Dodaj do ulubionych

Boża radość

26.09.15, 21:13
"Życie chrześcijan nie jest wolne od problemów, lecz Boża radość jest darem, który Stwórca ofiarowuje nam bez względu na to, co się nam przytrafia. To zwycięstwo, które odniósł dla nas Jezus; kiedy w Niego wierzymy, nasze serca uczą się śpiewać.
Pismo Święte podkreśla, że nasza ułomna natura próbuje nas ciągnąć w dół i pogrążać w nieszczęściu. Duch Święty pragnie jednak wynieść nas ku górze i radości, do której zostaliśmy stworzeni przez Boga. Każda część naszego ciała funkcjonuje najlepiej, gdy radujemy się w Panu. Śpiewajcie i wygrywajcie w sercach muzykę radości. Ćwiczcie niestrudzenie, a wyniki pozytywne was zaskoczą" - świetne myśli w świetnej książce Tajemna broń Boga: e-religijne.pl/pl/p/Tajemna-bron-Boga-Merlin-Carothers/8672
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Boża radość 28.09.15, 12:17
      Prawdziwy chrześcijanin powinien być radosny ale bardzo rzadko spotykam pogodnych duchownych a jeżeli już,. to zakonnice.smile
      • kolter Re: Boża radość 29.09.15, 07:16
        ajaksiowa napisała:

> Prawdziwy chrześcijanin powinien być radosny ale bardzo rzadko spotykam pogodnych duchownych a jeżeli już,. to zakonnice.smile

no a od kiedy to zakonnica jest chrześcijanką ?
        • ajaksiowa Re: Boża radość 29.09.15, 12:35
          Pewnie się mylęuncertain ale wydaje mi się że od momentu kiedy została ochrzczona ,chyba że kobiety dostępują chrztu na niby wink
          • kolter Re: Boża radość 29.09.15, 18:33
            ajaksiowa napisała:

> Pewnie się mylęuncertain ale wydaje mi się że od momentu kiedy została ochrzczona ,chyba że kobiety dostępują chrztu na niby wink

raczej ten ta zwany chrzest , to zwykła polewka parę kropel na czoło niemowlaka bezrozumnego , tak chrześcijanie się nie chrzczą ...
    • alkoo3 Re: Boża radość 29.09.15, 12:39
      Tak gwoli wyjasnienia. Kolter uwaza ze prawdziwych chrzescijan od czasow cesarza konstatyna juz nie ma.
      Na pytanie "Kto jest chrzescijaninem ?" toczylismy juz dyskusje smile
      • kolter Re: Boża radość 29.09.15, 18:36
        alkoo3 napisał:

> Tak gwoli wyjasnienia. Kolter uwaza ze prawdziwych chrzescijan od czasow cesarza konstatyna juz nie ma.
        > Na pytanie "Kto jest chrzescijaninem ?" toczylismy juz dyskusje smile

dokładnie to co dziś jest trudno nazwać bez używania niecenzuralnych słów
    • ajaksiowa Re: Boża radość 29.09.15, 17:36
      Wydawało mi się że temat jest prosty i nieprzygotowana jestem na meandry więc Pozdrawiam ! smile
      • kolter Re: Boża radość 29.09.15, 18:34
        ajaksiowa napisała:

> Wydawało mi się że temat jest prosty i nieprzygotowana jestem na meandry więc Pozdrawiam ! smile

temat prost ,ale chyba twoje percepcje tematu przekracza ??
    • ajaksiowa Re: Boża radość 30.09.15, 10:36
      naiwyrarzniej! big_grin
    • parafianka30 Re: Boża radość 10.11.15, 09:11
      o ciekawa literatura na pewno zajrzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka