Dodaj do ulubionych

Jakubas o opcjach: Nie mogłem uwierzyć

IP: 217.97.138.* 30.01.09, 13:26
Mieli ograniczenie w zaciaganiu zobowiązan ale czy ktos pomyślał jak
wyceniac pochodne pod katem tego ograniczenia. W skrajnym przypadku
mozna przeciez przyjąc ze zobowiąznie wyznaczja prowizje i opłaty
bankowe. Ryzyko zwiazane z tymi instrumentami jest bardzo często
nieograniczone i zgodnie z KSH w kazdym przypadku powinna byc zgoda
Walnego - to drugie podejscie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal H Strata dla Feroco max 0,5mln IP: *.chello.pl 30.01.09, 17:05
      reszta to strata osobista członków Zarządu a nie spółki. Pan Zbigniew Jakubas nie musi się bardzo martwić. Kłopoty mają polskie oddziały banków - muszą wypłacic wystawione opcje dla swoich central - i to jest sposób w jaki pieniądz zostanie wydrenowany do centrali.

Spółka nie upadnie bo widoczne było ograniczenie w zaciąganiu zobowiązań. Zbankrutują na pewno ci z Zarządu o ile nie pójdą też siedzieć za działanie na szkodę Spółki,
      • jacgg Re: Strata dla Feroco max 0,5mln 30.01.09, 17:27
        Dobrze, że ten wywiad się ukazał, bo po pierwszym artykule trudno się było
        zorientować bez szczegółowego zagłębiania w tekst, a nawet po uważnym
        przeczytaniu, jak ten cały preceder wyglądał, jakie są jego konsekwencje i dla
        kogo (kto i ILE stracił, czy powiedzmy: może stracić), jakie były uprawnienia i
        obowiązki zarządu - w tym tego hazardzisty, no i przede wszystkim - pana
        Jakubasa, krótko: who is who.

Np. masa ludzi nie zwróci uwagi, tak jak ja nie zwróciłem, że Z. Jakubas jest
        przewodniczącym RADY NADZORCZEJ, a nie prezesem ZARZĄDU. Zdaje się, że mógł więc
        przez jakiś czas nie wiedzieć, co się wyrabia. W przeciwieństwie do zarządu, czy
        całego to pewnie trzeba będzie zbadać. Widać też, co wyrabiały banki...
    • Gość: Karambul gosc Jakubas o opcjach: Nie mogłem uwierzyć IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.09, 18:06
      B.wiele lat slysze o Jakubasie. Po mojemu - do wieznia! I to
      natychmiast! Panie Czuma. Jakim cudem gansksterzy tak dlugo nie
      sazatapialni? Ludzie - kolejny z mafiii. JAKUBAS!
    • Gość: Józek FEROCO S.A. IP: *.serv-net.pl 06.04.10, 20:36
      Nieprawda ze prezes informujac o tej sprawie o malo co przyplacil to zyciem !
      wszyscy czlonkowie zarządu wiedzieli o tym co jest robione i jak bo
      podpisywali ! Chcieli zwalic winę na Pana Szymona M. byłem świadkiem takiej
      rozmowy !!! - były pracownik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka