miahania 02.02.10, 11:22 Od nowego semestru wchodzi mi WDŻWR. Trochę stresu, o czym tam się rozmawia? Jak to wygląda i w ogóle pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasix_14 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 11:25 o sprawach rodzinnych. O wychowaniu, seksie, rodzinie, przyjaciołach itp Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: WdŻwR...! 02.02.10, 11:28 a ja już skończyłam w tym roku szkolnym wdż zależy od nauczyciela, ale głównie to on opowiada i gada, Na początku pamiętam było coś tam że trzeba swoje cechy napisać, potem było o uzależnieniach i narkotykach, relacjach z rodzinką itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa... Re: WdŻwR...! 02.02.10, 11:34 my gadaliśmy o dojrzewaniu o życiu w rodzinie i takie tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: WdŻwR...! 02.02.10, 11:37 pierwsza miłośc, dojrzewanie, asertywnośc, konflikty, rodzina, przyjaciele i takie tam. ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
koci97 WdŻwR 02.02.10, 11:39 zależy czy jesteście podzieleni między chłopaków i dziewczyn ja tak miałam ale i tak potem mieliśmy wszyscy razem kiedy byliśmy oddzielnie to gadaliśmy o "tych" sprawach, chodziliśmy na filmy "jak powstałem" i gadaliśmy o narządach płciowych nie wiem jak chłopacy ale myśle że to samo, a razem to gadaliśmy o narkotykach, AIDS itp. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynaxx Re: WdŻwR...! 02.02.10, 11:46 Tak naprawde o wszystki. na poczaku gadasz o rodzinie przyjaciołach. Potem oglądasz filmy. xd U nas w klasie było tak ze dziewczyny pisały co im sie podoba w chłopakach a chłopcy co im sie podoba w nas. xd Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_xd Re: WdŻwR...! 02.02.10, 11:54 ogolnie to my prawie przez caly ten czas filmy ogladalismy. Teraz w drugim semestrze musielismy napisac czy chcemy czy nie, chodzic na te zajecia ale wiekszosc klasy nie bedzie chodzila bo to i tak bylo nudne i oceny za to sie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: WdŻwR...! 02.02.10, 12:03 u mnie to polega na tym, że każdy robi co chce. xd no, ale taką mamy babkę. = ) a tak wgl to u mnie było mówione o rzeczach o, których każdy już wie. ( tak mi się wydaje. ) tzn. dojrzewanie i takie tam sprawy rodzinne. xd Odpowiedz Link Zgłoś
oolka Re: WdŻwR...! 02.02.10, 12:54 Dojrzewanie , Rodzina,konflikty i te tematy które my chcemy omówić Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 12:59 Nauczyciel/ka gada o życiu dorosłym... U mnie strasznie nudne to było w podst... Odpowiedz Link Zgłoś
aleyka_ Re: WdŻwR...! 02.02.10, 13:01 Po koleji : Uzależnienia , narkotyki , nawiązywanie kontaktów , rodzina , przyjaciele , dojrzewanie , seks i to chyba koniec nie pamietam ; dd Odpowiedz Link Zgłoś
braveheart Re: WdŻwR...! 02.02.10, 13:05 U mnie to gadamy o tematach takich o których same chcemy . Zrobiłysmy sobie taką ,,Skrzynkę Pytań'' i tam wrzucamy pytania <oczywiście anonimowo> No więc na tym to polega Nie jest tak strasznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek Re: WdŻwR...! 02.02.10, 14:54 seks,rodzina,przyjaciele. I jak to mówi moja pani: seks łóżko i seks okno. :d Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: WdŻwR...! 02.02.10, 14:59 Seks i dojrzewanie. A potem seks. Od święta dojrzewanie. No i znowu seks. A tak właściwie, są to zajęcia, które pomogą Wam się 'odnaleźć' i dojrzeć. Super. Czasami pogadacie o szkołach i przyszłość. A pamiętasz na czym to się opiera? Odpowiedz Link Zgłoś
fan_miley Re: WdŻwR...! 02.02.10, 15:00 gadaliśmy o ... rodzinie, problemach i najgorszym temacie jaki mógł być ... no wiesz to już takie rzeczy dla starszych ... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
razzo Re: WdŻwR...! 02.02.10, 15:02 rozmawia o dojrzewaniu/przedewszystkim/przynajmniej tak było u mnie. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
princess14 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 15:14 ja będę miała od tego piątku ;D na początku razem a kilka lekcji oddzielnie :d mieliśmy na kartkach podane kilka tematów i tam było głównie coś tam o rodzinie , narkotykach itp. ale powinno być spoko , bo wdż ma z nami nasz była wychowawczyni x dd Odpowiedz Link Zgłoś
koaal wdżwr. 02.02.10, 15:29 łaaaa, umrzesz na tych lekcjach. -,- lol, przecież to jest zwykła lekcja ! ; o ale jeśli jesteś w piątej klasie to tam się gada tylko o jakichś głupotach. o rodzinie, o wychowaniu etc. ale nic z TYCH tematów. to chyba dopiero od 6 klasy.. chociaż w sumie zależy też od nauczyciela. nara. Odpowiedz Link Zgłoś
hana02 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 15:41 my też mamy wdżwr! i to nie takie złe gada sie tylko o rodzinie i o innych pierdołach Odpowiedz Link Zgłoś
fankazmierzch3 Re: WdŻwR...! 05.02.10, 19:46 ja też to mam tylko u mnie to sie nazywa WDŻ o różnych rzeczach tam sie gada ostatnio rozawialiśmy o rodzicach i kłótniach z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 15:44 Ja miałam przez całą podstawówkę, i teraz też od 2 semestru. Dziś mieliśmy pierwsze zajęcia. Obawiałam się, że będzie gorzej, bo za bardzo tej pani nie lubię, ale całkiem spoko było. Najpierw gadaliśmy o takich sprawach szkolnych. A potem to, co było przewidziane. xd. Zaczęła nam czytać artykuł 'Odkryłam, że moja córka jest galerianką'. A i też o tym mówiliśmy, o tej dziewczynie, co przez nią zabił się ten chłopak, co wczoraj mówili o tym nagraniu na youtube. No i wróciliśmy do tego, co już dawno było, co upokorzyli tą dziewczynę, co ją rozbierali i foty cykali. I tak jakoś zleciało. Odpowiedz Link Zgłoś
zakurzona Re: WdŻwR...! 02.02.10, 16:53 Same głupoty..nauczyciele po protu nie potrafią tego prowadzić..śmiechy, chichy..tandeta..nasza babka wyraża się tak jak by nasz poziom zatrzymał się na wieku 7 la..brr Odpowiedz Link Zgłoś
ewka15 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 16:58 Mieliśmy to mieć ale nie mieliśmy. Będą gadać o tym o czym właściwie i tak już wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: WdŻwR...! 02.02.10, 16:57 hah, trafiłaś na dobrą osobę x - D W piątej klasie na początku drugiego półrocza wychowawczyni powiedziała nam, że będziemy mieć wdżwr. Oczwyiście ja i moje kumpele podniet i wgl zażenowanie , że niby o czym będziemy tam gadać i wgl? Nie mogłyśmy się doczekać pierwszej lekcji. I powiem, że byłam rozczarowana. Od piątej do szóstej klasy <przedmiot jest raz w półroczu> mamy same beznadziejne tematy typu "moja kochana rodzina -,-" i jakieś inne o reklamach lub telewizorze, świętach itp. ; / mieliśmy chyba tylko jeden temat o dojrzewaniu, do tego nauczycielka spóźniła się tego dnia pół godziny na lekcję, bo była jakaś rada pedagogiczna ii zostało nam jakieś 15 min, więc wiele się nie dowiedzieliśmy. Zwykły przedmiot bez ocen taka odskocznia xd Nie wiem czy ty będziesz miała jakąs emm ciekawszą nauczycielkę czego ci życzę , albo jakie tematy będziesz miała. Babka daje różne historie na temat lekcji, ćwiczenia itp <no chyba że będziecie mieli książkę x d> Jeśli tobie bardziej chodzi o te tematy o dojrzewaniu to ja byłam zadowolona po takim spotkaniu <będziesz je miała w szóstej klasie> z taką panią np. od Always x dd Tam wszystko dobrze tłumaczą na ten temat itp. ; d Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: WdŻwR...! 02.02.10, 19:24 o seksie czy jak to tam...'o przedwczesnej inicjacji seksualnej i jej skutkach' o tym czym się różnią chłopcy od dziewczyn...oczywiste, co nie? o stosunkach w rodzinie. matki do córki, córki do matki, syna do ojca, ojca do syna, ojca do córki, córki do ojca, syna do matki, matki do syna itd.... o metodach antykoncepcji...powiedz, że abstynencja o dojrzewaniu, jak się objawia, od kiedy itd... takie duperele, o których nie chce sie gadać Odpowiedz Link Zgłoś
niewiqedzicd Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:03 U nas na początku byli chlopacy i dziewczyny robilismy rozne rzeczy np scenki odgrywalismy dotyczace zycia . Potem w jednym tygodniu dziewczyny mialy dwie lekcje i potem na nastepny tydzien chlopacy . My dziewczyny zazwyczaj gadalysmy o rodzinnych sprawach , i o dojrzewaniu itp . Nie ma co sie bac ! Odpowiedz Link Zgłoś
emm_ Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:05 Rozmawiasz o życiu w rodzinie, o tych wszystkich rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:08 dowiesz się ;p my też będziemy mieli w 2 semestrze Odpowiedz Link Zgłoś
mewusia Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:09 WDŻ jest fajny można tam porozmawiać o różnych tematach bez krempacji na początku będziecie mieć zazem z chłopakami ale potem juz będziecie mieć osobno możecie tak jak u nas robić sobie herbatki;] odrazu milej ;p Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:12 O współczuję..najnudniejsze lekcje świata..! Zrywałąm sie z nich..; ] Nam prowadziła taka babka po 50 - tce..nauczyciel przygotowuje Cię do życia..na początek będziesz miała lekcje z chłopakami potem prawdopodobnie oddzielne! Będziecie rozmawiac o budowie ciała kobiety, o ginekologach, jak rozpoznac zapalenia pochwy i takie..; ] Ale na początek będą tematy typu życie w rodzinie..! I takie tam..lekkie do przełknięcia Odpowiedz Link Zgłoś
pink_rulez Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:17 Ja nie wiem czy to będę mieć, krążą plotki, że nauczycielka, która to zwykle prowadzi nie chce podjąć się nauczania w naszej klasie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulkaa Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:14 Pani wam bd gadać o jakiś duperelach. na przykład o życiu w rodzinnie itp. a potem się rozkręca aż do bardzieej erotycznych rzeczy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 Re: WdŻwR...! 03.02.10, 21:18 normalna lekcja, jak mamy ci pomoc , gadasz o swojej płciowosci, zagrożeniach(narkotylki itp...) i te inne rzeczy zwiazane z życiem , co ci zagraza i jak je godnie przezyć czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Tutaj. 03.02.10, 22:25 Wychowanie Do Życia W Rodzinie. miałam to w tym semestrze. ogólnie to co WDŻ, układy rozrodcze itp. mieliśmy lekcje o narkotykach, uzależnieniach, AIDS, HIV itp. to co WDŻ w podstawówce... Odpowiedz Link Zgłoś
madziolap.owa Re: WdŻwR...! 04.02.10, 08:06 w 5 kl jesteś??? a więc jak u mnie sie zaczynało to dostawaliśmy rysunki z narządami płciowymi i musieliśmy je kolorować a potem dzielimy sie na grupy i tak gdfzieś dziewczyny same 2 msc i chłopaki gdzieś tak 2 msc ;P Odpowiedz Link Zgłoś