Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o jedynakach?

28.12.09, 12:17
Co sądzicie o jedynakach? Czy myślicie że są rozpieszczeni, że mają się lepiej czy
przeciwnie: współczujecie im że nie mają rodzeństwa...
Piszcie czy w waszym otoczeniu są jedynacy... smile
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:27
      nie współczuję sobie że nie mam rodzeństwa, może tyle tylko, że starszego brata.
      więc to narzuca już postawę egoizmu, ha.
      ale nie sądzę, że mam się lepiej niż ci, którzy mają rodzeństwo.
      często właśnie osoby, które nie są jedynakami są bardziej chamskie i wredne.
      więc też nie można na to tak patrzeć. ;d
      • sweet...ash a więcc ... 28.12.09, 12:35
        to jest tak że osoby które posiadaja rodzeństwo
        chca być jedynakami , a jadynacy chcą mieć rodzeństwo .
        to w wielu przypadkach prawda ., ale podkręślam że nie zawsze

przyznam że jedynacy których znam sa dość rozpieszczeni confused
        no ale napewno nie wszyscy tacy są , taka mam przynajmniej nadzieje tongue_out
      • crazygirl2302 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:37
        nie wspolczuje im, poniewaz rodzenstwo jest wkurzajace. za to jedynacy maja
        wszystko dla siebie i nie musza sie dzielic. wszystko kreci sie wokol nich, co
        czesto powoduje egoizm. ale nie mowie, ze wszyscy tacy sa, znam jedynakow,
        ktorzy nie sa samolubni i egoistyczni.
        • majusia011 więc... 28.12.09, 12:44
          ja znam jedynaków, są bardzo rozpieszczeni i uważają się za nie wiadomo kogoo,
          ale znam też osoby, które mają rodzeństwo i też są rozpieszczone... i to jest
          taki sam przypadek jak z jedynakami...
          ja tam się ciesze, że mam rodzeństwo nie chciałabym byc jedynaczką, bo
          wiekszośc jedynaków jakich znam są rozpuszczeni i ja nie chciałabym tak byc ....
      • bociekopne Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:37
        Sama nią jestem . ; ppp
        Owszem . Jestem rozpuszczona . xd
        Czasami dziękuje Bogu że nie mam rodzeństwa ale czasem by sie przydało . Ale mimo to i
        tak chce zostac jedynaczka. ; P
      • thedulcemonisia Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:01
        Nie jestem jedynaczką, ale nie jest tak źle....mam trzech starszych braci (w tym
        dwóch bliźniaków wogóle do siebie nie podobnych)....wydaje mi się że jedynaki
        nie mają ani lepiej ani gorzej....nie mogę wyrazić swojej opinii bo nie wiem jak
        to jestwink
      • zakochana_aa Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:02
        Ja jestem jedynaczką i nie jestem rozpieszczana..... W mojej klasie są osoby które mają
        rodzeństwo i strasznie się puszą..... Ja jestem jak każdy inny człowiek i nie mam pojęcia po
        co ten durny wątek skoro jedynacy to też śa ludzie normalni ludzie.... Żal mi was....
        • mystic4space Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:17
          A ja właśnie jestem jedynaczką i nie narzekam na brak rodzeństwa. Jest u mnie w
          klasie pare jedynaków i nie wywyższają sie jak inne dziewczyny, które mają
          rodzeństwo i uważają się za nie wiadomo kogo bo to są one.. Grr.. nie lubie
          takich osób
    • sonia321 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:28
      Zależy jak rodzice wychowają. Jeżeli będą mu wszystko kupować, na wszystko
      pozwalać to wtedy mają problem.
      Znam wielu jedynaków którzy są "normalni" smile
      • ziuuta Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:32
        Jestem jedynaczką i nie jestem rozpieszczona. Jako jedyna w klasie jestem jedynaczką wink
        Moja koleżanka któa ma 6 rodzeństwa jest chamska. Myślę, że to dlatego, że jej rodzice
        nie dają rady opiekować się wszystkimi i któreś dziecko może poczuć się samotne.
        • misiaczek_97 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:37
          ja jestem jedynaczką i nie uwazam ze z tego powodu mam lepiej i wcale nie jestem
          rozpieszczona...moja kumpela ma rodzeństwo i jest rozpieszczona chamska i pusta...moim
          zdaniem to zalezy od rodzicow i sposobu wychowania...
    • beautiful_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:32
      Ja mam przyjaciółkę która jest jedynaczką i czasem wydaje mi się że ona jest
      taka "wychuchana" ale ogólnie bez urazy ale uważam że jedynacy są rozpieszczani
      z powodu braku rodzeństwa i potem wyrastają (nie wszyscy) na zarozumiałych.
      • beautiful_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:33
        Po prostu to jest pół na pół niektórzy jedynacy są wredni a niektórzy spoko smile
        • annie_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:37
          ej, czy ja jestem wredna? XD
        • ziuuta Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:39
          beautigul_ dobrze to wyraziłaś.
          Lecz moja koleżanka która ma starszą siostrę ok. 23 lata, to starsza się wyprowadziła i
          moja koleżanka myśli, że może wszystko tongue_out

Ja każdego toleruję, każdy ma coś w sobie czego można mu pozazdrościć.
          • ziuuta Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:40
            przepraszam za literówkę: beautiful_
        • charlotte__ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:39
          Ja byłam jedynaczką, ale od 2 lat
          mam brata .... Myślę, ze to nie ma
          różnicy czy ktoś ma rodzeństwo
          czy nie, zależy to od wychowania .
    • truuu Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:37
      w moim otoczeniu są.
      I strasznie zadzierają nosa.
    • tayloves Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:37
      ja jestem jedynaczką i nie jestem rozpuszczona ......................ale nie chce mieć
      rodzeństwakiss
      • nacia_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:42
        ja jestem jedynaczką, ale nie sądzę, że jestem rozpieszczona;p
        każdy zapewne miewa czasem jakieś wybuchy emocjonalne, jest karany za zło a
        wynagradzany za dobre uczynki...więc pojęcie rozpieszczony ma rózne poglądy bo może
        być nim jedynak tak samo jak i osoba posiadająca rodzeństwo ;p to tylko kwestia ile się
        ma kasy, a także ile oleju w głowie czyli tak zwane dobre wychowanie winkbig_grinsmile
        • majusia011 więc... 28.12.09, 12:47
          to tylko moje zdanie;
    • czekoladka Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:39
      Niektórzy są bardziej rozpieszczeni, bo rodzice muszą wydawać pieniądze tylko na
      swoje jedyne dziecko (w końcu wychowanie kilku więcej kosztuje), ale nie jest
      tak zawsze. Czasami jak rodzice są bogaci to rozpieszczają swoje kilka pociech
      jeżeli mają. wink
      Jeżeli już to im wspołczuję. Moja koleżana jest jedynaczką i jej największym
      marzeniem jest rodzeństwo. Jej mama poroniła w maju. Była w 3/4 miesiącu. sad
      Z rodzenstwem zawsze raźniej mimo licznych kłótni. wink
    • pauliska1212 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:40
      co mysle o jedynakach . ? c;
      ludzie nie miejacy rodzenstwa. x d
      tyle sadze. ; p
      • agapi Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:48
        ja jestem jedynaczką ;c

moje przyjaciółki mówią, że jedynacy są egoistami, ale ja nie, bo one mnie
        wychowały xD
        • katsuumi_17 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:51
          To zależy od człowieka. Wielu jedynaków jest rozpieszczonych, ale zdarzają się
          też "niejedynacy" którzy są rozpuszczeni. I odwrotnie. To nie jest regułą. Ja się cieszę, że
          mam rodzeństwo, bo nie wiem co bym bez niego zrobiła (starsza siostra).
        • rock_twilight Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:51
          Ja również jestem jedynaczką. Nie przeszkadza mi to - nigdy nie chciałam mieć rodzeństwa. Ale i tak nie jestem rozpieszczana przez rodziców. ;-P
        • ice_flower Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:55
          Sama jestem jedynaczką i mi z tym dobrze :]
    • klaudia.25 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:51
      Mają lepiej big_grin
    • kammi Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 12:52
      ja jestem sama, jest mi dobrze, i chyba faktycznie jestem lekko egoistyczna, ale
      nic na to nie poradzę ;s . fajnie by było mieć dużo starszego brata lub siostrę,
      takich co już w domu nie mieszkają, ale radzę sobie. ;d
    • kuku_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 13:01
      ja jestem jedynaczką i myślę , że jest fajnie. XD
    • czekoladka96 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 14:48
      ja jestem jedynaczką i nie wydaje mi się że jestem rozpuszczona i żal mi osób które
      twierdzą tylko po tym czy ma się rodzeństwo czy nie jaki ma charakter dana osoba.
    • britneyxd Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 14:50
      moje dwie przyjaciółki nie mają rodzeństwa i z 3 friend stwierdzilismy ze jedynaki są troszkę
      egoistyczni ;p
    • bacha Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 14:55
      ja jestem jedynaczką, nieraz chciałabym mieć rodzeństwo, a nie raz nie, szczerze nie uważam
      się za rozpieszczoną egoistkę sciana devilmam 4 koleżanki jedynaczki, które są całkiem w
      porzo suspicious
      • patoo_x3 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 14:58
        ja jestem jedynaczką ; ] . i chciałabym mieć rodzństwoo ; DD .no ale coż xD. haha ale nie jestem strasznie rozpieszczoną nastolatka.. mam dużo koeżanek i przyjaciółke ; ]
    • tokio_hotel_483 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 14:59
      no na bank są.I nie muszą być rozpieszczeni,to wszystko zależy
    • robin jedynaczki. 28.12.09, 15:00
      mam koleżanki bez rodzeństwa i wcale nie są rozpieszczone. ja mam brata i się cieszę bo on
      mi pomaga w wielu rzeczach jest starszy, ale czasem wkurzający. a poza tym to się cieszę
      z rodzeństwa ;d
    • czarnaplyta Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:02
      ja jestem jedynaczką ...
      i nie uważam , że jestem rozpieszczona . ; P
      wierz mi to , że ktoś nie ma rodzeństwa nie oznacza , że musi mieć wszystko .

znam osobę , która pomimo , że ma rodzeństwo jest rozpieszczona bo ma kasę i
      myśli , że może wszystko i wgl. ..
      nie którzy po prostu nie mając rodzeństwa są rozpieszczeni ,a inni nie ; P
      ja zachowuję się jak normalna nastolatka . x D
      i jak coś chcę to nie raz to dostanę , ale nie że np. widzę jakąś świetną bluzkę
      w sklepie i zaraz ją mam bo tylko powiem rodzicom ...
      czasem trzeba na coś zasłużyć i tyle . wink
      • zakochana_aa Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:07
        czarnaplyta napisał(a):

> ja jestem jedynaczką ...
        > i nie uważam , że jestem rozpieszczona . ; P
        > wierz mi to , że ktoś nie ma rodzeństwa nie oznacza , że musi mieć wszystko .
        >
        > znam osobę , która pomimo , że ma rodzeństwo jest rozpieszczona bo ma kasę i
        > myśli , że może wszystko i wgl. ..
        > nie którzy po prostu nie mając rodzeństwa są rozpieszczeni ,a inni nie ; P
        > ja zachowuję się jak normalna nastolatka . x D
        > i jak coś chcę to nie raz to dostanę , ale nie że np. widzę jakąś świetną bluzk
        > ę
        > w sklepie i zaraz ją mam bo tylko powiem rodzicom ...
        > czasem trzeba na coś zasłużyć i tyle . wink

Zgadzam się z tobą w 100%....
    • lady_em Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:03
      mam w otoczeniu paru jedynaków, ekhem.
      wrażenia mam różne. bynajmniej w moim otoczeniu jedynactwo u płci żeńskiej nie jest tak dokuczliwe jak u płci męskiej. ale i tak chyba wszystko zależy od wychowania i charakteru.
      mam koleżankę, która jest bogata, ładna, szczupła, ciągle ma kasę, niczego jej nie brak itp. itd. i jest jedynaczką. ale w żadnym stopniu nie jest rozpuszczona. nie powiedziałabym, że jest jedynaczką. serio.
      z kolei mam kolegę, który jest tak dokuczliwym jedynakiem... wrr. już w pierwszym tygodniu znajomości razem z przyjaciółką stwierdziłyśmy: o, jedynak. u niego to tak widać okropnie. ciągle się wywyższa, uważa się za bógwie co, a jak coś nie idzie po jego myśli to się denerwuje, jest chamski.

czyli ogółem z jedynakami różnie bywa.
      • thuskawka Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:15
        Ja jestem jedynaczką wink
    • kamila_1355 Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:20
      Ja nie jestem jedynaczką a jestem niesamowicie rozpieszczona! Ale ogólnie uwaząm,że
      bycie jedynakiem jest głupie. Jedynacy przeważnie są samolubni i chcą,żeby dawać im
      różne rzeczy,ale sami nie dadzą nic. xd Współczuję takim dzieciom. ;p
      • cukierkowa13 Co sądzicie o jedynakach? 29.12.09, 14:39
        Ja nie jestem jedynaczką i nie chciałabym być. smilesmile
    • pretty_lady Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:21
      Nie chciałabym być jedynaczką ; p
      • im_rebel Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:23
        Mam koleżankę jedynaczkę i wcale nie jest niemiła, rozpuszczona. Jest świetna x]]
    • chrupek Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:23
      Ja mam młodszegi brata.
      U mnie w sql mówią, że jedynak jest chytry. ; - d
    • blondzia Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:27
      Ja mam jedno siostrę która ma 5 lat jest młodsza smile I pamiętam jak ja byłam sama
      i było mi bardzo źle zazdrościłam innym że mają rodzeństwo i prosiłam rodziców o
      siostrę lub brata i mam siostrę często mnie wkurza ale cieszę się że ją mam big_grin
      • candys Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 15:40
        Hymmm ja mam jedną bardzo dobrą koleżankę, jest ona jedynaczką i jeszcze nigdy
        nie dała mi odczuć, że jest rozpieszczona czy coś w tym stylu. Druga moja
        przyjaciółka ma 2 rodzeństwa i też jest świetna. Więc myślę, że to jak się ktoś
        zachowuje i jaki ma charakter raczej nie ma wpływu rodzeństwo cyz też jego brak
        wink . jego Ja mam brata o 7 lat młodszego, często się z nim kłócę, ale to i tak
        fajnie, że jesteśmy razem serce
        • msthic Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 16:34
          to raczej zależy od rodziców i od charakteru osoby xd
          ale z reguły są rozpieszczone ;p
          • niktusia_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 17:20
            kiedy ma się starsze rodzeństwo, i ma ono np. 17 lat, to rodzice wtedy pozwalają mu chodzić na imprezy, i w ogóle, i wtedy, kiedy to młodsze rodzeństwo będzie miało 17 lat, to i wtedy rodzice puszczą je na imprezę, bo starsze rodzeństwo mniej więcej wyznacza horyzonty.
            ktoś mnie zrozumiał ? : 3
            a jak jest jedno dziecko, to rodzic nie ma się kim sugerować, dlatego na więcej mu pozwala.
            • mandy_jonas Różnie bywa... 28.12.09, 17:30
              Niekoniecznie zawsze jedynacy są rozpieszczeni... Wszystko zależy od rodziców.
              Często się jednak zdarza że niestety tak jestuncertain Mają jedno dziecko, to zrobią
              wszystko, aby było szczęśliwe. Znam jednego chłopaka [którego wprost
              nienawidzę], który jest jedynakiem, i śmiało mogę rzec że jest chyba najbardziej
              rozpieszczonym dzieciakiem jakiego znam...
            • skasia Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 17:33
              To wszystko zależy od sposobu wychowania przez rodzica.Znam kilku którzy są
              naprawdę fajni a niektórzy to, że oni są w centrum wszechświata.Czasami to
              potrafi być naprawdę wkurzające.
    • renesmee_ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 17:27
      Mam przyjaciółkę, która jest jedynaczką. Nie chcę tu nic pisać bo ma tutaj konto
      .... xD Ale ja trochę uważam, że jest rozpieszczona. Ona na coś, na co ja muszę
      czekać np. do urodzin, ma od ręki. Albo ja na coś zbieram kasę a ona to od razu
      ma. Ale znam dużo jedynaków i nie każdy musi taki być suspicious
      • disturbia Re: Co sądzicie o jedynakach? 01.01.10, 22:16
        Nie rozumiem stereotypu "rozpieszczony jedynak". Ktoś kto ma rodzeństwo może być
        równie rozpieszczony, a nawet bardziej. To nie zależy od tego, ile się ma
        rodzeństwa. To zależy od rodziców i ich wychowania. Ja jestem jedynaczką i
        przyznam, że może jest trochę tak, że jedynacy zazwyczaj mają trochę lepiej pod
        względem materialnym, ale bez przesady - mi na przykład rodzice nie kupują
        wszystkiego, co sobie zażyczę.
    • annie__ Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 17:33
      Sma jestem jedynakiem wiec sie nie wypowiadam smile
    • oliviajonas Re: Co sądzicie o jedynakach? 28.12.09, 17:34
      czasami im zazdroszczę, ale mama mi wtedy mówi, że gdyby nie moja młodsza
      siostra kiedyś nie miałabym komu się wygadać, bo mamie nie zawsze będzie tak
      zręcznie.
      Mój kuzyn jest jedynakiem jest paskudnie rozpieszczony. Każdego tak wkurza, że
      aż się nóż w kieszeni otwiera. tak mnie dobija, że to szok. moja przyjaciółka
      także nią jest, ale ona zawsze była wychowywana tak, aby nie zostać małym
      wrednym człowiekiem, który w dzieciństwie wszystko miał, a teraz nie ma nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka