22.02.10, 10:38
Nikt do końca nie wie co to jest ten styl EMO, ponieważ niektórzy sądzą ,że ludzie EMO sie
tną, lecz to nie jest prawda. Albo że chłopacy którzy są EMO sa gejami. Ja juz sama nie
wiem co mam o tym sądzić być dalej EMO ,czy zwykłą nastolatka? Proszę odpisujcie.
Obserwuj wątek
    • smiley16 Re: Styl Emo 22.02.10, 10:43
      bądz tym co lubisz ;D
      • gwiazdeczka36 Re: Styl Emo 11.03.10, 16:25
        Ja uwielbiam styl Emoo ;**
        Nawet sama bym nią chciała zostać ale jeden problem rodzice ;*
        Kocham Emmo .
    • lilii_95 Re: Styl Emo 22.02.10, 10:43
      emo to muzyka.
      styl to scene.
      a scene wcale nie muszą się ciąć i być gejami/lesbijkami.
      • lilii_95 Re: Styl Emo 22.02.10, 10:44
        a wybór... należy do ciebie.
    • panna_muminkowa Re: Styl Emo 22.02.10, 10:44
      nie lubie stylu EMO ;d
    • light Re: Styl Emo 22.02.10, 10:45
      wpisz sobie na wikipedię.
    • pysia11 EMO 22.02.10, 10:47
      Niektórzy EMO tną się itp. ale niektórzy to podobno nadzwyczaj sympatyczni ludzie. To, że się inaczej ubierają nie ma znaczenia. Przecież liczy się charakter wink
    • pola16 Re: Styl Emo 22.02.10, 10:49
      kolesia wyobrażam sobie, ale bez tego kolczyka
      https://c.wrzuta.pl/wm17182/c6a76d2000036e244607e8ba/0/emo%20boy

a dziewczynę w takich włosach:
      https://th.interia.pl/30,b1f00d07c4019662/emo.jpg
      ale bez tych 'ozdób'

ogólnie to nie uważam, że oni się tną, ale wpisujesz w G. na grafice są pocięte
      ręcę i to jeszcze z... aż mi to nie przechodzi:
      https://historyoflive.blox.pl/resource/Emo_Girl_Cuts_Herself_Picture4.jpg
    • ne.gra Re: Styl Emo 22.02.10, 10:49
      Ech, kochana styl emo pierwotnie miał się wywodzić od dawnej fali emo z lat 80, a nazwa miała pochodzić od słowa emotional, co znaczy emocjonalny. Niestety styl został opanowany i zawłaszczony przez rozpieszczone 14latki w lansiarskich trampeczkach, spodniach w kratkę, czaszkach we włosach i samobójczym make-upie. Nie ma to NIC wspólnego z prawdziwymi emotional, z ludźmi, którzy po prostu ukazują siebie bardziej poprzez emocje właśnie - i te smutne, ale też wesołe. Być emo (tym z lat 80) to być ekstrawertykiem (no tak skracając tok myślowy), wyrażać się poprzez emocje, pokazywać ludziom siebie (nie do końca fajne tak być zbytnio otwartym na ludzi i "wylewać" swoje WSZYSTKIE emocje na wierzch, no ale to znaczy być emotional). Muzyka to też raczej emo-core, hard-core i tak dalej, i też ma przekazywać emocje piszącego a nie nakłaniać do cięcia się i samobójstw... Podobno 30stM są emo, ale jako wierna wierna słuchaczka od samych początków widzę tam raczej wszystkie emocje, a nie smutek, żal i rozpacz (no i poczytać sobie artykuły o nich, teksty piosenek, wypowiedzi o muzyce, wsłuchać się też byłoby miło, żeby twórczość rozumieć, a nie znać trzy słowa z każdej piosenki i na tej podstawie ich "interpretować")
      Niestety jak dla mnie teraz trzeba mówić o pseudo-emo, bo to to nie ma nic wspólnego z falą emo lat 80.
    • ne.gra Emo(?)tional. 22.02.10, 10:54
      Ech, kochana styl emo pierwotnie miał się wywodzić od dawnej fali emo z lat 80, a nazwa miała pochodzić od słowa emotional, co znaczy emocjonalny. Niestety styl został opanowany i zawłaszczony przez rozpieszczone 14latki w lansiarskich trampeczkach, spodniach w kratkę, czaszkach we włosach i samobójczym make-upie. Nie ma to NIC wspólnego z prawdziwymi emotional, z ludźmi, którzy po prostu ukazują siebie bardziej poprzez emocje właśnie - i te smutne, ale też wesołe. Być emo (tym z lat 80) to być ekstrawertykiem (no tak skracając tok myślowy), wyrażać się poprzez emocje, pokazywać ludziom siebie (nie do końca fajne tak być zbytnio otwartym na ludzi i "wylewać" swoje WSZYSTKIE emocje na wierzch, no ale to znaczy być emotional). Muzyka to też raczej emo-core, hard-core i tak dalej, i też ma przekazywać emocje piszącego a nie nakłaniać do cięcia się i samobójstw... Podobno 30stM są emo, ale jako wierna wierna słuchaczka od samych początków widzę tam raczej wszystkie emocje, a nie smutek, żal i rozpacz (no i poczytać sobie artykuły o nich, teksty piosenek, wypowiedzi o muzyce, wsłuchać się też byłoby miło, żeby twórczość rozumieć, a nie znać trzy słowa z każdej piosenki i na tej podstawie ich "interpretować")
      Niestety jak dla mnie teraz trzeba mówić o pseudo-emo, bo to to nie ma nic wspólnego z falą emo lat 80.
    • dangerouxangel Re: Styl Emo 22.02.10, 10:56
      Jeśli tylko lubisz swój styl to nie zmieniaj tego chyba że czujesz jakieś
      wątpliwości to spróbuj coś zmienić i zobacz czy nowy styl ci będzie odpowiadaćsurprised
    • chmurka_ NIE MA subkultury EMO! 22.02.10, 11:06
      Odpowiedniem EMO jest SCENE, tak, SCENE. Żaden z tych współczesnych imo (taa, 10-
      letnie dzieci, które włożą arafatkę myślą, że należą do jakiejś subkultury) nie wie o ich
      istnieniu. Emo to bujda. Ktoś niezbyt mądry nazwał scene "emo". Dodał w dodatku, że
      emo się tną, są wiecznie smutni, płaczą i są wrażliwi. B A J E C Z K A.
      Moja dobra koleżanka jest scene. Ma po prostu taki styl, z charakteru jest miłą, ułożoną
      dziewczyną i nigdy się nie cięła.

A co do autorki tematu - pooglądaj lepiej Małych Einsteinów, zanim zaczniesz zaśmiecać
      forum.
      • ne.gra Re: JEST subkultura EMO! 22.02.10, 16:36
        Tylko że mowa o fali emotional lat 80 - ludzi mających za cel życiowy kierowanie się emocjami, życie nie poddane jakimś regułom, a właśnie własnym uczuciom i odczuciom. A, jak już pisałam, ludzie, którzy uważają się za "emo" to nadęte osóbki, które zawłaszczyły sobie pojęcie bycia emocjonalnym, przerabiając je i tworząc "nową falę emo" nie mającą NIC wspólnego z prawdziwymi emocjonalnymi.
    • olkalalala Re: Styl Emo 22.02.10, 11:07
      emo to muzyka -,-
    • esme Re: Styl Emo 22.02.10, 11:09
      emo to muzyka...
      tylko niektórzy się tną... znam ludzi którzy nie są "emo " a się toną
      często ludzie którzy mają taki styl są super
      i wgl. emo mi się podoba ale sama nie jestem smile
      • virginkaa :| 22.02.10, 15:38
        Po pierwsze emo to muzyka, a styl to scene.
        Po drugie Naprawdę jesteś "EMO" , jakbyś na prawdę nią była to nie zastanawiałabyś się, czy zmienić siebie.. Pewnie jesteś kolejną osobą , która założyła arafatkę, pomalowała paznokcie i myśli że jest "EMO"....
    • zjem_ci_kota Nie ma czegoś takiego. 22.02.10, 11:15
      amen.
    • happysad1 y. ... 22.02.10, 11:29
      Emo to normalna subkultura , taka jak punkowcy czy skejci .
      I jakby twoje pytanie jest bez sensu , bo jakbys na serio byla emo to bys sie
      nie pytala czy masz byc emo nadal ... Bo w kazdej subkulturze tak samo i w emo
      nie liczy sie tylko ubior ale tez poglady . W kazdej subkulturze ludzie mają
      podobne . Wydaje mi sie ze chcesz tylko na siebie ściągnąć uwage
    • oubergine . 22.02.10, 11:38
      twoje 'EMO', nie istnieje, to jest gatunek muzyczny, czy nazwa zespołu.
    • paramore2788 Re: Styl Emo 22.02.10, 14:49
      Podam ci link www.youtube.com/watch?v=7zSXu5oPcG8 w którym jest cała
      prawda o Emo! Ha ha ha
    • cassie_1 Re: Styl Emo 22.02.10, 15:20
      EMO to muzyka muzyka i jeszcze raz muzyka. Emotional hardcore emocore i screamo.
      Styl nie ma nic wspólnego z EMO> Ten styl można nazwać scene.
    • gazowa Re: Styl Emo 22.02.10, 15:34
      współcześnie jak ktoś zobaczy na ulicy osobę w nastroszonych włosach,
      oczojebnych ciuchach i z kokardką włosów automatycznie myśli - Emo. Nie wiem kto
      zapoczątkował takie głupie myślenie, takie stereotypy. Emo to nie tyle wygląd co
      charakter, są to ludzie wrażliwi i tak jak ktoś już pisał prawdziwi emo istnieli
      w latach 80, teraz większość to zbuntowane nastolatki, którym po porostu podoba
      się ten wizerunek. Niektórzy pośród was są emocjonalni a nawet o tym nie wiedzą.
    • slodkiporanek Re: Styl Emo 22.02.10, 15:38
      Uważam, że faceci emo są pedałami, bo tak mi się widzi. Tak dla mnie wyglądają.
      Pytasz czy masz być dalej emo, czy nie. Skoro nawet nie wiesz jak się w związku
      z tym sprawy mają to chyba nim nie jesteś.
    • joasiiaa hahahaha 22.02.10, 19:36
      dobre, sprawiłaś, że pojawił się uśmiech na mojej twarzy wink
    • akira Re: Styl Emo 22.02.10, 21:16
      A kto powiedział, że chłopak emo zawsze musi być gejem. Znam siedemnastolatka, który jest homo i jakoś nie ubiera się jak emo.
    • luciferian Re: Styl Emo 23.02.10, 16:07
      emo to skrot od ang. emotion, w latach 80, emo byli odlamem punkow, byli to ludzie z
      problemami, bezdomni i bezrobotni, wyrazali oni swoj zal i frustracje za pomoca wlasnie
      ciecia sie. Wspolczesne emo to bardziej zzynanie stylu Harajuku pochodzacego z Japonii
      oraz udawanych problemow. Emo nie maja raczej zadnej typowej dla subkultur ideologii
      (tak jak np punki)
      • screm Screamo, emo, muzyka, żaden styl... 23.02.10, 20:00
        Tak w ogóle, to to "emo" wzięło się od gatunku muzyki.

www.lastfm.pl/tag/emo
        www.lastfm.pl/tag/emocore
        www.lastfm.pl/tag/screamo

czytajcie. To wszystko wzięło się od tej muzyki, którą osobiście uwielbiam. I
        może dlatego zamieniłam się w takie "mini emo"?: P
        • screm Ach, sorry! 23.02.10, 20:03
          screamo
          emocore
          emo

a dopiero potem wzięły się "cięcie się", "emo Martynki", "farbowanie włosów",
          "nikt mnie nie rozumie, idę się zabić", "emo to geje", itp...
    • screm Re: Styl Emo 23.02.10, 19:52
      Ostatnio 4 osoby z naszej klasy były na wycieczce z 1 klasami. Wczoraj
      powiedziały do mnie:
      "ej, Anka, wiesz, że ktoś tak do nas: jak się nazywa to emo w okularach?"
      ...
      Okeeeeeeeeeej, potwierdzam, ubieram się na czarno, jak takie emo/metal/goth, ale
      bez żadnych dodatków czy coś.. poza tym mamy w szkole mundurki.
      Może chodziło o moje okulary? Mam jakie "mini spłaszczone nerdy". Ale są bardzo
      ładne i stylowe.
    • goga14 Re: Styl Emo 23.02.10, 19:59
      moja koleżanka jest EMO . xdd
      wszyscy ją lubią..
      niektórzy wcale ich nie znają, a gadają, że się tną .. itp.
      ty rób jak chcesz, jak jesteś emo, no to się zmieniać nie musisz 'bo ludzie
      gadają' .. poprostu bądź sobą .smile)
      kisstongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka