fabian Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 16:49 ja jestem w takiej sytuacji że moji starzy dużo zarabiają ojciec jest adwkoatem ale miejsza z tym. gdy poprosze tate o cos nawet o 400zł to mi da więc nie dostaje tylko jak chce to im gadam i mi dają Odpowiedz Link Zgłoś
breeze. Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 16:58 50 zł miesięcznie. Za dużo nie wydaje, bo mi szkoda. Zwykle zostaje mi na koniec miesiąca jeszcze 20-30 zł. A tak to w szkole sobie coś kupuje, albo na inne duperele wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
corba Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 16:57 ` nie dostaje kieszonkowego . Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 17:06 Ja nie dostaje kieszonkowego. Za to jak gdzieś wychdze, albo poprosze rodziców o kase to zawsze daja mi tyle ile chce. Swojej kasy mam duzo, ale raczej oszczędzam na laptopa albo na coś... Odpowiedz Link Zgłoś
mileyanddemi Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 17:11 Dostaję 10 zł ygodniowo i jeszcze jak chce to dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 17:17 nie mam kieszonkowego. dostaje tyle kasy ile chce i idę z tym w świat. Odpowiedz Link Zgłoś
revive_ . . . 26.12.09, 17:28 jak czytam niektóre komentarze to aż mi się śmiać chce.! Ponad 600 zł miesięcznie kiesząkowego ? Niektórzy ludzie nawet tyle nie mają kasy na jedzenie. Mi dają od potrzeby.. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey Re: . . . 26.12.09, 18:46 To 950 zł to była ironia, ale widzę że nikt nie zrozumiał i wszyscy uwierzyli <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
jessica_18 BoSH !!! 26.12.09, 19:02 O lUdU !!! JaK tAk bArDzo cHceCie WieDziEĆ to wAM pOwIeM !!! jA dOsTajE 1OOO zŁ tyGoDnIoWo...pFF...cHcIaŁam wIĘceJ, ale RodZicE mÓwiĄ, Że nIe cHcĄ mnIe roZpIesZcZaĆ, a SamI mAjĄ PoRshE, a NawEt 3...PfF, alE teGo TysIaKa, tO prZewAŻnIe wYdajĘ sZybKo, Ale Jak zBioRĘ tO idĘ do SklEpu i kUpujĘ GucCi lUb LV.... Odpowiedz Link Zgłoś
annie_ o lol . 26.12.09, 19:08 zoey, czy jak ci tam, sama dziecko jesteś ironiczna. żal mi cię, twoje, yhm.. żarty, wcale NAS nie śmieszą. ja dostaję ok. 100/200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: o lol . 26.12.09, 19:14 zoey, nie myl ironii/sarkazmu od kłamstwa. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
slodziutka99 Re: BoSH !!! 26.12.09, 19:10 jessica_18 tak jasne a ja mam odrzutowiec, poznałam Miley Cyrus, kupiłam sobie statek a i stacja disney'a jest moja!! przez takie dzieci jak ty kotek spada na psy! Odpowiedz Link Zgłoś
techno14 wiesz zal mi cie 26.12.09, 21:42 powiedz ze nie dostajesz a nie dziecko klamiesz down gowniaz hahah a o bosh co za bachor Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_swanxd Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:08 ja nie dostaję kieszonkowego. na cholerę mi? chcę kasę to idę do mamy ... ciuchy i kosmetyki kupują mi rodzice... MOJA KASA? hm... 37 groszy . _____________________________ www.czarodzieje.socjum.pl < portal społeczno.ściowy dla fanów serialu CzWP!! Odpowiedz Link Zgłoś
jessica_18 Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:23 qrwa coś nie pasi .? Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_ Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:32 jessico18, twoi rodzice to milionerzy? wygrali w toto-lotka? uhm. -.- ja przeważnie nie dostaję kieszonkowego, zdarza się, że dostanę 50 zł. >.< Odpowiedz Link Zgłoś
vanell. Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:57 Jessica_18 twoje wypowiedzi są na poziomie pięciolatka. Kompletny brak kultury osobistej ..przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
paniczekoladowa Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:24 Nie dostaje kieszonkowego ;// Kiedy chcę sobie coś kupić to po prostu idę do rodziców po kasę. A wydaję głównie na ciuchy Psss. Wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
funnkypunnky Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:26 ja wszystko co chce dostaje ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:32 Za dużo użytkowniczki Kotka chcą wiedzieć o cudzym życiu. Po co Ci to? Żeby się pochwalić? Ja kieszonkowe dostaje ale nie twoja sprawa ile, i na co wydaje! A wątek już był. Odpowiedz Link Zgłoś
lousy11 Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:32 nie dostaje , powiem tak nie chce nawet Gdy zapytam się rodziców czy mogą mi dać z 50 zł bo na coś potrzebuje to dadzą . Jestem oszczędna więc tylko czasami kupie sobie płytę , słodycze , książki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
vanell. Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 19:52 Nie dostaję. Jeśli czegoś potrzebuję, idę do rodziców. A na co dzień tylko drobne ..hm 5 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
shawty Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 20:01 Wcale nie dostaję typowego kieszonkowego, po prostu biorę pieniądze kiedy chcę, a z wydawaniem mam tak jak ty - od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
niktusia_ Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 21:03 40 zł na miesiąc. na gazety, chipsy, pizzerki, picie, bilety, kosmetyki, doładowania. Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 21:28 Jeny, moim zdaniem 100, 200 zł to bardzo dużo na kieszonkowe. No, chyba, że wtedy mama i tata nie dają wam juz na ciuchy . ;d To rozumiem. Ale 1000 zł ? jESSICA, proszę. Dużo dziewczyn chce sie stac tutaj takimi 'kul' dzieki forsie, jaką mają. Oł, przepraszam, dzięki wymyślonej kasie. ; x Hahaha, albo ty zoey, czy jak tam masz. Chybanikt ci nie uwierzył. A to wcale nie było napisane jako ironia, czy sarkazm. To było zwykłe klamstwo. Nielubie takich osób ;3 . Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 21:31 50 zł miesięcznie, ale większość wydaję na płyty i doładowania ; d Odpowiedz Link Zgłoś
audreey Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 26.12.09, 21:33 ja nie dostaję, hihi, jak potrzebuję pieniędzy to idę do mamy i proszę, i już. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
zoey Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 10:30 To była ironia na wszystkie dzieci które piszą że dostają 500 zł kieszonkowego i jeszcze im mało... A to widocznie wy się nie znacie Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 10:47 200 zł miesięcznie. nie mam na co w sumie wydawac leży w portfelu. na zakupy i tak mi dają rodzice jakieś 500 , jakieś słodycze , basen iwgl. też płacą no leży xd Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:04 nie dostaję wyznaczonej sumy na miesiąc. jeśli potrzebuję kasy idę do rodziców i po prostu mi dają. przeważnie wydaję na ciuchy, kosmetyki i biżuterię. mało kiedy uda się coś odłożyć c: Odpowiedz Link Zgłoś
agapi Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:12 zależy... a wydaję na kosmetyki i płyty. na płyty to idą wszystkie moje oszczędności. może Was zdziwię, ale nie lubię chodzić na zakupy ;p tzn. po ciuchy i byty ;p Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:33 było coś podobnego ;p ja dostaję "niby" 50zł na miesiąc . z czym oczywiście kochani rodzice zawsze muszą zalegać ... i mają wymówki typu "masz jeszcze kase" "jakoś pilnie chyba nie potrzebujesz" itp. itd. xd kase najczęściej wydaję na... ciuchy ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
satini Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:17 20zł. od mamy i 20zł. od taty na miesiąc. Niby mało, ale i tak ubrania, słodycze, gazety czy inne pierdoły oni mi kupują, a pieniądze odkładam na wyjazd do Stanów . Łącznie wydają na mnie na pewno powyżej 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
werkaa Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:21 Ja Narazie Oszczędzam Na Kompa . Ale Tak To Jak Dostanę To Wydaje Na Kino Ciuchy Kosmetyki . ; pp A Dostaje 90 zł xdd Odpowiedz Link Zgłoś
hayley__ Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:24 Oo ja Was! ale macie dobrze niektórzy xD Ja nie dostaję.. U mnie czegoś takiego nie preferują...Ale zawsze jakąś kase mam. Odpowiedz Link Zgłoś
rasberry Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:26 straszzzzzznieeeeeee mało o dziadków miesięcznie tylko 20 zł z resztą mama kupuje mi ciągle jakieś ciuchy i kosmetyki , tata gazety,a że jestem oszczędna, kieszonkowe jakie mam mi wystarcza a i jeszcze od drugiej babci tak czasami 50 zł xD albo 100 zł co mało kiedy się zdarza xD Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:27 30 zł. ale tylko czysto teoretycznie : > jak mi potrzeba to dostaję. nie liczę, ile tego na miesiąc idzie. zazwyczaj na jakieś wypady: kino, teatr, lodowisko itp. na ciuchy czasem, bo w Elblągu to ja mało kupuje /wybredna jestem -,-/ raz na jakiś czas wybierzemy się z mamą na takie wielkie zakupy do Gdańska :3 Odpowiedz Link Zgłoś
musera Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 23:24 Ja dostaję 150 zl co miesiąc + jak trzeba to na ciuchy czy co tam potrzebuję...także wydaje głównie na jakieś jedzonko w knajpach, czasami ubrania, kosmetyki, gazety... kino itp Odpowiedz Link Zgłoś
caroliin Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 11:42 ja nie dostaje : c . tzn . od babci to co miesiąc tak 70 zł . a rodzicom po prostu mówię jeżeli czegoś potrzebuje lub jeżeli chce gdzieś iść i mi kasy potrzeba ; ) mi kasy też brakuje zawsze XD . no cóż taki żywot nastolatek . . Odpowiedz Link Zgłoś
xnamex Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 17:49 Ja mam dyche na weeka ale na razie mi wystarcza. Zazwyczaj wydaję na gazetki i kolczyki Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_16 Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 23:29 Ja dostaje 100 miesięcznie i tak samo wydaje na ciuchy kosmetyki płyty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hayles Re: Ile dostajesz kieszonkowego ? 29.12.09, 23:38 jestem inna, nie dostaję kieszonkowego. jak czegoś potrzebuję, to idę po pieniądze do rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty . 29.12.09, 23:39 Ja dostaję 100zł gotówką na drobne wydatki + rodzice znaczną sumkę przelewają mi na konto, na ciuchy, kosmetyki, zajęcia pozalekcyjne i różne wyjścia. Nie jest określone ile dostanę, moi rodzice sprawdzają często ile mam i jak kończą mi się środki to przelewają. Czasami to aż mi głupio, bo sprawiam dużo problemów, ale jak kaski potrzeba to zawsze na nich można liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś