Dodaj do ulubionych

Pytanie do ŚJ II

24.06.12, 20:29
Na poprzednie pytanie od żadnego ŚJ odpowiedzi nie było.
Ok.
Pani mój anioł stróż wdała się w polemikę z Kociakiem na temat nie związany z tematem wątku.
OK.
Pytanie kolejne. Pani mój anioł też niech odpowie.

Jak teraz wygląda 2 000 letni Jezus. Zmartwywstał , aby żyć .
ŻYJE W NIEBIE. ( GDZIE TO NIEBO ?)

Wniebowzięcie - według teologii chrześcijańskiej to zabranie osoby świętej przez Boga do nieba za życia lub po śmierci wraz z ciałem i duszą.
Według Biblii Bóg zabrał do nieba dwie osoby:
Henocha (por. Księga Rodzaju 5,24; Mądrość Syracha 44,16; i 49,14; List do Hebrajczyków 11,5);
Eliasza (por. 2 Księga Królewska 2,11).

Adam żył ponad 900 lat. Chodził o lasce ?? O Ewie nic nie wiemy. Miał następne laski ??
Obserwuj wątek
    • twoj_aniol_stroz Re: Pytanie do ŚJ II 24.06.12, 21:45
      Już tu temat Nieba był wałkowany kilka razy. Niebo to stan a nie miejsce. Dla Boga czas nie istnieje, więc nasze odliczanie 2000 lat Jego nie dotyczy, podobnie jak tych co już sa razem z Nim w niebie.
      A jakie to ma znaczenie, czy chodził o lasce, kuli, jeździł na wózku inwalidzkim, leżał pod palmą, czy był noszony? Jakie ma znaczenie kwestia ile żyła Ewa i czy po jej śmierci była jakaś kolejna kobieta?
      • mniszka51 Re: Pytanie do ŚJ II 25.06.12, 14:17
        Był wałkowany, ale nie wyjaśniony. Ciało Jezusa i Marii są w stanie , czy w miejscu ??

Wniebowstąpienie – przeniesienie się osoby świętej do nieba za życia (nie po śmierci) wraz z ciałem (nie sama dusza).

OSTATNIE ZDANIE !!!!!!!

> Dla B
        > oga czas nie istnieje, więc nasze odliczanie 2000 lat Jego nie dotyczy, podobni
        > e jak tych co już sa razem z Nim w niebie.

Możesz takie założenie przyjąć , bo to boskie ciało ( bóg ma ciało sic ! ) Pytanie było głownie do ŚJ, którzy w boskość Jezusa nie wierzą.

> A jakie to ma znaczenie, czy chodził o lasce, kuli, jeździł na wózku inwalidzki
        > m, leżał pod palmą, czy był noszony?

Dlaczego piszesz w czasie przeszłym ???

Co z Marią ???

Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny, łac. Assumptio Beatae Mariae Virginis in coelum – przedmiot wiary dotyczącej wzięcia do nieba z ciałem i duszą Najświętszej Maryi Panny po zakończeniu jej ziemskiego życia.

Podkreślam z ciałem.

Jakie ma znaczenie kwestia ile żyła Ewa i
        > czy po jej śmierci była jakaś kolejna kobieta?

Może nie ma większego znaczenia , czy po śmierci była inna kobieta. A za życia ??
        • twoj_aniol_stroz Re: Pytanie do ŚJ II 26.06.12, 20:12
          > > A jakie to ma znaczenie, czy chodził o lasce, kuli, jeździł na wózku inwa
          > lidzki
          > > m, leżał pod palmą, czy był noszony?
          >
          > Dlaczego piszesz w czasie przeszłym ???
          Rozmawiamy o Adamie?
          > Może nie ma większego znaczenia , czy po śmierci była inna kobieta. A za życia
          > ??
          Nie wiem.
      • kociak40 Re: Pytanie do ŚJ II 25.06.12, 16:45

" Dla Boga czas nie istnieje" - twoj_aniol_stroz

A co to jest czas?
        • mniszka51 Re: Pytanie do ŚJ II 25.06.12, 17:22
          kociak40 napisał:

>
          > " Dla Boga czas nie istnieje" - twoj_aniol_stroz
          >
          > A co to jest czas ?

Bóg nie zna,nie potrzebuje, nie dzieli się czasem. On od nas wymaga.
          • kociak40 Re: Pytanie do ŚJ II 26.06.12, 13:25
            "Niebo to stan a nie miejsce. Dla Boga czas nie istnieje..." - twoj_aniol_stroz

Zdumiewające jest to, że niektorzy wszystko wiedzą o Bogu, wiecej niż sam Bóg.
            Wiedzą co Bóg pragnie, co czuje, czego chce, co mysli, czego wymaga, co planuje itd.
            Tak jakby Bóg był sąsiadem za scianą podsłuchiwanym za pomocą szklanki przystawionej do sciany i ucha. Dość ciekawe dowiedzieć się, że Niebo nie jest miejscem tylko stanem i że Bóg nie ma czasu. Dalej tylko nie wiemy co to ten "stan" i "czas"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka