strinve46 03.12.10, 18:05 Czy w tym kraju jest jeszcze coś polskiego? Nawet Wedel jest japoński.Niedługo żeby się napić browara trzeba będzie mieć przy sobie rozmówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hommer i sp zoo Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 18:18 Dobre prawdziwe piwo NOTECKIE! Rodacy! bierzcie przykład z Czechów! W Polsce leje się szczyny z ekstraktu i gdyby nie kampanie reklamowe nikt by tego nie pił! Piwo powinno być ważone a nie z ekstraktu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarek Nawet 10 syfow nie zrobi jednego piwa............. IP: 188.33.74.* 03.12.10, 21:14 Male browary to jest przyszlosc polskiego piwa. Te wielkie juz tego nie robia oni robia pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Nawet 10 syfow nie zrobi jednego piwa........ IP: *.unknown.vectranet.pl 03.12.10, 22:09 Kiedyś w złotym wieku naszej najjasniejszej Rzeczypospolitej każda wieś czy miasateczko miała swój browar i gorzelnie. Niestety zniszczono to dziedzictwo kulturowe a państwo położyło łapę na na tej gałezi gospodarki tzw monopol. Tylko mozna żałować bo przyjemnie byłoby się napić piwa charakterystycznego dla danego regionu jadąc np na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipok Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 14:34 a od kiedy piwo sprzedaje się na wagę... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Obie te firmy to wytwórnie popłuczyn 04.12.10, 15:16 tych szczochów żaden szanujący się człowiek nie tknie, gdy widzę element kupujący to coś to na samą myśl robi mi się niedobrze. Picie tego czegoś jest równoznaczne z jedzeniem psiego, rzadkiego kału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: 46.113.17.* 03.12.10, 18:21 Produkty piwopochodne, nawet nie ma o czym mówić. Niech sobie sami je piją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu Sorry... szczyn nie pijamy. IP: 10.136.209.* 03.12.10, 18:28 Tylko NOTECKIE Eire! Właśnie skończyłem moją małpeczkę, maleństwo rozkoszne ;-) i wybieram się do sklepu. A dużym będzie dalej spadać. Niestety, a właściwie stety - nareszcie się pewien procent ludzi kapnął, że te flagowe produkty to już nie piwo. A małym słupki będą wzrastać. I żadna kampania tego nie zmieni. Więc co zrobią duzi? Jak to co - pójdą ścieżką pieniądza. Pojawią się nowe marki... trzeba będzie zainwestować w piwo a mniej lać tego szajsu z 2-dniowej fermentacji. Ale my już wiemy gdzie i co kupować.. więc może trochę rynku złowią, ale nie kosztem małych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sorry... szczyn nie pijamy. IP: *.187.249.75.ip.abpl.pl 03.12.10, 18:35 VAN siur, Sraxa i inne syfy spijają osiedlowe debile i inne menele co ich na lepsze nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.acn.waw.pl 03.12.10, 19:00 wawel:) Odpowiedz Link Zgłoś
tobrze Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 03.12.10, 19:01 małe browary lokalne Browar Jagiełło z Chełma. Robią bardzo dobre piwa ciemne, miodowe, smaczne lekkei niepasteryzowane... Ciechan od tych żywców, tyskich to mnie łeb boli. kiedyś tak nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: 156.17.167.* 03.12.10, 19:24 święta racja ;/ a co najgorsze te piwa niczym się nie różnią . Ciechan miodowy rządzi :) dobry jest też Gniewosz ciemny - lokalne browary to przyszłość chyba że wielkie koncerny przeforsują jakieś prawo które je zniszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aremis Pijmy Prawdziwe Piwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 23:12 Właśnie raczę podniebienie Gniewoszem Jasnym Z browaru Gontyniec - wyborny nektar bogów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: Pijmy Prawdziwe Piwo! IP: 91.216.160.* 04.12.10, 15:49 akurat Gniewosz mi bardzo nie smakował, ma dziwny ziemisty posmak. ale co kto lubi i fajnie ze male browary sie rozwijają, nie wszystkie piwa im wychodzą, ale są różne i naturalne, a nie to samo gowno niezaleznie czy tyskie zywiec czy warka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.multimo.pl 03.12.10, 19:48 szybko, tanio i dużo - czyli ekstrakty piwopodobne. Wielu, których stać kupuje piwa "alternatywne" - wspomniany Ciechan, Kormoran, Amber - szkoda tylko, ze jeszcze w ne każdym sklepie z alkoholami można kupić... ale jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Dokładnie - browar Kormoran! IP: *.static.maxnet.net.pl 04.12.10, 01:53 Duży wybór świetnych piw które mają naprawdę głęboki i dobry smak. Od kiedy spróbowałem to "zwykłe" piwa zaczęły smakować jak szczyny. Szkoda, że Kormoran jest dostępny w tak niewielu sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Piwa z małych browarów nie są takie drogie 04.12.10, 14:20 Piwa z małych browarów nie są takie drogie. Lepiej wypić jedno piwo niż dwa sikacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrobber Re: Piwa z małych browarów nie są takie drogie IP: *.acxiom.com 05.12.10, 09:48 dokladnie trzeba poszukac - ja wczoraj kupilem lwowek śląski za 3,20, nie jest to duzo drozej a o ile zdrowiej ;] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Wyroby piwopodobne 03.12.10, 19:53 Już jakiś czas temu skończyłem pić wyroby piwopodobne z wielkich koncernów. Prawdziwego piwa to albo lokalne browary np. noteckie lub lwówek śląski albo piwa czeskie. Wszystkie inne produkowane na masową skale, często pasteryzowane i pędzone ch.j wie czym smakują teraz jak woda po gotowaniu prześcieradła. Niestety większość ludzi nie widzi żadnej różnicy w jakości stąd mamy podłe gatunkowo piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Wyroby piwopodobne IP: *.hfc.comcastbusiness.net 03.12.10, 20:45 Pewnie nigdy nie piles "piwa" amerykanskiego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Re: Wyroby piwopodobne 03.12.10, 21:59 Nie licząc Millera, ale to pewnie coś podobnego do naszej masówki, to nie. Pisałem o piwach, które u nas są dostępne, a z tych pozostają czeskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazowszanka Re: Wyroby piwopodobne IP: 212.180.160.* 04.12.10, 10:53 W USA jest b. dużo lokalnych browarów ze świetnym piwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuss111 Re: Wyroby piwopodobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 13:10 którego amerykańskiego ? w USA jest kilkaset różnych marek piwa, a te z małych rodzinnych browarów bywają naprawdę dobre. Tak więc kolego nie dramatyzuj, amerykańskie to nie tylko Budweiser, Coors, Busch czy Miller Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wyroby piwopodobne IP: 212.127.64.* 04.12.10, 00:46 i ja sie podpisuje pod tym.prawdziwego piwa nie ma w sklepach.sa tylko wyroby piwopodobne po ktorych leb boli.cholera wie ile tam chemii.gdzies czytalem ze obecnie produkowane piwo nie zawiera wogole chmielu!!!a goryczka jest wywolana poprzez zółć bydlęcą!!Fu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capovany Re: Wyroby piwopodobne IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 11:22 Proste jak droga do pubu: jak piwo, to czeskie, jak bigos to polski, i nigdy odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: 178.73.48.* 03.12.10, 20:03 Cytat: "a pogoda latem była kapryśna, co nie sprzyjało konsumpcji". Ciekawe, bo lipiec, a zwłaszcza sierpień były bardzo gorące w tym roku. Proszę wymyślić inną hipotezę. Odkąd w maju miałem okazję zwiedzić browar Ciechan (wszystkie etapy produkcji) nie mam wątpliwości, że prawdziwe piwo robią u nas obecnie tylko browary lokalne. Reszta to ulepszane chemicznie siki, żeby szybko i na czas się zwarzyły, a jak coś wyjdzie nie tak to się dodaje więcej chmielu i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox Kiedy ci korporacyjni oszusci zaczna spowrotem.... IP: 188.33.74.* 03.12.10, 21:22 robic piwo? W Niemczech kupuje piwo z duzych browarow i jest to pyszne piwo dlaczego u nas tak sie nie robi? Tanio i smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOREB! Tylko Koreb IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 21:40 Polecam tradycyjne i naturalne piwa z rodzinnego browaru KOREB z Łasku! FOTKA Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Proste 03.12.10, 21:44 Większość piw w Niemczech jest robiona zgodnie z tzw. Prawem Czystości - bawarskim albo niemieckim. Dlatego to jest piwo a nie szczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 21:46 wolę Carlsberga i pszeniczny Okocim od kwaśnych szczyn niewiadomego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 21:53 He he, no to może powiedz nam coś o pochodzeniu tego pszenicznego Okocimia :) z którego browaru pochodzi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:05 z browaru Okocim...btw mówimy o smaku czy o pochodzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 22:11 No to zmartwie Cie... To piwo nie pochodzi z żadnego browaru na terenie Polski. Próbuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:14 a jeśli nawet, to co z tego? mi smakuje pszeniczny Okocim i chyba mi się zdawało kiedy widziałem jak go robią w Brzesku mam próbować dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 22:18 To Ty wspominałeś coś o niewiadomym pochodzeniu :) ale podpowiem Ci, bo nie dowiesz się z etykiety - to piwo pochodzi z litewskiego oddziału Carlsberg Breweries :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:21 pszeniczny Baltas też jest całkiem całkiem zostawiam ci jasne pełne szczyny z lokalnych pseudobrowarków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaw Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.gdynia.mm.pl 03.12.10, 22:25 Okocim pszeniczny jest 100 razy lepszy od kwaśnego lokalnego Ciechana. Ciechan jest najgorszy z piw pszenicznych jakie miałem okazję próbować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 22:27 Akurat ja gustuję w piwach ciemnych :) Pozdrawiam i życzę udanych degustacji :) może i ja wróce do koncernowej pszenicy, jak tylko przestaną dodawać do niej sztucznego zmętniacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:30 ilu ma raka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 23:21 Po Okocimiu z puszki jest kupa w sprayu. Nie od razu - jak lubisz to się kiedyś sam przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holger Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 23:27 Jak lubisz Calsberga to pewnie też zloty deszczyk - w Polsce to coś to zagazowane szczochy, a gaz kończy się w połowie butelki. Gratuluję podniebienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: nie smakują mi lokalne produkty piwopodobne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 00:06 Carlsberg... kiedyś to było wyśmienite piwo, ale prawa rynku zmusiły producenta do dopasowania go do polskich realiów i tak przestał pachnieć chmielem, zniknęło gdzieś 0,5% alkoholu i... piwo potaniało, ale pić to się go już nie da. Zresztą to samo dotychy całej produkcji browaru Okocim. Kto pamięta np. Zagłobę, ten wie o czym piszę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Szkoda że nie ma na rynku piwa w puszkach 0.3l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 22:06 Dla mnie tye było by w sam raz. Są butelki ale ja lubie puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Szkoda że nie ma na rynku piwa w puszkach 0.3 IP: 77.236.16.* 03.12.10, 22:40 a ja np kocham piwo w plastikowych butelkach... Prawdziwie polski smak Warki /wyprodukowano w Serbii/ i prawdziwie polski smak Żywiec Tatra /wyprodukowano na Słowacji/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Szkoda że nie ma na rynku piwa w puszkach 0.3 IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:43 akurat warka robiona jest w Lezajsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Szkoda że nie ma na rynku piwa w puszkach 0.3 IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 22:49 a w browarze w Warce co w takim razie leją?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Szkoda że nie ma na rynku piwa w puszkach 0.3 IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:50 coca-colę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axeriusz Re: Szkoda że nie ma na rynku piwa w puszkach 0.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 09:19 Królewskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.erydan.net 03.12.10, 22:46 strinve46 napisał: > Czy w tym kraju jest jeszcze coś polskiego? Oczywiście,że jest. Bieda i nędza.No i wyborcy-też są polscy,bo z wybieranymi to już różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 03.12.10, 22:50 daj namiary, wyślę ci paczkę z jedzeniem na Święta Odpowiedz Link Zgłoś
zaytzev Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 03.12.10, 22:51 Miło widzieć po komentarzach, że coraz więcej ludzi jednak zwraca uwagę na to co pije. To dobrze, bo to oznacza coraz więcej prawdziwego piwa w sklepach. Czekam teraz kiedy tzw "piwo" z wielkich browarów przestanie dominować w gastronomiach i pubach. Trochę to potrwa, bo małe browary nie są w stanie przekupić właścicieli sprzętem i meblami. A co do artykułu - widzę markę Łomża, która zwłaszcza niepasteryzowana jest całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.toya.net.pl 03.12.10, 22:54 Łomża niepasteryzowana niestety jest poddawana sterylizacji wyjaławiającej (mikrofiltracja) a jej cykl produkcyjny nie różni się zbytnio od "topowych" marek typu Żubr itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 03.12.10, 23:15 ...ale ma jakis wyrazisty smak a to juz bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lndn Re: ... IP: *.30.112.87.dyn.plus.net 03.12.10, 23:47 > Czy w tym kraju jest jeszcze coś polskiego? Wbrew pozorom tak jest nie tylko w kraju, ale i poza nim... -- Russia2018.co.uk w polskich rękach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkady Re: ja lubie Perłe Chmielową IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.10, 07:03 Ponad 48 procent Perly tez teraz nalezy do Van Pura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.146.9.242.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.12.10, 01:46 > Czy w tym kraju jest jeszcze coś polskiego? Kaczyński. p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 11:26 O nie, Kaczyński jest watykański Odpowiedz Link Zgłoś
sosiu-1 Chemia i fabryka!!! 04.12.10, 03:39 Wszystko to i tak chemia i fabryka!!! To nie jest Piwo!!! Tak jak Mc Donald's to nie jedzenie!!! A i tak wzbogacą się koncerny należące do USA!!! Popieram Polskie Lokalne małe Browary warzące piwo metodą tradycyjną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azor wnuk Szarika Re: Chemia i fabryka!!! IP: 95.155.125.* 04.12.10, 11:14 Zgadzam się ! Zaprzyjaźnione Pepiki przyznają, że ich browary-monopoliści rynkowi robią zwykłe siki - prysł dawny czar dobrego czeskiego piwa znanych marek. Polecają małe lokalne browary, których jest u nich bardzo dużo (tak jak i na Słowacji) a które robią bardzo dobre piwa (po prostu idą w jakość a nie w ilość). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek rysa Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 04.12.10, 10:34 Druga sprawa ze te wszystkie piwa staja sie ochydne juz nie ma w nich nic naturalnego tylko chemiczny ekstrakt !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
idepozapalki siki siki i jeszcze raz siki! 04.12.10, 10:59 Brawo! Dwa koncerny produkujące siki łączą się, żeby konkurować z innymi koncernami, produkującymi więcej szczyn! Kiedy w końcu Polacy zaczną przedkładać jakość nad reklamę? Pozytywne jest to, że producentom tych szczyn z granulatu sprzedaż spada, a małym browarom rośnie! I oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Drogie dzieci! Co wy wiecie o piwie! IP: *.icpnet.pl 04.12.10, 11:03 Drogie dzieci! Co wy wiecie o piwie! Za czasów PRL były takie marki jak Piwo Koszalińskie (jedyne dostępne nad morzem). W butelce było 2 cm osadu a drożdżami odbijało się człowiekowi przez następny tydzień. Jedynymi nadającymi się do spożycia były Żywiec i Okocim ale one były dostępne jedynie w Domu Rybaka i były dostarczane w oszałamiających ilościach 5 kartonów na tydzień. Sprzedawane były wyłącznie spod lady swoim. Kiedyś takie znane dziś marki jak Lech czy Tyskie niewiele różniły się jakością od Koszalińskiego. Przeżyłem szok wypijając pierwszego w życiu Heinekena na Zachodzie. Wypiłem trzy i nie wysikałem żadnego. Z naszym piwem było dokładnie odwrotnie! W tych czasach lekarze na urologii polecali wypicie piwa i bieganie po schodach. Kamienie z nerek zchodziły po paru piwach! Odpowiedz Link Zgłoś
v-2-1 Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 04.12.10, 11:42 Tylko piwa ciemne takich browarów jak:Jagiełło, Kormoran, Ciechan. Piwa ciemne takie jak "Miodne, Magnus ,Nałęczowskie-palce lizać. Nie pić tych szczyn produkowanych na spirytusie przez te wielkie kompanie piwowarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppiwowarek Wiekszosc ludzi nie ma pojecia, co to jest IP: *.range86-150.btcentralplus.com 04.12.10, 12:06 i jak smakuje prawdziwe piwo. A takie piwa istnieja. Produkuja je male browary w roznych czesciach Polski, o ktorych nikt nie trabi w gazetach. Ja rowniez do takich ludzi nalezalem. Az pewnego razu odwiedzilem jeden ze sklepow (nazwy nie wymienie, powiem tylko, ze w Krakowie na ulicy Kobierzynskiej), gdzie moim oczom ukazaly sie dziesiatki piw, o ktorych w zyciu wczesniej nie slyszalem. To byl raj. Problemem jest po prostu ich dostepnosc, swiat przecietnego piwosza konczy sie na hipermarkecie, gdzie sprzedawane sa najgorsze siki, produkty piwopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
litespeed Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 04.12.10, 12:09 Szkoda, Van Pur to w pewnym sensie legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabajk Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 04.12.10, 12:12 Karpackie to jedno z lepszych bardzo mocnych piw. Odpowiedz Link Zgłoś
tommydaho Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły 04.12.10, 12:20 Cieszę się że w narodzie budzi się świadomość. Ja tych sklepowych szczyn pić już nie mogę, a uwielbiam piwo. Łomża niepasteryzowana, mimo że do końca naturalna nie jest, to jednak smak ma bardzo poprawny, wyraźnie rożni się od "topowych" piw. Ja pamiętam, że kiedyś Heineken to był smak, teraz...sikacz zwykły, carlsberg to samo. Pamiętam jeszcze wrocławskiego fula, piasta (tego prawdziwego) i przez pewien czas Książ był fantastyczny. Teraz żeby napić się dobrego browca to wycieczkę po Czechach muszę sobie urządzać. A tam raj prawdziwy, w każdym miasteczku praktycznie własny mały browar, wszędzie bardzo smaczne piwka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaqw Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.zcu.cz 04.12.10, 13:17 No to teraz pytanie. Gdzie można dostać piwa z browarów Ciechan, Amber czy z Lwówka Śląskiego, mieszkając daleko od tych regionów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.acn.waw.pl 04.12.10, 14:06 Ciechana miodowego kupuje w kerfurze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a sio Re: Royal Unibrew Polska i Van Pur łączą siły IP: *.21.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 04.12.10, 15:27 W sieci Piotr i Paweł jest duży wybór piw z małych browarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: super - 2 borwary robiace siki sie jednocza! IP: *.238.71.6.ip.abpl.pl 04.12.10, 15:00 Łajzo nie znasz się na piwie to się nie udzielaj. Odpowiedz Link Zgłoś