Dodaj do ulubionych

SKANDAL "Na żywo" Piotra Kraśko

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 20:10
W piątek około godziny 22.00 na programie pierwszym telewizji miała miejsce
emisja programu Piotra Kraśko pt. "Na żywo" z udziałem właścicieli i lokatorów
kamienic czynszowych. Program był wielkim skandalem! Czy ktoś to widział?
Forumowicze!!! Chyba nikt z Was się tego nie spodziewał po młodym i
inteligentnym dziannikarzu, który przedstawił kamieniczników jako
pokrzywdzonych przez los, a lokatorów jako pasożytów żerujących na ich
portfelach. Program zafałszował panującą rzeczywistość, a grupa właścicieli
zgromadzonych przed kamerami miała o wiele silniejszą reprezentację niż
niewielka grupka lokatorów, broniących swoich praw. To tak, jakby właścicieli w
Polsce było więcej niż lokatorów! Według Pana Kraśko to lokatorzy, których w
Polsce jest więcej, powinni podporządkować się właścicielom, których jest
mniej. Lokatorzy powinni za wszelką cenę uiszczać astronomiczne opłaty za wodę,
prąd i ciepło, podczas gdy państwo nie daje pracy, która im się należy.
Najlepiej jakby lokatorzy jeszcze remontowali swoje mieszkania kamienicznikom,
którzy uzurpują sobie prawa nazywane przez nich prawami właścicielskimi.
Burżuje ci zapomnieli, że państwo nadało biednym lokatorom tytuły
administracyjne do mieszkań nie po to, żeby oni mieli prawo wyrzucić ich na
bruk i dalej bogacić się według własnych upodobań. Na szczęście przedstawiciel
rządu, wiceprezes Urzędu Mieszkalnictwa Pan Szczepański wyraźnie odpowiedział
kamienicznikom na pytanie, kto ma płacić za media.
WY KAMIENICZNICY PŁAĆCIE SOBIE ZA MEDIA, jak tak bardzo chcecie odzyskiwać
swoje kamienice. Prawda jest taka, że mieszkania są własnością tych, którzy tam
mieszkają dostatecznie długo. A tych kamieniczników, którzy odcinają lokatorom
dopływ prądu, wody czy ogrzewanie, prokuratura powinna kazać aresztować, a
kamienice im wywłaszczyć! To gwarantuje ład i porządek w demokratycznym
państwie prawa.
Po obejrzeniu tego tendencyjnego programu wcale się nie dziwię, że rząd polski
zamierza zwiększyć kontrolę nad środkami masowego przekazu, którym bryluje
telewizja polska. Jest jasne, że zanim taki program znajdzie miejsce na
antenie, powinien zostać poddany ocenie pod kątem społecznej szkodliwości.
Jedynym pozytywnym akcentem była pointa, wyrażona przez Pana Kraśko, że każdy
Polak musi mieć zapewnione prawo do dachu nad głową. Prawo to powinno być
bezwzględnie respektowane niezależnie od tego, czy kogoś stać czy nie stać na
własne mieszkanie !!! Ustawę, która ma dać tę gwarancję nazwano BUBLEM.
BUBLEM jest program, który obejrzałem.

Obserwuj wątek
    • kachaa Re: SKANDAL - zaden skandal.... 21.04.02, 23:15
      Gość portalu: Kamień napisał(a):

To tak, jakby właścicieli w
      >
      Według Pana Kraśko to lokatorzy, których w
      > Polsce jest więcej, powinni podporządkować się właścicielom, których jest
      > mniej. Lokatorzy powinni za wszelką cenę uiszczać astronomiczne opłaty za wodę,
      > prąd i ciepło, podczas gdy państwo nie daje pracy, która im się należy.

A co ma fakt "wiekszosci liczebnej" do tego kto sie ma komu podporzadkowac.
      Jest cos takiego jak wlasnosc prywatna. I te nalezy szanowac. A jak lokatorowi
      nie podobaja sie warunki najmu to niech sie wyniesie tam gdzie bedzie mial taniej.
      Zaden prywatny wlasciciel nie bedzie doplacal z wlasnej kieszeni do lokatorow.

A haslo "panstwo nie daje pracy, ktora im sie nalezy" jest czysta demagogia.
      Nikomu nic sie nie nalezy a praca tak jak wszystko jest towarem. I albo mam
      potrzebne kwalifikacje i umiejetnosci i ktos chce mnie zatrudnic albo nie mam (i
      nnikt mnie nie chce zatrudnic). Inna opcja - mam pomysl, chce podjac ryzyko i
      zakladam wlasny biznes.
      Gospodarka planowana - to juz przerabialismy...(z wiadomym skutkiem).

> Najlepiej jakby lokatorzy jeszcze remontowali swoje mieszkania kamienicznikom,
      > którzy uzurpują sobie prawa nazywane przez nich prawami właścicielskimi.
      > Burżuje ci zapomnieli, że państwo nadało biednym lokatorom tytuły
      > administracyjne do mieszkań nie po to, żeby oni mieli prawo wyrzucić ich na
      > bruk i dalej bogacić się według własnych upodobań.

Panstwo nie jest Janosikiem, ktory rabowal bogatym i dawal biednym. I w
      sytuacjach kiedy panstwo nie jest wlascicielem kamiennicy, panstwo nie ma zadnego
      tutulu do rozdawanie mienia, ktore nie jest jego (to jest kradziez polaczona z
      paserstwem).
      I jak uwazasz, ze wlasciciel zada wygorowanych stawek za mieszkanie to sie
      wyprowadz tam gdzie jest taniej. A jak nie ma nigdzie taniej to znaczy, ze taka
      jest cena rynkowa.

Prawda jest taka, że mieszkania są własnością tych, którzy tam
      > mieszkają dostatecznie długo. A tych kamieniczników, którzy odcinają lokatorom
      > dopływ prądu, wody czy ogrzewanie, prokuratura powinna kazać aresztować, a
      > kamienice im wywłaszczyć! To gwarantuje ład i porządek w demokratycznym
      > państwie prawa.

Mieszkania sa wlasnoscia WLASCICIELI a nie osob tam zamieszkujacych. Skoro ktos
      nie placi za prad, wode czy ogrzewanie to te sie najzwyczajniej wylacza. Tak jest
      w calym cywilizowanym swiecie.

Kiedys w USA z kolezanka w nawale egzaminow zapomnialysmy zaplacic za wode w
      terminie. Jeszcze tego samego dnia (po zamknieciu "leasing office") mialysmy
      kartke w drzwiach, ze w przypadku nie zaplacenia za wode do godz. 15-stej dnia
      nastepnego woda bedzie odcieta, bedziemy obciazone wszelkimi kosztami z tym
      zwiazanymi a nastepnym krokiem bedzie eksmisja (w ciagu 3 dni).
      I tylko dzieki wyjatkowej uprzejmosci osob z zarzadu budynkow i faktu, ze
      zaplacilysmy natychmiast i zawsze wczesniej placilysmy wszystko "na czas" nie
      kazano nam placic kary.
      Tak dziala demokratyczne panstwo.

Czas przestaniec miec socjalistyczne nawyki (typu, "panstwo powinno dac nam praca
      bo ona nam sie nalezy") i nauczyc sie odpowiedzialnosci za wlasne czyny.
      • malgosikk Re: SKANDAL - zaden skandal.... do kachyy 22.04.02, 05:28
        Z ust mi to (a raczej spod klawiatury) wyjelas.

A watek o panstwie nie dajacym pracy, ktora sie (rzekomo) nalezy jest
        groteskowo zalosny.
        Ciekawe co jeszcze niby nam sie od panstwa nalezy (czyzby te mieszkania o
        ktorych pisze Kamien pod koniec swojej wypowiedzi??)??
    • Gość: Macacz Kamien- Kolejny Komunista, Kolega Komentatora? IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 01:40
    • Gość: Macacz Kwiczacy Komunizm Kamienia-pyt. do emigrantow IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 01:46
      Kamien Konkluduje:

"Według Pana Kraśko to lokatorzy, których w
      Polsce jest więcej, powinni podporządkować się właścicielom, których jest
      mniej. Lokatorzy powinni za wszelką cenę uiszczać astronomiczne opłaty za wodę,
      prąd i ciepło, podczas gdy państwo nie daje pracy, która im się należy."

Czy komus z Was, emigranci z Polski, ktorzy czytaacie to forum, strzelilo by
      kiedys do glowy by w kraju do ktorego wyemigrowaliscie , DOMAGAC SIE PRACY OD
      RZADU TEGO KRJU, BO ONA WAM SIE NALEZY? NALEZY OD RZADU?
      W USA, Australii, Kanadzie, Szwecji, Niemczech?
      • Gość: MACIEJ Kamien-kamienicznik IP: *.ny5030.east.verizon.net 22.04.02, 06:28
        A mnie sie wydaje ,ze Kamien popeline posial.
        Chcial zagrzebac troche kijem w mrowisku,bo to jest za grubymi nicmi szyte zeby
        bylo prawdziwe.
        Albo,to moze jakis kumpel tego co zrobil reportaz.
        I ta ksywa-Kamien,jakby nic nie rozumial.
        Pozdr dla kachaa,gosikk,Macacz.
        • Gość: Michał Re: Kamien-kamienicznik IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 06:54
          Nie widziałem tego w telewizji. Co do oceny kamieniczników zgadzam się z
          dziwczynami i macaczem.
          Ten dziennikarz jest jednak kompletnym histerykiem, który pracuje w telewizji
          dzięki strasznym plecom. Mógł niechcący narobić dziadostwa i nastawić ludzim
          przeciw kamienicznikom.
      • Gość: emigrant Re: Kwiczacy Komunizm Kamienia-pyt. do emigrantow IP: 2.4.STABLE* / *.securenet.net 22.04.02, 14:22
        Gość portalu: Macacz napisał(a):

>
        >
        > Czy komus z Was, emigranci z Polski, ktorzy czytaacie to forum, strzelilo by
        > kiedys do glowy by w kraju do ktorego wyemigrowaliscie , DOMAGAC SIE PRACY OD
        > RZADU TEGO KRJU, BO ONA WAM SIE NALEZY? NALEZY OD RZADU?
        > W USA, Australii, Kanadzie, Szwecji, Niemczech?

Nie domagalbym sie od rzadu pracy, ale stworzenia warunkow do tworzenia miejsc
        pracy. Bezrobocie rzedu 18 % jest dla mnie czyms niewyobrazalnym. Kanadyjczycy
        juz dawno wywiezli by taki rzad ( nie ten ktory probuje teraz bezrobocie
        zmniejszyc, ale ten ktory do takiego bezrobocia dopuscil ) na taczkach. Ale praca
        to jedno, dach nad glowa to drugie. Nie ma takiego kraju cywilizowanego gdzie
        ludzi zostawialoby sie bez pomocy. Ktos tracacy prace najpierw ma wyplacane
        ubezpieczenie od bezrobocia, potem zasilek spoleczny. Z tego co wiem, zasilek
        jest bardzo skromny, ale musi wystarczyc na mieszkanie, jedzenie, telefon. Jezeli
        rodzina ma dzieci, otrzymuje dodatkowe pieniadze na wydatki zwiazane ze szkola.
        Bezrobotni maja tez mozliwosc podejmowania kursow, pozyczki i stypendia na
        studia, itp.. Tak to wyglada w krajach cywilizowanych. Czy Polska jest krajem
        cywilizowanym?
        • Gość: Poke Nie IP: *.t1-audio.pl 22.04.02, 14:31
          j.w.
    • Gość: Giles skandalem to jest twoj post !!!! IP: 62.154.238.* 22.04.02, 17:18
      ... PaNSTWO (sic!) nie daje pracy wiec nie placimy rachunkow i czynszu - g e n
      i a l n e!!!!!!

z rewolucyjnym pozdrowieniem!!!!
      • Gość: andzia Re: skandalem to jest twoj post !!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 22.04.02, 18:45
        Gość portalu: Giles napisał(a):

> ... PaNSTWO (sic!) nie daje pracy wiec nie placimy rachunkow i czynszu - g e n
        > i a l n e!!!!!!
        >
        > z rewolucyjnym pozdrowieniem!!!!

Nie zapomnij ze kazda Spoldzielnia Mieszkaniowa za nieplacenie czynszu
        po prostu EKSMITUJE.Jezeli eksmituje kamienicznik to robi sie afera.

• Gość: emigrant Problem postawiony na glowie IP: 2.4.STABLE* / *.securenet.net 22.04.02, 19:17
      Caly problem jest postawiony na glowie. Jezeli ktos uchyla sie od placenia
      pomimo ze ma srodki zasluguje na eksmisje, niezaleznie od tego kim ( czym )
      jest wlasciciel. Jezeli natomiast jakas rodzina nie ma srodkow, na przyklad z
      powodu bezrobocia to powinna otrzymac pomoc. Od panstwa wlasnie, bo chyba nie
      od kamienicznika czy spoldzielni.
      • Gość: Kamień Re: To jest kolejny skandal IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 21:18
        Nie da się czytać tego, co wypisujecie. BEZDUSZNOŚĆ I OCHYDA
        • Gość: emigrant Re: To jest kolejny skandal IP: 2.4.STABLE* / *.securenet.net 23.04.02, 22:18

> Nie da się czytać tego, co wypisujecie. BEZDUSZNOŚĆ I OCHYDA

Zgadzam sie co do innych, ale nie rozumiem dlaczego napisales to pod moim postem.

• toja10 Re: To jest kolejny skandal - do Kamienia 24.04.02, 00:38

> Nie da się czytać tego, co wypisujecie. BEZDUSZNOŚĆ I OCHYDA

"Ochyda" - jezyk polski trudny jezyk?

• Gość: SOS Re: SKANDAL IP: *.solutions.net.pl / *.west.tarnow.pl 23.04.02, 19:06
      Pana to chyba ktoś kiedyś skrzywdził i chce się pan nam tu wyżalić.
      Biedactwo.....A przytul się do kogoś to Ci może przejdzie...Pa Malutki.
      • Gość: ryjek Re: SKANDAL IP: 62.89.77.* 24.04.02, 13:58
        Panie Kamień! Czy Pan jest przy zdrowych zmysłach? Ani jeden "argument" w
        Pańskich wypocinach nie jest logicznie uzasadniony. A co Pan powie na coś
        takiego - jestem właścicielem 4 kamienic w dużym wojewódzkim mieście. W ciągu
        10 lat od kiedy przejąłem owe budynki zyskały zupełnie inny wygląd - z ruder
        stały się bardzo przyjemnymi i reprezentacyjnymi budynkami. Panie Kamień! - o
        dobrego lokatora trzeba dbać. Jeżeli lokator płaci w terminie czynsz, dba o
        mieszkanie, w którym mieszka, i o budynek, w którym znajduje sie mieszkanie,
        które WYNAJMUJE, to chwała i cześć i pełnia szczęścia. Moi lokatorzy popierali
        mnie, kiedy eksmitowałem kilkoro lokatorów (tak! udało mi się to zrobić),
        którzy sprawiali, że odechciewało sie mieszkać w okolicy - teraz jest prawdziwa
        sielanka, chociaż jest jeszcze kilka spraw do załatwienia. I Pan mi tu nie
        pieprzy o właścicielach-krwiopijcach, bo czynsze REGULOWANE, jakie płacicie, to
        śmiech na sali (mieszkanie 100m2 - czynsz 104 zł !!!), ale nawet te grosze -
        jeśli są w terminie płacone, pozwalają prowadzić ten interes w miarę sprawnie.
        Cóż z tego, kiedy ludzie pańskiego pokroju nie płacą i tego, a na dodatek
        obnoszą się z tym i namawiają innych do niepłacenia ("bo co mi kurwa może
        zrobić!"), otóż jeśli chodzi o media to ja jako właściciel mogę za "swoje"
        media płacić, jeśli pozostali lokatorzy będą płacić "swoje" media - zapewniam
        że wyjdę na tym na plus. Aha! I własnie dlatego są właściciele i lokatorzy, że
        mamy demokratyczne państwo prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka