martysia_53 25.12.09, 14:38 Mam takie pytanie. Czy umiecie ładnie śpiewać ? Moim marzeniem jest to aby ładnie śpiewać, ale sama nie wiem jak śpiewam Są jakies ćwiczenia, może się znacie ??? Pomocy !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patu_x3 Re: śpiew... 25.12.09, 14:41 Pierwsze: spiewaj codziennie, w ten sposob cwiczysz glos. Drugie: wpisz sobie na googlach; cwiczenia na dykcje. napewno sie cos pojawi ; ) Trzecie: zapytaj sie kumpelki czy ladnie spiewasz ; d Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: śpiew... 25.12.09, 14:46 zapisz się do chóru xd lub na zajęcia śpiewu. i to co wyżej xd Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: śpiew... 25.12.09, 15:10 Nie umiem . Ale umiem dużo innych rzeczy . Musisz pogadać z nauczycielem/ką od muzyki . Odpowiedz Link Zgłoś
martysia_53 Re: śpiew... 25.12.09, 15:33 Problem jest też u mnie z tym, że ja sie cholernie wstydzę i nie wierzę w siebie. Moja mama mówi że ładnie i koleżanki też ale jakbym miała przed nauczycielką to bym się wstydziła. Może to wynika z tego, że nie wierzę w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: śpiew... 25.12.09, 15:56 ja śpiewam już długo ;po w chórze 5 lat solo 3 , a w domu z 9-10 ;p Ćwicz codziennie ... Codziennie ucz się przynajmniej jednej pisoenki .... ŁĄdne śpiewanie to nie jest barwa, ale włąściwe nuty i interwały ;p Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martysia_53 Re: śpiew... 25.12.09, 16:26 A może jest tu ktoś kto mógłby mnie ocenić ? Ktos kto się na tym zna. Odpowiedz Link Zgłoś
nikawika Re: śpiew... 25.12.09, 22:13 ja kocham śpiewać .! a śpiewam nawet nieźle ... bardzo dużo w ciągu dnia śpiewam koło 2 godzin a w wekend koło 3 godzin ... i głos mi się wyrobił Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczta13 Re: śpiew... 25.12.09, 22:17 ja mogę Cię ocenic jesli chcesz oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
misstake Re: śpiew... 25.12.09, 22:24 Ja od paru lat śpiewam w chórze, zawsze, wszędzie pcham się na scenę, bo uwielbiam śpiewać. *-* Ludzie mówią, że śpiewam naprawdę nieźle, zdarza się nawet, że idę ulicą, a za mną jakaś mała dziewczynka mówi do swojej mamy: Mamo, patrz, to ta dziewczynka co tak ładnie śpiewa. Jeżeli prześlesz mi jakieś swoje nagranie, to chętnie stwierdzę jak, moim skromnym zdaniem, śpiewasz. C: Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: śpiew... 25.12.09, 22:23 Ja śpewam średnio... Zależy od piosenki. Zapisz się do chóru, a jeśli w twojej szkole działa jakiś zespół to spróbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
blackcafe Re: śpiew... 25.12.09, 22:24 w miarę ładnie. : ) nie uczę sie śpiewu , to chyba raczej jakies rodzinne . moja siostra śpiewa już tak bardziej profesjonalnie , ogólnie jazz i tak czasami daje mi rady , pomaga , czy coś . ostatnio mi powiedziała , że coraz podobniej do niej śpiewam . rodzice i znajomi tez mówią mi , że ładnie śpiewam . chciałabym jakoś zacząć naukę śpiewu , żeby wychodziło mi to czyściej , ale nie moge się do tego jakoś zzabrać . Odpowiedz Link Zgłoś
martysia_53 Re: śpiew... 25.12.09, 22:29 A do tych co umieją, jest taka mała prośba... Moglibyście powysyłać linki jak śpiewacie, chciałabym posłuchać ? Odpowiedz Link Zgłoś
good_thing Re: śpiew... 25.12.09, 22:56 Ładnego głosu sobie nie stworzysz. To dar, a jeśli go masz to ewentualnie możesz ćwiczyć, żeby się nie zmarnował. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
anka2291 Re: śpiew... 26.12.09, 08:34 chcesz zobaczyc jak ja śpiewam to zajrzyj tutaj: www.kotek.pl/forum/02,3004,104550411,104550411,ladnie_czy_brzydko_tylka_szczerze.html a co do twojego tematu to choćby raz dziennie poświęć godz. na śpiewanie.. Życzę powodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś