IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:30
Czy w autobusie 506 na trasie z Żerania FSO na Kasprzaka są duże korki między godziną 7.00 a 8.00 rano ? Ile czasu zajmuje mniej więcej pokonanie tej trasy, na Kasprzaka muszę być przed 8.00 i nie wiem o której mam wyjść na ten autobus?
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: 506 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:32
      Czy przystanek jest na Moście Grota?
      • Gość: radeom Re: 506 IP: *.chello.pl 14.10.08, 13:40
        Jest.
        www.ztm.waw.pl/baza/20081014/506/101303.HTM
    • christine.p Re: 506 14.10.08, 20:01
      W tych godzinach, o których piszesz, najgorsze korki są przed wjazdem na Most Grota (i na moście, aż do Żerania) - często korek zaczyna się już na Bazyliańskiej, więc 506 z pewnością będzie spóźniony na moście. Dalej jest już trochę luźniej, ale na dojazd z grota, na Kasprzaka, musisz przeznaczyć od 35 do nawet ok. 50 minut.
      • Gość: szymciolo Re: 506 IP: *.chello.pl 14.10.08, 21:19
        35 minut to chyba na powiśle
        • Gość: xxx Re: 506 IP: *.crowley.pl 15.10.08, 07:44
          Proponuję jechać autobusem 414. Też ma przystanek na Kasprzaka. Ile
          jedzie o tej porze to dokładnie nie wiem, ja jeżdżę z Bódna na
          Ochotę ok. 6.20 i droga zajmuje 25 min.
        • christine.p Re: 506 17.10.08, 12:52
          Gość portalu: szymciolo napisał(a):

> 35 minut to chyba na powiśle

Jeździsz często 506, że dementujesz to, co napisałam?

- Ja jeżdżę często i o różnych porach, więc wiem o czym piszę.
          Moja mama mieszka w okolicy PKP Kasprzaka, a do IMiDz jeżdżę z córką na badania, więc znam trasę 506 i wiem jak długo zajmuje dojazd na Kasprzaka.

Gdybym nie jeździła często na tej trasie i to właśnie o podobnej porze, to nie napisałabym, że mozna dojechać w min. 35 minut, bo można - zdarza się, że korki są mniejsze i ten czas wystarcza.
          Planowany, MAKSYMALNY czas dojazdu, podawany przez ZTM, to 33 minuty, ja uwazam, że 35 minut, to czas minimalny w godzinach szczytu.
          • Gość: szymciolo Re: 506 IP: *.chello.pl 18.10.08, 10:01
            To chyba jeździłaś o 7 ale wieczorem.
            Ze względu na korki przestałem korzystać z tej linii.
            W wakacje owszem, czas 35 minut był możliwy, ale od września, jak startowałem o
            7:12 z pętli Bródno=Podgrodzie to na Nowym Świecie byłem po 8:00. Więc jak nic
            ponad 48 minut!
            • christine.p Re: 506 18.10.08, 20:42
              Wybacz, ale zauważam różnicę pomiędzy godziną 7 a 19, więc pisałam o trasie linii, którą wyruszałam z przystanku "Kondratowicza" ok. 7 (lub tuż po 7) rano!

Ponadto nie zauważyłeś, że pierwotnie pytanie brzmiało: "ile czasu potrzeba, aby dojechać na Kasprzaka - Z MOSTU GROTA..?" (trzeba uważniej czytać). - Na to pytanie odpowiadałam zgodnie ze swoimi doświadczeniami.
              Jeśli jechałeś z pętli Podgrodzie, to wcale się nie dziwię, że zajmowało ci to prawie 50 minut.
              Dodatkowo - w wakacje bardzo rzadko jeździłam linią 506. Jeździłam za to bardzo często przed wakacjami.
              To prawda, że bywał tak straszny korek, że i z Kondratowicza, na Kasprzaka, jechałam prawie 50 minut.

Zastanawia mnie jeszcze coś... Szymciolo, ty z natury jesteś taki czepliwy i nieuważny w czytaniu tekstów? - bo w innych tematach zauważyłam podobne "czepialstwo"...
              • Gość: szymciolo Re: 506 IP: *.chello.pl 18.10.08, 22:36
                Dodam jeszcze korek na Wisłostradzie i kilkanaście minut straconych na Tamce -
                obydwa są za MOSTEM GROTA. Czasu do Kasprzaka nie liczę bo ostatni raz jak tam
                jeździłem to było z 10 lat temu. Wysiadam przy Nowym Świecie.
                Czy dyskutowanie na dany temat uważasz za czepliwość?
                • christine.p Re: 506 24.10.08, 21:53
                  > jeździłem to było z 10 lat temu. Wysiadam przy Nowym Świecie.

No właśnie, więc nie wiesz ile się jedzie na Kasprzaka, a negujesz moje słowa...

> Czy dyskutowanie na dany temat uważasz za czepliwość?

Samej dyskusji nie uwazam za "czepliwość" (ja użyłam nieco innego określenia). Jednak biorąc pod uwagę, że nie wiesz z doświadczenia, jaka jest odpowiedź na postawione przez autora pytanie (bo nie jeździsz na Kasprzaka), nie doczytałeś dokładnie o co chodzi, a potrafisz mi zarzucać, że mylę godzinę 7 z 19... - To odnoszę wrażenie, że szukasz dziury w całym i jednak - zwyczajnie czepiasz się :)
                  • Gość: szymciolo Re: 506 IP: *.chello.pl 25.10.08, 17:33
                    jeżeli z Bródna-Podgrodzie do Nowego Świata autobus jedzie ok. 50 minut, przy
                    czym po ok. 20 jest na Moście to wątpię, żeby w 5 minut dojechało z Nowego
                    Światu na Kasprzaka. Chyba, że się teleportuje.

A teraz faktycznie się "czepnę"! Jak kogoś cytujesz, to cytuj proszę całą część
                    wypowiedzi.
                    Napisałem, że jeździłem na Kasprzaka ok 10 lat temu.
                    • christine.p Re: 506 27.10.08, 23:47
                      10 lat temu, to korki były mniejsze... a zresztą, po co ta dyskusja, jeśli koniecznie chcesz udowodnić, że masz rację - Jednak to ja jeździłam przed wakacjami na Kasprzaka, z Kondratowicza - i to bardzo często w godzinach porannych (7-8) - i nigdy czas dojazdu nie przekroczył 50-55 minut... ale ty, szymciolo, wiesz lepiej ;)

Pozdrawiam i gratuluję wyobraźni - a teleportacja to bardzo ciekawy pomysł, chociaż bardziej realne były powietrzne taksówki :D

P.S.
                      Nie ma obowiązku cytowania całych wypowiedzi - zresztą cytowane fragmenty nie były wyrwane z kontekstu i nie przeczyły temu, że kiedykolwiek jeździłeś na Kasprzaka.
                      • Gość: szymciolo Re: 506 IP: *.chello.pl 28.10.08, 22:00
                        Po prostu mnie rozbawiłaś!
                        Wątek zaczął się w październiku. A od września są zupełnie inne warunki jazdy
                        niż w wakacje: 1. po został włączony system "wspomagania: ruchem, 2. bo jest
                        więcej uczestników ruchu/samochodów osobowych.
                        I tu powraca moja wypowiedź, że pomyliły Ci się godziny 7 rano i 7 wieczorem.
                        Ale sama przyznajesz, że mylą Ci się pory roku! Drobne 3 miesiące.

Z zacytowanych przez Ciebie w przedostatnim poście części moich wypowiedzi
                        wynikało, że przez 10 ostatnich lat nie jeździłem 506. A w rzeczywistości, przez
                        ostatnich 10 lat nie jeździłem regularnie do ul. Kasprzaka (ze 4 razy przez ten
                        czas jechałem). Natomiast do niedawna korzystałem z linii 506 codziennie do
                        Nowego Światu.
                        • christine.p Re: 506 30.10.08, 12:49
                          Widzę, że wciąż się nie rozumiemy... a ty nie czytasz dokładnie tego, co napisałam i ZMIENIASZ TREŚĆ MOICH SŁÓW... więc nie widzę sensu dalej prowadzić tej jałowej "dyskusji".

Pozdrawiam i życzę miłej lektury tekstów, czytanych z większym zrozumieniem :)
    • Gość: Tomo Re: 506 IP: *.merinet.pl 28.10.08, 22:03
      Gość portalu: kk napisał(a):

> Czy w autobusie 506 na trasie z Żerania FSO na Kasprzaka są duże
      korki między godziną 7.00 a 8.00 rano ?

Są straszne korki pomiędzy pierwszymi i drugimi drzwiami.
      Zdarza się, że pokonanie tego odcinka zajmuje kwadrans.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka