collage Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:37 ech, oby dwa łatwe . Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa_xdd Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:42 Wolę niemiecki, ponieważ uczę się go od pierwszej klasy podstawówki. A tak wgl to idzie mi najlepiej z klasy<nie przechwalając się> Jak jakaś pomoc w niemieckim pisać! ;d 13346758 A angielski to idzie też dobrze chociaż dopiero niecałe 2 miesiące się uczę... Odpowiedz Link Zgłoś
nessia :P 18.10.09, 18:47 Ja sama nie wiem lubie niemiecki ale angielski tez dla mnie niemiecki jest łatwiejszy może dlatego ze zaczynam(1 gim) a moze dla tego że mój tata jak był mały to mieszkał w austri i troche mnie szkolił Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_ Re: :P 18.10.09, 18:50 niemieckiego uczę się dłużej więc jakoś bardziej mi pasuje. Ich mag Deutsch xD Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:52 Hiszpański!! A tak poważnie to niemiecki jest o wiele trudniejszy, tylko na razie się tak wydaje (wyobraźcie sobie, że uczycie się samych słówek i podstawowych zwrotów z angola- prościzna) Ja w gim nie miałam jeszcze niemieckiego, dopiero w liceum, więc jestem mniej więcej na tym poziomie co wy i najbardziej nie lubie rodzajników i liczb Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:52 duński, hahahah. z braku laku angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:52 wolę niemiecki. dla mnie jest prostszy od angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
billie_jeanxd ; ] 18.10.09, 19:43 oczywiscie ze angol !. Kocham ten jezyk xd moze jest to spowodowane tym, ze po prostu bardzo lubie usa? albo ze gwizdy ktore lubie mowia po angielsku? nie wiem ;d a co do niemieckiego to wrecz nienawidze tego jezyka xd radze sb z nim ale ogolnie nie lubie tego kraju, a sam jezyk wydaje mi sie oschly i malo subtelny ;p dobrze ze mamy spoko babke i wstawila mi 4 na koniec 1 gim. xd a w tym roku jak na razie mam same 5 z niemca ale jutro praca klasowa i juz sie boje ;/ ehmm^^ xd Odpowiedz Link Zgłoś
crystar Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 19.10.09, 11:59 Zdecydowanie angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
silly_girl Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 19.10.09, 12:02 Angielski ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
amai92 Re: Niemiecki czy angielski ?? 19.10.09, 12:39 Niemieckiii!!!!! xD haha ogólnie jestem miłośniczką "twardych i ostro brzmiących" języków taki angielski przypomina mi mówienie z buzią pełną kluch jedyny miękki język jaki akceptuję to japoński Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. Re: Niemiecki czy angielski ?? 19.10.09, 13:54 ile czasów jest z niemca ? Odpowiedz Link Zgłoś
gumisiek Re: Niemiecki czy angielski ?? 19.10.09, 20:18 zdecydowanie angielski, niemiecki wydaje mi się taki kwadratowy Odpowiedz Link Zgłoś
any.rbd Re: Niemiecki czy angielski ?? 19.10.09, 20:31 ANGIELSKI ENGLISH!!!! NIENAWIDZE NIEMCA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolajn. ... 19.10.09, 21:28 M A S A K R A !! Dzisiaj mi jeszcze doszła odmiana przez osoby z niemca ; c ja się zabiję . ; < Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 19.10.09, 21:32 AAAAANGIEEEEEEEEEELSKI! szwabom mówię nie,tak samo ich językowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kcdamian_xdd Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 19:44 Dla mnie angielski jest łatwiejszy.xd Niemieckiego jeszcze nigdy nie miałam więc trudno mi określić. Odpowiedz Link Zgłoś
alice96 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:06 niemieckiego uczę się od 1 klasy podstawówki. (też jestem w 1 gim). tak samo angielskiego. ale od niemca ciągle zmieniał nam sie nauczyciel i nic nas nie nauczyli. natomiast angielskiego ucze sie prywatnie już 7 lat i w marcu zdaje FCE. zdecydowanie angielski <3 jak mój drugi ojczysty język xd Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:07 eh i ten i ten łatwy gdy tylko przyłożysz się xd Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:10 angielski.! kochaaam go. < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
domina_wampi_xd Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:12 Ja mam oba Ale osobiście wolę angielski Według mnie jest prostszy i mniej skomplikowany W niemieckim jest dużo regułek i szczerze mówiąc mam niemieckiego już dość ;D Odpowiedz Link Zgłoś
esther77 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:13 ZDECYDOWANIE ANGIELSKI RZĄDZIII!!!!! Mam niemiecki w szkole, i go nie cierpie... oceny z niego psuja mi średnia na koniec, a kiedy spiewamy po miemiecku to mi sie smiac chce xD Odpowiedz Link Zgłoś
domina_wampi_xd AngielskI 22.10.09, 20:15 Ja mam oba Ale osobiście wolę angielski Według mnie jest prostszy i mniej skomplikowany W niemieckim jest dużo regułek i szczerze mówiąc mam niemieckiego już dość ;D A niemieckiego uczę się już 6 lat i wiele nie umiem Do głowy mi nie chce wejść Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:16 angielski : ) Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_girl. Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:19 niemiecki . angielskiegoo wgl nie rozumiem ; / Odpowiedz Link Zgłoś
maggy297 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 22.10.09, 20:23 zdeeeecydowanie angielski ! b. dlugo ucze sie angielskiego a niemieckiego troche krocej ale uwazam ze niemiecki jest jakis taki trudny i strasznie zagmatwany te koncowki, przypadki itp. --> straaaaszne ! a w ang. wszystko prosto i po polsku xdxdxd Odpowiedz Link Zgłoś
zoey Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 23.10.09, 20:09 Szkoda tylko, że każdy który pisze że kocha angielski, jest na poziomie nie większym niż początkujący... Choć myśli że wie nie wiadomo ile. Wystarczy sobie zrobić test, 60 pytań i wiesz jaki masz poziom. To było tak by the way Odpowiedz Link Zgłoś
roseline Angielski 23.10.09, 20:14 zdecydowanie. umiem go na poziomie średnio zawaansowanym. nauka niemieckiego, może nie sprawia mi trudności, ale źle mi sie go uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cosi Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 23.10.09, 20:14 karolajn. napisał(a): > No właśnie. Ja osobiście wolę anglik, według mnie jest prostszy. Ale może to dl > atego, że > niemiec mam dopiero od 1 września ( 1 gim ). Jak dla mnie niemiecki jest strasz > nie > skomplikowany, teraz się zaczęła gramatyka, osoby itp. i już nie nadążam ;/ > A wy który język wolicie ?? Który dla was jest prostszy, a który trudniejszy ?? Mam tak samo! Nie znoszę tej lekcji!!! Chociaż nauczycielka jest bardzo miła to i tak jej tłumaczenia mi nie wchodzą do głowy ;p Zdecydowanie ANGIELSKI Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Niemiecki czy angielski ?? - który język wolicie 23.10.09, 20:18 Ja wolę angielskiJest prostszy i fajniejszyNiemieckiego też się trochę uczę.Całkiem fajny..Ale ta gramatyka niemiecka trudna! Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.bez_dna Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język wol 23.10.09, 20:19 niemiecki ; d Odpowiedz Link Zgłoś
midnight_sun Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 23.10.09, 20:29 Dla mnie angielski jest prostszy, a niemiecki trudniejszy, ale postanowiłam się uczyć obu jężyków i to z niemca ma lepsze oceny Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 23.10.09, 22:44 niemiec....ich mag Dojcz (nie pamietam jak to sie pisze) wole gadac xD Odpowiedz Link Zgłoś