Dodaj do ulubionych

Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce?

12.04.07, 21:55
Jak widać PiS ma w d... swój elektorat ...

Bo gdzie gotują na gazie z butli ? W małych miasteczkach gdzie
nie ma gazociągu ... Lub w starych blokach bez instalacji gazowej ...

Najpierw 22% na materiały budowlane przy budowei gospodarczej a
teraz autogaz ...

Obserwuj wątek
    • baltimora Było głosować na UPR????? 12.04.07, 22:38
      Ile podatków musi wzrosnąć byś zrozumiał ciemny narodzie??!!!??! A tak nasza
      polityka tandetnych ekonomistów - profesorów, dyletantów z wyższych uczelni,
      którzy wciskają wam kit, że wszelkie podatki są uzasadnione naukowo.
      • metall Właśnie!!! 13.04.07, 09:01
        Tak zawsze kończy się solidarne (czytaj socjalistyczne) państwo. Żeby dawać
        sobie i - jak coś zostanie - innym, to trzeba komuś zabrać. A komu najłatwiej
        zabrać? Biednemu - bo takich jest więcej, bo są do tego przyzwyczajeni, bo się
        nie obronią, itd.
        Ciąg dalszy obniżania podatków, przez ich podnoszenie.
        • Gość: chavez Re: Właśnie!!! IP: 213.192.64.* 13.04.07, 16:52
          www.smog.pl/wideo/5164/wizyta_kaczynskiego_w_korei/

"Jeżeli nie potrafisz uczynić, by komuś było lepiej zrób wszystko, by prze***ne
          w życiu mieli wszyscy" Czcigodny Jarosław wprowadza tę myśl z sukcesem w życie.

m.in. podobnie jest z LPG. Było fajnie, ale, ponieważ Jarek musi mieć kase na
          nowe F-16 , akcyzę dla każdego (bez rozpatrywania, czy jest zawyżona.zaniżona),
          przedwczesne emerytury ( w całej unii podwyższają wiek emerytalny, nas stać na
          emeryturę przed 50), nowe rządowe BM'ki, armię pomocników dla posłów,
          wszelakiego rodzaju dodatki poselskie, "darmową" służbę zdrowia, nierentowne
          PKP...... to skądś tę kasę muszą wziąść. A z pustego to i Salomon nie naleje
          więc mając państwo socjalne, muszą znaleźć się takżejego sponsorzy... jeżeli
          zrobią akcyzę na CNG, to adios RP... chcecie mieć państwo socjalne --> ok, ale
          bezemnie
      • darr.darek Re: Było głosować na UPR????? 13.04.07, 09:02
        baltimora napisał:
        > Ile podatków musi wzrosnąć byś zrozumiał ciemny narodzie??!!!??! A tak nasza
        > polityka tandetnych ekonomistów - profesorów, dyletantów z wyższych uczelni,
        > którzy wciskają wam kit, że wszelkie podatki są uzasadnione naukowo.

Socjalizm zawsze degeneruje ludzi do mentalności więźnia obozu koncentracyjnego.
        Takim więźniom już chodzi tylko o to, aby zakapować, że ktoś planuje ucieczkę
        lub zakapować, że ktoś inny (użytkownik LPG) płaci mniejszy haracz na swoich
        nadzorców niż użytkownik benzyzny.
        Socjalista czy bolszewicki, czy laicki czy narodowy, zawsze pozostanie
        socjalistą.

• Gość: wzburzony Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.toya.net.pl 12.04.07, 22:53
      rząd, posłowie i senatorowie sami rozbijają się luksusowymi furami, dostają po
      kilkanaście, a nieraz i po kilkadziesiąt tysięcy złotych rocznie na paliwo do
      samochodu, więc mają głęboko gdzieś zwyczajnych śmiertelników, którzy i tak
      zagłosują na nich w następnych wyborach, naród głupi w końcu ma krótką pamięć, a
      w razie czego wmówi mu się, że to wina komuchów ewentualnie się coś obieca, o
      czym zaraz po wyborach zaraz się o tym zapomni, przecież i tak ich nikt z tego
      nie rozliczy

nieważne, że dla wielu ludzi samochód na gaz to ostatnia możliwość taniego
      dojazdu do pracy, a nie wszędzie jeżdżą autobusy,
      tak samo koszt butli z gazem dla wielu gospodarstw domowych i już teraz jest
      wysoki, a co dopiero po podwyżce
      może wypadałoby zorganizować akcję wysyłania listów do posłów z apelem o
      nieruszanie cen gazu
      • Gość: ukropp Kolejni "madrale" co nie wierza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 01:30
        w zelazne prawo ekonomii - podnoszenie podatkow zwieksza a nie zmniejsza szara
        strefe. ale kto by tam sluchal wyksztalciucha...
        • Gość: roger Policjanci na emeryture w wieku 33 lat.... IP: *.static.uac1.hknet.com 13.04.07, 02:05
          skad na to kase wziac ? z podatkow. ale policjanci i gornicy na tym forum sa
          oburzeni zwyzke akcyzy
    • Gość: j.p 300 mln !! IP: *.devs.futuro.pl 12.04.07, 23:00
      Na same dopłaty dla Pana K. do jego niby autostrad idzie więcej kasy!
      Do lekarstw jest dopłacanych 7 mld/ rocznie a bez dopłat w Czechach czy na
      Słowacji lekarstwa są polowe tańsze. ale gdzie tam lepiej gnębić ludzi a
      najlepiej kierowców.
      Już teraz jestem niewolnikiem prawie polowe kasy bierze ZUS a resztę
      przejeżdżę do pracy a paliwo to same podatki. Teraz z tych podatków to 50 mld
      jest dofinansowania do ZUS Czyli trochę mniej niż 1/4 budżetu
      reszta na dofinansowanie firm farmaceutycznych itd
    • Gość: azyzman To państwo nie ma żdnej polityki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 23:02
      Juz od kilkunastu lat obserwuje rynek pawiw w Polsce i dochodze wniosku, że
      każda moda na paliwo (patrz niska cena i niski podatek kończy sie podatkowym
      ograniczeniem. Znam przediębiorce, który odbudowujac pałac po swoich przodkach
      stosował juz cztery systemy ogrzewania, bo każdy kolejne rozwiazanie, które
      wydawało mu sie ekonomiczne fiskus niszczył. Każdy kraj buduje systemzaufania
      do państwa poza naszym państwem, w którym urzednicy Ministerstwa Finasów są
      najbardziej szkodliwą kastą w Polsce. Myslałem, że Zyzta zrobi z tym porzadek,
      ale okazuje sie, że także i ona została zakładnikiem urzedników ministerstwa.
      Teraz juz wiem, ze ten rząd nie ma zadnych szans!
      • Gość: chavez Re: To państwo nie ma żdnej polityki! IP: 213.192.64.* 13.04.07, 16:59
        azyzman masz całkowitą rację... cokolwiek tańszego się nie wymyśli, fiskus musi
        nas doić do cna, żeby mieć na emerytury... ale jeżeli wszyscy pracujący stąd
        wyjadą, to państwo zapadnie się w sobie jak czarna dziura... i nie pomoże nawet
        armia gotowych do niewolniczej pracy Chińczyków.

przykre.. ale Kaczuszki dążą do tego za wszelką cenę i jeżeli ktoś ich nie
        powstrzyma to stanie się prawdą
        • Gość: Montero Re: To państwo nie ma żdnej polityki! IP: *.dial.bell.ca 14.04.07, 18:42
          Oj cus widzem, ze na lekcjach religji siem wagarowalo ... wstyd!
          • Gość: chavez Re: To państwo nie ma żdnej polityki! IP: 213.192.64.* 14.04.07, 23:21
            nie kumam ?
    • Gość: ja Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.toya.net.pl 12.04.07, 23:07
      nie fiskus...tylko człowiek który za tym stoi
    • premier_hiacynt_wielki Sku****** wszystko zniszcza,szary obywatel po dupi 12.04.07, 23:19
      e dostanie jak zwykle. W tym kraju nie ma miejsca dla ludzi ktorzy nie chca
      krasc, kombinowac, oszukiwac. Panstwo na kazdym kroku podstawia Ci noge.
    • Gość: Olek I kto za to płaci ? IP: *.globalconnect.pl 12.04.07, 23:36
      Jak to jest eufemistycznie nazwane "...zwiększy dochody budżetu o 300 mln zł rocznie...".

Czy ktoś dostrzega paranoję tkwiącą w tym stwiedzeniu ? Zmuszanie ludzi do płacenia za coś czego nie
      mogą w inny sposób zdobyć. Chyba że porąbią drzewo z lasu i ugotują obiad na ognisku. A potem tą
      samą siekierą zarąbia pomysłodawców zwiększania dochodów budźetu.

I tak mniej więcej chyba się to wszystko zakończy. Bo ludzie znoszą wiele ale do czasu.

• Gość: tvrg Re: I kto za to płaci ? IP: *.ppath.umn.edu 13.04.07, 02:04
        czemu tylko o 300 mnl ? czemu nie 600 albo 900 ? - i dac im zaraz order za
        ratowanie budzetu ... tylko kto uratuje moj budzet ?
      • niemowlaki Re: I kto za to płaci ? 13.04.07, 10:29
        drzewa z lasu nie wolno brać.Więc jak ugotujemy coś na takim drzewie to i tak
        nas będą ścigać.Więc POLACY wszyscy do siekier i na Warszawe.Przecież to jest
        tylko kilku debili którym wystarczy odrąbać po kawałku ciała.Potem tacy
        "inwalidzi" niech pożyją trochę między normalnymi ludzmi i jednocześnie niech
        dochodza swoich roszczeń od ukochanego polskiego ZUSu który martwi sie o wszystkich
      • Gość: gaz4 Re: I kto za to płaci ? IP: *.icm.edu.pl 13.04.07, 18:08
        Te zyski z wyższej akcyzy będą wirtualne. Jeżeli butla gazu będzie kosztowała 54zł, to gotowanie na prądzie NIE BĘDZIE DROŻSZE!!! Ja mam taryfę nocną i już od dłuszego czasu myślę o zakupie kuchenki elektrycznej (bo nawet bez akcyzy na nocnej jest trochę taniej). A jak akcyza wejdzie, to kuchenka elektryczna będzie kupiona na bank. Więc fiskus może odjąć z wirtualnych przychodów akcyzę za gotowanie moich obiadków :)
    • Gość: K Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 23:44
      Koszty instalacji gazowej i szybszego zużycia silnika się nie zrekompensują,
      jeżeli nastąpi jakaś drastyczna podwyżka cen gazu.
    • Gość: Rad Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.netrun.cytanet.com.cy 12.04.07, 23:52
      "Według fiskusa obłożenie akcyzą gazu płynnego wyeliminuje szarą strefę i
      zwiększy dochody budżetu o 300 mln zł rocznie"

Czy ten skretyniały rząd naprawdę w to wierzy?? Czy pani profesor Gilowska wraz
      z wejściem do rządu PiS-u straciła resztki swej wiedzy nt. ekonomii?? To może
      niedługo zwiększy podatki od wszystkiego, na co jest popyt, "żeby nie było
      niczego". A może to Kononowicz został doradcą Zyty???
    • Gość: NienawidzeSocjaliz Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 00:08
      Co za poj.... rząd a Gilowska to się tak zeszmaciła, że szkoda gadać. po co to
      100 Mln do budżetu, poto żeby było. Co za SOCJALIZM nie wiam jak to nazwać.
      Kur.... ludzie nie czytam gazet, dzisiaj przeczytale te wiadomość jako piewszą
      i już się wkur...... Pierd.....ten KRAJ pełen debili i Kartoflów.
      • Gość: gosc Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 00:24
        Rozpiepszaja pieniadze na prawo i na lewo a teraz chca ciagnac od biednych
        ludzi brawo a Pani Gilowska niech zacznnie jezdzic za swoje a nie za moje
        • Gość: ed Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:49
          Dokładnie Rozdawnictwo zboża jak w Rzymie - trzeba łupić resztę
    • Gość: cyberchmura Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.chello.pl 13.04.07, 01:03
      Tak to ku.. jest w tej Pyrlandii, mamy super "ważne" tematy jak aborcja w
      konstytucji, mundurki w szkołach, lustracje ,macierweicza i inne takie a poważne
      rzeczy sie robi po cichu, niech jarek powie,w najlepszym czasie antenowym,że ma
      zamiar podnieść podatek od autogazu i niech jeszcze wytłumaczy,że to działanie
      na rzecz państwa solidarnego. A najgorsze,że ku.. ten ciemnogórd i tak
      zagłosuje na tych hcuju albo im podobnych, a ja to już nie wiem na kogo
      zagłosuje bo co by człowiek nie wybrał to jeden ch... Też się wku..ełm tez
      pierdoe te gazety
    • Gość: Pio [...] IP: *.plock.mm.pl 13.04.07, 01:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Prudent Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: 212.160.172.* 13.04.07, 01:07
      Dobrze, że Łyżwińscy na Benzynie jeżdża bo nie mogliby wyrobić limitu 70 tysi

A jak obłożą takimi poj..anymi akcyzami benzynę (pół roku temu) i gaz (teraz)
      to niedługo biopaliwa będzie opłacało się wytwarzać z sosny.

Chora ekonomia
    • Gość: Pioter witamy w Kartoflandii IP: *.plock.mm.pl 13.04.07, 01:12
      .
      • Gość: wnerwiony rydzyk sreberka zwija, IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 01:19
        giertych dba o poczętych, a ludzie sp… z tej bananowej republiki!

• Gość: repre$ To nie "fiskus"! To my! IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 13.04.07, 01:23
      Kiedy skończymy w swoich głowach podział na "nas" i "onych"? Przecież to
      nie "oni"! To my! Nikt nam "ich" nie narzucił. Sami "ich" wybraliśmy i za ten
      wybór ponosimy odpowiedzialność. To my podnosimy akcyzę. I nie piszcie, że
      głosowaliście na kogoś innego. Jeśli jesteśmy jednym narodem, bierzemy
      odpowiedzialność za decyzje naszego narodu. Ja mam jeden głos i swój głos
      oddałem. Pogodziłem się z porażką, ale wiem, że przez kilkanaście lat to "my"
      jesteśmy przy władzy, tylko że w głupim wydaniu.
      Platforma deklarowała podatki "3x15" natychmiast po objęciu władzy. Nie
      wierzyłem w to ani przez chwilę. Dlaczego kłamali? Bo mogli sobie na to
      pozwolić! Bo wiedzieli, że przy następnych wyborach niewielu będzie to kłamstwo
      pamiętać, a jeszcze mniej - wyciągać konsekwencje.
      Jeszcze długo będziemy popełniać pomyłki przy wyborach. Ja popełniłem błąd przy
      wcześniejszych wyborach. Taką mamy prawicę/lewicę/centrum, jakie sami
      ukształtowaliśmy.
      Moim zdaniem, nasz (Polaków) ostatni wybór nie był dobrym wyborem, ale ja mam
      tylko jeden głos i więcej mieć nie chcę.
      • Gość: Prudent To na pewno nie my kolego IP: 212.160.172.* 13.04.07, 01:29

> Platforma deklarowała podatki "3x15" natychmiast po objęciu władzy. Nie
        > wierzyłem w to ani przez chwilę. Dlaczego kłamali?

Skąd wiesz, że kłamali?
        Liberał ma to we krwi, że dąży do zmniejszenia i zrównania obciążeń podatkowych.

Ja wiem na kogo głosowałem i nie wmawiaj mi że głosowałem na tych krwiopijców.

Sorry ale w Polsce jest coraz więcej emerytów.
        Warunki demograficzne Polski się pogarszają i przez 40 lat pewnie narzekał
        będę, że emeryci nie powinni mieć prawa głosu

- bo za czym zagłosuje emeryt za niższym podatkiem na jego emeryturę czy za
        wyzszym?
        • emeryt21 Re: To na pewno nie my kolego 13.04.07, 01:45
          Jestem emerytem i napewno nie zaglosuje za wyzszym podatkiem,bo moja emerytura
          nie zalezy od podatkow tylko od widzimisie panow poslow.Miala byc pochodna
          odlozonych skladek emerytalnych,ale w naszym cudownym kraju jeszcze nikt tego
          nie zrozumial.Moze za 100 lat,ale pewnie jeszcze nie.Widac to z checi
          zawladniecia funduszami emerytalnymi.Mlodzi! nie dajcie sie,bo bedziecie zyli
          na stare na czyjejs lasce tak jak ja."Oni" moga zrewaloryzowac moja emeryture
          albo nie.Jeszcze pare lat i doprowadza do tego,ze moja emerytura stanie sie
          emerytura "starego portfela".Kilka lat temu,gdy szedlem na emeryture,wyliczono
          mi na poziomie srednich zarobkow krajowych,bo zawsze dobrze zarabialem,powyzej
          sredniej.Dzisiaj dostaje juz tylko 80% sredniej.Co bedzie za pare lat?Moze juz
          zaczac zbierac puszki po napojach,bo pozniej nie bede mial sily?
          • Gość: Prudent To na pewno nie my kolego IP: 212.160.172.* 13.04.07, 02:06

Przepraszam i słowa uznania.

Niestety większość emerytów co pokazują badania powyborcze (zdaje się 80%)
            głosowała za partiami socjal-solidarnościowymi

Teza, którą chciałem przedstawić to ta że emeryci ( w tym ja za kilkadziesiat
            lat) nie zrobią nam rewolucji prokapitalistycznej.
            • neptus Re: To na pewno nie my kolego 14.04.07, 09:45
              Gość portalu: Prudent napisał(a):

>
              > Przepraszam i słowa uznania.
              >
              > Niestety większość emerytów co pokazują badania powyborcze (zdaje się 80%)
              > głosowała za partiami socjal-solidarnościowymi
              >
              > Teza, którą chciałem przedstawić to ta że emeryci ( w tym ja za kilkadziesiat
              > lat) nie zrobią nam rewolucji prokapitalistycznej.

Nie ubliżaj emerytom! Ktos wymyslił, ze emeryt, to moher. Moheroi w zyciu nie
              pracowały albo pracowały przez 5 lat. To baby bez ambicji, ktore niegdy nie
              pracowały i prostytuowały sie w malzenstwie swiadczac w abonamencie uslugi
              marnej jakosci.

Chce miec taka emeryture, jaka wypracowalam, bo z moich skladek wy młodzi
              mieliscie szkoly. Nigdy nie glosowalam ani nie zaglosuje na czarnych zlodziei,
              bo potrafie myslec. W moim interesie jest bogate swieckie panstwo
              kapitalistyczne, a poniwaz nie mam juz nic do stracenia, moge sie narazac,
              podczas, gdy mlodzi albo uciekaja z kraju albo wysluguja sie tym palantom dla
              paru groszy wiecej.
          • Gość: alus Ale jesteś wyjątkiem... IP: *.wincor-nixdorf.com 13.04.07, 11:02
            Większość emerytów potrafi tylko japę drzeć, że im mało niestety. Moja siostra
            tyra w małym miasteczku za 400zł/mieś, jej mąż nie może od roku znaleźć pracy i
            co z tego? Ważne aby emeryci spod znaku RadiaMaRyja mieli rewaloryzację. W
            sytuacji gdy starzenie się społeczeństwa rujnuje budżet, żaden kraj tego nie
            wytrzyma bez napływu imigrantów. Za parę lat to się zawali, a głosowanie na
            partie populistyczne (bo pis jest taką partią) ten proces tylko przyspieszy..
            Jednak nie wiem czy nie jest już za późno na jakiekolwiek zmiany.

Mam nadzieję, że masz rodzinę bo to jest najlepsze oparcie na przyszłość. Ja
            mając w perspektywie emeryturę za prawie 40 lat nawet na nią nie liczę, mimo, że
            państwo okrada mnie z 50% dochodów. Ale co zrobić...

Mieszkania mi nikt nie dał, pętla na szyję kredytowa niestety jest bo gdzieś
            mieszkać trzeba. Sytuacja większości grup społecznych w perspektywie kilku lat
            jest nieciekawa. Nie tylko emeryci będą przegrani w tej grze...
            • Gość: Leppiej Re: Ale jesteś wyjątkiem... IP: *.ija.csic.es 13.04.07, 12:50
              Nie ublizaj starszym ludziom! Nie przekladaj swojej niecheci do moherow na
              wszystkich w podeszlym wieku. Co, babci nigdy nie miales?

Akurat oni sa w tym burdelu najmniej winni. Panstwo, pobierajac ZUS zawarlo z
              nimi umowe, ze po osiagnieciu okreslonego wieku zapewni im godny byt. Jezeli
              sie z tego nie wywiazuje, to jest wina panstwa, a nie emerytow. Dlatego tez,
              chocby nawet mialo to sie odbywac kosztem wyprzedazy terytorium, to emerytury
              MUSZA byc wyplacane bo TAKA BYLA UMOWA. Co z tego, ze przymusowa...
              Powiem wiecej - panstwo nie ma prawa zmieniac na niekorzysc wieku emerytalnego
              ani zasad naliczania dla osob juz placacych ZUS. No ale nie dotyczy to
              socjalistow, ktorzy maja prawo lamac wszystkie umowy. Oszczednosci trzeba
              szukac gdzie indziej - zamurowac gornikow pod ziemia, sprywatyzowac PKP,
              upraszczac przepisy aby moc pozwalniac urzednikow itp
        • darr.darek liberalizm to UPR, a nie odmiany lewicy 13.04.07, 09:19
          Gość portalu: Prudent napisał(a):
          > > Platforma deklarowała podatki "3x15" natychmiast po objęciu władzy. Nie
          > > wierzyłem w to ani przez chwilę. Dlaczego kłamali?
          >Skąd wiesz, że kłamali?
          >Liberał ma to we krwi, że dąży do zmniejszenia i zrównania obciążeń podatkowych

PO czy KLD czy jak im tam, to nie są liberałowie. Ot, tacy sami "liberałowie"
          jak SLD.
          Wypowiedź politka PO w dyskusji TV o podatkach 3x15% : "no przecież wszyscy się
          zgodzimy, że celem jest podniesienie pzychodów podatkowych dla państwa".
          Tak mówi hołota lewicowa, a nigdy nie powie tak liberał.

Przykład przestępczej ustawy o NFI forsowanej przez KLD. Korwin-Mikke mówił
          głośno, że będzie to kradzież niczyjego (państwowego) majątku na olbrzymią
          skalę miliardów dolarów. I to, faktycznie, jest i była olbrzymia kradzież. NFI
          nie mająca prawdziwego właściciela, pod rządami "firm zarządzających", to nędza
          i upadek, plus przestępcze porachunki z zabijaniem niepokornych na zlecenie.

• Gość: repre$ Kolegów wybieram sobie sam. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 13.04.07, 19:32
          Niewiele zrozumiałeś z mojej wypowiedzi.
          Formę "kolego" uważam za niegrzeczną i nie życzę sobie byś ją do mnie stosował.
          A skąd wiem, że Platforma kłamała na temat "3x15"? Bo prorok jestem! Żyję w tym
          kraju i wyciągam wnioski z postępowania np. niejakiej Zyty G.: buziunia pełna
          frazesów, dopóki banda baranów nie wybierze "na złób"; później "owszem, 3x15,
          ale za 4 lata"; a taka "liberałka" była; "miała to we krwi!". I gdzie jest ta
          krew? Wystarczy wylecieć z sitwy żeby "krew" zmienić?
      • Gość: xxx Re: To nie "fiskus"! To my! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:16
        "Platforma deklarowała podatki "3x15" natychmiast po objęciu władzy. Nie
        wierzyłem w to ani przez chwilę. Dlaczego kłamali? Bo mogli sobie na to
        pozwolić! Bo wiedzieli, że przy następnych wyborach niewielu będzie to kłamstwo
        pamiętać, a jeszcze mniej - wyciągać konsekwencje."

nie wiem czy zauważyłeś ale Platforma nie jest w rządzie, wszelkie pretensje
        kieruj pod adresem PiSu, swoja drogą platforma dobrze zrobiła, że wyrzuciła
        Gilowską za zbity pysk
      • adas313 Re: To nie "fiskus"! To my! 13.04.07, 12:02
        > Platforma deklarowała podatki "3x15" natychmiast po objęciu władzy. Nie
        > wierzyłem w to ani przez chwilę. Dlaczego kłamali?

A PO objęła władzę po wyborach?
        • Gość: repre$ No i wychodzi na moje! IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 14.04.07, 18:17
          Doskonale wiem, że PO nie jest przy władzy, ale będzie. I nie wprowadzi
          podatków "3x15%". Widzę, że jednak nie brakuje naiwnych, którzy nadal wierzą w
          przedwyborcze brednie.
          Ci naiwni są, moim zdaniem, największym nieszczęściem tego kraju. Bo to ci
          naiwni dają się robić w trąbę. A ponieważ łatwo jest Polaków robić w trąbę, to
          robią ich w trąbę.
          Czy u nas ma jakiekolwiek szanse rozważny, kompetentny polityk, taki, który nie
          obiecuje cudów? Absolutnie żadnych szans! My potrzebujemy
          obiecanek "cudotwórców" od "IV RP" czy "3x15%". O wcześniejszych cudotwórcach
          nawet szkoda wspominać."Cudotwórca"-przeciwnik UE ("UE to tragedia dla
          polskiego rolnictwa") jest w rządzie i cudów nie widać.
          Powiedzieć jaką bajkę będą sprzedawać PiS, Samobrona i LPR przed kolejnymi
          wyborami? "Bylibyśmy zrobili cuda tylko musieliśmy być w koalicji i koalicjanci
          nie pozwolili". Powiedzieć jakie bajdy będzie opowiadać PO przed
          następnymi? "Wprowadzilibyśmy 3x15%, ale koalicjant (prawdopodobnie PSL) nie
          pozwolił!".
          W tym kraju opłaca się wciskać kit, bo ludzie chcą cudu i opłaca się obiecać
          cud.
          Kiedyś postawimy mafijno-złodziejskiemu rządowi Millera pomnik. Za co? Za jeden
          z niewielu objawów normalności: wejście do Unii Europejskiej.
          Do czego zmierzam? My, Polacy nie potrafimy się rządzić. My, Polacy
          potrzebujemy mocnej ingerencji UE. Bo tylko reguły europejskie przybliżają nas
          do normalności. Sami normalności stworzyć nie potrafimy. Im szybciej się
          pogodzimy z tą naszą wadą, tym dla nas lepiej.
          Jak "rozwiązywaliśmy" problem arcybiskupa-kapusia? Glemp? Rydzyk? Musiał
          dopiero ktoś z normalnego świata (Benek 16) przeczytać o co tu chodzi i reakcja
          była normalna. Dużo nas to nauczyło? Nic!
    • Gość: obserwator To jest to wykrwawianie się IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 05:35
      o którym mówił jeden czy drugi, nie wiem który bo mi się ciągle mylą. Jak
      zwykle rząd się wykrwawi, krwią obywateli.
    • Gość: qaz Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:33
      Tak oto Pis buduje tanie panstwo!! Co wy na to Pisowscy szczekacze?? Galba i
      inne oszolomy co teraz macie do powiedzenia??
      • Gość: aaa Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.chello.pl 13.04.07, 07:49
        panowie przedmowcy o co tyle krzyku solidarne panstwo kosztuje. na tym polega
        urok socjalizmu zeby komus cos dac komus trzeba zabrac a komu sie daje?? renty i
        zasilki nierobom co sie opie..ja caly dzien a komy zabieramy?? pracujacym bo
        pracuja tylko po to zeby banda nierobow miala co zryc nastepnym przy wyborach
        nie glosujcie na tych co obiecuja cos za darmo bo zebyscie dostali za darmo 100
        zlotych to najpierw wam zabiora 200
    • palestina1 Jaki fiskus? 13.04.07, 07:40
      to PARLAMENT uchwala podwyżkę podatków,czyli obecna koalicja PiS,LPR i
      Samoobrona w osobach Kaczyński,Giertych i Lepper.
    • Gość: jurij Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 07:52
      Cóż, po prostu nasz kraj lubi gnębić swoich obywateli. Po zaborcach, okupantach,
      teraz nasi politycy niszczą Polaków.
      • Gość: gość Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.brzeziny.net 13.04.07, 08:08
        Polecam Stany :) Nigdy nie patrzyłem nawet na cenę benzyny tankując 8
        cylindrowego Chryslera. Palił mi chyba z 15 litrów, ale co mnie to obchodzi,
        skoro na pełny bak zarabiałem w 2 godziny :D Także apel do studentów: jedźcie i
        starajcie się zostać jeśli tylko możecie. Niestety Polska jest jaka jest. Może
        Mohery coś zmienią :D
    • maremarmar Rewolucja w ekonomii! 13.04.07, 08:40
      > Według fiskusa obłożenie akcyzą gazu płynnego wyeliminuje szarą strefę i
      > zwiększy dochody budżetu o 300 mln zł rocznie.

O, to jakieś nowe rewolucyjne teorie ekonomiczne. Od kiedy to podwyższanie
      podatków powoduje zmniejszenie szarej strefy?
      • Gość: miglantz Re: Rewolucja w ekonomii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:45
        Moi drodzy parafianie. Odp.....lę wam kazanie. Do kościoła nie chodzicie, na
        kaczorów nie głosujecie a tanie paliwo chcecie? Za ch..ja nie dostaniecie!!!
        Jak i całej reszty też nie. A co do zbierania puszek to pewnie też zaraz
        wprowadzą jakiś podatek od zbieractwa.
    • Gość: LO Nie dajmy się.....zmieńmy rząd....???? IP: *.ghnet.pl 13.04.07, 08:45
      Idiotyzm wymyslony przez idiotów !
      1) Autogaz jest paliwem ekologicznym - powinno się zmniejszać podatki związane z jego uzytkowanie a nie zwiększać.
      2) Pazerny rząd nie potrafi gospodarować sensownie naszymi pieniędzy które otrzymuje, to i większymi które nam che wydrzeć też nie będzie umiał gospodarować.
      3) "warszawka" nie zna / nie rozumie realiów życia normalnych ludzi dla których zaoszczędzone na litrze paliwa kilkadziesiąt groszy to mozliwosć korzystania WOGÓLE z samochodu (w pewnych sytuacjach niezastąpionego)
    • zdzisiek66 Bluzganie na forum na pewno pomoże 13.04.07, 08:46
      Zyta przeczyta te gniewne wpisy, przestraszy się i odwoła podwyżkę z
      przeprosinami.
      Jeśli ktoś jest naprawdę w......ny tą idiotyczną decyzją, niech zorganizuje
      protest. O określonej godzinie we wszystkich miastach stajemy na 5 minut i
      trąbimy. Albo godzinna rundka wokół ministerstwa finansów z klaksonami,
      wystarczy kilkaset aut.
      • Gość: ja stąd Re: Bluzganie na forum na pewno pomoże IP: *.aster.pl 13.04.07, 09:38
        Ilu jest w bolandzie górników? ilu stoczniowców? A oni potrafią zastraszyć tych
        "fachowców". Gdyby tylko co 5 czy 10 użytkownik samochodu z instalacja LPG
        zechciał zaprotostować. No, ale ich nikt nie skrzyknie żeby poszli pogonić
        nierobów z Sejmu i z MF. Szczerze wątpię w to że cokolwiek sie zrobi z tą
        sprawą. Kolejne podwyżki LPG przechodzą bez echa więc czemu z tą miałoby być
        inaczej?

A czy jest jeszcze ktoś kto wierzy w program przedwyborczy PiSu? Szczerze wątpię.
      • Gość: ez Re: Bluzganie na forum na pewno pomoże IP: 213.192.64.* 13.04.07, 17:26
        zdzisiek66 napisał:
        > Zyta przeczyta te gniewne wpisy, przestraszy się i odwoła podwyżkę z
        > przeprosinami.
        > Jeśli ktoś jest naprawdę w......ny tą idiotyczną decyzją, niech zorganizuje
        > protest. O określonej godzinie we wszystkich miastach stajemy na 5 minut i
        > trąbimy. Albo godzinna rundka wokół ministerstwa finansów z klaksonami,
        > wystarczy kilkaset aut.

To nic nie da... musielibyśmy zdzierać chodnik przed sejmem, albo wysadzić go w
        cho***e. Chociaż.... gydyby ponad połowa kierowców przyjechała to Warszawy
        przynajmniej na tydzień.... żeby ją całkowicie sparaliżować... to może i by coś
        dało. .... Ludzie musieli by nocować w swoich autach i brac urlopy, żeby
        przyjechać.. ale może wtedy rząd dałby się przekonać, że jeżeli zakaże
        oszczędzania, to te 300mln wcale mu nie zrekonpensują dodatkowych kosztów
        spowodowanych tą podwyżką na akcyzę.

Jeżeli teraz sobie oszczędzam mając LPG---> mniej zanieczyszczam środowisko (gas
        (z)daje znacznie czystsze spaliny), mój silnik wcześniej się zużyje.
        A jeżeli zabiorą mi możliwość oszczędzania --> albo przejdę do "szarej strefy",
        albo wyjadę za granicę. proste
    • Gość: zigi99 Re: Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.polsat.net.pl 13.04.07, 08:52
      A teraz my będziemy mieli PIS w d..ie!!!
    • Gość: gnago Fiskus zakończy erę autogazu w Polsce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 08:53
      Jak zwykle, biurwa ma w zadzie innych, patrzy tylko swego. W normalnym kraju ma
      nad sobą szefa doświadczonego,jeśli nie rozumniejszego. W Polsce raczej nie
      możemy na to liczyć. Pozostaje bunt połączony z wymianą kadr szczebla
      ministerialnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka