopiero jak sei zastosowalem do rady i trzymam dluuugo przycisk..

pozdr

acek
                  • echo94 Brama nadal źle działa 24.11.05, 10:47
                    Nie wiem jak inni, ale ja cały czas mam problemy z otwieraniem bramy do garażu.
                    Czasem, faktycznie, wciśnięcie i przytrzymanie przycisku wraz z energicznym
                    machaniem pilotem na wszystkie strony, owocuje otwarciem bramy w czasie nie
                    dłuższym niż 5-15 sekund.

Ale często zdarza się też, że muszę parę razy podjechać do przodu, a potem
                    cofnąć samochód, żeby brama chciała zaskoczyć. To jest "lekka" paranoja.

Nie mówię już o sytuacjach, w których nie wiadomo czyj pilot zaskoczył i kto
                    nie wyjedzie/wjedzie potem z/do grażu...

Wydaje mi się też, że brama za długo pozostaje otwarta. Oczekiwanie aż ktoś
                    przede mną wyjedzie, a potem jeszcze kolejne pół minuty, aż brama zacznie się
                    łaskawie zamykać, to kompletny idiotyzm...

Moim zdaniem spółdzielnia powinna coś z tym zrobić, bo jak się wszyscy
                    wprowadzą i będą chcieli na 9.00 do pracy się dostać, to będziemy mieć
                    regularny korek już w garażu.

Pozdrawiam,

• acek2004 Re: Brama nadal źle działa 24.11.05, 11:11

Ja mam najwiekszy problem z tym czyj sygnal zostal uwzgledniony przez system,
                      dzisiaj wlasnie oakzalo sei ze wczoraj wjechalem an "czyjs sygnal" i nei moglem
                      wyjechac.. masz racje, ze ten system w ogole sie nie sprawdzi w przypadku takiej
                      ilosci smaiochodow i grozi to paralizem przy wyjezdzie.. :(

to tez trzeba koniecznie wyjasnic..

acek
                      • echo94 Re: Brama nadal źle działa 24.11.05, 11:28
                        Mnóstwo zamieszania, a system i tak przed niczym nie chroni,
                        wystarczy wysiąść z samochodu, wcisnąć przycisk przy bramie i już można
                        wyjechać ...
                        Z kolei unieruchomienie tego przycisku, w razie właśnie przypadkowego wjechania
                        na czyjś sygnał, oznaczałoby konieczność baaardzo długiego spaceru przez
                        pierwszą klatkę, aż do ochrony...

Ktoś kto wymyślił zasady działania tej bramy wykazał się wyjatkową
                        bezmyślnością, niestety ...
                        • acek2004 Re: Brama nadal źle działa 24.11.05, 11:45

podobno jesli wjechales a system tego nie odnotowal to trzeba otworzyc recznie..
                          czego system nie odnotuje znowu i przy kolejnym wjezdzie liczyc na to, ze system
                          juz to odnotuje..

j.
                          • nor-x Re: Brama nadal źle działa 24.11.05, 12:11
                            Moze nalezaloby zmienic logike dzialania systemu otwierajacego brame. kazde
                            nacisniecie guzika powinno otwierac brame bez wzgledu na to czy system zanotowal
                            ze wjechallismy czy nie, to i tak przed niczym nie chroni. ja tez kilka razy
                            mialem problem z wyjazdem gdyz sygnal z mojego pilota nie byl zanotowany w systemie.
                            • bultek Inwentaryzacja samochodów???? 24.11.05, 22:37
                              Jakiś czas temu zastanawiałem się do jakich celów służy to odnotowywanie
                              wjazdu/wyjazdu z garażu w kompie. Wejście/wyjście pieszo przez furtkę chyba też
                              jest w ten sposób archiwizowane. Może ktoś bawi się w statystyka. Nie wiem,
                              robi sobie z tego tabelki i wykresy, czy raporty?? ;)))
                              Teoretycznie można zrobić inwentaryzację samochodów w garażu, czyli sprawdzić
                              ile powinno być, bo chyba można to wygenerować z tej aplikacji dostępowej.
                              W sumie, mi to nie przeszkadza, byle brama się otwierała. Odpukać, od jakiegoś
                              czasu wszystko działa. Może musi się przycisk w pilocie wyrobić :)))
                              • mwm3 Brama sie nie otwiera 28.11.05, 18:20
                                Ja tez mialem klopoty z brama ale teraz jest lepiej. Sam nie wiem czy to przez
                                dluzsze trzymanie przycisku czy przez to ze cos sie poprawilo.
    • sasiad2005 Re: brama do garazu 01.12.05, 19:21
      Brame jakoś otwieram ale denerwuja mnie te wertepy na wjezdzie, ciekawy jestem
      ile wjazdow i wyjazdow wytrzyma zawieszenie w moim samochodzie bo tlumik juz mi
      odpada.
      Argumentacja ze moze byc slisko zima nie przekonuja mnie, niech ochroniarze
      zamiataja a co maja do roboty.
    • sasiad2005 Re: brama do garazu 01.12.05, 19:21
      Brame jakoś otwieram ale denerwuja mnie te wertepy na wjezdzie, ciekawy jestem
      ile wjazdow i wyjazdow wytrzyma zawieszenie w moim samochodzie bo tlumik juz mi
      odpada.
      Argumentacja ze moze byc slisko zima nie przekonuja mnie, niech ochroniarze
      zamiataja a co maja do roboty.
      • gibony Re: brama do garazu 02.12.05, 10:17
        to jedz wolniej, a jak chcesz sie poslizgac to jedz na lodowisko...

g
        • mwm3 Re: brama do garazu 02.12.05, 23:52
          gibony napisał:

> to jedz wolniej, a jak chcesz sie poslizgac to jedz na lodowisko...
          >
          > g
          He he! Dobra rada - ale do góry to się powoli nie da! Przynajmniej nie z moją
          mocą... Tylko nie pisz "kup se mocniejszy samochód"
    • kielonek2301 Re: brama do garazu 23.03.06, 16:19
      doczekalismy sie oznakowania i sygnalizacji w garazu, piloty tez juz chodza
      chyba calkiem niezle... zamontowali tez przy bramie jakies urzadzenie, podobne
      troszke do domofonu, ale nie kumam do czego sluzy... ktos rozjasni moj umysl
      jakie ma przeznaczenie ten sprzet?? :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka