Gość: clarunia IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 13:54 Nie wiem, ale dla mnie to jakaś bzdura ten artykuł. W bankach są tak wielkie naciski na doradców aby sprzedawać karty, że wcale nikt nie patrzy uważniej na cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmiol Karta kredytowa przy dochodzie 700zł miesięcznie? 14.10.09, 14:23 Po co komuś jest karta kredytowa? Dla szpanu, możliwości zakupów bez bólu wyciągania pieniędzy z portfela,dla chwilowej potrzeby zrealizowania zakupu przy braku pieniędzy... Jaki limit dostanie człowiek z pensją 700zł? 500zł?To wystarczy na dwa baki paliwa. Albo jeden bilet lotniczy tanimi liniami.Wliczając koszty opłaty za kartę, odsetek i opłat za niuniknione opóźnienia - 700zł/miesiąc to skrajne ubóstwo - zapłaci ze 100% od takiego kredytu. Bezczelna głupota banku tylko kreuje zadłużonych, bez szans na wyjście z długów.Potem straty przerzuci się na pozostałych klientów i jest gicio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clarunia Re: Karta kredytowa przy dochodzie 700zł miesięcz IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 14:50 Jaka agresja ? masz problem z właściwą oceną wypowiedzi innych ? Chodzi o to, że nacisk na sprzedaż kart jest tak wielki, że właśnie banki wciskają je komu się da i wcale nie ograniczają kryteriów... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Karta kredytowa przy dochodzie 700zł miesięcz 14.10.09, 15:01 Dyskutujesz ze stopka uzytkownika :)????? Daj spokoj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Karta kredytowa przy dochodzie 700zł miesięcz IP: 91.198.246.* 14.10.09, 15:03 Z karta kredytowa jest jak z nozem, wlasciwie uzyty jest dobrym narzedziem. W pewnych sytuacjach zaplacisz wylacznie karta kredytwa - np hotel(albo gotowka albo karta kredytowa - platniczej nie akceptuja), zakupy zagraniczne przez net (karta to najtansza opcja wtedy), ponoc tez z biletami lotniczymi etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Karta kredytowa przy dochodzie 700zł miesięcz IP: *.icpnet.pl 14.10.09, 20:33 sorry Winetu, jeszcze mi się nie zdarzyło abym nie mógł zapłacić za cokolwiek kartą płatniczą, piszę o hotelu, biletu lotniczym, lub zakupach, z nam takich co spłacają jedną kartę kredytową nową i twierdzą że to narmalne, w mojej ocenie to właście jest narzędzie do dymania ludzi uzywając ich naiwności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Karta kredytowa przy dochodzie 700zł miesięcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 16:39 Najbardziej mnie śmieszą tacy, co to "zarabiają" na karcie. "Inwestują" swoje "pieniądze" na lokacie, płacą kartą i dzięki temu mają "zyski" z tej lokaty. Ok, nie moja sprawa ale śmieszne jednak to jest, cała ta gimnastyka dla tych paru groszy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Spróbuj coś kupić w iTunes bez karty... IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 19:33 w USA to są jeszcze GiftCards, ale w Polsce? Aby wynająć samochód zagranicą musisz mieć kartę... Nie jestem zwolennikiem kart - używam, gdy muszę i sam sobie zmniejszyłem limit, który mi bank przyznał, ale czasem jest ona potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxer Re: Karta kredytowa przy dochodzie 700zł ? IP: 132.170.10.* 14.10.09, 21:55 Ja zarabiam obecnie ok. 4000 (dolarow USA) na miesiac i mam karte kredytowa z limitem 18000 dolarow... Widac, ze w Polsce panuja jakies zupelnie inne reguly w tej grze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich ban... IP: 156.17.48.* 14.10.09, 15:02 ja mam konto w dwoch bankach i w obu mi od roku wciskają kartę kredytową. Co ciekawe jako doktorant nie mam żadnych dochodów poza marnym stypendium. więc coś w tym artykule jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich b 14.10.09, 15:07 Gość portalu: clarunia napisał(a): > Nie wiem, ale dla mnie to jakaś bzdura ten artykuł. W bankach są tak wielkie > naciski na doradców aby sprzedawać karty, że wcale nikt nie patrzy uważniej na > cokolwiek... W ciagu ostatniego miesiaca dostalem trzy propozycje kk ;) - a dzis wlasnie mBank probuje nakrecic na karte moja Rossman moja zone ;). Ja takze bylem nagabywany przez mBank, Eurobank i multibank - z mBanku przyszla mi nawet umowa do podpisu, tak byli wspanialomyslni... Wiec tez nie bardzo zgadzam sie z tymi "ograniczeniami", raczej banki probuja po prostu przywiazac do siebie klienta - niewazne czym, byle przywiazac. KK, kredyty, ubezpieczenia - wiadomo ze dla wiekszosci ludzi bedzie to oznaczalo wieloletnie przywiazanie do oferty konkretnego banku. Natomiast sam fakt ze ludzie biora te karty kredytowe i uwazaja ze to przywilej czy prestiz - idiot*yzm do kwadratu.... Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz co za pierdoły ? 14.10.09, 15:28 w ostatnich 2 tygodniach dzwonili do mnie z mbanku chyba z 4 razy, za kazdym razem ktos inny probowali mi podniesc limit na karcie kredytowej, choc za kazdym razem mowilem ze nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 no widzisz uookasz - raz się zgadzamy ;) 14.10.09, 15:34 mBank mi wciska kredytową pomimo że używam ich konta tylko do darmowego opłacania rachunków :D papiery mi wysłali i proszą telefonicznie o podpis tylko. a ja raczej nie chcę - po co mi dodatkowe koszta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mulok a mi sami podnieśli limit kredytowy IP: *.171.143.162.static.crowley.pl 14.10.09, 21:05 ja jakieś 2 miesiące temu z citybanku (gdzie mam kartę) dostałem informację, że jako dobry klient itd. podnoszą mi limit kredytowy, a jak się niezgadzam to muszę się kontaktować czy coś, oczywiście nie chciało mi się nawiązywać kontaktów i chcąc nie chcąc mam większy limit, z którego i tak nie korzystam, bo jestem z tych dobrze kalkulujących i nigdy nie płacę odsetek Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: a mi sami podnieśli limit kredytowy 14.10.09, 21:32 > Gość portalu: mulok napisał(a): > oczywiście nie chciało mi się nawiązywać kontaktów i chcąc nie chcąc > mam większy limit, z którego i tak nie korzystam, bo jestem z tych > dobrze kalkulujących i nigdy nie płacę odsetek To na Tobie bank się nie pożywi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich ban... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 16:20 karta kredytowa jest dobrym rozwiązaniem, jeżeli przede wszystkim dużo podróżujemy. w wielu miejscach jest jedynym środkiem, którym można pokryć koszty. ja mam w getinie i nie narzekam, bo przeniosłem się z innego, a co za tym idzie dostałem o 30% większy limit (którego i tak nie wykorzystuje), a co ważniejsze, to o 1% niższe oprocentowanie i bezpłatne pobieranie gotówki z bankomatów, bo już o płatnościach nie wspomnę. czy mi taka karta bardzo potrzebna? raczej tak, ale jak już wspomniałem, tylko w określonych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Jeszcze niedawno nie można się było opędzić 14.10.09, 16:44 od naganiaczy. Włazili nawet przez zamknięte okna, a teraz to kula. I bardzo dobrze wydymać ich Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich b 14.10.09, 17:06 > Gość portalu: clarunia napisał(a): > Nie wiem, ale dla mnie to jakaś bzdura ten artykuł. W bankach są tak > wielkie naciski na doradców aby sprzedawać karty, że wcale nikt nie > patrzy uważniej na cokolwiek... Eksperci Opencośtam nie mogą się mylić. Tak jak Indianie, co zbierają chrust na zimę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke a mnie zaciekawiło coś innego... IP: *.c198.msk.pl 14.10.09, 20:43 >a jeśli Rada Polityki Pieniężnej zdecyduje się na podwyżkę stóp > procentowanych, to będzie można spodziewać się natychmiastowej > reakcji banków. Za to w drugą stronę to można czekać i czekać i czekać... może to nie jest monopol, ale z pewnością oligopol . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich ban... IP: *.finemedia.pl 15.10.09, 00:19 ja korzystam z kart dość intensywnie. To bardzo przydatne narzędzie dla ludzi, którzy wiedzą jak się nią obchodzić. Ostatnio jedną z nich przeniosłem do Getin banku a tam od razu zwiekszyli mi limit i powiekszyli okres spłaty do 3 miesiecy. Nawet jeśli piniądzę wydałem na rozrywki to jest to też pewnego rodzaju inwestycja, bo wyśmienite wakacje już się nie powtórzą, a kartą przydawała się właściwie w każdej sytuacji. Bilety na samolot, wypozyczenie samochodu, zabezpieczenie kaucji, wynajęcie motorówki, etc.,etc.. Te wyjątkowe chwile już się nie powtórzą, a ja teraz na looziki sobie to spłacę. Proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huragan visa silver IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 15:10 jezeli sie z glowa zyje, to z ta sama glowa korzysta sie tez z karty. ja sie przenioslem do getinu ostatnio z moja karta i dostalem na serio dobra oferte. karta to nie jest zabawka. mam o 30% wiekszy limit niz poprzednio i lekko zmniejszone oprocentowanie, ale dalej uzywam jej jako pomocnego narzedzia glownie w zakupach inernetowych zza granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadzio Re: visa silver IP: *.icpnet.pl 19.10.09, 23:38 dobry myk z getinowską kartą jest taki, że można normalnie wypłacać gotowkę z bankomatów. Mogę się mylić, ale czegoś takiego nie stosuje się powszechnie w innych bankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich ban... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 10:41 A ja bym chciała krtę kredytową to jednak wygoda, tylko nie wiem w którym banku, proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuśka Karty kredytowe kulą u nogi dla... polskich ban... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 07:35 Czy mozna przenieś kartę z jednego banku do innego?? Jeśli tak to czy wiążą się z tym jakies koszta? Odpowiedz Link Zgłoś