06.12.06, 23:35
artykul z Dziennika:
www.targowek.waw.pl/prasa/2.12.06.dziennik.jpg

na Zabranieckiej trasa na wiaduktach
na razie ani slowa o przedluzeniu Kijowskiej

forum TAK dla obwodnicy w Warszawie
Obserwuj wątek
    • lynks80 Re: Obwodnica 07.12.06, 07:08
      jeśli nie zaplanują zjazdu na naszą stronę i wykonają już ten wiadukt prosto jak
      strzelił to już potem się nie doczekamy. Może będzię trzeba trochę po protestować.

Tak swoją drogą to jeśli nie zrobią ekranów to chyba się załapię na bezpośrednią
      strefę oddziaływania (ale na szczęście mieszkam od frontu Grajewskiej :) )

• dennis_lance Re: Obwodnica 07.12.06, 10:16
        Widzę takie kwestie. W okolicach Żaby powinien być IMHO wiadukt w ciągu tej
        trasy i Odrowążą, zapewniający przynajmniej częściową bezkolizyjność węzła, w
        najbardziej chyba obciążonej relacji. Raczej nie widzę tunelu pod linią
        kolejową i 11 listopada, z wylotem w Starzyńskiego. Nie widzę także tunelu pod
        Radzymińską - trasa powinna iść górą, jak linia kolejowa. Wiadukty wzdłuż
        Zabranieckiej także wydają mi się zbędnę, szczególnie w świetle, na co nie
        zwróciłem wcześniej uwagi, późniejszych trudności w dowiązaniu trasy do (miejmy
        nadzieję) przebitej tam Nowokijowskiej. No i mam nadzieję, że sensownie połączą
        tę trasę z ciągiem Rzecznej i Kraśnickiej (szczególnie w relacji Wiatrak -
        Radzymińska). Oraz że wybudują (choć to może stać się duuuuużo szybciej) ulicę
        Nowostrażacką.
        • lynks80 Re: Obwodnica 07.12.06, 10:59
          też nie rozumiem tej koncepcji ciągnięcia wiaduktu (właściwie to już w takim
          wypadku będzie estakada) wzdłuż Zabranieckiej przecież jednym z powodów uwalenia
          poprzedniej koncepcji al. Tysiąclecia były właśnie kwestie związane z
          rozpiętościami koniecznych wiaduktów - tu chcą zrobić ponad kilometrową estakadę
          chyba dla jaj a potem schodzić z trasą pod ziemie. No chyba że w urzędzie miast
          obawiają się o bezpieczeństwo przejeżdżających pojazdów które będą narażone na
          ataki tubylców którzy będą mogli stawiać barykady etc.

Koszta takie molocha będą ogromne i całkowicie bezsensowne bo uniemożliwią
          ewentualne późniejsze modyfikacje tej obwodnicy, Naprawdę tracę już wiarę w tych
          wszystkich "inżynierów"

Co do Strażackiej to chyba masz racje bo gdzieś czytałem że zeszłego lata ktoś
          tam widział już geodetów z niwelatorami także chyba faktycznie coś tam wreszcie
          zrobią (powinni zacząć od posprzątania okolicy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka