Dodaj do ulubionych

Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i...

• Gość: ewkos Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.centertel.pl 17.02.11, 14:13
      takie eldorado, ze szef mnie wysłał na przymusowy, bezpłatny urlop w oczekiwaniu na lepsze czasy - czytaj: więcej pieniędzy u klientów, bo ile ludzie maja najlepiej widać zza lady sklepu
      żeby się przekonać w jakim stanie jest nasze państwo najlepiej wyjechać z dużego miasta i nie ważne czy będzie to mazowsze czy warmia..
      pochodzę z warszawy i wiem, ze tam nie słychać tych wszystkich marnie opłacanych i często zapomnianych ludzi.
      tu gdzie teraz mieszkam praca jest luksusem, a pensja w wysokości 1500 marzeniem.
      • forumowiecgwna Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów 17.02.11, 14:20
        I co ma do tego statystyka gus-u???????
        Kto zmusza Cie zebys siedzial w miejscu w ktorym nie ma pracy???????
        Kto rozkazuje Ci pracowac za marna pensje???????
        • Gość: tomek nie kapujesz IP: *.elpos.net 17.02.11, 15:48
          ze jedna warszawa to wyjatek, a regula jest bieda? to dramat, wiec zejdz na ziemie dzieciaku.
        • piegrza Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów 17.02.11, 15:59
          forumowiecgwna napisał:

> I co ma do tego statystyka gus-u???????
          > Kto zmusza Cie zebys siedzial w miejscu w ktorym nie ma pracy???????
          > Kto rozkazuje Ci pracowac za marna pensje???????
          Jesteś sam, bez rodziny przydupasie to możesz wędrować i co tylko chcesz, bo za g..no odpowiadasz. nie msz pojęcia o odpowiedzialnym dorosłym życiu to pie......isz glupoty. masz przywilej milczeć jak jesteś mądry inaczej.
          • Gość: komunowróć Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.02.11, 16:29
            Lepiej siedzieć na dupie koło Zamościa i żreć obierki niż się przeprowadzić z rodziną chociażby do Krakowa, to jest odpowiedzialność, nie? Komuna się skończyła, nierobom nikt za darmo nic nie da. Uczyć się nie chciało, przeprowadzać się nie chce, to na co niby liczą? PGR znowu otworzyć, żeby było gdzie kraść?
            • Gość: 1_facet Moze wszyscy sie powinni do krakowa przeprowadzic. IP: *.e-wro.net.pl 17.02.11, 17:14
              38mln sie powinno zmiescic.
            • Gość: hodf Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów IP: *.toya.net.pl 17.02.11, 17:14
              Pajacu, a za co się przeprowadzić i rodzinę tam utrzymać? Czekaj, aż sam będziesz zapieprzał za 6zł za godzinę - przeprowadz się za to, wynajmij mieszkanie i żryj tak, żeby nie umrzeć za 5 lat. Życzę powodzenia, frajerze. Patrzyłeś na polskie statystyki. Wiesz, ile zarabiają ludzie? To nie pie...
            • rabart Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów 17.02.11, 17:20
              Daj mi pieniądze na wyjazd z Polski a więcej mnie tu nie zobaczysz.
    • Gość: bono Skąd takie paniczne ruchy? Pierwsze dane za IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 14:25
      styczeń już są :

GUS: liczba oddanych mieszkań spadła o 27,2 proc.

Liczba oddanych do użytku mieszkań w styczniu 2011 r. spadła o 27,2 proc. licząc rok do roku - podał w czwartek GUS.

Liczba oddanych do użytku mieszkań w styczniu 2011 r. wyniosła 9306. Licząc miesiąc do miesiąca spadła o 38 proc. - podał w czwartek GUS. (PAP)
    • Gość: muzzyczny Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:28
      "- głowią się analitycy" czy to ci sami analitycy co nie przewidzieli wzrostu inflacji?
      Od takich atykułów wzrośnie almue tylko ciśnienie
    • Gość: juikowy To nie statystyczna pułapka IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 14:32
      ...to tylko propaganda, Joseph Goebbels byłby z was dumny panowie z Gazeta.pl

butelkiikamienie.blogspot.com/2010/12/orwell-rolls-in-his-grave.html
    • Gość: muzzyczny Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:33
      "- głowią się analitycy" czy to ci samianalitycy co nie przewidzieli wzrostu inflacji?
      Od takich artykułów wzrośnie ale tylko ćiśnienie
      przy okazji do analityków:
      Przyszłoroczna inflacja przekroczy 4% po wpompowaniu m.in. 500mld unijnego kredytu
    • Gość: te_rence Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:33
      jest super jest super więc o co ci chodzi
      biegnij do banku po kolejny kredyt!
      • piegrza Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów 17.02.11, 16:03
        Gość portalu: te_rence napisał(a):

> jest super jest super więc o co ci chodzi
        > biegnij do banku po kolejny kredyt!
        ### kredyty już dają nawet tym którzy mają na karku komornika.
    • ona3010 Re: Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów 17.02.11, 14:34
      Jasne, a ja wierze w każde sondaze itp
      nawet w garbate króliki;-)

Coraz cześciej sobie uświadamiam że z każdym dniem, mam coraz więcej ludzi w dupie.
    • Gość: karol C.d.n. czyli dalsze cuda rządu IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.02.11, 14:42
      W styczniu bezrobocie wzrosło, oraz wzrosła w rekordowym stopniu ilość miejsc pracy. To pierwsze to wysyp absolwentów, bo w Polsce widocznie po 'reformie" szkolnictwa absolwenci opuszczają mury szkoły w grudniu. Niech ci analitycy głowią się dalej, tyle że nie za moje pieniądze z podatków.
    • Gość: ekonomista Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.171.231.74.dsl.crowley.pl 17.02.11, 15:09
      Ten artykuł to jedna wielka żenada. Zawsze można tak manipulować danymi statystycznymi aby małe było duże i na odwrót
    • Gość: Prop To już jest czysta propaganda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:11
      To już jest czysta propaganda, osoby, które głoszą te herezje chyba żyją w kosmosie, no bo nie w Polsce.
      • piegrza Re: To już jest czysta propaganda.... 17.02.11, 16:06
        Gość portalu: Prop napisał(a):

> To już jest czysta propaganda, osoby, które głoszą te herezje chyba żyją w kosm
        > osie, no bo nie w Polsce.
        JENAK MYLISZ SIĘ, MISZKAJĄ W POLSCE. TO OBECNIE DZIKI KRAJ.
    • Gość: beee Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.11, 15:19
      nie wiem gdzie wzrosły te płace? bo u mnie przeciwnie!!! a rynek pracy dla tych przed 40-tką ?
      bzdury,bzdury i jeszcze raz bzdury...
    • Gość: stan Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.tcd.ie 17.02.11, 15:21
      Nie jestem pewien czy z faktu iz srednia pensja wzrosla o 5% wynika ze firmy placa pracownikom wiecej, jak to sugeruje autor. Mysle ze ta subtelna zmiana odzwierciedla zaledwie wzrost pensji jaki zrobili sobie managerowie. Zarazem nikt nikomu wiecej nie placi.
    • agnitz Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... 17.02.11, 15:22
      Oczywiści, że płace wzrosły o 5%, gdyż... minimalna płaca wzrosła z dokładnie o 5,24%. Okazuje się, że w Polsce na etatach zarabia się najniższą krajową, a resztę dostaje pod stołem (albo i nie).
    • miro_slaw Patrycja "gospodarka pędzi" Maciejewicz... 17.02.11, 15:36
      ... znów dała głos :)))
    • ulanzalasem Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... 17.02.11, 15:38
      Co z tego, że statystycznie pensja wzrośnie średnio o 2, 3 czy 5% jeśli podział jest:
      - nie równy, więc mówienie o ogólnej skali nie oddaje złożoności problemu
      - wzrost wysokości pensji może być i jest zjedzony przez podwyżki. Co roku gaz, energia, woda, czynsz drożeją o 8-15%. A do tego podwyżki żywności, paliw, podatków - co przekłada się na wszystko.
    • Gość: Franio ta mh IP: *.pools.arcor-ip.net 17.02.11, 15:43
      eetam wysyp etatow a tu inflacja zzera pensje a tu spadaja inwestycje a tu rosna ci biednieja ci sie bogaca. Ja na to wogole nie patrze, konczy mi sie chorobowe i do roboty 6 dni w tygodniu, a potem pensja sie zgadza i wiem komu to zawdzieczam sobie i radze reszczie tez tak myslec. Zmienialem prace wyjezdzalem zagranice Szwajcaria, Anglia, Niemcy i wszedzie trzeba zapierdzielac i rachunki placic. Jednak niekogo nie oszukam nie jestem anglikiem ani niemcem wiec wrocilem do Polski i tu bede pracowac i kombinowac zeby bylo lepiej a na rzadzacych mam wysrane
    • sselrats Klamstwo - ja od dwudziestu lat wysylam 1000 CV 17.02.11, 16:12
      rocznie i nic.
    • posca Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... 17.02.11, 16:37
      Podobno statystyka to największa z ladacznic. Zrobi wszystko to, co zechcesz.
    • Gość: bezrobotny Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 17:00
      gdzie ta praca jest bo w naszym urzędzie pracy brakuje ofert pracy ?

Podwyżki ale dla kogo ?
    • wedry Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... 17.02.11, 17:39
      Eh podwyżki, przydalaby mie sie tez...
    • Gość: Gość Do wiosny jeszcze trochę, a tu urodzaj etatów i... IP: *.tktelekom.pl 17.02.11, 20:12
      Konkretnie bym prosił, kiedy i gdzie były te wzrosty,jakoś tego nie odczułem.Zwolnić analityków morze powiedzą w końcu jak jest,nie będą pisali bzdur.Koniec mydlenia ludziom oczu przed wyborami.Administracja rozbudowana do granic absurdu,morze tam jest ten wzrost.Chętnie zatrudnię takiego analityka za 1000 złotych na miesiąc do robót fizycznych .Ciepłe posadki za niezłą kasę przewraca się w główkach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka