bucikowa 18.10.09, 17:02 Ja jestem strasznym leniem, nie chce mi się odrabiac prac domowych itd. Mogła bym cały czas siedzieć przed komputerem. Co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasti. Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 17:08 mam to samo. Ale trzeba się zmusić. Najczęściej odrabiam zadanie przy radiu albo kompie, trzeb jakoś tą połączyć. Ale jak nie masz podzielnej uwagi to tego nie rób xd Odpowiedz Link Zgłoś
madziula_20 Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 19:10 No ja jak przychodze ze szkoły to odrabiam te łatwiejsze lekcje a tak wgl to jest ich bardzo mało a resztę to przy kompie przy muzie inaczej nie umiem a jak nie odrobię to zrzynam od koleżanek przed lekcjami Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.twilight Re: Jesteście lenie? xp 12.11.09, 22:25 o ja tez len ze mnie nieraz potrafie siedziec godzine nic nie robiac byke tylko sie nie uczyc;p Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 Re: Jesteście lenie? xp 15.11.09, 17:37 ja jestem okropnym leniem, a kiedy muszę coś zrobić a mi się nie chcę to wtedy mówię sobie w myślach do siebie nże jak czegoś nie zrobię to stanie się coś złego i zwykle to na mnie działa xd Odpowiedz Link Zgłoś
ann19192 Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 17:29 musisz sie jakos zmotywowac mam ten sam problem ja tam sobie mysle ze jak sie poucze to 30 min albo godzine dziennie to dostane jakas dobra ocene a nie 1 . i unikne krzykow rodzicow w domu Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 18:54 Ja wole paść z głodu niż wstać i coś zrobić... Jak się upre to nie zrobie żadnych lekcji ani nic nawet jak mam sprawdzian... Muszą wynaleść na to jakieś lekarstwo!! xD Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: Jesteście lenie? xp 19.10.09, 20:35 Też jestem strasznym leniem xD Ale trzeba się jakoś zmotywować... Np. jak nie lubisz odrabiać zadań czy uczyć się do sprawdzianów poucz się z kumpelą z taką, która ma dobre oceny i pouczysz się z nią "ciekwawie" i "fajnie" [no wiadomo z kumpelą zawsze raźniej], ale z taką, która... no nie wiem lubi się uczyć. Wiele także zależy od nastawienia. Pomyśl sobie: dobra zrobię to zadanie szybko, a w nagrodę zjem potem 3 kostki czekolady xD [wiem trochę głupi przykład]. I nie myśl o nauce jako o czymś złym. Mnie to najczęściej pomaga, ale wiadomo czasem jak wejdzie leń to ani rusz. xD Zawsze zostaje spisanie w szkole zadań od kumpeli Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 18:57 mam to samo. o 10 wieczorem odrabiam lekcje, bo wcześniej nie chce mi się schodzić z kompa xd i ogólnie w innych sprawach też jestem leniem. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 18:58 Rozpisz sobie co masz robić w dany dzień i w daną godzine .xd Jak masz napisane siedzieć przed koputerem to siedź . x D Ale troche czasu trzeba też poświęcić na nauke .^ , ^ Odpowiedz Link Zgłoś
kama96 Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 19:02 Ja też jestem leniem,ale potrafię się zmobilizować i np:odrobić pracę domową. Też cały czas siedziałabym przed kompem Co masz zrobić? Nie wiem. Może ogranicz kompa Odpowiedz Link Zgłoś
im_rebel Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 19:18 Jutro sprawdzian (a nawet trzy) a ja sobiem siedzę caaały weekend nad laptopem Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa_xdd Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 19:23 Jestem leń, ale umiem się zmobilizować! xDDDD Nie wiem jak to robię, ale... ; PPPP Po prostu ogranicz czas na kompa... Ja myślę, że to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pariska65 Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 19:20 ja też jestem okropny leń xd nie wiem może pomyśl że nauka to coś fajnego albo coś w tym stylu nie mam ppomysłu ;/ jestem dziś kompletnie załamana jak on mógł ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
beniaxd Re: Jesteście lenie? xp 18.10.09, 19:24 Ja też jestem biggaśnym leniem Ale udaje mi się jakoś odrabiać zadki. (zadania) domowe x D Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Jesteście lenie? xp 19.10.09, 20:19 Mam to samo. tylko lezec z laptopikiem na kolanach! Niestety wakacje moja droga się juz skończyły...! ; // Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Jesteście lenie? xp 19.10.09, 20:41 Ttta i to jaki ;xx Bym cale zycie przesiedziala na kompie ;d Odpowiedz Link Zgłoś
bucikowa Re: Jesteście lenie? xp 19.10.09, 20:42 Naprawdę, potrzebne nam jakieś lekarstwo xd Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Jesteście lenie? xp 22.10.09, 15:26 Hah, mam tak samo. jestem leniem śmierdzącym i nic na to nie poradzę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
valhalla Re: Jesteście lenie? xp 22.10.09, 16:10 Też jestem strasznie leniwa, nie lubię robić tego, co muszę Owszem, mam w sobie dużo energii ale wolę zużyć się na głupoty niż wziąć się za zadanie domowe albo porządki. A czasem dopada mnie taki leń, że cały dzień leżę w łóżku i wstaję tylko do łazienki i lodówki xD Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: Jesteście lenie? xp 22.10.09, 16:13 Mam tak samo jak ty... XD Ale - uwaga- odnalazłam sposób <może w połowie skuteczny> Musisz znaleźć jakieś Hobby ale nie takie banalne typu : śpiewanie etc. etc. Tylko takie co możesz robić w domu. Ja osobiście, zaczęłam pisać parodie 'New Moon' pt.: 'The Volturi Family : Parody' mam ich już kilka, i moje kumpele są zachwycone ;P Znajdź coś takiego, tylko musi być oryginalnie XD pozdr ;} Odpowiedz Link Zgłoś
isabella_ej Re: Jesteście lenie? xp 22.10.09, 16:17 Ja jak tak mam to się zmuszam wmawiając sobie, że im szybciej tym lepiej... Bez muzyki nie mogę żyć, więc mam ją cały czas włączoną: jak śpię, jak lekcje odrabiam, jak czytam... normalnie o każdej porze i nic mi w tym nie przeszkadza, że nie mam podzielnej uwagi w lekcjach muzyka cię jeszcze mobilizuje, bo wiesz, że jak się pośpieszysz to będziesz mogła puścić ją głośniej na komputerze... Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
nulka_ Re: Jesteście lenie? xp 11.11.09, 16:25 Taka już jesteś, ja mam tak samo xD Nic nigdy mi się nie chce, zawsze dostaje od dad, że jestem leniem, nie sprzatm itd. Odpowiedz Link Zgłoś
avrilka_lavigne Re: Jesteście lenie? xp 11.11.09, 16:28 Ja tak nie mam. Jak mam coś zrobić to poprostu to robię. Spróbuj odrabiać lekcje jak wracasz ze szkoły a wieczorem na komp. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_93 Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 14:19 Ja mam tak samo. Tyle że jakoś się zawsze pozbieram, bo mam mnóstwo nauki. Jak to w liceum ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
michelle_ Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 14:22 a ja nie jestem leniem. zawsze mam wysokie ambicje i leniwa nie jestem. przez te moje ambicje jak sobie coś postanowię to muszę to zrobić, bo jak nie to jestem na siebie strasznie zła. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 14:21 Jest coś takiego jak silna wola. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 14:25 Jejj...Ty chyba mnie na oczy nie widziałas ;D Ja bym chyba 1 miejsce zajeła w konkursie na Mega Lenia ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tokio_hotel_483 Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 14:26 Oo zdecydowanie jestem,ale lubie sport.Co mozesz zrobić?Ruszyć dupe Odpowiedz Link Zgłoś
madziusia94 Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 14:32 ja jestem okropnym leniem. xD cały dzień przed kompem siedzę. *.* Odpowiedz Link Zgłoś
justyna. Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 15:18 ` no to witaj w klubie ;dd ale zawsze mam w tym jakiś umiar, wiem co powinno być na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: Jesteście lenie? xp 14.11.09, 22:03 Zależy. Mogę wstać o 4.00 żeby się uczyć ale i nie uczyć się wogle i przygotować sobie ściągi! Odpowiedz Link Zgłoś
dundersztyc Re: Jesteście lenie? xp 03.12.09, 19:15 mam to samo ; dd nie wiem co z tym robić , mama się drze że jak sie nie wezmę do roboty to zabierze mi kabel od internetu XD haha ; d Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Jesteście lenie? xp 03.12.09, 19:19 sorki , nie umiem ci pomóc - mam to samo Odpowiedz Link Zgłoś
agzii14 Re: Jesteście lenie? xp 03.12.09, 19:24 Nic. Bądź leniem dalej. Tak jak ja xD Albo znajdź sobie jakieś hobby ) Odpowiedz Link Zgłoś
mellow Re: Jesteście lenie? xp 03.12.09, 19:59 Też jestem strasznym leniem ^^ Na to chyba nic nie można poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Jesteście lenie? xp 03.12.09, 20:03 Jestem czasem tak leniwa, że fiuuu... i odlot! xD Odpowiedz Link Zgłoś