tysiek14 08.02.10, 23:53 nie uważacie że fajnie byłoby chodzić do szkoły z internatem??? ja sobie ostatnio myślę że mogło by być naprawdę fajnie, a Wy jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinusia4 Re: Internat... 09.02.10, 21:33 Może. Na pewno byłoby zabawnie. Ale jednak tęsknota za rodziną za bardzo mnie przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: Internat... 09.02.10, 21:38 zgadzam się z paulinusia4. nie wytrzymalabym bez mojego kota... Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: Internat... 13.02.10, 18:54 nie. zbyt mało prywatności. jest zupełnie tak jak na kolonii - tylko tu jeszcze trzeba się uczyć. Na dodatek brak komputera. Dla mnie to masakra. xD Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it Re: Internat... 13.02.10, 19:31 ja bym chciala, z dala od rodzinki i wgl a w Polsce szkoly z internatem sa tylko u siostr zakonnych xd Odpowiedz Link Zgłoś
zapamietaj_mnie Re: Internat... 13.02.10, 23:57 wydaje mi sie ze to dla osob z hmm. mocnymi nerwami bo ja np. kiedy czuje sie zgnebiona, dostalam za ocene, poklocilam sie czy ktos sie ze mnie wysmiewa ;p to marze tylko o tym zeby znalesc sie w domu, pobawic z psem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapolka Re: Internat... 09.02.10, 21:35 no co ty... ; O POMÓŻ ZWIERZACZKĄ! Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
billkay19 Re: Internat... 09.02.10, 21:37 heh wydaje wam sie ze byscie tesknily za rodzina ja tez nie chcialam byc zdala od domu ale jestm w internacie i nie wyobrazam sobie chodzenia do szkoly bez internatu to najlepsze co mnie spotkalo Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Internat... 11.02.10, 00:19 są plusy i minusy. moja siostra cioteczna chodzi do szkoły z internatem i jest daleko od rodziny. tęskni za nimi, ale bardzo chciała iść do tego liceum i była w stanie się poświęcić. podziwiam takich ludzi, którzy dla osiągnięcia wyznaczonego celu opuszczą swoich bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ilovemyself Re: Internat... 11.02.10, 04:34 Kiedyś sama chciałam chodzi do takie szkoły . A teraz ? Czy ja wiem .. mogłoby być fajnie . Odpowiedz Link Zgłoś
karola_love Re: Internat... 11.02.10, 09:41 Wszyscy panikują na samo słowo "internat". Ja uważam, że nawet fajnie by było tam chodzić. Jednak przemyśl to dokładnie. Zrób sobie tak: rozważ wszystkie plusy i minusy związane z takim zobowiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: Internat... 12.02.10, 11:20 chciałabbym chodzic do szkoły z internatem ;d Odpowiedz Link Zgłoś
magnaw18 Re: Internat... 12.02.10, 23:32 czasami wydaje mi się że tak ale z koleżanką Odpowiedz Link Zgłoś
marffa Re: Internat... 12.02.10, 23:38 Uwierzcie mi wcale nie jest fajnie... wiem to z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Internat... 12.02.10, 23:40 mam wielką ochotę wynieść się z mojego miasta jak najdalej więc takie rozwiązanie, kiedy skończę gimnazjum nadal wchodzi w rachubę. Tylko przydałoby się jakąś olimpiadę przez tym wygrać, bo mnie zapewne z moimi cudownymi wynikami z przedmiotów ścisłych nigdzie nie będą mieli zamiaru przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
sweex ! 12.02.10, 23:52 Masz jakiegoś wroga w szkole? Jeśli tak, to wyobraź sobie, że musisz spać w jego pobliżu, jeść z nim (niesmaczne) posiłki, praktycznie cały dzień przebywać w jego towarzystwie. Oprócz tego musisz spać w kilku osobowym pokoju, z innymi dziewczynami i w jakiś sposób dojść z nimi do porozumienia. Mieszkasz w ciasnym, brzydkim pokoju, nie wolno ci mieć w nim bałaganu, czy nawet rozwiesić plakatów. Dalej jest tak różowo? Może nie lubisz swojej rodziny, ale w internacie może być gorzej. Dużo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_emo ... 12.02.10, 23:59 Ja srasznie chciałabym chodzić do szkoły z internatem, ale niestety rodzice mnie i chcą puścić ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola7767 Re: ! sweex 13.02.10, 00:16 myślę tak jak sweex wcale nie musi być tak fajnie jak ci się zdaje... Odpowiedz Link Zgłoś
love_sick Re: Internat... 13.02.10, 00:11 ja bym chciała chodzić do takiej szkoły. ale za bardzo bym tęskniła. szczególnie za wkurzającym bratem. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
zakurzona Re: Internat... 13.02.10, 07:53 Mi się internat nie podoba..dla mnie to byłaby męczarnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
billkay19 Re: Internat... 13.02.10, 17:04 to nie prawda ze jest tak strasznie jak mowicie mozna wieszac plakaty i jak zyje sie w zgodzie z innymi to jest naprawde super inni pomagaja w lekcjach i wogole a obiady sa dobre... zalezy tez w jakim internacie a co do tego ze musi byc porzadek to wyobrazcie sobie jakby wam nie kazali sprzatac....co by bylo wiem bo jestm w internacie i mi sie podoba pierwszy tydzien strasznie tesknilam za domem ale sie przyzwyczailam i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Internat... 13.02.10, 18:40 a ja bym bardzo chciała chodzić do takiej szkoły ; q Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Internat... 13.02.10, 18:45 Moja mama chodziła do takiej szkoły z internatem może było by i fajnie no nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
razzo Re: Internat... 13.02.10, 18:45 nie, nie fajnie. po pierwsze, nie ma kto pomóc ci w lekcjach ; jeżeli tego potrzebujesz. po drugie, to, że nie ma rodziców, ale są znajomi nie znaczy, że zawsze jest dobra zabawa. po trzecie, musisz jeść to, co ci dadzą, nie ma tam menu. po czwarte, wszędzie dobrze, ale w domciu najlepiej. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
zabax3 Re: Internat... 13.02.10, 18:50 nie fajnie. nie opuszczę mojej gromadki zwierzaków <3 Odpowiedz Link Zgłoś
darkness_day Re: Internat... 13.02.10, 19:15 czy ja wiem...nie wytrzymała bym za długo z dala od domu Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.america Re: Internat... 13.02.10, 19:26 nie, nie ja bym nie chciała za żadne skarby ! xd mało spokoju, prywatności i w ogóle... ;/ ja widzę same minusy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mady_ Re: Internat... 13.02.10, 19:28 kiedyś chciałam chodzic do internatu, teraz czasami tez sie nad tym zastanawiam... ale z daleka od rodziny... chyba bym nie wytrzymała Odpowiedz Link Zgłoś
holiday ? 13.02.10, 19:36 Nie wiem. Myśląc normalnie to za wiele ograniczeń. Tylko pomyśl : wspólny pokój, brak sprzętów, BRAK PRYWATNOŚCI!!! Niby fajnie, ale jak coś by Cię wpieniło to byś żałowała, że tam mieszkasz. A dom to w końcu dom. Wycieczka szkolna jest cool,ale tak to bym chyba nie wytrzymała. Zwariować by było można. Odpowiedz Link Zgłoś
nastolatkak93 Re: Internat... 13.02.10, 23:58 ja np nie chciałabym. w pt do domu a w niedz z powrotem do szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Re: Internat... 13.02.10, 23:59 ja właśnie będę szła do tech i to jest jakieś 0km od domu, więc opcja to internat i właśnie nie wiem za bardzo czy chce... Bo jak pomyślę,że mogę trafić na jakieś towarzystwo zje*ane Odpowiedz Link Zgłoś
gretik Re: Internat... 14.02.10, 00:06 nie, ja nie bardzo ;/ z dala od przyjaciół ? nieee !! Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Internat... 14.02.10, 14:04 ja bym nie chciała. nie wiem w ogóle jak i co, i skąd ja tam mam komputer? albo skąd będę mieć pieniądze? albo czy można tam wychodzić gdzie się chce? co można robić? i w ogólne. nie chciałabym jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
zuuzaa12 Re: Internat... 14.02.10, 14:06 Szczerze, to chciałabym chodzić. Naprawdę, serio Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Internat... 14.02.10, 14:07 Strasznie bym chciała. to moje marzenie odkąd zaczęłam chodzić do szkoły... O ile usunąć z wizji chodzenia do internatu pewną osobę - byłabym w 7 niebie! Odpowiedz Link Zgłoś
aitii Re: Internat... 14.02.10, 14:21 Ja uważam, że wszystko zależy od dobrego podejścia do sprawy. Bo zawsze są jakieś plusy i minusy. Ważne, żeby zauważać więcej plusów Ale ja bym osobiście nie chciała chodzić do internatu. Po szkole chcę iść do miejsca, które jest DALEKO od niej No i bardzo tęskniłabym za swoją rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś