Dodaj do ulubionych

CBŚ w Inkubatorze

29.04.05, 05:33
No prosze jacy przedsiebiorczy panowie . Jezeli takiej przedsiebiorczosci
uczyli mlodziez to widze swietlana przyszlosc dla Polski .
Obserwuj wątek
    • Gość: x Skuteczność programów zwalczania bezrobocia IP: *.acn.waw.pl 29.04.05, 08:02
      wynosi zero, to wiadomo od lat. Ale czego wymagać od durniów, którzy wybrali
      sobie prezydenta Kwaśniewskiego, byli za wejściem do UE, a na nastepną kadencję
      Sejmu wg sondaży wybiorą sobie POPiS. Dawajcie się okradać dalej, durnie.
      • Gość: aaa TRZEBA SPALIĆ ŁÓDŹ!! to przeklęte miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 23:38
    • Gość: wiem Re: CBŚ w Inkubatorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:17
      obudzili sie.. tak sie robi w kazdym inkubatorze i w kazdym eurocentrum - lub
      inne twory o roznych nazwach, pracowalam w takim jednym, to wiem jak sie tworzy
      dokumenty... to jest Polska wlasnie..
    • Gość: student no to sie nie mam u kogo bronic.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:33
      i pomyslec, ze kolega mertl po wydziale biega z reklamowkami z biedronki :)
      zenułaaa..
    • Gość: Zue Oni właśnie uczyli przedsiębiorczości IP: *.p.lodz.pl 29.04.05, 08:33
      w systemie polskim
      • Gość: saint Re: Oni właśnie uczyli przedsiębiorczości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:02
        jedyne co mnie przeraża w tym wszystkim to fakt, że kolesie są takimi lewarami,
        żę umoczyli....a mieli taki dobry plan :D...żałuje, że nie byłem na ich miejscu
        bo bym rąbnął tę kasę tak żeby mnie nie złapali....a kolega prezes inkubatora
        taki słodki miś na wydziale :E
    • Gość: Bobi Sprawdźcie w Częstochowie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:13
      to samo!! chodziłem na te zajęcia i powiem jedno - w tym państwie pomocna dłoń
      nawet śmierdzi. Wszystko ma ładną oprawę: stronka www inkubatora, plan zajęć,
      perspektywy stażów, praktyk, testy psychologiczne i inne bajery. A potem "kurs
      angielskiego" kilkanaście godzin albo inne w tym samym wymiarze czasu. Sam
      pomysł dobry, ale ludzie go realizujący robią niestety to tylko dla kasy. Czego
      się spodziewałem? Może szczerości na początku, po co omamili dziesiątki
      absolwentów wizją świetlanej przyszłości- tylko po to żeby mieć odpowiednią
      liczbę uczestników. HAhaha Uśmiałem się do rozpuku na jednych z zajęć, kiedy
      prowadzący powiedział "mam tutaj dla Was oferty pracy". Wszyscy prawie posikali
      się z wrażenia. Po chwili podał nam to- wycinek z ostatniej gazety, dodatek
      praca. I próbował nas przekonać, że musimy uwuerzyć w siebie. Jasne! Ogłoszenia
      dla dyrektorów, kierowników itp. w największych firmach a on wciska kit jak w
      piosence "..Ooo możesz wszystko..." Im nic nie zrobią bo w zasadzie nie
      krzywdzą nikogo, zajęcia się odbywają, a efekty pracy widać. Efekty czyli
      zatrudnienie któregoś z uczestników poza ich kanałami, bowiem cięzko
      przypuszczać żeby na 100 absolwentów studiów wyższych nikt nie znalazł w
      przeciągu roku pracy stałej. Tak więc robotę młodzi załatwią sobie sami a oni
      dumnie pochwalą się innym "DZIEKI NAM ZNALAZŁ/-A)
    • Gość: pi Łódź wiedzie prym IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:14
      Jak to jest, że to miasto przebija ilością afer nawet W-wkę?
      • r306 Heh 29.04.05, 09:45
        Hehehe no prosze, jak to latwo sobie wykreowac obraz na podstawie tego co
        zablysnie na monitorze komputera.
        Moze po prostu dziennikarzom z lodzkiej GW chce sie jeszcze troche pracowac i
        cos niecos jeszcze pisza. Nie przyszlo Ci to do glowy? ;)
        Zacznij troche myslec, oderwij sie od komputera i zacznij przygladac sie swojej
        okolicy. Jak tego nie zrobisz, to jeszcze uwierzysz, ze za sciana krazy
        potworek z Dooma :)
    • Gość: a1 jak zwykle Łódź IP: 217.153.113.* 29.04.05, 10:26
    • Gość: Jaro "Niczyje" pieniądze najprościej ukraść IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 10:29
      Jak zwykle gospodarka "niczyimi", czy też socjalistycznymi pieniędzmi kończy się
      przekrętem. Jak na nasz kraj to norma. To samo, co w państwowych firmach.
      Dlatego uważam, że wszystko, co państwowe należy sprywatyzować. Póki ludzie będą
      zarządzać zupełnie niczyim (tj. państwowym) majątkiem, będą kraść na prawo i na
      lewo, no o przecież to Polska. Tylko pojawienie się właściciela daje jakieś
      nadzieje na ograniczenie złodziejstwa.
      • Gość: łodzianin UE - dobry obornik dla zgniłych sadzonek IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.04.05, 11:28

"inkubatory" i "parki technologiczne"
        komedia :) za nasze pieniądze:(
    • Gość: Stanek Re: CBŚ w Inkubatorze IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.05, 12:17
      Przeglądałem kiedyś materiały podobnego
      centrum technologii z Poznania.
      To była totalna żenada. Kompromitującej jakości
      tłumaczenia ogłoszeń (błędy rzeczowe) o poszukiwaniu partnerów
      do przedsięwzięć naukowych i biznesowych
      z Unii Europejskiej. Tłumaczenia kompletnie zbędne,
      bo wystarczy zajrzeć na strony UE.
      Jak ktoś szuka sensownych partnerów, to nie tą
      drogą. W taki sposób ogłasza się tylko szemrany element.

Pieniądze poszły w błoto na rzeczy kompletnie
      nikomu niepotrzebne. I uwaga: ludzie, którzy
      nie mają zielonego pojęcia o prowadzeniu biznesu,
      próbują "uczyć" przedsiębiorczości. Śmiechu warte.

To samo z lekcjami angielskiego. Lepiej byłoby
      dać pieniądze bezpośrednio tym nielicznym biednym,
      których ewentualnie warto wspomóc i niech sami sobie
      wybiorą szkołę językową.

To samo z programami zwalczania bezrobocia.
      Przynoszą korzyść jedynie tym, którzy są w nich
      zatrudnieni. Do ustawienia tablicy ogłoszeniowej
      w budynku lub w Internecie niepotrzebny urząd
      i hordy urzędników.

Biedny ten kraj, który tak doją na wszystkie strony.

Celem tych wszystkich niby-parków/inkubatorów jest
      ustawienie się przy żłobie i dojenie kasy na maksa.
      • Gość: maciej Re: CBŚ w Inkubatorze IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 29.04.05, 13:02
        Osobiscie nie uwazam, ze polskim centrum przestepczosci jest akurat miasto
        Lodz. Pewnie podobne rzeczy dzieja sie tez gdzie indziej. Niech wiec CBS sie
        tym zajmie i dobrze poprowadzi postepowanie.

Ale problem chyba jest zupelnie inny - wszystkie te dotacje, programy, osrodki
        pomocy itp - generalnie wiekszosc tego typu inicjatyw JEZELI SA FINANSOWANE Z
        PUBLICZNYCH SRODKOW sa moim zdaniem po prostu bezproduktywnie przejadane. Raz
        bedzie to w wyniku przestepstw, jak tutaj, gdzie indziej w postaci
        bezwartosciowego ble ble ktore uslyszy czy dostanie osoba poszukujaca pomocy.

Wolalbym zeby panstwo przestalo wymyslac, czy wspierac, programy tego typu.
        Lepiej bedzie jezeli poslowie i senatorowie zajma sie uproszczeniem polskiego
        systemu podatkowego, emerytalnego itp a nie tworzyli kolejne furtki czy niby
        pomoc, z ktorej niewiele wynika, a normalnemu czlowiekowi nie chce sie z tego
        korzystac bo wiecej jest tam zachodu i kombinowania niz prawdziwie generowanej
        wartosci. vide wszystkie dotacje z UE.

Pozdrawiam przedsiebiorczych ...
        • Gość: mg wawa popieram. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 01:19
          > uproszczeniem polskiego
          > systemu podatkowego, emerytalnego itp
          > wiecej jest tam zachodu i kombinowania niz prawdziwie generowanej
          > wartosci. vide wszystkie dotacje z UE.

Tylko że nam brakuje takiej partii która by tą naszą frustrację wyborców
          rodzącą się z coraz to kolejnych afer przekuła na solidny program wyborczy
          którego celem jest zlikwidowanie socjalistycznego lewiatana.

W Stanach taką funkcję pełnią Republikanie (chociaż ostatnio im to za dobrze
          nie idzie).

Brakuje partii, która by powiedziała: "tysiąc złotych dla każdego przez
          redukcję podatków i zmniejszenie budżetu."
    • Gość: znawca Re: CBŚ w Inkubatorze IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 14:27
      Polska nauka i armia naukowców to prawdziwy garb socjalistyczny zerujący na
      naiwnosci ludzi i państwa.Pana dr nalezy zabrac do pierdla jak kazdego kto
      kradnie i jest nieudolny
    • Gość: as Łódzki inkubator przestępczości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 15:11
      A potem na Smutną
      www.tylkopolityka.pl
    • franzmaurer Inkuby... 29.04.05, 16:21
      Tak sie koncza rzadowe programy "walki z bezrobociem" - kiedy kolesiom co to
      sami sznurowadla nie potrafia zawiazac daje sie posadki w
      takich 'inkubatorkach' zasilanych z podatkow...

"Inkubatorek" rozp.... w drobny mak, kolesi wsadzic do pierdla...

Nie "inkubowac", nie "walczyc z bezrobociem" tylko do qrfy nedzy obciac
      podatki i haracze na Zaklad Utylizacji Kasy...

Az sie zdziwicie ile nowych miejsc pracy 'wyinkubuje sie' same z siebie.
      • kachna.kachna Re: Inkuby... 29.04.05, 18:22
        hehehe mnie kiedys konsultant w jednym z takich osrodkow odeslal do stron
        internetowych "bo tam ma pani wszelkie informacje". Ciekawe czy za takie PORADY
        tez dostawali kase?
    • Gość: adamowski1 Re: CBŚ w Inkubatorze IP: *.insite.pl 29.04.05, 19:21
      Szybko na to wpadli,wiadomo od lat że wszelkiego typu szkolenia za publiczne pieniądze to lipa,znam kilka osób które uczestniczyły w różnych kursach organizowanych przez Urzędy Pracy,kupa śmiechu.Nie chodzi o wiedze jaką dana osoba zdobędzie,egzaminy końcowe i tak zaliczy bo inaczej urząd nie wypłaci kasy firmie organizującej dany kurs.Wiadomo że takie kursy prowadzą firmy powiązane rodzinnie czy towarzysko z pracownikami danego urzędu.Podobnie odbywa się większość przetargów,niestety żyjemy w kraju gdzie urzędnik dba tylko o swój interes,rodzinki czy bliskich znajomych.Tego typu informacje już mnie nawet nie śmieszą.
    • Gość: jastrzębiak CBŚ zapraszamy do Jastrzębia Zdroju! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:25
      lub gdziekolwiek indziej
    • Gość: Leszek Znowu ŁÓDŹ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 23:14
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka