Dodaj do ulubionych

środowisko.

19.02.10, 17:40
Nie sądzicie , że ludzie , którzy teraz nie mają np. nowoczesnego telefonu , komputera , super telewizora i innych gadżetów są traktowani bardziej jak powietrze?
np. u mnie w szkole jest taka dziewczyna biedna , ale bardzo dobrze się uczy. Nie ma telefonu ani komputera , wszyscy nazywają ją kujonką i nikt nie liczy się z jej zdaniem. Wyśmiewają się z niej bo nie ma telefonu. Chcą tylko spisac lekcje.
Według mnie jest to troche nie fair , przecież to nie ona decuduje czy będzie miała telefon czy nie , a po za tym powinni zrozumiec , że niektórzy ludzie są po prostu biedni i nie stac i ch na takie rzeczy.
Szkoda mi osób , które muszą byc tak akceptowane przez innych. Chciałabym , aby tego nie było.
Jeśli był temat to sorry.
Czerwony kosz tu jest ;x
ADA : )
Obserwuj wątek
    • alice_cullen08 Re: środowisko. 19.02.10, 17:45
      To straszne,że są takie osoby. Powinny zrozumieć, że kogoś nie stać. Okropni
      egoiścisciana
      • pffy Re: środowisko. 19.02.10, 17:59
        Moim zdaniem takie zachowanie jest głupie. Masz racje. Nie decyduje o tym czy ją
        stać na np. komórkę czy nie. U nas w klasie tak nie jest. Jasne, że ludzie
        dzielą się tam na jakieś grupy, ale nie ma tak, że kogoś zdanie się nie liczy. confused
    • gitarzystka_ . 19.02.10, 17:48
      Życie.
      Wszędzie tak jest. Nie zmusisz ludzi do tolerancji. Można jedynie bronić te
      nieakceptowane przez innych osoby i starać się im pomóc.
    • madziullaa Re: środowisko. 19.02.10, 17:49
      Niektórzy z tego wyrastają. Z drugiej strony czemu sama nie zrobisz pierwszego
      kroku i nie zaprzyjaźnisz się z nią? Kto wie? Może wcale nie jest taka zła.
      Problem w tym, że nie posiadamy na tyle odwagi, bo przecież ludzie i nas mogą
      przestać lubić. Zachowanie żałosne jak dla mnie.scianasciana
      • niebieskaa Do Madziullaa. 19.02.10, 17:54
        chciałam się z nią zaprzyjaźnic , ale ona właśnie nie chce się przyjaźnic z nikim kto np. jest w samorządzie , gra w jakiejś drużynie po prostu z kimś popularnym . A szkoda
    • ann_95 Re: środowisko. 19.02.10, 17:50
      zgaddzam sie z tobą wink
      • karmel_ Re: środowisko. 19.02.10, 17:52
        Tak , niestety ludzie są okropni. Też mi szkoda takich osób.
    • i.see.you Re: środowisko. 19.02.10, 17:54
      U nas jest w klasie taki Dawid. I on nie zdał niestety... Chłopcy dlatego go nie akceptują, a
      dziewczyny... wszystkie się w nim podkochujemy, bo ona naprawdę bardzo przystojny i
      fajny chłopak. Więc masz raję, że ludzie ci biedniejsi i ci gorsi są po prostu nie akeptowani
      przez ludzi! Smutne...
      • karola1603 ... 19.02.10, 19:34
        to niestety przykre,ja wam powiem że mam komórkę ,ale tak czesto noszę ją do szkoły że
        nawet kumpela nie wie zbytnio jak wygląda.pewnie reszta myśli że mam jakiegoś grata,ale
        zwisa mi to.
    • niebieskaa ! 19.02.10, 18:05
      wypowiadajcie się dalej.
    • niebieskaa . 19.02.10, 18:15
      jest tu ktoś ?
      • virginkaa ; ( 19.02.10, 18:21
        U nas tak było to próbowałam się zaprzyjaźnić z nią i tez ją broniłam przed kim? przed moimi byłymi przyjaciółkami , bo one w ogóle nie wiedzą co to znaczy , ich rodzice sa lekarzami maja wszystko! Teraz u mnie w klasie jest tylko 1 taka osoba , to też jej na początku nie lubiłam, ale teraz jest moją bardzo dobrą koleżanką, bo zawsze mogę na nią liczyć. smile I wiem jak to jest, bo sama do najbogatszych nie należę.
    • elliot Re: środowisko. 19.02.10, 18:39
      to bardzo nie fair, jakby to ona decydowała o zarobkach rodziców.
      jak ja nie lubię ludzi, którzy nie rozumieją tego, że nie każdy może sobie
      pozwolić na super luksusowe rzeczy.
      a może ty spróbuj się z nią zakolegować i powiedz żeby nie dawała do siebie
      mówić `kujonka` i w ogóle ( o ile chcesz)
    • loves_vampire11 Re: środowisko. 19.02.10, 18:51
      masz rację zgadzam się z tobą w 1000%
      to nie oni decydują czy mają telefon czy nie !! i to głupie jak ktoś zachowuję
      się tak jak napisałaś .
      te osoby które tak się zachowują ja określam mianem głupich zwierząt no bo u
      mnie w szkole też są takie osoby a nawet u mnie w klasie .
      mam w klasie niepełnosprawnego chłopca na wózku który jest od nas o rok starszy
      ale można powiedzieć że troche zacofany ;/ chodzi o to że on ma duże problemy z
      nauką ponieważ przez wszystkie lata do póki nie trafił do nas (a to było 1,5
      roku szkolnego temu) miał nauczanie domowe i przepuszczali go do następnych klas
      (bo w nauczaniu domowym też jest coś takiego jak klasy a przynajmniej u niego
      tak było) z samymi jedynkami dlatego teraz nic nie umie . Nie był wcześniej w
      normalnej szkole siedział praktycznie całymi dniami w szkole a kiedy my
      łaziliśmy po dworze z kumplami to on musiał siedzieć w domu . nie zna znaczenia
      słów typu ku*wa, spi*rda*aj albo znaczenia symbolu środkowego palca . A debile z
      mojej szkoły pokazują mu środkowy palec i mówią żeby pokazał tak do nauczycielki
      bo to znaczy dzień dobry jeśli nie ja albo parę innych dziewczyn z mojej klasy
      do kuba (to ten chłopak) pokazał by tak do pedagog bo tak go namówiły jakieś
      ciołki z mojej szkoły .albo robią sobie z niego jaja i śmieją się z niego a on
      nie wie dlaczego i na pewno jest mu smutno z tego powodu ;/ przykro mi jak to
      widze i zawsze staram się mu pomagać ostatnio wydarłam się na tych chłopaków
      którzy się z niego wyśmiewali ;/
    • katsuumi_17 Re: środowisko. 19.02.10, 18:56
      To jest naprawdę chamskie. Ale może poprostu im jest trudno wyobrazić sobie teraz życie
      bez komputera...
    • violet_ środowisko. 19.02.10, 18:59
      u mnie tak nie ma, chwała.

nie chcę nic mówić, ale według mnie każdy decyduje, czy chce mieć telefon, prawda?
      chyba, że koleżanka ma dwanaście lat i nie widzi potrzeby.
      • niebieskaa Do violet_ 19.02.10, 19:08
        myślisz , że ona nie chciałaby tego telefonu ? chciałaby ale nie ma na to pieniędzy po prostu , chciałaby miec komputer i inne rzeczy których nie ma. Ona o tym marzy , a dla nas jest to normalną sprawą , że rodzince kupują nowy telefon ipoda , laptopa czy inne rzeczy.
      • elliot violet_ 19.02.10, 19:18
        każdy decyduje czy chce telefon czy nie, ale jak koleżanka nie ma pieniędzy to
        może na telefon nie może sobie pozwolić.
        • violet_ Re: violet_ 19.02.10, 19:23
          nie wnikam w sytuację materialną tej dziewczyny, mówię tutaj o sytuacji ogólnej.
          napisałam każdy.
    • kamila_1355 układa się to tak... 19.02.10, 19:07
      ja mam taką koleżankę. niby środowisko ją akceptuje i wgl,ale jednak ona chciałaby
      czegoś więcej od rodziców. ja mam wszystko co chcę a ona mi tego zazdrości..nie żeby
      mnie to wkurzało,ale ja nie umiem spuścić z tonu zakupów bo Ona nie ma. xd
    • olgx Re: środowisko. 19.02.10, 19:14
      Zgadzam się. Nie powinno się tak traktować ludzi. Wyobraź sobie na tej
      dziewczynie miejscu.
      • duuumi Re: środowisko. 19.02.10, 19:19
        Tak, to jest dziwne. Takie selekcjowanie osób.
        Znam dziewczyne, przymijmy że ma na imie Monika.
        Jest ona biedna, ale to nie ma wiekszegoznaczenia.
        Nie oceniłam jej po tym, poniewaz kasa nie jest w życiu najwazniejsza !
        Ale chodzi o to, że ma ona takie menelskie podejściedo życia.
        Źle się uczy, zachowuje sie jak same-wiecie-kto etc.
        To moim zdaniem nie jest godne dziewczyny chodzacej do 6 klasy.
        To w ogole nie jest godne dziewczyny..
        Tak..
        • niebieskaa Do duuumi. 19.02.10, 19:23
          a u tej mojej koleżanki jest wręcz odwrotnie , świetnie się uczy i bardzo chce byc wzorowa i stara się.
    • sonia07 Re: środowisko. 19.02.10, 19:21
      Notka z sensem, ale na przyszłość nie używaj słów, których znaczenia nie znasz bądź nie wiesz w jakim kontekście ich użyć. Chodzi mi o "Szkoda mi osób , które muszą byc tak akceptowane przez innych." Nie od dziś wiadomo, że wśród nie tylko młodzieży, ale i ogólnie w społeczeństwie liczy się lans i prestiż. U młodzieży są to ciuchy, telefon czy inne gadżety, u dorosłych samochód, dom, aczkolwiek wśród nastolatków to także się liczy. Osoby, które wyznaczają wartość człowieka po jego sytuacji materialnej są po prostu nietolerancyjne. Powiem więcej. Są puste i głupie. To tyczy się zarówno chłopaków jak i dziewczyn. Do takich ludzi nie mam szacunku.
    • justin.bieber. Re: środowisko. 19.02.10, 19:27
      Masz rację to przykre, z resztą mi też się nie przelewa i nie chciałabym być tak
      traktowana na szczęście ze mną nie jest tak źle mam telefon i komputer, ale
      denerwuje mnie to jak niektórzy się przechwalają jak mają babke w Ameryce i
      super ciuchy albo super iPoda ; /
      szkoda mi tych biednych crying
    • green_color Re: środowisko. 19.02.10, 19:33
      Ehh racja ;/ Niestety w dzisiejszych czasach biedniejsi ludzie są tak
      dyskryminowani, że szkoda na to patrzeć. Totalny brak tolerancji. Założę się, że
      Twoja koleżanka w wielu rzeczach prześciga swoich rówieśników, a sama nie
      wybrała sobie takiego życia.
      • niebieskaa Do green_color 21.02.10, 11:33
        ona świetnie się uczy , co roku jest wzorowa , ale niestety tak traktowana. smutne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka