Gość: aaa IP: *.cdma.centertel.pl 09.08.11, 08:07 Nałóżcie podatki na mieszkanie pod mostem, grzebanie w śmietnikach, powietrze i jedzenie piasku. Chora cywilizacja, która zjada własny materiał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jo_anna "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: 213.76.179.* 09.08.11, 08:12 akcyza wzrośnie 200%, czyli wg. powyższego dziś wynosi 2zł? [a reszta to koszty, zyski i inne takie tam]. kochani straszycie tylko biednych zjadaczy chleba Odpowiedz Link Zgłoś
klaun.szyderca Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 08:32 Kolejny dowód, że obowiązkowa matura z matematyki jest potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:41 Gość portalu: Jo_anna napisał(a): > akcyza wzrośnie 200%, czyli wg. powyższego dziś wynosi 2zł? [a reszta to koszty > , zyski i inne takie tam]. kochani straszycie tylko biednych zjadaczy chleba Ech czyzby "hómanizdka"? Swoja droga ciekawe jakbys w swojej pokreconej logice policzyla wzrost o 100% hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Chyba ich popie...ło w tej unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:21 Cóż będę głosował na oszołoma Korwina-Mikke w wyborach, bo nie da się żyć w tym kraju. A podobno LPG jest bardzie proekologiczne niż benzyna czy ropa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tumek jak zwykle IP: *.tktelekom.pl 09.08.11, 08:28 straszenie co roku na jesień że lpg bedzie droższy... co roku ta sama historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Kur.. komuniści z UE to kula u nogi Europy IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 08:33 Rzeczywiście, zostaje Korwin i Jurek. Macie mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk bardzo słaba prowokacja, ubeku 09.08.11, 09:32 porównywanie członka bandyckiej sekty katolickiej Octopus Dei Marka Jurka z brutalnym libreałem Korwinem jest głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugcia0 tumek,jest pewna roznica.Unia nigdy nie miala IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.08.11, 08:38 takich problemow z kasa.Wczoraj EBC dla ratowania euro i kilku krajow przed bakructwem zaczal kupowac,wbrew traktatowi o eurolandzie!!!,obligacje Wloch i Hiszpanii z pelna swiadomoscia,ze zle robi.Grozi to inflacja w eurolandzie i kiedys upadkiem euro,jak stalo sie np. ze zlotym PRL pod koniec lat 80,gdy drukowali bez pokrycia.Stad Bruksela moze w gescie rozpaczy,ze eurokraci straca posadki,nalozyc jeszcze 150 nowych podatkow na ludzi, a szczegolnie kierowcow -dyzurne krowy dojne w kazdym kraju.Oczywiscie musza sie liczyc z tym,ze ludzie kiedys tego nie wytrzymaja,zaczna sie awantury uliczne,jak dzis w Londynie,niemieccy podatnicy powiedza Nein i Unia sie rozpadnie wraz z euro, jak przed wojna Liga narodow.Wszystko jest teraz mozliwe-kostki domina juz sie przewracaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jak zwykle IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 09:03 Gość portalu: tumek napisał(a): > straszenie co roku na jesień że lpg bedzie droższy... co roku ta sama historia. > bo jest droższy, co roku jesienią drożeje a po ostatnich podwyżkach do tej pory nie staniał, jak jechałem na wakacje to na stacjach widziałem po 2,59 w mojej okolicy jest po 2,45, a na zimę na pewno pójdzie w górę. A jeszcze 7 lat temu płaciłem 1,30 za litr gazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: jak zwykle IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 09:13 A ja rok wcześniej płaciłem 0,99! Odpowiedz Link Zgłoś
balada "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 08:39 "Wojciech Mackiewicz z portalu Gazeo.pl uspokaja, że drakońska podwyżka raczej nam nie grozi." Nie grozi, oczywiście. To nie są groźby tylko fakty. "Polska się na to nie zgodzi" Będzie dodatkowa kasa do budżetu, więc nie tylko się zgodzi ale wręcz poprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wektor Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.nyc.res.rr.com 09.08.11, 09:13 W UK gaz podrożał tylko o 18%. Gas Prices Rise 18 Per Cent For Scottish and Southern Customers Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.54321 Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 08:41 Moge sie zalozyc ze polowa z tej podwyzki to bylyby podatki, a druga polowa to podniesione marze, tak aby ukryc je przy okazji wzrostu ceny. Zreszta najlepszy przyklad mamy teraz - barylka ropy spada juz od jakiegos czasu (wczoraj ponizej 80 dol) a ceny na stacjach rozna wiec niech nikt mi nie mowi ze to tylko podatki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:47 Można powiedzieć, że nie wiesz co piszesz. Europa nie kupuje ropy amerykańskiej - CRUDE OIL. Europa kupuje BRENT OIL, która na godzinę 8.46 kosztuje ponad 20 dolarów więcej niż amerykańska (80.92$ do 102.51$ ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx hahaha IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 09:01 może i będzie kosztował litr LPG 3-4 zł ale w tym czasie za benzynę będziemy płacić 8-10zł i LPG będzie cały czas opłacalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.lukman.pl 09.08.11, 09:02 Niech wzrasta, na gzie to można obiad ugotowac, a nie jeździć. Co prawda to inny gaz o innych proporcjach ale gaz. TO paliwo zwane potocznie LPG niszczy silnik. Ja wiem, że mistrzowie opiszą pali 7 litrów po 2.5 to 20 zł ale koszty benzyny nalezy doliczyc. CZyli nie robi sie 20 zł tlyko 26zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.11, 09:08 Gość portalu: gość napisał(a): > Niech wzrasta, na gzie to można obiad ugotowac, a nie jeździć. > TO paliwo zwane potocznie LPG niszczy silnik. bzdury gości pitolisz, moja nubira niedługo będzie miała przejechane 300kkm od 250kkm na LPG i nic się nie zniszczyło, za to zaoszczędziłem w tym czasie kwotę, za którą mógłbym kupić nowy samochód z salonu, a tobie co dała jazda na benzynie lub śmierdzącym dyzlu? Odpowiedz Link Zgłoś
sobol_lo Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 09:08 Tak, tak, masz racje - najbardziej niszczy silniki w autach, ktore na nim nie jezdza, tak jak pewnie w twoim... ech, polska mentalnosc - znam sie na wszystkim i niczym, ale glos zabiore zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tofel Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 09:11 odezwał się właściciel passata kombi rocznik 98 z eko dieslem 1,9 tdi zćipowanym do 100 koni, który na trasie do kościoła z babcią, żoną i dzieciami pali 4,5 litra w tym 2 oleju z biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Tofel 10 lat temu już to słyszałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 09:07 i dalej straszą, że gaz będzie w cenie benzyny. Prawda jest taka, że jest on najbardziej eko ze wszystkich paliw kopalnych więc krzywdy mu nie zrobią. Ile by wzrósł w tej sytuacji podatek na ropę skoro dymi 100 razy bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
hansfakir Re: "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz 09.08.11, 09:13 Powinni zrobić listę produktów z których korzystają najbiedniejsi Polacy i podnieś cenny tych produktów o 200%. Uzyskane zyski przeznaczyć na dofinansowanie invitro lub finansować związki partnerskie. To jest pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja "Metro": Strachy na lachy w kraju aut na gaz IP: *.toya.net.pl 09.08.11, 09:27 Ja pierdziele, nic kurde zaoszczędzić nie można, na wszystkim chcą zarobić jak najwięcej, wyssać każdy grosik z kieszeni. A biedny obywatel już nawet używanym gratem się nie nacieszy, bo go na LPG nie będzie stać. A żeby te matoły chociaż przez miesiąc pożyły za nasze wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś