rosterro Polska Reklama Ludowa 28.05.08, 10:29 I wszystko jasne kto zrobił maxi pancernych www.alert24.pl/alert24/1,84880,5191792.html To dzieło specjalisty z PRL-u. Pewnie dorabia do emerytury :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Polska Reklama Ludowa IP: 66.230.230.* 28.05.08, 11:17 no tak forma pasuje jeszcze powinno być jakieś chasło: a ty obywatelu już wziąłeś tabletkę? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek321 Re: Polska Reklama Ludowa 28.05.08, 12:46 te penisy heh to nic ale reklama zmontowana maxigry z bankiem dżizas to dopiero pomysł na obejście prawa farmaceutycznego patrz.pl/zdjecia/maxigra-w-reklamie-mbanku ciekawe jaki oni mają budżet Odpowiedz Link Zgłoś
kieliszawski Re: Polska Reklama Ludowa 28.05.08, 13:27 To nie jest na ten konkurs mBanku? Swoją drogą ciężko by było to zmieścić na pudełku od zapałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oll Polska Reklama Ludowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 11:58 Tak było źle? czy dzisiaj buduje się tyle mieszkań co w latach 70- tych. Każdy bogaty czy biedny wiedział, że dostanie mieszkanie. A dzisiaj tylko dla tych co mogą wziąć kredyt. Emeryt, rencista za leki nie płacił, a dzisiaj poprostu ich nie wykupuje no bo za co? Czynsz za mieszkanie nie był podnoszony bez usasadnienia co pół roku jak obecnie. Światło, gaz, centralnie ogrzewanie nie było tak drogie jak obecnie. To nic, że w sklepach jest mnóstwo towarów, ale czy każdy może sobie na nie pozwolić. E, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Re: Polska Reklama Ludowa IP: 62.29.168.* 28.05.08, 14:29 > Tak było źle? czy dzisiaj buduje się tyle mieszkań co w latach 70- > tych. Każdy bogaty czy biedny wiedział, że dostanie mieszkanie. A > dzisiaj tylko dla tych co mogą wziąć kredyt. --właśnie - "każdy wiedział, że dostanie", a dostawanie czegoś darmo zawsze demoralizuje ludzi, dużo zdrowszy system to taki, w którym trzeba na coś zapracować. Jednak odkoloryzuję trochę te wspomnienia- na mieszkanie czekało się kilkanaście lat, również wpłacając ciężkie jak na tamte czasy i zarobki pieniądze - tzw książeczkę. Podobnie jak dziś ratę kredytywą, trzeba było płacić - pomimo perspektywy "dostania" czegoś. I nie wiadomo było, na jakiej podstawie jeden dostał szybciej mieszkanie, do tego większe, aniżeli druga taka sama rodzina - łapówkarstwo i nepotyzm kwitł jak nigdy, do dziś się to niestety za nami ciągnie. Ale dziś przynajmniej jedno jest czytelne- mam więcej kasy, to kupuję większe lokum, mam mniej - mniejsze, nikt mi po znajomościach nie "załatwi". Emeryt, rencista za > leki nie płacił, a dzisiaj poprostu ich nie wykupuje no bo za co? --dzisiejszy emeryt i rencista kupuje o wiele więcej medykamentów (często mu niepotrzebnych) aniżeli 30 lat temu, może właśnie z powodu nachalnej reklamy > Czynsz za mieszkanie nie był podnoszony bez usasadnienia co pół roku > jak obecnie. --Nie wiem, gdzie mieszkasz, ja płacę niezmiennie od roku 2001, może dlatego, że w przeciwieństwie do lat PRL nauczyłem się oszczędzać wodę i CO. To nic, że w sklepach jest mnóstwo towarów, ale czy > każdy może sobie na nie pozwolić. E, szkoda słów. --Kiedyś wszystko było tanie, z tym że tego nie było i w tym cały problem. Ja tam tak źle nie miałem, ale znałem wielu kolegów w klasie, którzy w wieku 15 lat nigdy nie byli nad morzem ani na nartach w górach. Nigdy nie będzie tak, że wszyscy sobie na wszystko pozwolą, choćby dlatego, że wielu cwaniakom robić się nie chce i tylko narzekać potrafią- takim w PRL na pewno się powodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Polska Reklama Ludowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 13:36 Autor artykulu zapomnial o reklamie herbatki Paracelsusa dostepnej w sieci sklepow PEWEX - to byla druga reklama w panstwowej TV, ktora pokazala sie po Prusakolepie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet SKO i hiperinflacja IP: 62.29.168.* 28.05.08, 14:34 Pamiętam, jak zachęcano dzieciaków do oszczędzania w SKO, chyba nie mogli zrobić im większej krzywdy, zwłaszcza tym, które całe swoje oszczędności (często z komunii) wypłacały pod koniec lat 80. Mogły sobie wtedy kupić zań co najwyżej kilka lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan56 artykul zawiera kilka bledow 28.05.08, 16:50 autor chyba nie pamieta dokladnie czasow PRL albo urodzil sie pod koniec tamtej epoki: 1. Coca-Cola byla symbolem zgnilego Zachodu w czasach stalinowskich (1949-1956), a nie w latach 60. kiedy nie wciskano juz ludziom takiej ciemnoty. 2. XVI zjazdu PZPR nigdy nie bylo, bo tych zjazdow bylo najwyzej 11. 3. okreslenie Gierka jako "poczciwiny, ktory walil prosto z mostu, o co mu chodzi" mija sie z prawda. Te slowa pasuja raczej do Gomulki. Gierek mial niezla prezencje, mowil biegle po francusku i sprawial wrazenie meza stanu. To wlasnie Gomulka robil wrazenie prostaka, autentycznego "przywodcy klasy robotniczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rywka Oferta Zrembu - zawsze na czasie IP: *.nkp.cz 28.05.08, 18:20 Nie jestem pewna na sto procent, ale wydaje mi sie, ze ta reklama straszyla dopiero na poczatku (samiusienkim) lat 90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 72 Prawda i Jasność, Słowo i Czyn, Polska i Socjalizm IP: 193.138.110.* 29.05.08, 18:54 to moje ulubione hasło :) Chojnice, Rynek, lata 80-te Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: któś Jaki XVI zjazd? IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 17:38 Nie XVI (tylu zjazdów PZPR na szczęście nie zdążyła odbyć podczas całej swojej historii), tylko VI. Co do Ciszewskiego, to nie "oj, strzela, strzela". Tekst był następujący: "... mija bramkarza, no strzelaj, strzelaj, dlaczego jeszcze nie strzelasz, dobitka i goooool!". Odpowiedz Link Zgłoś