Dodaj do ulubionych

Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze c...

IP: 80.48.17.* 11.03.11, 14:37
Mnie też nie dziwi ;-)) Solidna marka, dobra oferta - szczególnie dla biznesu, ugruntowana pozycja na rynku plus dobre zaplecze kadrowe:-) Nic, tylko kupować!
Obserwuj wątek
    • Gość: Cheniek Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze c... IP: *.devs.futuro.pl 12.03.11, 21:04
      Co do oferty łączności dysypozytorskiej PMR jaką chce zaoferować Plus w technologi CDMA to i tak najlepszym standardem do realizacji tego typu usług jest TETRA. Więcej informacji na tetraforum.pl
      • Gość: zip Nie napisali tylko, kto sprzedaje... IP: *.acn.waw.pl 13.03.11, 12:06
        Sprzedaje oczywiście państwo (via KGHM i ORLEN) - oczywiście, kolejne łatanie dziury budżetowej 'prywatyzacją'. A to, że sprzedajemy nowoczesną, konkurencyjną i dającą spore dochody firmę - prawdopodobnie za granicę - to oczywiście 'mało ważne'.
        Już jesteśmy posługaczami we własnym kraju.
      • greges58 Re: Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze 19.03.11, 17:03
        Zapytaj Czechów, co myślą o tym Gównie !!!
        Naganiaczu...

;)
    • Gość: qwas Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze c... IP: *.skarzysko.vectranet.pl 13.03.11, 10:49
      Gdyby nie UKE to bez skrupułów dalej ruch... klientów bez mydła. Myśleli, że wolna amerykanka będzie trwać wiecznie. Cwaniaki.
      • Gość: Prezesik Re: Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze IP: *.wienia.ceti.pl 13.03.11, 11:16
        Hehe, ten prezesik gada jakies glupoty ze wydaja miliardy zlotowek dla klientow a urzad dziala w niecywilizowany sposob... gdyby nie on to bysmy mieli nadal najdrozsze polaczenia telefoniczne w Polsce...
        • Gość: Monter "poważne przedsiębiorstwa wydające miliardy ... " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 18:42
          Przypomnij sobie panie wiceprezes od czego był start i jakie kapitały zostały zainwestowane. W sumie z niczego zrobiło się coś bardzo wielkiego i drogiego. Wasza wartośc palanty, to pochodna wartości rynku. Sami niczego nie produkujecie i niczego nie wymyślacie, zajmujecie się tylko dostawą gotowych, już sprawdzonych rozwiąszań. Korzystacie z koncesji pozyskanych od państwa, korzystacie z tego, iż jesteście oligopolem (sytuacja wymuszona przez ograniczoną ilość częstotliwości). Na dobrą sprawę, to właśnie należałoby was upaństwowić, bo nie funkcjonujecie w warunkach wolnego rynku. To przykład podobny do rafinerii, która wykazuje miliardowe zyski netto. To pieniądze w pewnym sensie ukradzione z naszych kieszeni.
      • m-kow Re: Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze 13.03.11, 11:45
        Tylko, że to nie jest żadna "wolna amerykanka" ale najzwyklejszy oligopol z podpórką polityczną, bo tam gdzie się zarabia gigantyczne marże zawsze pojawią politycy ze swoimi koncesjami i urzędami do spraw zatrudniania kolegów i rodziny... Przez chwilę była nadzieja na normalniejszą sytuację kiedy na czwartą koncesję zgłosił się Hutchison, gracz agresywny i z wielkimi pieniędzmi ale niestety albo z kimś się nie dogadał albo lobby obecnych operatorów skutecznie go zniechęciło przy pomocy swoich polityków i urzędników:-) w każdym razie na koniec sobie odpuścił i złożył ofertę niższą niż "gołodupna" Netia, co oczywiście wywołało "zdziwienie "pożal się Boże ekspertów od rynku. I interes dalej się kręci...

---
        "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
    • Gość: aiv Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze c... IP: *.acn.waw.pl 13.03.11, 11:00
      no cóż , ktoś to przejmie , zyski wytransferuje , wciśnie swoją technologię , a klient jak zwykle , na szarym końcu
    • Gość: gość Re: Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 12:06
      Hahaaha, "na zachodzie nie subsydiujemy telefonów, klienci są mniej wymagający". Kpina po prostu, na zachodzie właśnie najnowsze modele w abonamentach po 30-40 E są praktycznie za darmo, nie to co u nas, dadzą Avilę i Monte i "szastają najnowszymi smartfonami". Ceny netu mobilnego też biją nasze na pysk.
      • z_uk Subsydiowanie telefonow 13.03.11, 12:24
        Wlasnie mialem to samo napisac. Z jakiego nadania jest ta wiceprezesina ze glodne takie kawalki wstawia o braku subsydiowania telefonow na Zachodzie (DE, UK)?
        Toz to tam w salonach dowolnych operatorow oferty sa nieporownywalnie bardziej atrakcyjne.
      • pytton Re: Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze 13.03.11, 13:00
        Proponuje wizyte na stronie three.co.uk
        2000 minut w godzinach szczytu i poza do wszystkich sieci w Anglii, mobilny internet bez jakiegokolwiek limitu danych. Do tego najnowszy HTC Desire ZA DARMO. Umowa na 24 miesiace.
        Wszystko za 30 funtow miesiecznie (150 zl). A tu prezes taki hojny....
      • greges58 Re: Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze 19.03.11, 17:08
        Ale 40 € to jest 165 złotych !!!
        Za taki miesięczny abonament - dostaniesz nawet iPhone darmo ;)

Pozdrawiam ^ ^
        G.
    • Gość: dobra rada Jeśli prezesa nie stać na fryzjera , to faktycznie IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 12:08
      firma ma kłopoty . Trzeba im podnieść pensje bo będzie krewa .
    • Gość: sdasd Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze c... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 13:12
      A po co nam co kolwiek do konca sprzedac , normalnie złodziejstwo www.echoroztocza.cba.pl
    • miroo Dziwi to, że ktoś to sprzedaje skoro zysk spory... 13.03.11, 14:10
      ...tylko idiota sprzedałby taką firmę co takie zyski daje...
      ktoś kto to sprzedaje musi to robić z powodów ideologicznych bo przecież homo economicus by tego nie sprzedał...
    • demostenesxt K* dumni jesteście? Sprzedajecie kurę znoszącą... 13.03.11, 14:37
      ... złote jajko i jesteście z tego dumni?

Sprzedajcie wszystko w pi zdu - najlepiej sami się sprzedajcie debile.. żaden normalny właściciel nie sprzeda kury znoszącej złote jaja...

i jeszcze ta duma - że jak był kryzys i się bali o swoje doopy, to nie chcieli kupić a teraz wszyscy chcą.. no pewnie kuźwa... ale to nie powód do dumy...
      • dogberry Re: K* dumni jesteście? Sprzedajecie kurę znosząc 13.03.11, 15:37
        Proponujecie zaczekać aż będzie przynosić straty i będzie musiała upaść jak stocznie ? Gratuluję logiki ekonomicznej. Ale ja mam inną wątpliwość, skąd Solorz weźmie 18 miliardów ? Liczy na kredyt pod zastaw Polkomtela i opylenie komu innemu tak jak Kulczyk zrobił z TPSA ?
        • demostenesxt Tak.. sprzedajmy bo w przyszłości może upaść... 13.03.11, 20:32
          Twoja "logika ekonomiczna" jest zarąbista widzę.... sprzedajmy szybko aby nie zaczęła firma przynosić strat... to jest logika... w ten sposób wszystko by upadło - każdy by chciał sprzedać wszystko bo może kiedyś zacząć przynosić straty i upaść...

idioto - wiedz, że prowadzenie działalności gospodarczej niesie ze sobą ryzyko przynoszenia strat i upadku... ale się je podejmuje a nie sprzedaje...

Co by było gdyby japończycy powiedzieli - sprzedajmy bo może zacząć przynosić straty i upaść... a po II wojnie światowej mogli także powiedzieć - amerykanie są lepsi - mają zakłady niezniszczone, mają kapitał - więc nie budujmy swoich zakładów tylko sprzedajmy co mamy i siebie też "inwestorowi" z USA...

Debilu - takie właśnie myślenie jak twoje to choroba która pod wpływem propagandy dotknęła wszystkich niemal w polsce... jesteście idiotami..
          • Gość: Znawca Re: Tak.. sprzedajmy bo w przyszłości może upaść. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.11, 18:54
            Podpisuję się pod tym co napisał demostenesxt w 100%. Nic dodać, nic ująć. Szkoda tylko, że nie dość że nie mamy gospodarki innowacyjnej, ani kapitału, by stworzyć dużą, liczącą się firmę na rynku ogólnoświatowym to pozbywamy się porządnej, polskiej firmy, która nie dość, że przynosi duże zyski to w kontekście przyszłości jeszcze je gwarantuje. Nic tylko palnąć sobie w łeb, teraz już wszystko będzie zagraniczne, NIC polskiego. Biedronka - portugalska, Orange i TPSA - francuska, Era - niemiecka, wszystkie markety - też zagraniczne, wszystkie banki - zagraniczne. No rzesz kurczę pieczone!
    • Gość: Rober Znów sprzedajemy co zarabia na siebie miliardy IP: *.ttcomm.net 13.03.11, 15:37
      tylko skończony debil sprzedaje coś co każdego roku przynosi krociowe zyski - i jak zwykle zamiast wspierać polski kapitał sprzedamy jakiemuś kutasowi z zagranicy bo da troszkę więcej ale za to każdego roku wytransferuje z naszego kraju setki milionów złotych - ale kogo z tych debili to teraz obchodzi.
      SUPER POLITYKA sprzedać raz za 18 mld aby stracić setki milionów czystego zysku co rok !
      • Gość: el_konarro Re: Znów sprzedajemy co zarabia na siebie miliard IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.11, 17:40
        Znaczy się chcesz sprzedawać kiedy będzie przynosić straty tak?
        • Gość: asg Re: Znów sprzedajemy co zarabia na siebie miliard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 07:21
          A może ciebie trzeba wystawić na sprzedaż? Nic nie robisz, nie produkujesz, nie ma z ciebie żadnego pożytku - a z twojego marnego żywota same straty - nie wiadomo, co zrobić z odchodami, zużywasz cenny tlen.
          W ogóle jesteś głupi czy tylko udajesz? Pokaż mi choć jedną firmę telefonii komórkowej, która przynosi straty?
    • violka-pl Kilian: - Nie dziwi mnie, że najwięksi gracze c... 13.03.11, 19:31

No dobra, sprzedadzą za 18 mld, a może jakiś mądrala powiedzieć, dla kogo i ile z tego przypadnie..
    • Gość: bardzobiedny zarabiaj na obstawianiu zakładów sportowych IP: 82.160.131.* 14.03.11, 00:48
      trafne-typy-bukmacherskie.blogspot.com
    • Gość: mrówa Komentarz do artykułu IP: *.globalconnect.pl 14.03.11, 07:58
      Pan Kilian niestety słabym jest, to co pisze to tzw. bzdurki pod publikę, a sytuacja jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. Po pierwsze, kryzys w branży telekomunikacyjnej wcale nie minął, a rok 2011 wydaje się że będzie miał najniższe inwestycje w infrastrukturę od lat. W Polsce mamy 3 głównych operatorów: Orange, Era i właśnie Polkomtel. Era zmienia właściciela, pociągnie to za sobą olbrzymie nakłady na kampanie marketingowe, zmiany logo salonów, itp., więc należy zapomnieć o inwestycjach w nowe technologie. Orange ściśle powiązany z TP, wydaje się będzie kumulował zyski ograniczając inwestycje, ze względu na aferę z "duńskim" kablem. No i wreszcie Polkomtel, z całą pewnością również nie będzie inwestował. Jako spółka wystawiona na sprzedaż, musi maksymalizować zyski, by uzyskać jak najlepszą cenę sprzedaży dla obecnych inwestorów. Co do zmiany właściciela tej spółki, nieszczęściem byłby fakt, gdyby grupa Pana Solorz-Żak ją przejęła. W obecnej dobie liczą się tylko sieci globalne jak T-Mobile, Orange, Vodafone, Telefonica. Pozostawiając spółkę w rękach nie boję się tego nazwać ignoranta, skazujemy ją na wegetację, a gdyby tak się stało radzę zmieniać operatora. Optymalne byłoby przejęcie przez Telefonice, ale w dobie obecnego kryzysu w Hiszpanii wydaje się to mało realne ...
      • Gość: ekonomista Re: Komentarz do artykułu IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 14.03.11, 09:33
        Ignorantów w tym kraju nie brakuje, pamiętam jak parę lat temu niejaki Kulczyk inwestując w energetykę kupował "giga jakieś tam" :)
      • greges58 Re: Komentarz do artykułu 19.03.11, 17:11
        Telefonica jest obecna w Czechach !
        I to jej wystarczy ;)
        Udławiła się ...

Pozdrawiam ^ ^
    • Gość: Marta Powodzenia Panie Żak! IP: 194.181.164.* 14.03.11, 09:56
      Oby firma została w polskich rękach. W czym jesteśmy gorsi od zagranicznych inwestorów? Tylko tym, że brak nam takiej odwagi.
    • galtom Pytanie do autora: Przemysław Poznański 17.03.11, 20:24
      Jak Pan Prezes opowiada glodne kawalki o braku subsydiowanie telefonow to jak Pan..., ktory chce nazywac sie dziennikarzem moze na taka bzdure/klamstwo nie reagowac???
      Ile trzeba zaplacic, za zastaw pytan latwych?

Gratuluje dobrego dziennikarstwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka