Gość: wooyek IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 13:57 Jak najbardziej popieram decyzje UOKiK, niech dobiora sie im troche do dupy. Mam CYFRE+ i uzeram sie z nimi juz od dluzszego czasu, za kazdym razem jak zadzwonie mowia mi co innego '-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaca Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 13.08.02, 14:05 ..... a dlaczego dopiero teraz ? Canal+ zaskoczony , jak zwykle zgrywają głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.pl 13.08.02, 14:08 Byłem abonentem Canal+ przez ok. dwa lata. Wypisanie się z tego dziadowstwa zajęło mi ponad pół roku. Kaucję za dekoder zwrócono mi po kolejnych kilku miesiącach, oczywiście bez odsetek, za to zmniejszoną o wyimaginowane zaległości w opłatach. Wcześniej kilkakrotnie przypominano mi o konieczności zapłacenia dawno już zapłaconego abonamentu. Z korespondencji z tą instytucją wyciągnąłem wniosek, że panuje tam totalny bałagan, nikomu na niczym nie zależy, a klient traktowany jest jak zło konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Zielinski Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 13.08.02, 14:11 A czego się mogli spodziewać. Ja nie mogę zrezygnować z ich wątpliwych sług juz 3 rok. Pierwszą rezygnacje złożyłem na początku 2000 rok ( telefonicznie to miało wystarczyć wd. ich pracownika ), drugą faksem ( tak chciała panienka z ich biura obsługi klienta ) 15 pażdziernika lub listopada 2000 roku - na pewno wczesniej niż 30 dni przed upływaem terminu ważności umowy. Trzecią już jako reklamacje w marcu 2001 roku, czwartą listownie w czerwcu 2001 roku, piąta i ostatnia równiez listownie w kwietniu 2002 roku. I nic żadnej odpowiedzi. Tzn była skierowali sprawę do firmy windykacyjnej i domagają się zapłaty za okres po wymówieniu umowy. Dziesiątki telefonów, kilka maili, listy, faksy i nie mogę uwolnić się od tych "dziadów". Jescze wysłają windykatorów. Ostatnią reklamacje złożyłem pod koniec kwietnia 2002 roku. Ich pracownik bardzo zdziwił sie że chcę otrzymać odpowiedź na złożoną reklamację, ale obiecał, że dostanę ją w terminie 30 dni. I jak zwykle - żadnej odpowiedzi. A oni się dziwią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratell Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 195.94.215.* 13.08.02, 18:52 Gość portalu: Pawel Zielinski napisał(a): > A czego się mogli spodziewać. Ja nie mogę zrezygnować z ich > wątpliwych sług juz 3 rok. Pierwszą rezygnacje złożyłem na > początku 2000 rok ( telefonicznie to miało wystarczyć wd. ich > pracownika ), drugą faksem ( tak chciała panienka z ich biura > obsługi klienta ) 15 pażdziernika lub listopada 2000 roku - na > pewno wczesniej niż 30 dni przed upływaem terminu ważności > umowy. Trzecią już jako reklamacje w marcu 2001 roku, czwartą > listownie w czerwcu 2001 roku, piąta i ostatnia równiez > listownie w kwietniu 2002 roku. I nic żadnej odpowiedzi. > Tzn była skierowali sprawę do firmy windykacyjnej i domagają się > zapłaty za okres po wymówieniu umowy. Dziesiątki telefonów, > kilka maili, listy, faksy i nie mogę uwolnić się od > tych "dziadów". Jescze wysłają windykatorów. > Ostatnią reklamacje złożyłem pod koniec kwietnia 2002 roku. Ich > pracownik bardzo zdziwił sie że chcę otrzymać odpowiedź na > złożoną reklamację, ale obiecał, że dostanę ją w terminie 30 > dni. I jak zwykle - żadnej odpowiedzi. > A oni się dziwią !!! byłem pracownikiem Canal Plus - to jeszcze nie koniec twoich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaarek Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.lestel.com.pl / 10.0.0.* 13.08.02, 14:13 Rzeczywiście jest to firma ,która nie wywiazuje sie z obietnic a umowy są tak skonstruowane ,że klient ma tylko jedno "prawo" - płacic w terminie. Natomiast obowiązki "Cyfry +" dotyczące zapewnienia stałej opłaconej oferty programów są żadne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfrowy Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: PXPL* / 217.153.48.* 13.08.02, 14:26 popieram. Posiadam Cyfrę. Próbowałem dodzwonić się przez kilka dni. Chciałem wyjaśnić blędną wg mnie fakturę. Po kilkunastu próbach ktoś w końcu podniósł słuchawkę. Faktury nie kazał płacić,twierdząc że to pomyłka, a wczoraj pocztą otrzymałem kolejne wezwanie do zapłaty. Wizja była dużo lepsza. Można było dodzwonić się bez problemu i to na koszt Wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni B Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 14:39 Zgadzam się w zupełności. Ci goście to AROGANCI do kwadratu. Powinni dobrać się im do portfela i zmusić do zmiany postepowania z KLIENTAMI. W Wizji był porzadek, teraz po przejęciu przez Cyfrę + jest taki sam bajzel jak w Canale +. Jak zwykle żądają zapłaty az coś co już dawno jest zapłacone, albo co ich przedpotopowy system sobie wyduma. Po prostu monopolista od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.pagi.pl 13.08.02, 14:45 ...dziwi mnie, że tak późno ktoś wreszcie chce im sie dobrac do skóry. Pewnie, którys z pracowników UOKiK próbował rozwiazac z nimi umowe i sie nieźle zdenerwował, jak zresztą wszyscy. Poza tym jest to koleja firma z cyklu: jak cie złapiemy to tak łatwo nie wypuscimy. Łapia na "wspaniała" oferte programową - potem sie okazuje, ze wzrasta abonament, maleje liczba sensowownych programów (przybywa tych po arabsku) a cyfra ci wmawia, że dbaja o ciebie i cały czas zwiekszają oferte... pewnie i bedzie tak tym razem.....az sie pojawi jakis koles z cyfy i zacznie cedzic jacy to oni wspaniali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 213.17.249.* 13.08.02, 15:06 Dokładam swoją cegiełkę przeciwko Canal+Cyfrowy. Ja również toczę z nimi wojnę...Lekceważą sobie kompletnie pisma i sugestie abonentów. Uważam, że należy sie baczniej przyjrzeć ich "profesjonalnej obsłudze klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 213.17.249.* 13.08.02, 15:08 Dokładam swoją cegiełkę przeciwko Canal+Cyfrowy. Ja również toczę z nimi wojnę...Lekceważą sobie kompletnie pisma i sugestie abonentów. Uważam, że należy sie baczniej przyjrzeć ich "profesjonalnej obsłudze klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RICO - Poznań Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 2.3.STABLE* / 10.1.3.* 13.08.02, 14:52 Od 2 miesięcy toczę wojnę z CYFRĄ+, zostałem przez nich oszukany, co chwilę przychodzą achunki na jakieś kosmiczne kwoty, 2 miesiące darmowej telewizji trwały 30 dni, itp... Brawo UOKiK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukarać Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 15:14 Niech nie będą zaskoczeni lekceważą klientów to niech płacą - Krajowa rada powinna zabrać się również za innych. Proponuję PTK ( Polska Telewizja Kablowa) od nich uzyskać odpowiedź na reklamację to cud !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.promax.media.pl / 192.168.4.* 13.08.02, 15:16 To tak jak z przestępcami w więzieniu oni zawsze twierdzą, że są niewinni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 217.97.162.* 13.08.02, 15:41 Jestem mile zaskoczony reakcją, ponieważ może groźba kary powstrzyma Cyfrę+ przed monopolistycznymi praktykami. Lekcewaźenie uwag, brak odpowiedzi na zapytania, podnoszenie cen, zmniejszanie oferty, to praktyka na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk NARESZCIE!!!!!!! IP: *.acn.pl / 62.121.96.* 13.08.02, 16:14 Od ponad roku wydzwaniam do nich o zwrot kaucji za dekoder,za każdym razem słyszę co innego.Czasami jest to odpowiedź typu;nic nie wiemy,czasami pieniądze już wysłaliśmy,następnym razem brakuje im jakiegoś dokumentu,którego rzekomo nie wysłałem.W ciągu 14-u m-cy wysłałem 4 listy polecone,kilka faksów,a rozmawiam z nimi regularnie co m-c.Wizja to była firma,ale niestety znów zostałem uszczęśliwiony Cyfrą+.Od razu opłata w górę,wydumana opłata za dzierżawę dekoderu i zniknięcie kilku programów na których mi zależało.Oczywiście wymówiłem z dniem zakończenia umowy z Wizją(10 lipiec),oni stwierdzili,że w Cyfrze umowy automatycznie są przedłużane do końca m-ca.Ostatnio przysłali mi ofertę dalszego korzystania z ich-jak to określili atrakcyjnej oferty programowej:-))-w zamian dawali mi jakiegoś CD.Obecnie czekam na formularz zwrotu sprzętu i mam przeczucie,że moje kontakty z tą dziadowską firmą jeszcze się tak szybko nie skończą.Całe szczęście,że miałem gdzie ucieć-w Aster City za lepszą ofertę płacę o 30 zł taniej,a przy okazji mam stałe łącze do Internetu(za 100).Podobno poza milionem zł grozi im do 5-u mln euro kary za praktyki monopolistyczne,czego im życzę z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marguska Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 15:48 Jestem bardzo zadowolona decyzja UOKik. Rowniez zostalam nabrana przez Canal+ przy wybieraniu abonamentu. Zastanawialam sie czy walczyc z Nimi. A teraz wiem, ze powinnam, ze nie jestem w tym osamotniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YACEK Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.barlinek.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 16:04 TAM PRACUJA LUDZIE BEZ KOMPETENCJI, KAZDY PIERD..... CO INNEGO (JEZELI UDA SIE W OGÓLE Z KIMS POROZMAWIAC)A I TAK ICH SYSTEM GENERUJE TYLKO JEDNĄ INFORMACJE - ZE MY WSZYSCY JESTESMY ZŁODZIEJE, ZE NIE PŁACIMY, ZE ZALEGAMY ZE MAJA NAS W DUPIE ICH OBSŁUGI NIE DA SIE OPISAC DELIKATNYMI SŁOWAMI TU TRZEBA DUŻŻŻŻOOOOOOOOOO ŁACINY ALE TU NIE WYPADA KLĄC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlosz Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 13.08.02, 16:16 Dokładnie Szanowny Pan mi to z ust wyjął. A może postepowac tak jak oni. Mieć ich serdecznie gdzieś, nie płacić rachunków, nie odpowiadać na listy i wezwania i dziwic się jak ktoś tu napisał, że oni coś od nas chcą. Jak Bóg Kubie tak Kuba.... Może to w końcu ich zmusi do zainteresowania się swoimi klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.smed.net / 10.167.26.* 13.08.02, 16:27 Niech żyje COGECO. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlosz DO GAZETY WYBORCZEJ IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 13.08.02, 16:30 Sposób traktowania klienta. Ewidentne łamanie prawa np. przekazywanie danych osobowych innym firmom bez zezwolenia. Nie dopuszczanie do rozwiązania umowy. To wszystko niezły wd. mnie temat do rozwinięcia. Nie jest to może afera taka jak Łowcy Skór w Łodzi, ale jest to dość dokuczliwe dla zwykłego klienta. Zachowują sie jak dużo dużych firm w Polsce ( tylko, że u nich jest to najbardziej widoczne ). Ich filozofią, sposobem podejścia do klienata pewnie jest: MY JESTEŚMY DUUUŻĄ FIRMĄ, A NASZ KLIENT TO MARNY CZŁOWIECZEK OD KTÓREGO TRZEBA WYRWAĆ JAK NAJWIĘCEJ. Zajmijcie się tym, zbierzcie materiał i opiszcie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczuka Re: DO GAZETY WYBORCZEJ IP: *.pwpw.pl / *.gazeta.pl 13.08.02, 19:04 Gość portalu: Pawlosz napisał(a): > To wszystko niezły wd. mnie > temat do rozwinięcia. Nie jest to może afera taka jak Łowcy Skór Popieram, a nawet dziwię się, że dotąd nikt się Cyfrą/Canal w GW nie zainteresował. Moze wreszcie teraz gdy Agora pozbyła się akcji Canal? Przez ponad 3 lata regularnie płaciłem rachunki (obciązenie konta), po połaczeniu z Wizją, gdt oferta przestała mi odpowiedać postanowiłem zrezygnować z ich usług. W kazdej innej firmie byłoby to możliwe ze względu na zamianę regulaminu. Oczywiście nie w Canal gdzie umowa ulega automatycznemu przedłużeniu (dobrze, że moim przypadku "tylko" o rok - współczuję tym, którzy nabrali się na umowy trzyletnie), a regulamin ustala tylko jedna ze stron... bez możliwości wypowiedzenia (jakiś czas temu Pekao SA poinformowało mnie o zmianie regulaminu i w związku z tym o możliwości rozwiązania umowy w ciągu 14 dni, pamiętam, że podobnie było z ERA (wtedy GSM)). Nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z Canal+. Życzę im nie 1 miliona ale 10 kary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thsuga Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.02, 16:32 Chciało by się powiedzieć,-nareszcie. Swoje kłopoty finansowe "Canal -" /bo tak powinna się nazywać ta firma/ przerzuca na klientów formułując skandaliczny regulamin, deprecjonując ofertę programową, w międzyczasie podnosząc horendalnie abonament. Obawiam się tylko, że działania UK niewiele nauczą cwaniaków i cyników z Canal - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG zGdyni Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 157.25.157.* 13.08.02, 16:34 Po pzreczytaniu wszystkich opinii moich poprzednikow pragne dodac jeszcze moja : jestem abonentem przejetym od WIZJI TV - moje problemy z Cyfra zaczely sie 2 miesiace temu tj. kiedy Cyfra wymyslila przekierowanie anten z Astry na Hot-Birda. Sposob "obslugi" klienta to jest kompletna kpina - brak odpowiedzi na faksy , maile , kontakt telefoniczny jedynie pod numerami warszawskimi (klient placi za rozmowe miedzymiastowa) po kilkunastominutowym oczekiwaniu na zgloszenie sie tzw. konsultanta co nie daje zadnego skutku ! Wydaje mi sie iz Urzad powinien jeszcze dokladniej sprawdzic dzialalnosc Cyfry ; ponadto raz wydana koncesja moze byc cofnieta tak wiec szanowny Komitet Radiofonii i TV powinien w interesie konsumentow tj. w jednej osobie podatnikow i platnikow abonamentu TV Publicznej skontrolowac dzialalnosc Cyfry (do czego jest podobno powolany ???). Odpowiedz Link Zgłoś
na5e Łączymy wątki 13.08.02, 16:34 Gość: JAT 12-08-2002 17:07 odpowiedz na list odpowiedz cytując Należałoby dodać, że Cyfra+ poprzez wprowadzenie HBO i przysłania odpowiednio spreparowanej umowy, zmusiła "podstępem" wielu klientów do kupienia czegoś, czego nie chcieli. Prawidłową karą byłoby nakazanie zwrotu za abonenty HBO wszystkim tym ,którzy nie podpisali umowy, a zostali zmuszeni do zapłacenia klauzują domniemania. • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Tomek 12-08-2002 17:40 odpowiedz na list odpowiedz cytując Wszelkie zarzuty sa prawdziwe, przynajmniej w moim przypadku. Rozliczylem sie juz lata swietlne temu, zas windykacyjne ramie Analu+ w postaci niejakiej firmy Kruk, neka mnie od miesiecy wysylajac kolejne monity, grozac sankcjami i wydzwaniajac do domu. Z kolei Anal zapewnia mnie, ze moje konto zostalo "wyczyszczone". Po tygodniu dzwoni znow upierdliwa panienka z firmy Kruk i twierdzi, ze ma potwierdzenie od klienta, ze "wisze" w dalszym ciagu.Niby profesjonalisci, a balagan kosmiczny.Jak dla mnie spokojnie mogli by dostac co najmniej 4 mln, zeby byl to chociaz 1 mln ale "ameryki".Ale znow wyjdzie jakas pani rzecznik i powie cos o "sporadycznych przypadkach"...no coz,taka praca. Niech placa, a co tam:) • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: stefan 12-08-2002 22:54 odpowiedz na list odpowiedz cytując Chce właśnie wypowiedzieć umowę Canal Plus. Glównie za to, że nie dostraczają sygnalu ( a płacę skubańcom regularnie stałym przelewem z banku). Ale boję się, źe moje wypowiedzenie w Canale wsiąknie, tak jak kiedys list z moja skargą. Chyba pofatyguję się do firmy osobiście z dekoderem pod pachą. • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.abo.wanadoo.fr Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: jacek 2 12-08-2002 17:42 odpowiedz na list odpowiedz cytując Jesli nie znajdzie sie nabywca na NC+ w 2003 ,to chlopcy zamkna sklepik! Pozostanie Polsat (ktory takze jest na sprzedaz!) .Wiec moze sie okazac ze wkrotce pozostanie w przekazie satelitarnym tylko TVN ze swoimi 3 programami w tym jeden kodowany! • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.warszawa.sdi.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: pop 12-08-2002 17:50 odpowiedz na list odpowiedz cytując Nienawidzę monopolistów! Z grubej rury im przywalić! • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: 62.233.145.* Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: DoomBringer 12-08-2002 18:02 odpowiedz na list odpowiedz cytując Teraz nikt sie nie powinien dziwic, ze koncern VIVENDI, ktory jest wlascicielem Canal + jest u progu bankructwa. Jak sie nie szanuje klienta to sie konczy w ten sposob - predzej czy pozniej... • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych Przeczytaj komentowany artykuł » labo 12-08-2002 19:18 odpowiedz na list odpowiedz cytując ludzie nie czytają dokładnie umów lub podpisują nie myśląc o jutrze.przedtem chodzili ze skargą do sekretarza teraz m.in.do uokik lub różnej maści rzeczników a ci zacierają ręce bo mogą się wykazać jacy to oni są potrzebni • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.netium.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: NICO 12-08-2002 19:18 odpowiedz na list odpowiedz cytując Takich cyrków jakie przezyłem z tą firma nie miałem nigdy w zyciu. Dzieki Bogu ze to sie juz skończyło. Latwo tam wejśc ale zeby wyjs ooooo....nie tak łatwo. Ciagle im za cos zalegam Kurwa to było ponad m,oje siły. Chociaz moze zadzwoni ktos z windykacji na po antene ktora została.Jeden gość powiedział ze z FRANCUZAMI nie robi sie interesów ===MAŁ RACJE • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.wroclaw.dialog.net.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Dr No 12-08-2002 20:19 odpowiedz na list odpowiedz cytując Cyfra+ (przez niektórych zwana równiez np. Syfrą-) w końcu się doigrała! Wcześniej osiągnęła szczyty lekceważenia właściwie we wszystkich dziedzinach kontaktów z abonentami. Mam w domu pokaźną dokumentację na ten temat. Pani Małgorzata Babik łże twierdząc, że "nie do końca jest tak", iż firma domaga się zapłaty długów przed zakończeniem reklamacji". Kłamie jak większość pracowników Cyfry+. Gdyby zaszła taka konieczność, mogę przed sądem potwierdzić napisane wczesniej słowa. Cyfra+ potrafi zgubić nawet pisma reklamacyjne wysłane za potwierdzeniem odbioru, a poźniej uparcie twierdzić, że reklamacji nigdy nie było. Zupełnie jakby w siedzibie Cyfry+ była filia Trójkąta Bermudzkiego. Gubią wszystko, łacznie z danymi osobowymi. Prawo polskie mają za nic. Brawo UOKiK!!! Tak trzymać. Może przez kieszeń wiedzie właściwa droga do rozumu? • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.pawlowice.sdi.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Adam 12-08-2002 20:40 odpowiedz na list odpowiedz cytując Ja przez 2 lata nie moglem sie uwolnic od Cyfry+ zrezygnowałem z jej usług zachowujac forme pisemna cyfra+ wylaczyla autoryzacje i wszystko byloby ok gdyby nie fakt ze po 12 miesiacach dostalem wezwanie do zaplaty zaleglego abonamentu !!!!! sprawe wyjasnilem a przynajmniej taka mialem nadzieje ale niespodzianka po kolejnych 6 miesiacach dostalem wezwanie do zaplacenia zaleglego abonamentu za 18 miesiecy !!! to nie czary to fakty!!! zarzadalem PISEMNEGO potwierdzeenia ze moja rezygnacja zostala odnotowana na to pracownica cyfry + odpowiedziala ze chocbym sie zestał na stojaco to i tak nie dostane takiego potwierdzenia a to ze wezwania przychodza to normalka bo cyfra musi wyslac takie wezwanie dlatego ze potem taki "dług" sprzedaja firmie windykacyjnej!!!!!!!!! • Re: UOKiK pozwał Cyfrę+ o milion złotych adres: *.piekary.net Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: raf 12-08-2002 20:49 odpowiedz na list odpowiedz cytując I bardzo dobrze niech sobie wielkie korporacje nie myślą , jak ończy się umowa o świadczenie usług tel kom, to przechodzi na czas nieokreślony, więc co szkodzi tym francuskim złodzieją zrobić coś podobnego? Ale przecież tonący brzytwy się chwyta, a dobrze wiemy że wodmo bankructwa zagląda Canal'ii w oczy. • Najwiekszy biznes robi się zawsze na słabości mas... adres: *.smlw.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: Yaki Taki 12-08-2002 21:17 odpowiedz na list odpowiedz cytując Polsat z Mundialem, Cyfra z treścią umów, TPSA z telefonami, nasze partie z dotacjami Skarbu Państwa, korporacje na zamieszaniach podatkowych i informacjach kierowanych na giełdy, koncerny medialne na popłuczynach z życia gwiazd i gwiazdek itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.datastar.pl 13.08.02, 16:44 Jestem zbudowany,bo myślałem,że moje perypetie są jednymi z nielicznych.Nie mam siły opisywać wszystkiego,telefony{mieszkam w Gdańsku)faksy,zepsuty dekoder,którego zaden pożal się boże dystrybutor nie był w stanie wymienić ( a opini jakich na temat swego pracodawcy wygłaszali nie przytoczę,bo wularyzmów ci w sieci dostatek),złożona oczywiście rezygnacja na którą nie ma żadnej odp.,reklamacje oczywiście bez odp,krętactwa, często sympatycznych operatorow,pewno w obronie miejsca pracy ,a rozmowa z ich przełożoną(mam zapisane nazwisko),kiedy po kolejnej awanturze mnie połączono przypominała żywcem PRL -czego chamie....Tylko wezwania do zapłaty przychodzą regularnie.Nie odpuszczę im .Pozdrawiam innych wpuszczonych w canal.J.ps. To wszystko trwa już drugi rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Wyłudzali to się doigrali, brawo UOKiK !! IP: 63.117.51.* 13.08.02, 16:45 Mam nadzieje że wreszcie tym Marsjanom z Canalii Dodatniej dołożą i to znacznie wyższe kary za całokształt w tym za poniżanie klientów którzy odważyli sie rozwiązać z nimi umowy a teraz czekają na kolejne pisma z firm windykacyjnych takich jak KRUK czy Kasolvenzia które są do spółki z C+ zajmuja sie zastraszaniem i wyłudzaniem pieniędzy od byłych abonentów tej jedynie słusznej platformy cyfrowej w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnees Re: Wyłudzali to się doigrali, brawo UOKiK !! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 16:55 Całkowicie się z Tobą,Lukasz zgadzam.Przyszła kryska na matyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 195.116.85.* 13.08.02, 17:08 absolutnie słusznie - załatwienie czegokolwiek w Cyfrze jest prawie niemożliwe - dziady nie mają nawet infolinii - wisi się na własny koszt po 15-20 minut !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.gate.eur.deuba.com 13.08.02, 17:08 Bylam "szczesliwa" posiadaczka Canal+. Przez 3 miesiace walczylam o zwrot kaucji. Ucieklam do WIZJI TV, po to aby te cwaniaczki z Cyfry znow mnie dopadly. Wiekszego bajzlu jak w C+ dawno nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Canal plus Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 195.94.215.* 13.08.02, 18:59 jak macie problem wyslijcie mi e-maila., dostaniecie kilka porad jak radzic sobie z Canal plus. Zrobie to z prawdziwa przzjemnoscią. Opisze wam dlaczego macie problem, jakiego kierownika prosić ( z nazwiska),podam wam kilka specjalnych telefonów, oraz kilka porad mój email - ratell@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Z Warszawy Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: *.pl 13.08.02, 19:06 Oni zawsze są zdziwieni i zaskoczeni.Jak ktoś ich wykupi to też będą zdziwieni.Jak im do reszty pracownicy rozkradną firmę to też będą zaskoczeni,jak wyłączą im satelity na orbitach to też będą zdumieni, jak markety pozamykają im stoiska z powodu długów to też wyrażą zdziwienie - czy coś w ogóle jest ich w stanie zaskoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Kolejna kpina w żywe oczy IP: *.pl 13.08.02, 19:54 To co się dzieje w tej firmie to istny Cyrk,jakim cudem trwa ta "bonanza" trudno docieć.Fakt że wyrażają zdziwienie nie powinien nikogo dziwić.Sami nie wiedzą co posiadają w tym bałaganie.Wiem to z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slav Re: Canal+ zaskoczony decyzją UOKiK IP: 2.4.STABLE* / *.pl-net.pl 13.08.02, 20:21 Popieram! Kilka tygodni temu nosiłem się z zamiarem opowiedzenia mojej historii GW ale stołeczny dodatek dokładnie opisał moje (i innych) przejścia z szacowną instytucją, która obiema nogami tkwi w komunistycznych czasach arogancji. Przez 3 tygodnie bezskutecznie próbowałem dodzownić się na infolinie pod kilka numerów, wreszcie dodzwonić na telefon firmowy (ten dostępny w almanachu mediów jest nieaktualny) aby wyjaśnić niekompetencje osoby, która próbowała obciążyć mnie fikcyjnymi kosztami pomimo terminiwego oddania dekodera. To twierdza, która prowadzi rozmyślną politykę wprowadzania w bład klientów. Niestety po raz kolejny okazało się, że monopol prowadzi do wynaturzeń u braku poszanowania klienta. Ciekawe czy ten wniosek coś zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś