Dodaj do ulubionych

Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta

• Gość: ania Marzę o normalnych kolejach w tym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:46
      ... ale czy to się stanie szybko - wątpię.
    • toja3003 a bezpieczeństwo? rozboje, kradzieże, strach 28.06.05, 15:58
      wsiadać do pociągu. Gdzie jest SOK, policja
      i prywatni ochroniarze?
    • Gość: ant-anty-anty moze bedzie lepiej i bez wstydu IP: *.onlink.net 28.06.05, 16:08
      w 1995 przylecialam do Polski z kolezanka z Kanady. Na dworcu centralnym do
      kibelkow trafilysmy po " zapachu "a tam juz powalilo nas z nog.Co za obciach.
      Moze w koncu PKP przestanie byc wizytowka brudnej Polski.
    • Gość: Polak Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 16:09
      O co tyle krzyku? PKP to tylko Koleje Mazowieckie? A gdzie reszta Polski? Znowu
      tylko Warszawka dla siebie? Tak samo jest z monopolem Okęcia, "świetną" Legią,
      w TVP, gdzie serwisy informacyjne w 99% są o Warszawie i jej bardzo częto
      żałosnych ofertach kulturalnych. Tak jak reszta Polski byłaby tym
      zainteresowana. A bryluje w tym poranny program "Kawa czy herbata?". Widać
      jakoś się muszą dowartościować.
    • Gość: blabluśka Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:30
      hmmm.. ja zawsze jezdze koleja...zawsze jest dal mnie taniej - -na dlugich
      trasach (a zwykle mam do przejechania 350 km) kolej ma pzrewage nad
      autobusami:):)
    • Gość: F.Y.M A CO NA TO ZWIąZKI ZAWODOWE z p. kogutem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:39
      na czele . Myślę że to skończy się strajkiem
    • Gość: nieprzyzwyczajona A KIEDY DWORCE PRZESTANA SMIERDZIEC MOCZEM?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:55
      kiedy centralny przestanie byc centrum smrodu???
      kiedy????
      • Gość: bywalec DwC Re: A KIEDY DWORCE PRZESTANA SMIERDZIEC MOCZEM?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:35
        > kiedy centralny przestanie byc centrum smrodu???
        > kiedy???
        Kiedy ludzie zaczną dbać o higienę osobistą?
    • Gość: www.agentpkp.pl Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:20
      Nie chcesz w kolejce stac, chcesz kupić bilwet to daj nam znac! www.agentpkp.pl
    • Gość: chrobry2005@gazeta Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:47
      PKP proponuje przewoz rowerow w specjalnych wagonach. Nam nie trzeba
      specjalnych wagonow, jezdzilibysmy pociagiem co dzien do pracy gdyby nie
      pobierano pobierano oplaty za przewoz roweru, ktorym do stacji i od stacji
      trzeba dojechac do pracy. Poniewaz chcecie wysokiej oplaty za przewoz roweru to
      jezdzimy autobusem bo dojezdza do centrum miasta i wychodzi w tym ukladzie
      taniej.
      • Gość: greg ten artykuł to propagandowe guano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:29
        pisane na zlecenie dogorywajacego pkp- wielkie halo, bo jest 1- słownie jeden
        nowy sład na cały kraj-
        cała reszta to śmierdzące, brudne, przepełnione i drogie pociągi kursujące po
        kraju-
        gdzie innych pasażerów obserwuje się jak potencjalnych meneli chcących spuścić
        ci manto-
        jak że jesteśmy psem podwórkowym na łańcuchu ameryki- radzę w ramach szkolenia
        betonu pkp przejechać się kiedyś amerykańskim Amtrakiem-wtedy zobaczycie co
        znaczy uprzejmość, wygoda- czy dbanie o pasażera
        • Gość: passs Re: ten artykuł to propagandowe guano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:56
          > pisane na zlecenie dogorywajacego pkp- wielkie halo, bo jest 1- słownie jeden
          >
          > nowy sład na cały kraj-
          > cała reszta to śmierdzące, brudne, przepełnione i drogie pociągi kursujące po
          > kraju-

A przeprasza, że zapytam - który to skład jest nowy?
          W ostatnim czasie na torach pojawiło się sporo nowych szynobusów, kilka skadów
          pociągów PKP IC jest w miaręnowych, z elektrycznych, to tylko WKD ma nowy jeden
          skład.
          • Gość: albert07 Re: ten artykuł to propagandowe guano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:09
            Masz rację passsie, pewnie kolej zamówiła sobie ten artykuł, żeby pokazać się
            jakie to oni zmiany wprowadzają. Sęk właśnie w tym, że jak na razie jest to
            jedna chyba zmiana na cały kraj. Pozostałe pociągi są faktycznie brudne,
            śmierdzące, a kontrolerzy są niewidomi na problemy pasażerów. Oprócz tego
            wszystkiego na dłużych trasach szerzą się bandy szabrowników, którzy nawet w
            biały dzień za tzw. "przyzwoleniem" kontrolerów obrabiają co lepiej
            wyglądających pasażerów. Chciałbym za taką cenę jaką ja płacę za podróż do domu
            (600km) mieć naprawdę normalny standard, bo o wyższym to na razie nie mam co marzyć.
            • Gość: passs Re: ten artykuł to propagandowe guano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:36
              > Masz rację passsie, pewnie kolej zamówiła sobie ten artykuł, żeby pokazać się
              > jakie to oni zmiany wprowadzają.
              Nie to chciałem powiedzieć. Kolega prawdopodobnie zrozumił,że pociąg "Słoneczny"
              Wawa-Gdańsk, to jakaś nowa jednostkaetc, ale tak nie jest. To po prostu
              dalekobieżna wersja EN57. Nic więcej.
              Poza tym kolej nie mogła takiego materiału zamówić, bo patrząc na to, co się
              dzieje wokół "Słonecznego" to jest to niemożliwe. (zakaz informowania przez
              pracowników PKP PR, PKP IC, tylko KM informują). PKP w życiu w jednym materiale
              prasowym nie umieściłoby informacji o pociągu "Słonecznym" na pierwszym miejscu,
              a potem dopiero o nowościach na PKP IC i PKP PR.
              A co do zmian, to jednak jakieś są. Pojawiają się w kraju zmodernizowane wagony
              (w pospiesznych), pojawiają się zmodernizowane jednostki EN57 (Koleje
              Mazowieckie mają takie, że w życiu byś nie pomyślał, że tak można odnowić
              starego złoma)
    • Gość: Wujek Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:38
      Nic sie nie zmienia. Za te obskurne wagony i godną politowani punktualnośc nie
      dal mym 5 zł. Ci co uważają ze pkp robi jakies postepy niech pojadą nawet do
      niemic. Pociąg miejski jest bardziej luksusowy niż najlepse wagony w IC. Tam
      nawet bydła w takich wagonach nie przewożą. Opuźnienie 30min to norma. 2
      miesiące temu czekałem na kilege na dworcu 2h bo sie likomotywa zepsuła. Takie
      jest pkp
    • Gość: Asia Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:39
      Dla mnie to jest bomba. Teraz chociaz mozna zrobic wypad do Gdyni na jeden dzien ten kto nie widzial morza. Cena biletu to jest rewelacja w koncu to 22.50zl a nie 50 :)
    • Gość: Jola Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:46
      jednak nie wierz - ja, również latem, dojeżdżam do pracy pociągiem i wydaje mi
      się, że kolej wręcz wypina się na swojego codziennego klienta, który jej
      regularnie co miesiąc płaci kupując bilet miesięczny. Gdyby nie to, że drogi
      prowadzące do Warszawy są tak zatłoczone, to TANIEJ i WYGODNIEJ (bo nie w
      tłoku) byłoby jeździć autobusem. Niestety taka autobusowa podróż trwa dłużej i
      tylko dlatego jeżdżę koleją. Dodatkowy dyskomfort wywołuje w takich podróżnych
      jak ja nieskrywana sugestia, że kolej robi nam łaskę.
    • Gość: dojezdzajacy Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:40
      Kolej olewa tysiace klientow dojezdzajacych do pracy z podmiejskich, czy tez
      wiejskich miejscowosci kazac im placic za rower 4,5 zl. kiedy czesto stanowi to
      100 procent czeny biletu za przejazd pasazera. W tej sytuacji Ci klienci musza
      pozostawic swoje rowery w domu i wola dojsc pieszo do autubusu, ktory dowiezie
      ich przynajniej do centrum miasta. W ten sposob zasilaja kase przewoznikow
      samochodowych, ktorych linie mnoza sie jak grzyby po deszczu a pkp likwiduje
      kolejne linie lokalne i narzeka na odplyw klientow.
    • Gość: łucja Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: 217.153.6.* 29.06.05, 08:37
      teraz sie
      pkp obudziła ---lepiej pozno niz wcale !!!
    • Gość: albert07 Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:59
      To wyliczanie, że kolej jest bezpieczniejsza niż samochody to trochę przesada.
      Jakby nie patrzeć, na razie jeszcze mi się nie zdarzyło,żeby ktoś wlazł mi do
      samochodu i kazał wyskakiwać ze wszystkiego co mam. Poza tym jak ma być
      niebezpieczna jak ona jedzie chyba 40km/h, to co jej może się stać. Chyba co
      najwyżej koła zardzewieją od tego powolnego ruchu.
      Niestety wg. mnie kolei jeszcze bardzo daleko do normalnych standardów, nawet
      przy tak wysokich cenach nie mogą sobie poradzić z jakością usług. Co z tego, że
      w mazowieckim coś tam się dzieje, jak ja jestem z dolnego śląska i tu na razie
      nie słyszałem o takich ofertach. Jeżeli takie propozycje będą na terenie całego
      kraju to może będzie fajnie, natomiast w chwili obecnej wolę bujać się własnym
      autem (pomimo drogiej benzyny) lub PKS'em. To nic, że standard tam też jest
      nieciekawy, ale przynajmniej bezpieczniej się podróżuje.
      Jakby nie było to życzę powodzenia kolei w reformie, pytanie tylko czy zdąży
      przed jej całkowitym rozgrabieniem.
    • Gość: emoticonka Re: Transport: Kolej agresywnie walczy o klienta IP: *.tkdami.pl 29.06.05, 10:12
      Wybrałyśmy się z koleżankami na mały wypadzik w góry, pojechałyśmy do Bielska
      Białej z Oświęcimia za 25 złotych. Dojechałyśmy do Ustronia, przeszłyśmy do
      Wisły, wróciłyśmy do BB i stamtąd nie miałyśmy już (o 21.30) PKS. Pojechałyśmy
      pociągiem i ta sama trasa kosztowała nas 10 złotych mniej. Dlatego właśnie
      cieszę się, że pociągi tanieją, bo faktycznie, koleją się opłaca.
    • Gość: ja nic sie nie zmieni i nie zmienia IP: *.crowley.pl 06.07.05, 11:38
      nic sie nie zmieni i nie zmienia - jest gorzej niz bylo :( Nie ma chyba polowy
      polaczen, które byly wczesniej. Kazda dalsza podróz (np. nad morze) to co
      najmniej 2 przesiadki. A przesiadki jakie? czekanie po 1,5 h np na dworcu w
      Warszawie Wschodniej..... Ze wzgledu na wlasne bezpieczenstwo w tym roku
      rezygnuje z uslug pkp. Jesli nie poprawi sie bezpieczenstow podrózowania w
      pociagach, pewnie juz nie wróce do tej formy komunikacji
      • Gość: Delfina C.d. IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 06.07.05, 13:24
        Ale jeśli chodzi o te tanie przejazdy to uważam, że to świetna sprawa! Przy
        obecnych cenach benzyny pewnie wielu ludzi przesiądzie się do pociągów...
    • Gość: Delfina A co z przejazdami zagranicznymi? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 06.07.05, 13:17
      Chcę jechać w tym roku na Krym, ale 2 lata temu pani w informacji zaśpiewała mi
      cenę ponad 700 zł w obie strony. Toż to samolotem wyjdzie taniej! Nic dziwnego,
      że wszyscy jeżdżą liniami ukraińskimi, a PKP traci...
      • Gość: DŻEJMS BŁĄD SŁONECZNY POCIĄG księżycowo dezinforuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:58
        no własnie..chwalebnie że są takie opcje..wreszcie!!!!
        ale z INFORMACJĄ jak zwykle kiepsko już znalazłem 3, słownie TRZY różne
        informacje dot. tego pociągu..i to dość istotne, bo o godzinach odjazdu....
        no i zamiast pokazywac trase w-wa gdynia , pokazuje w-wa olsztyn....
        ale to drobnica...
        KOCHANI KOLEJARZE!!! WIĘCEJ MIEJSCA DLA ROWERZYSTÓW!!! i nie trzeba bagażowych
        wagonów,których wiecznie wam brakuje...
        wystraczy wywalić w jednym wagonie ściankę jednego przedziału i
        kibelka!..zaadoptowac, kwiatek przykleić i już...jeden przedział na cały
        skład!!!i macie w każdym składzie miejsce do przewozu rowerów!oszczędnie,
        tanio, poręcznie...
        TANIEJ SIE NIE DA!!!
    • Gość: Herman Re: Mazury IP: *.crowley.pl 06.07.05, 17:26
      Ełk , Gizycko to kolej ma w dupie?
    • jagula5 JA SOBIE WYPRASZAM!!! 06.07.05, 21:19
      **"Mamy bilety Latawiec dla młodzieży do 24 lat. Za 150 zł można jeździć
      InterCity, ekspresami i Tanimi Liniami Kolejowymi po Polsce w lipcu i sierpniu
      bez ograniczeń - mówi "Gazecie" Jacek Prześluga, prezes PKP Intercity. (....)
      Mam nadzieję, że ci, którzy skorzystają z Latawca, w przyszłości wrócą do nas
      jako dorośli klienci. To inwestycja w przyszłość - mówi Prześluga."**

Wypraszam sobie nazywanie mnie dzieckiem. Mam 23 lata, pracuję od 5 lat
      zawodowo, kończę studia magisterskie, wychowuję dziecko. Sama utrzymuję siebie,
      dziecko, mieszkanie i samochód. Nie życzę sobie, żeby jakiś burak z nosem do
      góry mnie obrażał. Kto Panu dał prawo Panie Prześluga do tak śmiałego wyrażania
      własnych opinii w imieniu całej firmy?? BEZCZELNOŚĆ!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka