Gość: Uwazny IP: 64.156.86.* 04.11.02, 21:08 To jest szczyt bezczelnosci. Pani Lundberg byla wyjatkowo kiepskim prezesem, w fantastyczny wrecz sposob zadluzyla Elektrim, a teraz zada odszkodowan. Kobieto, trzeba miec choc odrobine szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: otis Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.libre.retevision.es 04.11.02, 21:26 obrzydliwe cwaniurstwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz2 Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.02, 21:31 To nie jest szczyt bezczelnosci, to sa po prostu amerkanskie "zwyczaje"! Im wieksze zero przy sterze i wiekszy klops, tym wyzsze apanaze. Problem nie w tym, ze takie bezwstydne typy istnieja, tylko ze "system" na to pozwala. Do kogo mialyby miec takie "typy" szacunek? Do tych co za grosze tyraly w tej firmie i byc moze sa juz bezrobotnymi? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik spółki zależnej Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.11.02, 09:23 Pracowałem w jednej ze spółek "nowoczesnych technologii" zakupionych przez Elektrim, która zbankrutowała nie wypłacając mi pensji za ostatnie pół roku. Ja oczywiście nie zobaczę juz moich (niewielkich) pieniędzy, Lundbergowa prezesująca w tym okresie Elektrimowi na pewno coś wyhaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.dct.tudelft.nl 05.11.02, 09:58 Patrzac na konsekwencje decyzji bylych prezesow, oraz pare lat wstecz na soldna i potezna spolke Elektrim bedace swego czasu krolem gieldy mozna sie zastanowic gdzie takie moralnie zwyrodniale SKURWY.... dorastaja. Byla pani prezes Lundberg jest pieknym przykladem PARTACTWA zawodowego. Wychowana pewnie za czasow dawnej epoki 'czy sie stoi czy sie lezy....' nie rozumie do tej pory co sie dzieje. Co z takimi 'ludzmi' mozna zrobic? Mysle ze panstwo powinno stwozyc czarna liste PARTACZY MANAGER'OW, nie musze wsponimac ze pod pierwszymi numerami powinni byc byli presesi Elektrimu. Istotnym pytaniem jest czy takie zwyrodnialce powinni miec prawo do zatrudniena na stanowisku wyzszym niz gownomyj. Uwazam ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITREK tRZEBA WYCHACZAĆ SE SAMEMU I TO OD 1MLN!!! IP: mail:* / 192.111.111.* 05.11.02, 13:45 Gość portalu: były pracownik spółki zależnej napisał(a): > Pracowałem w jednej ze spółek "nowoczesnych technologii" > zakupionych przez Elektrim, która zbankrutowała nie wypłacając > mi pensji za ostatnie pół roku. Ja oczywiście nie zobaczę juz > moich (niewielkich) pieniędzy, Lundbergowa prezesująca w tym > okresie Elektrimowi na pewno coś wyhaczy. BYŁO SE SAMEMU WYCHACZAĆ - METODA ZAJAZDU JEST SPRAWDZONA -Gdybyś wychaczył > 1000 000 zl To mógłbyś się domagać odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu - przeciz przy wychaczaniu zżera człowieka stres i inne dolegliwości. A o stratach moralnych nie mówiąc. Sory za dofcipkowanie ale TAKA JEST RZECZYWISTOŚC Odpowiedz Link Zgłoś
arsene.lupin No to niech ... 04.11.02, 21:31 No to niech ten sam szacunek wykażą np : 1. Ryszard Krauze i zrezygnuje z wynagrodzenia w wysokości 25 mln zł !!! za system informatyczny dla Komisji Wyborczych. 2. Redaktor Kwiatkowski z TVP za zwolnienie z TV mimo, że póżniej był zatrudniony 3. Dyrektorzy Kas Chorych z odpraw za ich odwołanie itd itd. No to czym się różni Pani Lundeberg ? Poza tym przynajmniej próbuje szarpnąc nie z pobliczno-podatkowych jak wyżej wymienieni jako przykład. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz2 Re: No to niech ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.02, 21:36 Dziekuje! Jak widze u Was sie juz na dobre te amerykanskie stosunki zagniezdzily. Jesli tak, to juz Wam nic nie pomoze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: No to może wzorem Ameryki (ENRON) wsadzić bydlaków IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 21:45 Re: No to może wzorem Ameryki (ENRON) wsadzić bydlaków na 50 lat do więzienia za okradanie akcjonarjuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz2 Re: No to może wzorem Ameryki (ENRON) wsadzić byd IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.02, 22:02 A kto bedze finansowal te 50 lat? Znowu ci normalni ze swoich podatkow? To juz lepiej odwiesic kare smierci! Nie, teraz ale powaznie: wystarczyloby wprowadzic odpowiedzialnosc prywatnym majatkiem. To najnowsze amerykanskie wzory. Szkoda, ze tak spoznione. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hormon Re: No to niech ... IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 05.11.02, 09:42 arsene.lupin napisała: > 1. Ryszard Krauze i zrezygnuje z wynagrodzenia w wysokości 25 mln zł !!! za > system informatyczny dla Komisji Wyborczych. Nie mam zamiaru bronic Krauzego, ale smutno mi, kiedy Polacy nie potrafia zrozumiec slowa pisanego. Podobno dotyczy to ponad polowy Polakow, w tym, jak widac arsene.lupin. System kosztowal 25 mln, ale samo zamowienie na oprogramowanie tylko 20% tej kwoty, dodatkowo podzielonej na 2 firmy. W tym jednej, prawdopodobnie skladajacej sie z 1 szefa i 2 studentow na umowe- zlecenie. Robic beldy w systemach informatycznych jest normalne, ale 1)nie zleca sie firmom takim jak Pixel tak duzych przedsiewziec 2)nie oszczedza na testach, co zrobil p. Rymarz. Testy powinny miec niewiele mniejszy naklad nic calosc prac, zwlaszcza jesli prace te byly podzielone na kilku podwykonawcow. Ciezar bledow integracji spoczywa na InfoVide (audytor) i p.Rymarzu i kto tam jeszcze odpwiadal za informatyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodowań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 21:43 Tupet i bezczelność Barbary J. Lundberg nie ma granic. Za doprowadzenie swą działalnością Elektrimu do obecnej sytuacji chce jeszcze odszkodowania !!! Gdybym jej nie znał, to mógłbym pomyśleć, że psychiczna... Jeśli jej roszczenia mają jakieś podstawy, to może należy przeanalizować odpowiedzialność tych, którzy podpisali z nią kontrakty przewidujące takie wynagrodzenie za takie efekty "pracy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 04.11.02, 22:10 dać im odszkodowanie,niech mają chociaż częściowo pieniądze na pokrycie strat które poczynili,resztę kazać im zapłacić z oszczędności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Bez przesady, Elektrim to spółka niczyja IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.11.02, 22:26 Kilka funduszy umoczyłoby duże pieniądze na śmieciowych akcjach firm pseudo IT. A tak Elektrim odkupił te akcje i fundusze są uratowane. A fundusze to pieniądze społeczne, natomiast Elektrim jest niczyj. Tego od Elektrimu oczekiwano. I za to, że ktoś tak tym kierował należy mu się, zaakceptowane wcześniej, wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Bez przesady, Elektrim to spółka niczyja IP: *.adsl.xs4all.nl 04.11.02, 22:56 Gość portalu: Lechu napisał(a): > Kilka funduszy umoczyłoby duże pieniądze na śmieciowych akcjach firm pseudo IT. > > A tak Elektrim odkupił te akcje i fundusze są uratowane. A fundusze to > pieniądze społeczne, natomiast Elektrim jest niczyj. Tego od Elektrimu > oczekiwano. I za to, że ktoś tak tym kierował należy mu się, zaakceptowane > wcześniej, wynagrodzenie. O upadku Elektrimu jeszcze w taki sposob nie pomyslalem. Niesamowite...jezeli to prawda... MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bopin Re: Bez przesady, Elektrim to spółka niczyja IP: *.prasabalt.gda.pl 05.11.02, 09:08 > > O upadku Elektrimu jeszcze w taki sposob nie pomyslalem. > Niesamowite...jezeli to prawda... No tak, to cyklisci wsyzstkim sterowali, na rowerach przyjechali i zapakowali te akcje w sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Bez przesady, Elektrim to spółka niczyja IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 05.11.02, 12:00 Gość portalu: MS napisał(a): > > O upadku Elektrimu jeszcze w taki sposob nie pomyslalem. > Niesamowite...jezeli to prawda... > MS Być może jest wynik szerszego spisku. Jednakże, prezes czy dyrektor firmy ma działać na krzyść firmy, którą prowadzi. Działanie, nawet z pobudek społecznikowskich, na korzyść firm trzecich jest nonsensem gospodarczym. Takie są reguły gry, na które się zgodzili. Trzeba było zostać stróżem lub sprzątaczką - mniejsze wynagrodzenie, mniejsze ryzyko i mniejsza odpowiedzialność. To jakieś signum temporis - brak jakichkolwiek relacji między wynagrodzeniami, a odpowiedzialnością za firmę. Afery giełdowe w USA i w Szwajcarii, to wynik braku odpowiedzialności ludzi, którym powierza się olbrzymie majątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buber Re: Bez przesady, Elektrim to spółka niczyja IP: *.supermedia.pl / *.dialup.supermedia.pl 05.11.02, 10:25 Lundbergowa powinna najpierw rozliczyc transakcje sprzedazy Bresnan'a (Aster City). Wystepujac jeszcze jako prezes Polish American Enterprise Fund sprzedala te wydmuszke za bodajze ponad 300 mln USD niejakiej ... Lundbergowej, wystepujacej tym razem juz w roli prezesa Elektrimu. Oczywiscie wziela za te udana sprzedaz kolosalny bonus od PAEF. Dzis Bresnan wart jest ledwie frakcje ceny zakupu. Ten ewidentny konflikt interesow mial byc przeanalizowany przez "niezaleznego" audytora z "wielkiej piatki". Po pierwsze - nigdy do tego nie doszlo, po drugie - na przykladzie m.in. Andersena dowiedzielismy sie, jak dzialaja tacy niezalezni audytorzy. Najpierw nalezaloby zatem wytoczyc Lundbergowej sprawe za ten ewidentny przekret i rozliczyc pare innych szmoncesow. A tak na marginesie - trzeba sie uczyc. Polscy niedouczeni menadzerowie zasiedli do gry z najwiekszymi cwaniakami jakich wypuszczaja amerykanskie szkoly biznesu (Lundbergowa - Wharton)i dziwia sie, ze nie maja w tej grze sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duchu Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 04.11.02, 22:37 Wiecej kasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o to im tylko chodzi ich roszczenia sa niestety tak samo zalosne jak ich prezesura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepoprawny Ciekawe, czy aktualny Prezes IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 23:27 wpadnie na to aby, spowodowac kontrpozew, przynajmniej w stosunku do Szalonej Pani Prezeski, o zmarnotrawienie o wiele wyzszych niz zadane przez nia kwot. Bylby to niezmiernie owocny precedens a przy tym jakze sprawiedliwy, gdyby zakonczyl sie dotkliwa nauczka dla tworcow wirtualnych imperiow finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 23:21 Tylko SZUBIENICA dla tych "fachowców" może być ostrzeżeniem dla innych im podobnych. CZY O N I SĄ NA WOLNOŚCI??????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
bopin afera mięsna? 05.11.02, 09:13 > Tylko SZUBIENICA dla tych "fachowców" może być ostrzeżeniem dla Co przypomnialy sie stare dobre czasy, gdy za braki w miesnym Gomułka kazał rozstrzeliwac kierowników sklepów. Poczytaj sobie o tzw. "aferze mięsnej" głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADCA Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.pl 04.11.02, 23:38 BEZCZELNOŚĆ DO KWADRATU W MAJESTACIE NIEUDOLNEGO PRAWA ? PSEUDO MENAGER OPŁACANY JAK NA ZACHODZIE W POLSKICH REALIACH TO 12 LETNIE WYKAŃCZANIE PAŃSTWA. PLUS BEZKARNOŚĆ ZŁODZIEJSKICH SPÓŁEK I KRYMINALISTÓW TO ZASŁUGA POLSKIEGO SEJMU I PRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciętny Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.pl 04.11.02, 23:53 I słusznie bo wszyscy tak "doją" Państwo na miliony (a łapie się tylko drobnych złodziejaszków). Jak nieudolne państwo pozwala od 12 lat bez konfiskaty mienia okradać się w majestacie prawa kryminalistom; jak rozdaje Kościołowi miliony dolarów i tysiace hektarów ziemi; jak pseudo prywatne spółki z udziałem skarbu państwa rozdają majątek lub są rozkradane to co jeszcze zostało dla "biednych pfrezesów" ??? Łapać szybko co frajerowi zostało a reszta nieudaczników (ja też!) może wysłuchać kolejnej pseudo-kombatanckiej historyjki o Bogu-Honorze-Ojczyźnie.Niemieckie banki nie chcą kredytować polskich stoczni, a fe nieładnie! A kto im sprzedał te banki? kto płacił pseudo doradcom i menagerom ? Śmiejmy się z siebie sami i zdychajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Apropos zdychania 05.11.02, 09:16 > Śmiejmy się z siebie > sami i zdychajmy. No jakos żyjesz jeszcze kołtunie. Szkoda, że tak wolno ci to idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewta.de Re: Apropos zdychania IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.02, 11:57 bopin napisał: > > Śmiejmy się z siebie > > sami i zdychajmy. > > No jakos żyjesz jeszcze kołtunie. Szkoda, że tak wolno ci to idzie *************** ty pieprzony kutasie (to okreslenie "biznesmena polskiego" z pod budki z piwem w czasach, baranie przez ciebie tu wspomnianych) spieprzaj z tego forum i dalej roluj twoj kraj po amerykansku. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: Apropos zdychania 06.11.02, 08:43 > ty pieprzony kutasie > (to okreslenie "biznesmena polskiego" z pod budki z piwem w > czasach, baranie przez ciebie tu wspomnianych) > spieprzaj z tego forum i dalej roluj twoj kraj po amerykansku. Z takim słownictwem to zdaje sie sam nadajesz sie pod budke z piwem, nie ty mnie łajzo tu zapraszałes i nie ty mnie bedziesz wypraszał, co za hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kysia JAK SIE POWOLUJE KRETYNOW NA PREZESOW ... IP: 194.96.36.* 05.11.02, 07:17 to trzeba tez umiec ponosic tego konsekwencje. Nie pierwszy to przypadek i zapewne nie ostatni. Pani ta nie ma co sie wstydzic, tylko ci co ja powolali ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: JAK SIE POWOLUJE KRETYNOW NA PREZESOW ... IP: *.mg.gov.pl / 158.66.121.* 05.11.02, 09:05 To przykład ujawniający głębszy wymiar przemian. To dowód na to, że utworzyła się grupa menadżerów, która praktycznie decyduje o wszystkich istotnych decyzjach majątkowych. Gdy mówimy "właściciele" to nie są już "właściciele" w klasycznym rozumieniu a ich reprezentanci czyli inni menadżerowie. Spróbujcie ustalić w łańcuszku właścicielskim spółek jakie osoby fizyczne są właścicielami. Najczęściej są nimi osoby prawne - inne spółki - w imieniu których tak na prawdę decydują zarądy - menadżerowie. Z czysto prawnego punktu widzenia może się okazać, że roszczenia BL i WS będą zasadne mimo całego moralnego potępienia dla tego zachowania. Nasz nowy bożek "prawo" jest na tą sferę ślepy. W przypadku BL i WS mleko sie już wylało. Chociaż myślę, że spółka mogła by im za ich działalnośc troche krwi także napsuć. Trzeba zapobiegać czyli wybierać menadżerów dbających nie tylko o swoje interesy. Jak zorganizować "system" by tylko tacy byli menadżerowie? Przecież każdy z nich po cichu myśli o swoich "inetresach". A może słabo bo słabo jakiś tego typu system działa i pozew BL i WS jest swego rodzaju aktem rozpaczy bo wypadli ze środowiska i tylko na koniec chcą się jeszcze więcej "nachapać"? Odpowiedz Link Zgłoś
arsene.lupin KM - zgoda ! 05.11.02, 22:38 Gość portalu: KM napisał(a): > To przykład ujawniający głębszy wymiar przemian. To dowód na to, że utworzyła s > ię grupa menadżerów, > która praktycznie decyduje o wszystkich istotnych decyzjach majątkowych. Gdy mó > wimy "właściciele" to > nie są już "właściciele" w klasycznym rozumieniu a ich reprezentanci czyli inni > menadżerowie. Spróbujcie > ustalić w łańcuszku właścicielskim spółek jakie osoby fizyczne są właścicielami > . Najczęściej są nimi osoby > prawne - inne spółki - w imieniu których tak na prawdę decydują zarądy - menadż > erowie. Z czysto > prawnego punktu widzenia może się okazać, że roszczenia BL i WS będą zasadne mi > mo całego moralnego > potępienia dla tego zachowania. Nasz nowy bożek "prawo" jest na tą sferę ślepy. > W przypadku BL i WS > mleko sie już wylało. Chociaż myślę, że spółka mogła by im za ich działalnośc t > roche krwi także > napsuć. Trzeba zapobiegać czyli wybierać menadżerów dbających nie tylko o swoje > interesy. Jak > zorganizować "system" by tylko tacy byli menadżerowie? Przecież każdy z nich p > o cichu myśli o swoich > "inetresach". A może słabo bo słabo jakiś tego typu system działa i pozew BL i > WS jest swego rodzaju > aktem rozpaczy bo wypadli ze środowiska i tylko na koniec chcą się jeszcze więc > ej "nachapać"? Co do Twojej opinii o Skowrońskim (Andrzeju ) - zgadzam się. Rzeczywiście , nikt po tym kretynie nie był w stanie tego wyprostować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bopin Ani grosza IP: *.prasabalt.gda.pl 05.11.02, 09:03 pazerne, bogate skurczybyki, nie dal bym ani grosza, zdarzyli sie nachapac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Cwaniaczki IP: *.gpd.com.pl 05.11.02, 09:30 Doprowadzili firmę na skraj bankructwa i jeszcze śmią żądać pieniędzy. I to jakich pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaroslaw Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: mail:* / 192.111.111.* 05.11.02, 13:28 Mam propozycję : jeżeli moja firma zaplaci mi za rozwalenie firmy to dlaczego nie? Mój szef powiedział że nie. Dziwne?! Jeżeli jakaś firma albo jakiś szef płaci odszkodowanie za złą pracę TO ZGŁASZAM SIĘ - w moim wypadku wystarczy 1 milion ZRESZTA CENA DO NEGOCJACJI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: mail:* / 192.111.111.* 05.11.02, 13:32 Gość portalu: Jaroslaw napisał(a): > Mam propozycję : jeżeli moja firma zaplaci mi za rozwalenie > firmy to dlaczego nie? Mój szef powiedział że nie. Dziwne?! > Jeżeli jakaś firma albo jakiś szef płaci odszkodowanie za złą > pracę TO ZGŁASZAM SIĘ - w moim wypadku wystarczy 1 milion > ZRESZTA CENA DO NEGOCJACJI !!!!!! PS. mój e-mail piter005@o2.pl CZEKAM NA CHĘTNYCH NON STOP/ 24h POZDRAWIAM!!!!! JAREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAROSŁAW !!! OFERTA I PROPOZYCJA !!!!!!!! IP: mail:* / 192.111.111.* 05.11.02, 13:38 MOJA OFERTA BRZMI: - ROZWALĘ FIRMĘ ZA 1 MILION !!!! CENA DO UZGODNIENIA - TANIO - DLA STAŁYCH KLIENTÓW BONUSY !!! CZEKAM NA OFERTY POD ADREEM E-MAIL PITER005@O2.PL NON STOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glob Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow IP: *.devinci.fr / 193.107.162.* 05.11.02, 15:32 Nie dosc, ze pani Lundberg podjela bledne decyzje inwestycyjne oraz finansowe doprowadzajac do katastrofalnego zadluzenia spolki to jeszcze ciota domaga sie odszkodowania. Za skutki swych decyzji to powinna nie tylko stracic fotel prezesa, ale dostac dozywocie. Bezczelna amerykanska krowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwd Re: Byli prezesi Elektrimu domagają się odszkodow 05.11.02, 17:23 Wniosek o udział prokuratora w sprawie Barbary Lundberg to typowy przykład myślenia z czsów Bieruta, Gomółki i Gierka. Niestety dość dużo czytelników Gazety myśli jak Homo Sovieticus, gdzie wina i kara stanowią podstawę oceny działalności ekonomicznej. Przykład członków zarządu Stoczni Szczecińskiej, Optimusa czy PZU Zycie, którzy od miesięcy siedzą w więzieniach bez wyroku, potwierdzają, że ideologia komunistyczna nadal jest silnie zakorzeniona w polskiej świadomości. Wracając do Lundberg, ryzyko poniesione przez Elektrim pod jej kierownictwem okazało się zbyt duże i zakończyło się fiaskiem, tak jak wiele innych przedsięwzięć w tej branży na świecie gdzie większość prezesów telekomów także potraciło posady. Lundberg powinna była zainwestować w papiery skarbowe RP, zarobiła by masę pieniędzy i byłaby bohaterką. Czytelnicy Gazety powinni pamiętać, że bez ryzyka nie ma postępu. Co do odszkodowania, to myślę, że powinien liczyć się kontrakt. Decyzję Ludnberg były aprobowane przez Radę Nadzorczą, były znane publicznie, ba były nagradzane przez giełdę początkowym wzrostem cen akcji. Kontrakt tak jak małżeństwo powinien być zawierany na dobre i na złe. Inzcej nie ma sensu!! Opinie które już ukazały się an łamach tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba BRAWO PANI LUNDBERG !!! IP: *.proxy.aol.com 05.11.02, 20:43 Szanowni Przedmowcy ! Kompletnie pomyliliscie sie (no moze poza jedna, dwiema wypowiedziami). Pani Lundberg i Panu Siwakowi naleza sie odszkodowania i szacunek. Tak, tak. Przeniescie sie na watek o Fabryce Kabli w Ozarowie (Forum warszawskie) lub inne poswiecone np. wyborom. Otoz wiekszosc rozmowcow uwaza tam, ze nalezy podziwiac, dawac jeszcze wieksze mozliwosci dzialania w gospodarce oraz glosowac na takich jak np.p. Lundberg w wyborach. Dlaczego ? Otoz to jest elita narodu,pokazuje, ze potrafi zarabiac pieniadze w przeciwienstwie do uczciwych nieudacznikow. W koncu mamy kapitalizm, wiec bogacmy sie. Co, nie zalapales sie ? To jestes motloch ! Mowiac powaznie, takie wlasnie opinie glosza zwykle ludzie bez praktyki zawodowej i doswiadczenia zyciowego ot akademicy, co to dopiero jak przeczytaja w gazecie, jak dochodzi sie do wielkich pieniedzy w Polsce, rozdziawiaja buzki. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: BRAWO PANI LUNDBERG !!! 06.11.02, 08:46 > Dlaczego ? Otoz to jest elita narodu,pokazuje, ze potrafi > zarabiac pieniadze w przeciwienstwie do uczciwych nieudacznikow. Czyli podsumowujac, "skoro jestes taki madry, to dlaczego nie jestes bogaty". Odpowiedz Link Zgłoś