Gość: bex Smakuje cholernie dobrze IP: 195.94.208.* 22.12.09, 10:52 "mąż po wypiciu SZKLANKI Dom Pérignon" - i arystokratyczny czar prysł za pomocą (podejrzewam) niechlujnego albo nie myślącego tłumacza;) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Nie rozumiesz ;) 22.12.09, 12:58 Wlasnie na tym polega bycie "elita" - na piciu najlepszego szampana ze szklanki, albo jeszcze lepiej, z musztardowki ;) A tak w ogole to wszystko lipa, najlepsze jest tanie wino. Moze kosztuje mniej, ale utytlac sie nim mozna tak samo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz wole Igristoje IP: *.chello.pl 22.12.09, 10:56 co za róznica jak smakuje - ma korek wylecieć z hukiem o 24:00 i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papaj Smakuje cholernie dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 11:06 Ten mnich wcale nie był ślepy.Poszukajcie dobrze w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm twórcą cuvee Dom Perignon IP: 149.156.22.* 22.12.09, 11:25 była wytwórnia Mercier, a nie Moet. Moet kupił prawo do marki dopiero w XX wieku. Zresztą obecnie i mercier i M&Ch należą do LVMH, więc wszystko zostało w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Smakuje cholernie dobrze ... i co z tego? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.12.09, 11:35 Siusia sie tak samo jak po kazdym innym plynie. Bo babelki zbieraja sie zupelnie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Smakuje cholernie dobrze ... i co z tego? 22.12.09, 11:41 wino m-ki WINO. syfon do wody sodowej. taki na naboje. wychodzi przepyszny SZAMPAN. Odpowiedz Link Zgłoś
plynny wolę ... 22.12.09, 11:39 do dziś pijem tylko bożole roczniki 1997, miut w gembie. ogulnie to jestem smakoszem, jem tylko trófle z kawiorem posypany parmezanem. ale ja jestem w elity, nie to co wy. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: wolę ... 22.12.09, 15:18 Marny ten Twój dowcip.;) " Bożole " nie jest winem do picia ! To jest tylko pretekst do dalszej zabawy - przy prawdziwym winie . Już w grudniu, niedopite Beaujolais Nouveau, wylewa się do ścieków ! Smakuje podobnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
plynny Re: wolę ... 22.12.09, 15:26 wiem że to jednoroczniak, dlatego dałem rocznik. A że słaby? Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: wolę ... 22.12.09, 16:37 Tym bardziej - nic niewarty ? To już 13 lat... Wesołych Świąt ! Grzesiek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr e tam... IP: *.jmdi.pl 22.12.09, 11:48 ludziom to się już w głowach pier.... Wywalić 1200 zł za butelkę alkoholu, żeby leczyć się z kompleksów wobec innych. Dałbym góra 100 bo nie jestem idiotą co się robi na francuskiego arystokratę, choć słoma z uszu wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winior Smakuje cholernie dobrze IP: *.cpe.townisp.com 22.12.09, 11:57 A w jakim jezyku artykul jest napisany? Bo raczej nie po polsku te ,,, brandy :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywilizacja Re: Smakuje cholernie dobrze IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.12.09, 07:43 no, wlasnie, Panie Adamie, zapomina Pan, ze to juz XXI wiek i znajomoscia angielskiego Pan juz nie zaszpanujesz... widze, ze podoba sie Panu tworzenie nowych zrostow wielojezykowych, a wiec proponuje: "tego sparklujacego brandu"... to tak, zeby trzymac sie schematu... Odpowiedz Link Zgłoś
end_of_job Re: Smakuje cholernie dobrze 23.12.09, 08:03 ale za to "zaimponowal" znajomoscia gwary pszenno- buraczanej. "cholernie" polaczone z szampanem pasuje jak wol do karety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Smakuje cholernie dobrze IP: 195.150.224.* 22.12.09, 12:28 Czy wy czujecie większą różnice między odmianami czy rocznikami szmapana? Bo ja muszę się przyznać,że tylko różowy smakuje dla mnie inaczej, w pozostałych nie wyczuwam "aromatu czekolady i truskawek" jak głoszą producenci. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxl13 Smakuje cholernie dobrze 22.12.09, 13:31 Szampan to szampan - dobre, musujące wino. Najlepszy oczywiście BRUT i nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje półwytrawnego - to breja stworzona dla tych, którzy nie lubią win wytrawnych. Czy picie szampana to snobizm? Może w Polsce, ale na terenie Szampanii można go kupić nawet w kasie na stacji benzynowej. Jeśli ktoś chce wypić go w samochodzie, trzeba poprosić o butelkę z lodówki (8 stopni). Ogólnie szampany są bardzo dobre i nie musi to być Dom Perignon. Uwaga, po szampanie nie ma kaca, nawet po 4 butelkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliceryna Re: Smakuje cholernie dobrze IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.09, 16:17 A po pięciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moet Smakuje cholernie dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 16:41 Bardziej niż szampana uwielbiam komentarze "koneserów" na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxl13 Re: Smakuje cholernie dobrze 22.12.09, 17:37 A "Moeta", jeśli już chce być znawcą, zapraszam na stronę: www.podkowa98.pl/strony/rajdy/2008_4/index.htm Niech chociaż na fotkach zobaczy leżakujące butelki szampana. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lard A czy piliście Cristal? ten to smakuje! IP: 194.181.94.* 22.12.09, 16:49 Określenie: najlepszy szampan świata na Dom Perignon to tak jak najlepsza whisky świata dla Balantines (scena z filmu polskiego z Kwinto). ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx po co przeplacac? moet chandon jest lepszy IP: 81.219.56.* 22.12.09, 17:17 szkoda przeplacac za tego dom'a Odpowiedz Link Zgłoś