Dodaj do ulubionych

Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ...

IP: 66.9.53.* 14.09.10, 12:02
Aby Polska mial miej dzieci w czolo sie poknij Rostowski dorazne potrzeby na rzecz przyszlosci kraju, tnij tam gdzie naprwade trzeba... przywileje mundurowe etc.
Obserwuj wątek
    • Gość: czesław 60 Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.09.10, 12:06
      Panie Rostowski BÓG pomału panu rozum odbiera,myślicie ze kto ma jednego czy dwoje dzieci to i tak żyje ubogo koniec z końcem nie może związać ,a wy chcecie zeby poszli do śmietnika może tam po was coś dla dzieci zostanie.Mam pomysł opodatkujcie siebie i tych co nie wiedzą co z forsą robić,niech dziecią i biednym rodziną dadzą spokój KTO DAJE I ODBIERA TEN SIĘ W PIEKLE PONIEWIERA to takie przysłowie ale ponoć się speawdza więc uważajcie
      • artutitu2 Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d 14.09.10, 18:58
        PO niby taka liberalna partia a podatki chce podwyzszać -wzrost podatków to jest najszybsza droga do tego żeby Polska była "czerwoną wyspą" na mapie Europy!
        Jeśli chodzi o oszczędności to według mnie likwidacja ulg prorodzinnych nie jest dobrym pomysłem -demografia jest niezwykle ważna jeśli chodzi o działanie systemu emrytalnego w Polsce i z innych względów także. Jeśli chodzi o oszczedności to proponowałbym wziąć się za służby mundurowe i ich przywileje, a w sczególności za górników i ich emerytury.
        • Gość: fg Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.netpoint.pl 14.09.10, 20:07
          Tak, to prawdziwy LIBERALIZM.
          • Gość: Edek Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 188.33.21.* 14.09.10, 20:34
            Pytanie. Jak powiem że jestem miłosierny i ręki na drugiego nie podniosę, a zaraz potem dostaniesz ode mnie w mordę to jaki jestem? Miłosierny bo tak o sobie powiedziałem? Czyny się liczą i tylko czyny. Gadać mona sobie aż do zaplucia. Tuskowa partia jest czerwona na wskroś, ale tą formacją najbardziej gardzę. PiS czy SLD przynajmniej mówi tak opowiadamy się za socjalem, a te czerwone łachudry mówią jedno a robią przeciwnie.
          • Gość: nikt Planowalem drugie dziecko IP: *.gre.pl 15.09.10, 08:15
            Planowalem miec drugie dzieco, pierwsze ma juz 9 lat, wiec najwyzsza pora postarac sie o rodzenstwo. Ale z tego co widze, to nie ma sensu, bo nie mam ochoty walczyc o miejsce w przedszkolu i zlobku zamawiajac je zanim dziecko sie urodzi. Do tego teraz chca zabrac te ulge prorodzinna (1100 zl z hakiem na dziecko), a co ciekawe ona i tak nie nalezy sie kazdemu!!! Prosze zauwazyc, ze ulga jest dla tych, ktorzy zarabiaja na tyle, ze maja tyle podatku zeby mozna bylo sobie ja w calosci odliczyc!
            • Gość: dora Re: Planowalem drugie dziecko IP: *.89.103.28.static.crowley.pl 15.09.10, 08:39
              Należy się każdemu. Nikt nikomu nie broni wziąć się do roboty i zarabiać tyle żeby ulgę odliczyć. Jeżeli dwóch dorosłych ludzi nie zarabia tyle zeby ulgę odliczyć tzn. że po prostu nie stać ich na dziecko.
      • rikol Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d 14.09.10, 19:02
        NAjwidoczniej w Polsce jest za duzo dzieci. Fajnie, bedzie wiecej miejsca. Jesli rzad chce zwiekszyc dzietnosc, to mozna to zrobic tylko inwestujac w zlobki, przedszkola, oraz proponujac rozsadne opodatkowanie rodzin, tzn. dochod rodziny powinien byc dzielony na wszystkich czlonkow. Czyli im wiecej dzieci, tym mniejszy podatek. Tylko kto by wtedy placil podatki? Chyba nie najbogatsi?
      • Gość: well done Pachołki Niemiec niszczą ludność Generalnej Gubern IP: *.ghnet.pl 14.09.10, 20:46
        ...
    • Gość: mocno już zmęczony Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.cdma.centertel.pl 14.09.10, 12:39
      Jasne, co tam dla nich...oni przecież mają dniówkę często większą niż niejeden zwykły śmiertelnik miesięczną pensję; sobie przecież nie zabiorą. Zaczyna mi być wstyd, że w ostatnich latach głosowałem na tych POpaprańców; są nielepsi od tych z PISu. Postkomuchów też nie dażę wielką sympatią, ale...A swoją drogą z jednym tylko się zgodzę z tym Rostowskim; dawno powini pomyśleć nad tym aby zachęcić rodziny do posiadania więcej niż dwojga dzieci. Więc panie Rostowski, do pracy, to i ja przyspożę temu kraju obywateli
      • Gość: romuald konopka Zaczyna byc Ci wstyd ,:))))))))))))))))) IP: 89.194.133.* 14.09.10, 17:09
        Lepiej POmysl
        700 mld dlugu masz do splacenia,
        Oddali prawie za darmo banki (za 3% resztkowke PKO wzieli teraz tyle co za 50 % wczesniej)
        za wszystko musisz w banku płacic (nie do pomyslenia na zachodzie)
        Masz prywatna(francuska,panstwowa) TPSA i najjjjlepsze uslugi teleinfo,
        Masz zielona wyspe i POdwyzki POdatków
        Masz najlepszego premiera a za DOLARA placisz o 50 % wiecej pomimo ze to makulatura
        Mssz marszalka z kasyna
        itd
        itPOdobne
        Jednak tematem dnia jest KRZYZ,jak sie kradnie miliardy to trzeba troche sztucznego szumu narobic.Grunt ze ynteligenci POdchwyca.
        • Gość: lololololol Re: Zaczyna byc Ci wstyd ,:))))))))))))))))) IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 18:32
          Znowu Cie poprawie 3bln dlugu jest - do 700mld zszedl Rostowski wylaczajac z dlugu OFE ktore siedzi na obligacjach, czyli dlugu naszych dzieci i wnukow ktore to beda musialy owe obligacje wykupic, zeby OFE mial z czego dac nam obenie pracujacym po 50zl dodatkowo :)
          • Gość: krzyzyk na droge Re: Zaczyna byc Ci wstyd ,:))))))))))))))))) IP: 89.194.133.* 14.09.10, 19:35
            pisze to co "niby"oficjalne.
            Nie chodzi mi tu o liczby a o fakty.Glosowanie na PO czy na wczesniejsze nazwy a te same geby i idee.
            Nic sie im jeszcze nie udalo,moze paradoksalnie poza tą "IRLANDIĄ".Paradoksalnie,bo przezywa ciezkie chwile (tyle ze podstawa "chwil" inna) ,to jakby potwierdzenie prawdziwej twarzy POwszechnej Obludy.
          • Gość: y Re: Zaczyna byc Ci wstyd ,:))))))))))))))))) IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.10, 22:47
            dlugu naszych dzieci i wnukow ktore to beda musialy owe obligacje wykupic, zeby OFE mial z czego dac nam obenie pracujacym po 50zl dodatkowo :)
            >
            problem w tym ze rzad robi co moze zeby ograniczyc dzietnosc
            a Otwarte Fundusze Emerytalne im. Bernarda Madoffa jak sie juz nachapaja ile wlezie to elegancko zbankrutuja. Oczywiscie rzad gwarantuje zobowiazania OFE, ciekawe tylko z czego.
            Tytanic tonie mości panowie
    • Gość: Rewia Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.10, 12:45
      Na to nie ma mojej zgody, droga mi PO!!! Zabierzcie krusy, srusy i inne niesprawiedliwości, a zostawcie becikowe, bo dla mnie to namiastka pomocy państwa w utrzymaniu dziecka!!! I jeszcze jedno - precz z utrzymywaniem za nasze pieniądze szefów burd i marszów z pochodniami - związkowców i pseudo-patriotów!!!
      • mara571 nie becikowe decyduje o 14.09.10, 16:23
        malej ilosci dzieci, ale brak mieszkan dla zarabiajacych lekko powyzej placy najnizszej, brak miejsc w przedszkolach i zlobkach, brak szkoly colodziennej.
        Polska matka musi pracowac! Tak zreszta jest wszedzie na swiecie.
        Ale jesli obydwoje rodzice pracuja potrzebuja pomocy w wychowywaniu dzieci.
        • Gość: krzyzyk na droge nie becikowe ,a co ? IP: 89.194.133.* 14.09.10, 16:52
          prywatyzacja miala byc panaceum,
          3x15 % mialo byc panaceum,
          EURO mialo byc panaceum,
          urząd PREZYDENTA mial byc panaceum,

TERAZ okazuje sie ze BECIKOWE POmoże,a za 20 lat bedzie trzeba sprowadzic azjo/afrykanów do pracy.

Srednia placa za kaczora $1500 a w 2010r za TUSKA $1000.Pytam gdzie ten wzrost

20 LAT i te same geby experów,teraz macie 700 mld DŁUGU i nic własnego.Grunt ze RUDY ankoholik ma za co pić,jeszcze.A wy sobie PObiadolicie na jakiś KRZYŻYK i jest GIT ,ynteligentni wyborcy
          • Gość: UK i co sie stało z zieloną wyspą ? POwie kto ? IP: 89.194.133.* 14.09.10, 16:56
            przyszlosc narodu w dzieciach.
            Chiny to wiedzą,byli nikim teraz są 2ga gospodarka z 3 bln $ w GOTÓWCE.
            Tusk sie łai zeby zainwestowali
            • Gość: lololololol Re: i co sie stało z zieloną wyspą ? POwie kto ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 18:38
              Tyle ze w Chinach na stanowiskach o niskich kwalifikacjach zdarzaja sie takie ze 107 godzinnym tyg. pracy - praca, 4h snu, praca, do tego bicie i gwalty, a wyplata mizerna - Chiny to jedno wielkie lamanie praw czlowieka w imie coraz wiekszej zachlannosci Zachodu. Kogo obchodzi ze jego "Najki" uszyla 12 letnia Chinka, albo ze norma na T-Shirty to 80/h, nie wyrobisz zostajesz az norma bedzie wykonana, oczywiscie za darmo.
              • Gość: the times lolek,jestes typowym zindoktrynowanym ynteligentny IP: 89.194.133.* 14.09.10, 19:23
                wyborca PO.
                Wiesz tyle o chinach! Kazdy kraj kozysta z tych walorow ktore pozwalaja mu sie wybic.Czasami wymaga to "poswiecenia" pokolenia.Chiny juz teraz są graczem I ligi,kazdy na zachodzie to rozomie.
                Chiny czerpia z tego garsciami tak samo jak zachod (finansowo)
                Natomiast wy-PO_laczkowo.Dzieki wlasnym wyborom,tych samych ludzi.Straciliscie wlasnie 1no pokolenie.Zatrzymujac sie rozwojowo a jednoczesnie pozbawiliscie sie mozliwosci wzrostu.Oddaliscie wszystkie sektory gospodarki (jestescie takimi chinami,tyle ze nie konkurencyjnymi) .Chiny w odruznieniu od was ruszaja w świat (kupili VOLVO,SAAB'a,etc....)
                bo.........maja WLASNE FIRMY, a wam co zostalo ? MPK ?
                Chiny maja 3 bln w rezerwach,PO_lska 700 mld zl oficjanego zadluzenia.
                I na koniec ,nieudolnych PO_litykow.Reformujacych panstwo PO_dwyzkami podatkow
                • Gość: kibuc Re: lolek,jestes typowym zindoktrynowanym yntelig IP: *.chello.pl 14.09.10, 19:26
                  > Wiesz tyle o chinach! Kazdy kraj kozysta z tych walorow ktore pozwalaja mu sie
                  > wybic.Czasami wymaga to "poswiecenia" pokolenia.Chiny juz teraz są graczem I li
                  > gi,kazdy na zachodzie to rozomie.

A najłatwiej pieprzyć takie brednie, gdy nie należy się do tego poświęcanego pokolenia.
                  • Gość: krzyzyk na droge I tu bład,ja jestem tym pokoleniem IP: 89.194.133.* 14.09.10, 19:45
                    mam 33 l.Jestem z pokolenia pracy za 800 zl i cieszta sie ze mata wogole robote :)))
                    Moje pokolenie nie dostalo niczego poza potem,upokozeniem i wygnaniem.
                    Zadnych DARMOWYCH AKCJII,mieszkan za zlotowke,EMERYTUREK POMOSTOWYCH...

Spotykam dosc sporo mlodych chinczykow w londynie (kazdy szuka lepszego jutra) ,oni sa dumni z tego co ich kraj osiagnal,rozplywaja sie (jeden powiedzial mi ze jest z pekinu,po czym okazalo sie ze 500 km od ,ALE przeciez pociagiem ma 2h wiec...)

Natomiast ja tylko czytam debili opluwajacych albo broniacych krzyza ,slepych na fakty i na to co sie dzieje
                    • hit.and.run Re: I tu bład,ja jestem tym pokoleniem 14.09.10, 19:55
                      Skoncz ta demagogie.

Same przyklady o tym ze ma 500km czyli 2 GODZINY pociagiem mowia o tym ze nie porownujmy sie do tego co Chiny osiagnely. U nas 2 h zajmuje przejazd 130 km Warszawa Lodz.

W kilkanascie lat Chiny staly sie swiatowa potega. My zas ubozejemy, popadamy w dlugi a syf jaki byl taki pozostal, kolejne tylko sw..nie z koryta zra.
                      • Gość: krzyzyk na droge kto tu uprawia demagogie ? IP: 89.194.133.* 14.09.10, 20:25
                        premier,
                        prezydent,
                        marszalek sejmu,
                        prezes NBP
                        Wszystko pod dyktando tuska i PO.

A reforma panstwa polega na wyprzedaniu do konca reszty ktora zostala i podwyzce podatkow.Cuz za kreatorskie podejscie,na szczescie jest krzyz

Wiem czemu klasyfikuje sie was do europy WSCHODNIEJ.Jestescie debilami,teraz to widze z oddali.A poparcie rosnie,jedyna sluszna linia myslenia zwyciezy.
                        • rooboy masz pelna racje, krzyzyk na droge... 15.09.10, 03:59
                          trzeba to zostawic, wtedy z daleka widac lepiej, bo, jak mowia, najciemniej pod latarnia...

btw. oprocz krzyza jest tez palikot no i zmiana konstytucji, niech sie gawiedz cieszy...
                • Gość: lololololol Re: lolek,jestes typowym zindoktrynowanym yntelig IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 20:28
                  Sama GW daje Ci odpowiedz na Twoje wywody: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8376654,Na_swiecie_co_6_sekund_umiera_dziecko__Z_glodu.html
                  Co sześć sekund na świecie z głodu umiera dziecko. Prawie miliard ludzi na kuli ziemskiej nie wie, czy jutro będzie miało co jeść - głosi najnowszy raport FAO - agendy ONZ. Najwięcej głodnych - ponad pół miliarda - mieszka w Azji, w tym w gigantach gospodarczych - Indiach i Chinach.
                  Polecam ogladac kilka reportazy z Kalkuty to moze zmienisz roszczeniowe nastawienie.
                  • Gość: krzyz na droge lolek,Ciebie juz do konca.... IP: 89.194.133.* 14.09.10, 22:46
                    ...to ze w afryce czy w kalkucie co 6 sek umiera dziecko,jest smutne fakt.Ale dzieje sie to z powodu kompletnej nieodpowiedzialnosci prokreacyjnej ludnosci tubelczej. 20 000 lat ewolucji robi roznice,jesli spojzysz na europe.

Nie bardzo rozomiem co ma tutaj wspolnego ,jak to nazwales "nastawienie roszczeniowe" a raczej rozgooryczeni zlodziejstem rzadzacych i glupota PLEBSU GLOSUJACEGO do pstrykania dzieciaka co roku.... ?

A co z tymi sukcesami "chlopaków z PO" ,tak ze 2wa
        • haldeman79 No ale chyba w niczym nie przeszkadza? 14.09.10, 16:57
          Po becikowym w diabla pójdzie ulga podatkowa na dzieci, Platforma pewnie już nie pamięta że sama ją w obecnej wysokości wprowadziła.

W całym tym zamieszaniu tak naprawdę nie o becikowe chodzi tylko o fakt, że za zabranie go nie dostanie się płytą chodnikową w łeb.
        • pani.cogito Re: nie becikowe decyduje o 14.09.10, 19:44
          Polski ojciec również musi pracować. Każdy dorosły musi pracować.
      • Gość: Edek Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 109.243.90.* 14.09.10, 16:29
        "Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy" Alexis de Tocqueville. Ja się bardzo cieszę, że zabiera becikowe. Już niedługo vacit na pieluszki 25% itd.
      • Gość: rt Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 178.73.48.* 14.09.10, 22:28
        becikowe to te jednorazowe 1000zł na poród, oni chca zabrac jeszcze te o wiele ważniejsze pieniądze - coroczna ulgę podatkową na juz zyjące dzieci
    • paulhandyman Tanie Państwo ! Tusk twoja mać !!! 14.09.10, 12:52
      Zamiast robić reformy, odbiurokratyzować państwo to oni zatrudnili w 2 lata 50 000 urzędników, którzy kosztują miliardy złotych . Qrwa !!! Kaczyński tez w latach 2005-2007 zatrudnił 50 000 urzędników, którzy to z regóły siedzą i się nudzą bo nic do roboty nie mają. Zeby utrzymac dodatkową armię 100 000 urzędników podszebne są grube miliardy, które są pozyskiwane z wyższego VAT-u, większych opłat bankowych, które wkrótce nastąpią, zabiera się becikowe by opłacać urzędników !!!!
      Cały świat zwalnia masowo urzędników, wyprzedaje budynki i przenosi administrację do internetu.... Tusek Dyzma robi odwrotnie
      Kaczyński=Tusk=tytani styropianu
      • Gość: domin Re: Tanie Państwo ! Tusk twoja mać !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.10, 18:43
        a jeszcze w urzędach podległych, czyli najniższego szczebla wprowadzają tzw. "racjonalizację zatrudnienia" czyli zwolnienia z pracy nawet jak jest za mało rąk do pracy, tylko nie w służbach mundurowych itp. CACY ;-)
    • y.o.s.t Czy jest coś czego te pazerne, 14.09.10, 12:57
      agresywne komuchy z PO nie byłyby w stanie opodatkować?
      • cezbak Re: Czy jest coś czego te pazerne, 14.09.10, 15:26
        Oczywiście, że jest - dochody i przywileje tych, którym już żyje się lepiej! Niestety, głosowałem na nich i pluję sobie w brodę za własną naiwność!
    • Gość: Sas Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: 193.169.148.* 14.09.10, 13:09
      Jasne ...
      Banda niedorobionych polityków się zebrała i stękać zaczęła i ***** urodziła.
      Może ta banda ***** zrozumie, że mamy już i tak niewielki przyrost, a ulgi "na dzieci" to namiastka wsparcia przez państwo rodzin.

Niech szukają oszczędności w swoich "kieszeniach" - może by tak zmniejszenie diet poselskich o 10% ?
      Może by tak ograniczyć zatrudnienie w administracji ? Nie wszystkie "pociotki" muszą pracować w administracji na kierowniczych stanowiskach.
      Może by tak popatrzeć na braki gospodarności w spółkach Skarbu Państwa ?
      • Gość: Joleczka Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.tbs-net.rekin.net 14.09.10, 15:51
        No dobrze, ale powiedźcie mi dobrzy ludzie KTO TYCH POLITYKÓW WYBRAŁ - CO ???

A ja wam odpowiem - NO WY !!!!

No Wy sami i polskie społeczeństwo. Bo mamy demokrację jakby ktoś z forumowiczów nie zauważył. Demokracja to taki ustrój, gzdie decyduje większość ;) HA.

I to WY sami wybraliście TYCH polityków z PO.
        Mam nadzieje, że zapoznawszy się uprzednio co ta partia ma do zaorerowania.
        Więc nie narzekajcie....bo to WASZA WOLA BYŁA.
        Brawo Rostowski !!! Czekamy na kolejne wybory :D
        • Gość: Edek Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 109.243.90.* 14.09.10, 16:38
          "Demokracja to rządy hien nad osłami" już dawno temu wiedział o tym Arystoteles. Tak to jest większość jest po prostu głupia i nie wie np. że obniżka podatków dałaby większy wpływ do kasy państwowej. Możemy sobie żyć w durnym kraju ale najważniejsze jest by każdy matoł mógł postawić X przy mordce widzianej w tv. . Cóż że dla przeciętnego wyborcy najważniejszy jest kolor krawata kandydata i to na jakim tle się wypowiada? Tak pani Jolu wybrali i te samą kiełbasę można im rzucać do znudzenia.
    • Gość: Tenochtitlan Trzeba zwiększać podatki. IP: 188.33.132.* 14.09.10, 13:13
      Skoro państwo ma duże wydatki, to trzeba zwiększać przychody. Podatki trzeba przeto zwiększać do granic maksymalnych. VAT do 25%. Koniecznie trzeba na ten temat z Komisją Europejską pogadać, może Buzek by załatwił zwiększenie do 30%. By żyło się lepiej trzeba też zwiększać przywileje pracownicze i emerytalne, bo wszyscy na tym korzystają.
      No i oczywiście gwóźdź programu: obniżka wynagrodzenia do 500 brutto PLN. To napędzi inwestycje i pomoże zmniejszyć bezrobocie. Naprawdę wszyscy na tym skorzystają w równym, bądź równiejszym stopniu.
    • Gość: buszel Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 13:24
      Masakra, przecież pogrążą nas i ten kraj całkowicie.
      Zabierzcie się do reform!
      Jak jestem przeciwnikiem "narodowo"-katolickiej partii PIS, tak razem z nimi na księżyc nadaje się PIS.
      Czy wyobraźnia i instynkt samozachowawczy już zanikły?

MINIMALIZOWANIE BIUROKRACJI
      REFORMA SŁUŻBY ZDROWIA
      REFORMA EMERYTALNA
      REFORMA EMERYTUR MUNDUROWYCH I KRUS
      PODNIESIENIE POZIOMU EDUKACJI ALE NIE TEJ NAUKOWEJ A POWSZECHNEJ Z ZAKRESU:
      -BIZNESU, WIEDZY OGÓLNEJ O ŚWIECIE, ZDROWIA I HIGIENY
      DZIAŁANIA NA RZECZ TEGO ABY KOBIETY MOGŁY PRACOWAĆ I RODZIĆ DZIECI

Za to się zabierzcie, bo już nie mogę na to patrzeć!
      • Gość: Piotrek Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 15:40
        Reforma, reforma, rzucasz hasła, ale nie masz pojęcia jak to zrobić i co zrobić.
        • rooboy dlatego nie jest i pewnie nie chcial byc premierem 14.09.10, 15:49
          a ty, pietrek, pracujesz w premierowskim pijarze???
        • Gość: lololololol Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 18:43
          Dajesz 20tys. PLN i przedstawie zarys jak to ma wygladac, kolejne 300tys. PLN i masz kompletny plan - za darmo nikt Ci tu nie bedzie pisal jak to zrobic.
        • Gość: nikt Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.gre.pl 15.09.10, 08:01
          Przeciez ci goscie z rzadu dostaja za to kase, zeby reformy wymyslac. Wszyscy o tym mowia, ze trzeba zreformowac wydatki, a ci goscie maja to w d... i wymyslaja co podwyzszyc i co zabrac. Takie metody dzialania to i dziecko potrafi wymyslic.
    • pjpb Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... 14.09.10, 13:25
      Głosując na PO nie przypuszczałem, że będę musiał tak szybko stwierdzić, że pierwszy rząd powołany z moim poparciem będzie najgorszym w III RP. Zero reform strukturalnych, tylko podwyższanie podatków en masse i tym którzy za głośno nie zaprotestują. Ekonomiści od lat wskazują, gdzie trzeba wprowadzać zmiany, aby się zacząć bilansować. Premier mówi wprost, że się tych zmian boi - woli szybko trochę podtuningować w przeciwnym oczywiście kierunku niż ten zalecany.
    • Gość: li Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.wsisiz.edu.pl 14.09.10, 13:25
      Ministerstwo wydało 2,5 mln EURO z programu PHARE'2000 + wkład z budżetu (20%) na podniesienie efektywności zarządzania długiem publicznym i naukę analizy matematycznej (autentyczne!) i tak nas pokarało!!! Ile jeszcze podatków dołożą?
    • Gość: l Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.wsisiz.edu.pl 14.09.10, 13:45
      Może zdjąć z ministerswa zadania, które je przerastają...
    • Gość: Marta Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.internetia.net.pl 14.09.10, 14:42
      Jestem za tym żeby zabrać becikowe i zainwestować w przedszkola czy w złobki bo kazdy normalny człowiek nie zastanawia się nad posiadaniem dziecka pod kątem dostania za to kasy. Ale zabranie ulgi prorodzinnej to skandal osobiście mam dwoje dzieci i pieniądze uzyskane z podatku przeznaczam akurat na dzieci na zajęcia pozalekcyjne czy rzeczy do szkoły. Zarabiamy akurat tyle że do pierwszego przeżyjemy ale za mało na wszelkie ulgi. Dlaczego jest jakiś limit na dzieci . Jak ktos ma troje czy więcej to dobrze a jak mniej to źle. Chory kraj uważam że to jest dyskryminacja. Ja cięzko pracuję dojeżdżam do pracy 30 km codziennie a moje pieniadze z podatków maja dostawać jakieś osoby co im się nie chce iść do pracy bo znam takich bo dostana darmowe obiady w szkole wyprawki węgiel itd.
      • Gość: K Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 192.92.94.* 14.09.10, 15:51
        To prawda że becikowe jest bez sensu, to nic nie daje i stanowi żadnej zachęty.
        To był wyłącznie drogi chwyt propagandowy.

Całkowicie się zgadzam że dostępność przedszkoli to jest problem do rozwiązania.

A skoro o podatkach - to ja proponuję zlikwidować wspólne opodatkowanie małżeństw, a w zamian wprowadzić konkretne (rosnące) ulgi za liczbę wychowywanych dzieci. Właśnie ulgi - a nie żadne dopłaty.

To powinno zachęcić do posiadania dzieci ludzi których stać na ich utrzymanie.
        Z drugiej strony - nie wspiera "jedynego słusznego" modelu rodziny.

(Np. dlaczego mąż i żona pracujący (i i zarabiający podobie), dzielący się obowiązkami w domu, muszą zapłacić w sumie większy podatek, niż pracujący mąż + żona w domu ??? )
        2)
        • Gość: x Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.geod.agh.edu.pl 14.09.10, 17:46
          Panie "K" i jeszcze kilka osób na tym forum:
          Pamiętacie nieprzytomne ujadanie, jakie przetoczyło się przez Polskę, gdy R. Giertych wprowadzał "becikowe"?
          A przypominacie sobie chwilę, kiedy to ujadanie nagle, z dnia na dzień ustało?, i tylko czasami jakiś nieswiadomy paparazzi coś tam skrobnie?
          Zastanowiliście się wtedy co się stało? - nie? - to Wam podpowiem: Putin wprowadził becikowe w Rosji. To by było tyle na temat naszej "wolnej" i "obiektywnej" prasy, i w ogóle mediów ...
          W kraju, który ma najniższy przyrost naturalny w UE (wiem, poza Słowacją), polityka prorodzinna jest nakazem chwili. Likwidacja becikowego jest krokiem w przeciwnym kierunku. Ulgi dopiero od trzeciego dziecka tym bardziej - to przecież szlaban na posiadanie dwojga dzieci, albo nawet w ogóle zalecenie bezdzietności!
          Dlaczego nie można wrócić do poprzedniego systemu podatkowego z trzema progami, (zostawiając jednak bez zmian najniższy, bo inflacja już dawno tę ulgę dla najniżej zarabiających zjadła)?
          I na koniec - to "i śmieszne, i straszne", że tak wielu autorów uważa za stosowne włączyć do swojego postu deklarację nienawiści do PiS-u. Może by tak trochę obiektywnej uczciwości?
          • Gość: K Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 192.92.94.* 14.09.10, 17:56
            Nie wiem co ma Putin do oceny przydatności i sensu becikowego.

Becikowe to jednorazowa zapomoga, która się szybko rozejdzie, a w żaden sposób nie zachęca ludzi to tego żeby mieć więcej dzieci. Nie rozwiązuje problemów. To oznacza że jest nieskuteczna.

Tymczasem w dużych miastach nie sposób dostać się do przedszkola, prywatne i opiekunki kosztują krocie. Nie wspominjąc już o godzinach i terminach otwarcia, jak za poprzedniego ustroju. To są realne problemy, a nie jakieś becikowe.
        • Gość: oluch Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.09.10, 23:13
          bo jak jesteś na urlopie wychowawczym to mąż bogaty zapłaci podatek a żona przymże głodem bo dochodu żadnego nie ma
    • martagawryluk Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... 14.09.10, 14:45
      Becikowe powinni zabrać bo to głównie nagradzanie rodzin patologicznych. powinno zostać odliczenie od podatku bo takie rodziny powiiny mieć dużo dzieci które zadbają o ich odpowiednie wykształcenie i wychowanie
      • krystin9 Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d 14.09.10, 19:43
        martagawryluk napisała:

> Becikowe powinni zabrać bo to głównie nagradzanie rodzin patologicznych. powinn
        > o zostać odliczenie od podatku bo takie rodziny powiiny mieć dużo dzieci które
        > zadbają o ich odpowiednie wykształcenie i wychowanie

Droga pani! WYCHOWANIE I WYKSZTAŁCENIE DZIECKA TO KOSZT ok. PÓŁ MILIONA zł.
        Becikowe to maleńki pryszczyk
    • cezbak Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... 14.09.10, 15:22
      Pan Belka jakoś wyjątkowo troszczy się o moje pieniądze - szkoda, że myślał inaczej wprowadzając haracz jawnie wyciągający mi kasę z kieszeni. Czyżby tym razem banki nie mogły całości kosztów przerzucić na klientów?
    • Gość: t Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 15:24
      Ciekawe priorytety na czas kryzysu - najpierw najzamożniejszym znacząco obniża się obciążenia podatkowe (dla zarabiających powyżej 85 tys. rocznie spadek z 40 na 32%) a jak zaczyna brakować kasy to sięga się do kieszeni rodzin.

By żyło się lepiej... tylko komu?
      • sammler Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d 14.09.10, 22:32
        Między innymi tobie. Byś mógł ruszyć swoje cztery litery i zacząć zarabiać więcej. By ci się to wreszcie opłacało...

To jest tylko jeden kroczek w stronę "sprawiedliwości", o której politycy tak bardzo lubią rozprawiać. Ktoś, kto więcej zarabia i tak płaci wyższe podatki także przy opodatkowaniu liniowym. Przy stawce 18% ty od swojego 1.000 zł odprowadzisz ok. 180 zł podatku (pomijam składki na ZUS, NFZ i ulgi), zaś ktoś, kto zarabia 10.000 zł zapłaci go 1.800 zł. A więc 10 razy więcej. Przy stawce 32% odprowadzi 2.267 zł, a więc prawie 12 razy więcej (nie chodzi mi tu o wykazanie, ile komu zostanie "na rękę", ale o to, by pokazać ci, czym jest podatek liniowy, bo widzę, że masz z tym problem i bardzo cię to boli, że zrobiliśmy krok w celu jego wprowadzenia). Gdyby chcieć uwzględnić pozostałe obciążenia wynagrodzeń, osobie zarabiającej 1.000 zł zostaje do dyspozycji ok. 76% dochodów, osobie zarabiającej 10.000 zł zostaje ok. 70% dochodów (tylko dlatego, że od pewnego poziomu dochodów nie płaci się ZUS-u - i to bynajmniej nie w tym celu, by ulżyć pracownikowi, tylko by w przyszłości ZUS nie poszedł z torbami w pół roku; jest szansa, że zajmie mu to nieco dłużej).

Per saldo wszystkim wychodzi na dobre, gdy obciążenia podatkowe są jak najniższe. Zwłaszcza te, które obciążają bezpośrednio dochód. Ich zwiększanie prowadzi wyłącznie do niepotrzebnego i szkodliwego zwiększania udziału państwa w gospodarce i sprawia, że dystrybucją dochodów zajmuje się nie wolny rynek, a administracja rządowa. Oczywiście rynek nie jest doskonały i trzeba go "poprawiać" ale nie na taką skalę i nie w ten sposób.

Mówiąc krótko: weź się lepiej do roboty i nie zazdrość ludziom lepiej zarabiającym, tylko próbuj stać się jednym z nich. Przez prawie 20 lat płacili oni podatek w wysokości 40% swoich dochodów, podczas gdy ty płaciłeś 19%. To było twoim zdaniem ok?

I jeszcze jedno: nawet po obniżce podatków niecałe 2% podatników, które zapłaciły podatek wg stawki 32% przyniosło budżetowi 25% wszystkich wpływów z tytułu PIT. Czyli ty i pozostali podatnicy płacący podatek wg stawki 18% (a było to 98% wszystkich PIT-owców) złożyliście się jedynie na 75% dochodów budżetu z tytułu PIT. Chciałbyś więc coś jeszcze dodać, jaka to niesprawiedliwość cię dotknęła?

A po drugie: nie jestem całkowitym zwolennikiem podatku liniowego. Gdy się wzbogacimy jako społeczeństwo na tyle, że będziemy co najmniej na poziomie współczesnych Niemiec, będziemy sobie mogli pozwolić na większe obciążenia dochodów osób lepiej zarabiających (choć nadal będę uważał, że powinno być to podyktowane potrzebami, nie zaś "dla zasady"; zawsze pozostanę zwolennikiem opodatkowywania konsumpcji). Dopóki jednak jesteśmy jako społeczeństwo na dorobku, zniechęcanie do pracy to najgorsze, co rząd nam wszystkim (łącznie z sobą samym) może zafundować. Drugi błąd jaki popełnia, to wspieranie rozwoju przemysłu zamiast branż wysokich technologii i nowoczesnych usług, w których wypracowuje się wysoką wartość dodaną (czytaj: zarabia się co do zasady więcej). Trzeci błąd to nieliczenie się z demografią. Kiedyś wszystkim nam to się odbije czkawką. A wtedy trzeba by sobie zadać pytanie: dlaczego znów na nasze życzenie? Jak zwykle Polak ma być mądry po szkodzie?

S.
    • Gość: łobuziak Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: 212.160.172.* 14.09.10, 15:28
      to są chyba te reformy finansów, których prezentację po raz kolejny - tym razem na jesień hucznie obiecywał latem rząd reformatorów, zaraz potem jak nakreślił ambitny projekt reformy VAT.
      Donald niebawem sam przyzna, ze tylko oszołom mógł proponować reformę emerytur rolniczych, mundurówek, sądowych, klerykalnych, a 3*15 to dla niego juz pewnie szczyt łajdactwa. Prosze jak w 3 lata można zmienić kurs o 180 stopni. Dziś sam Lepper mógłby wnioskować o członkostwo w PO, specjalnie by się tam nie wyróżniał.
    • Gość: Piotrek Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 15:37
      Trzeba przyznać że becikowe to niewielka pomoc dla rodziców a duże obciążenie dla budżetu. I na pewno nikogo nie skłoni do rozpłodu. Tak więc likwidacja becikowego nie będzie miała żadnego skutku dla dzietności.
    • Gość: Małgorzata vel Rostowski do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 15:48
      Rostowski w radiu też to powiedział:" Poprzedni rząd nie ograniczył wzrostu podatków — wprost przeciwnie: zwiększył wydatki o 52 mld złotych, czyli o 24 proc. I to spowodowało tzw. deficyt strukturalny. My z tego deficytu strukturalnego musimy wyjść."To za przeproszeniem idiota,a czy obligacje które gigantycznie napędzą długu to też Gilowska.Rostowski ,kończ waść ,wstydu oszczędz
    • Gość: GłosNieba Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: 109.243.55.* 14.09.10, 16:08
      Frajerom odmówiono państwowych posad, teraz wyrywa się chleb ich dzieciom. Zabiera siłą pieniądze zapracowane niewolniczą pracą .
      Budowa kasty nierobów i pasożytów ,zaciąganie długów na przyszłe pokolenia -to są efekty obecnie rządzących. Okradanie przez kasty biedoty, i transfer pieniędzy od biednych do bogatych, jest coraz bardziej widoczne- przez okradanych. Za niedługo już nie będą, to skrajne opinie, a wtedy może być gorąco, ale dla was już za późno.
    • nobilismedia Wycofać wojska z Afganistanu !!! 14.09.10, 16:26
      Wystarczy wycofać wojska z Afganistanu kto kosztują ponad miliard zł rocznie !!! Zakłamani politycy tam szukajcie oszczędności !!
      Ile kasy utopino w Iraku i Afganistanie!!!

Przeczytaj książkę " Polska Armia na Posyłki " !!!
      allegro.pl/polska-armia-na-posylki-bilski-nato-skrzypczak-i1223077847.html
      150 stron ekscytującej i wstrząsającej lektury wraz z rysunkami satyrycznymi znanego karykaturzysty Arkadiusza Gacparskiego . Eseje , wywiady i reportaże o tym jak MON doprawdziło armię do upadku , dlaczego Amerykanie od początku wiedzieli ,że nie będzie w Polsce tarczy antyrakietowej, o kłamstwach w sprawie wojny w Iraku i Afganistanie i dlaczego jesteśmy dzisiaj amerykańską armią na posyłki !!! Pozycja polecana przez gen. Waldemara Skrzypczaka !!!

allegro.pl/polska-armia-na-posylki-bilski-nato-skrzypczak-i1223077847.html

Autor, komandor porucznik rezerwy - absolwent Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni, a także Wydziału Bezpieczeństwa Międzynarodowego Naval Postgraduate School w Monterey w Kalifornii, USA. Odszedł z armii gdy dostał rozkaz na piśmie, by milczeć w sprawie Afganistanu.
      Był oficerem Naczelnego Dowództwa Sojuszniczych Sił NATO w Europie i Nordycko-Polskiej Brygady w Bośni i Hercegowinie. Autor książki „Widok na Sarajewo” o misji NATO na Bałkanach. Obecnie niezależny analityk ds. bezpieczeństwa.

Polityka Waszyngtonu wobec Warszawy to gra na polskich lękach i mitomańskich wyobrażeniach o sobie jako regionalnym mocarstwie. Amerykanie podsycają nasze obawy i dmą w narodowe kompleksy , wywołując w elitach przekonanie, że wobec sojuszu z USA nie ma żadnej alternatywy.
      Schemat jest zawsze taki sam. Najpierw Amerykanie wyciągają jak z kapelusza wirtualne propozycje wzmocnienia Polski, by otrzymać coś konkretnego w zamian. Przed zaangażowaniem politycznym i wojskowym Warszawy w wojnę w Iraku, były to obietnice programów modernizacyjnych dla polskiego wojska, udział w eksploatacji złóż roponośnych w Iraku. Słowem manna z nieba miała spaść na nasze głowy. Kiedy Polska zatknęła swój sztandar na ziemi irackiej, jak na księżycu, z szumnych zapowiedzi amerykańskich nie pozostało nic. Podobnie dzisiaj, polscy politycy w bezwarunkowy sposób
      wysyłają żołnierzy do Afganistanu, zwyczajnie lekceważąc opinię publiczną. Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego jesteśmy dzisiaj amerykańską armią na posyłki koniecznie przeczytaj tę książkę.

• Gość: H czy kogoś kto głosuje na PO można nazwać Polakiem? IP: *.multi-play.net.pl 14.09.10, 16:37
      przecież głosowanie na PO to postawienie krzyżyka na decyzji o zniszczeniu Polski.
      • Gość: blu można. ale należy nazwać także idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 20:05
    • Gość: Kagan Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... IP: 193.136.157.* 14.09.10, 16:47
      Za duzo sie polskich dzieci rodzi w Polsce?
    • zablokowany-obrazliwy-nick może sobie obetnijcie apanaże, 14.09.10, 17:11
      oraz zlikwidować emerytury mundurowe i KRUS
    • armag_edon Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe do ... 14.09.10, 17:12
      BOGATYM TO KURWA NIE PODNIOSĄ PODATKU BO IM ZAWSZE MAŁO , ALE KURWA JAk MAM 1 DZIECKO I 2000 PENSJI TO TRZEBA MI ZAJEBAĆ ULGĘ PRORODZINNĄ , A TA ULGA TO NAWET NA OPŁACENIE PRZEDSZKOLA NIE STARCZA, ALE TEN KURWA ŁYSY KOWBOJ W DUPIE BYŁ I GÓWNO WIDZIAŁ

TUSKU MAM NADZIEJĘ ŻE DOSTANIECIE W WYBORACH NIEZŁY WPIERDOL , JA JUŻ SIĘ NA WAS POZNAŁEM
      • Gość: Edek Re: Rostowski: Będzie podatek bankowy. Becikowe d IP: 109.243.90.* 14.09.10, 18:43
        Chyba na innym świecie żyjemy. Nigdy jeszcze bogaty nie dostał i nie dostanie po 4 litarach, zapamiętaj to sobie dobrze. Zawsze ten na dole zbierze największe cięgi. Twoja ulga pójdzie w dobre ręce np. tu: wyborcza.biz/biznes/1,101562,8066815,373_tys__zl_premii_dostaly_trzy_osoby_z_kierownictwa.html
        Jest tylko jeden sposób. Wszystkich traktować jednakowo bez żadnych ulg, srulg, i bzdetów że niby zrobimy sprawiedliwość społeczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka