Dodaj do ulubionych

Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny?

23.02.10, 16:30
Ostatnio czytałam wypowiedzi kotków, które stwierdziły (nie wszyscy), że
Polska to dno i, że wyjadą kiedyś to idealnego USA. Pomijając fakt, że miałam
ochotę wyśmiać was na całej linii z tą Ameryką to zastanowiłam się czemu
ludzie, zwłaszcza niektóre nastolatki, nie szanują swojego kraju.
Moim zdaniem osoby nie szanujące swojego kraju nie zasługują na to by w
nim mieszkać... no, a przynajmniej nie powinny mieć zapewnionych tych dobry
polskich warunków. Polacy walczyli o nasz kraj, a niektórym to nie wystarcza
bo nie ma tu nowojorskich sklepów.
A Amerykanie dumni są z USA, dla nich słowa`jak nie wierzysz w to, nie
wierzysz w AMERYKĘ` to spora obraza. Was pewnie by to nie ruszyło (niektórych).
Możecie mówić, że się wymądrzam, ale nie - ja mówię to co na ten temat myślę.
Pytania do was: Jesteście patriotkami? Uważacie, że to ważne?
Obserwuj wątek
    • jamajka. Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 16:35
      Odp.: Nie.
      • stay_away Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 16:37
        nie, nie jestem patriotką
    • blender Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 16:40
      jestem. Uważam że to jest bardzo ważne.
      gdy nie patriotyzm naszych przodków, nasz kraj przestał by istnieć.
      • elliot Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 16:50
        popieram blender ;p
      • elliot Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:00
        blender masz rację ;p
    • slodkiporanek Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:03
      Nie jestem gorliwą patriotką. Po prostu dobrze mi na razie w Polsce i nie mam
      zamiaru z niej ruszać tyłka na chwilę teraźniejszą.
    • playtime Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:21
      Źle im w Polsce a dlaczego? Dlatego,że w rodzinach nie kultywuje się tradycji
      patriotycznych, dlatego ze starzy śmigają za granicę w pogoni za kasą pozostawiając ich-
      eurosieroty na garnuszku babci, dziadka czy sąsiadki...Źle im w Polsce bo nie znają historii,
      nie wiedzą czym jest Polska, ile-jako kraj, społeczeństwo przeszliśmy aby mogło być tak
      jak teraz...Źle im w Polsce, bo wyjadą za granicę i pracując na budowie albo w fabryce czy
      na koziej farmie zarobią trochę więcej niż tu a po powrocie poszpanują łamaną
      angielszczyzną i szroten kupionym na zagranicznym złomowisku...Źle im w Polsce bo nie
      mieli tego szczęścia mieszkania za granicą i poznania innego kraju na dłuższą metę...Każdy
      Polak twierdzący, że nie jest patriotą powinien być z Polski wydalony...Dzieciaki w waszym
      wieku WALCZYŁY O TO ABYŚCIE WY ŻYLI W WOLNYM KRAJU, a Wy jednym głupim
      zdaniem przekreślacie tę walkę, sprawiacie, że nie miała ona sensu...PRZYKRE.cry
      • kasiekk2 Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:27
        Jestem Patriotą . ; d
        Ale to nie znaczy , że mam cały czas siedziec w Polsce ; D
        Mam zamiar zwiedzac świat , w tym Ameryke .
        I wkurza mnie to , jak ktos nie szanuje , ojczyzny .
        A dużo takich ludzi jest . ciągnie ich do Ameryki,tylko ze względu na to ,że są tam Słit
        gwiazdeczki typu Majli Sajrus . ; x
      • elliot playtime 23.02.10, 17:29
        ja się zgadzam z tobą całkowicie - miło, że jest osoba, która popiera to co
        napisałam i wie co się naprawdę liczy
        • playtime Re: playtime 23.02.10, 17:52
          Tak zostałam wychowana i ukształtowana. Jestem harcerką i szanuję narodową historię.
          Jak można nie znać faktów dotyczących historii naszego narodu? Jak można nie czytać
          literatury opowiadającej o losach ludzi-naszych przodków na przestrzeni wieków? Jeśli ktoś
          twierdzi, że w Polsce jest teraz źle, to radzę wziąć dobrą książkę historyczną i poczytać-
          wystarczy historia okresu II wojny swiatowej albo najnowsza-komunizm, stan wojenny.
          Ludzie w stanach pili coca colę a nasi nastoletni bohaterzy walczyli z okupantem czy
          prześladowcą. Jesli o Anglię chodzi, kto im tę wolnosć wywalczył? Wiecie co to Dywizjon
          303? Jestem dumna z faktu, że mieszkam w kraju WOLNYM, PIĘKNYM, w kraju
          BOHATERÓW których dziś niewielu...
      • kaila. Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:35
        zgadzam się z playtime :3
        a i ja jestem patriotką.
        w Polsce jest tak jak jest, mało się zmienia.
        ale i tak ja kocham i pewnie nigdy z niej nie wyjadę.
      • w_paski .... 24.02.10, 15:49
        oddałabym życie za kraj w którym się urodziłam....
    • geisterfahrer Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:34
      Niestety nie mogę z czystym sumieniem powiedzieć o sobie jako patriotce. Nasz
      kraj przepełniony jest bólem i brakiem tolerancji.
      Prawdopodobnie, jeżeli sytuacja w Polsce się nie poprawi, wyjadę do Niemczech
      lub Anglii.
      Do żadnego USA, broń Cię panie Boże! Europa jest świetna.

Ponadto jesteśmy wyjątkowo zacofani, ale to tylko dlatego, że mieliśmy obfitą w
      wojny i bitwy przeszłość.
    • reigai Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:42
      to, że ktoś chce wyjechać z Polski, jeszcze o niczym nie świadczy.
      Można powiedzieć, że jestem patriotką, chyba po części duży wpływ na to ma fakt,
      że moja rodzina walczyła na wojnie. Uważam, że mamy piękną (i również
      przepełnioną cierpieniem) historie, biada tym wszystkim, którzy tego nie
      dostrzegają. Cieszy mnie, że nie muszę się wstydzić za dokonania moich przodków.
      Mogę powiedzieć z dumą "mój pradziadek walczył za Ojczyznę", a nie "mój
      pradziadek przekręcał kurki w komorach gazowych"
    • jane_ Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:43
      zgadzam się z Tobą.
      szlag mnie trafia, jak czytam, że jesteśmy nietolerancyjni, zaściankowi, beznadziejni, biedni, zacofani i nie wiadomo co jeszcze. mam ochotę zrobić tym osobom krzywdę i pokazac im, że dostali szanse życia w godnych warunkach, a tego nie doceniają. czemu? bo lansowany jest taki zachodni model życia, przez media szczególnie. nikt nie pomyśli, że w większości to fikcja, a te tysiące kilometrów dalej nie znaczy lepiej.
      jestem dumna z bycia polką.
      • playtime Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:01
        przeczytałam wypowiedzi kotków mojemu tacie i wiecie co powiedział, kilkanaście lat temu
        mało kogo było stać na zakupy w Peweksach-zagraniczne towary i inne bajery, w
        normalnych sklepach prawie nic nie było-poza octem i smalcem, nawet papier toaletowy
        to był luksus. Po telewizor moja babcia stała w dwudniowej kolejce, a dziadek po powrocie
        z Niemiec musiał podzielić 3 banany pomiędzy swoich dwóch synów i troje dzieci
        sąsiadki...A WAM ŹLE! Cudze chwalicie, swego nie znacie...sciana
    • audreey Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:46
      czy jestem patriotką? trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, bo sens tego słowa
      jest inny niż, przykładowo, sześćdziesiąt lat temu, podczas wojny.
      ale sądzę, że tak. lubię Polskę i nie wstydzę się swojego pochodzenia. tu się
      urodziłam, wychowałam, tu mieszkam. i nie chciałabym opuścić tego kraju, jeśli
      miałabym się nad tym zastanowić.
      podziwiam naszych rodaków, którzy gotowi byli zginąć dla niepodległości Polski
      czy po to, by przyśpieszyć koniec wojny. to wyraz głębokiej miłości dla kraju i
      nie wątpię, że w tych czasach trudno byłoby o takie poświęcenie.
      naprawdę nie lubię, gdy inni cały czas wspominają o, nie wiem, USA - jakie to
      jest mocarstwo, jak tam fajnie - po prostu świat idealny, a nie dostrzegają, że
      wokół siebie również mają wiele możliwości rozwoju, pracy, cudownego życia.
    • eloelo zgadzam się z blender. 23.02.10, 17:48
      gdyby nie to że podczas II wojny światowej polacy walczyli o niepodległość nie
      byliśmy by teraz wolni oraz szczęśliwi!!!!!!!!! a przecież wszyscy którzy oddali
      podczas wojny życie byli patriotami!
    • spad_ Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:50
      Ja patriota nie jestem. Mam obywatelstwo amerykanskie i polskie lecz wole
      mieszkac w polsce
    • violet_ Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:50
      podpisuję się w całości pod wypowiedzią @jane, chyba już napisała wszystko, co miałam
      na ten temat do powiedzenia.
    • monique_93 Patriotka całym sercem:) 23.02.10, 17:52
      Jestem patriotką. Kocham Polskę, polską historię no i niestety Polaków...;D
    • grafka A teraz trochę prawdy i szczerości. 23.02.10, 17:52
      Ok, ok. Polacy walczyli okraj, wygrali. Pyrrusowym zwycięstwem, ale wygrali.

Dlaczego ameryka.?

Bo to, co za przeproszeniem zrobili nasi pseudo 'politycy', nie nazywa się krajem.

W przeciwieństwie do Ameryki, gdzie finanse chodzą jak w zegarku. Wszystko jest świetnie
      doceniane i oceniane. Co pracującym się podoba smile

Jak będziesz starsza to zobaczymy co powiesz..

Obecnie polska to tylko kawałek, mały kawałek, ziemi.
      Obecnie ameryka to duży kawałek ziemi z dobrze rozwiniętą gospodarką.

Nie mowię oczywiscie o 'SłEeEeEEeEt Na$stI L@yDiE$' czyli słodkich nastolatkach, które
      chciałyby pocałować Justina Duperina w dupe. ;/

Ale faktycznie jesli ktos chce sobie zarobic to pozostaje: chęć
      pieniędzy+wysiłek=ameryka, która Ci dobrze zapłaci.

TYLE.
      • kammilla Re: A teraz trochę prawdy i szczerości. 23.02.10, 17:57
        Jak to się mówi "Wszędzie jest dobrze, tam gdzie nas nie ma..."
        Nie jestem zagorzałą patriotką. Szanuję nasz kraj i jego historię, ale nie widzę tu swojej
        przyszłości. W dorosłym życiu nie będę mieszkać w Polsce. Fascynują mnie zupełnie inne
        kraje i kultury.Po prostu nie wyobrażam sobie żebym mogła mieszkać w Pl.
        I nie, nie chodzi mi o to że chcę mieszkać w Los angeles blisko gwiazd... Po prostu interesuje
        się innymi kulturami i w przyszłości nie chcę tu mieszkać.
      • cupcakes_ zgadzam się 23.02.10, 18:10
        ujełaś wszystko to co chciałam sama napisać!
        lepiej bym tego nie opisała c:
      • weron Re: A teraz trochę prawdy i szczerości. 23.02.10, 18:13
        GRAFKA jesteś NAJLEPSZA

Justina Duperina

HAHA
      • playtime Re: A teraz trochę prawdy i szczerości. 23.02.10, 18:15
        GRAFKA widzę, że ci american dream uderzył do głowybig_grinbig_grin Od pucybuta do
        biznesmena...taaaak? Byłaś Ty kiedyś trochę dłużej w USA? Miałaś okazję uczyć się w
        amerykańskiej szkole? Poziom kształcenia jest beznadziejnie niski, wiedza ogólna jeszcze
        bardziej okrojona- niezbędne minimum...Żenada! Masz rację w jednej kwestii, my jesteśmy
        gó...- nie patrioci...oni-chlubią się tym, że są amerykanami god bless America. Zresztą
        rodowitych amerykanów w samej Ameryce jest niewielu, cała reszta to tacy jak Ty piewcy
        masowej kultury, multikulturalizmu i mieszanki narodowości... Wiesz co, mało kto tam wie
        co to jest Polka i gdzie to coś leży...a o czyt to świadczy? Jasne, ze o niezbyt wysokim
        poziomie intelektualnym...zresztą wystarczy lanserka i konsumpcjonizm oraz egocentryzm
        i wygodnictwo...
      • reigai Re: A teraz trochę prawdy i szczerości. 23.02.10, 18:30
        pozdrawiam koleżankę, która sądzi, że za Oceanem rozgrywa się "american dream"
        gdybyś była chociaż trochę zorientowana, to wiedziałabyś, że obecnie sytuacja w
        Stanach jest bardzo ciężka dla średniozamożnej klasy średniej, która ma problemy
        ze zdolnością kredytową. Ale jeżeli jesteś córką maharadży to będziesz miała
        życie, jak w Madrycie smile (o ile prędzej, czy później Ciebie też nie dotknie
        kryzys, albo nie nastąpi kolejny krach na giełdzie)

"Finanse chodzą jak w zegarku"
        ale się uśmiałam. Oczywiście, zwłaszcza przy kilku bankach, które ogłosiły
        upadłość smile
        • playtime Re: A teraz trochę prawdy i szczerości. 23.02.10, 18:50
          regai dziękuję za wsparcie... Ludzie słysząc słowo AMERYKA normalnie szaleją, ale nie
          wiem dlaczego...co w tej Ameryce takiego wyjątkowego. Nie będziemy odradzać, niech
          jadą, zaznaja tego DOBROBYTU w kartonie, bez zasiłku.
      • elliot Re: A teraz trochę prawdy i szczerości - do garfki 23.02.10, 18:39
        na tym małym kawałku Ziemi się wychowałaś, masz jakiekolwiek pojęcie o życiu
        dzięki polskiej szkole, możesz mówić po polsku, gdyby nie twoi przodkowie
        siedziałabyś z Niemcami, którzy by cię na siłę `germanili. USA jest bogate. To
        samo można powiedzieć o Polsce - oczywiście o klasie najwyższej jeśli chodzi o
        pieniądze. a reszta? Ameryka im nie pomoże. Poziom nauczania, ten amerykański,
        jest niski. Może istnieje taka uczelnia jak Harwrad czy jak to się tam pisze -
        ale ma swoje koszty! Tam nie ma darmowych studiów, ludzie odkładają na studia
        dzieci kiedy te nawet mówić nie potrafią. Tu możesz liczyć na darmową edukację.

OK, to chyba wszystko co miałam do powiedzenia. Powiedzmy...
    • lady_cat Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:53
      na pewno jest ważny .
      kocham Polskę, ludzi, którzy tu mieszkaja .
      a te dziewczynki narzekające to pewnie brakuje im hany montany . c ;
    • samo_zlo Takk. 23.02.10, 17:55
      Jestem patriotką i szanuję nasz kraj. Nigdy nie pomyślałam aby gdzieś wyjechać.

Usa mni się trochę takie sztuczne wydaje/.
    • crazygirl2302 Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 17:56
      nie jestem jakas wielka patriotka, zawsze jak ktos sie pyta to mowie, ze polska
      to zadupie i chcialabym mieszkac w usa, taka prawda, ale czasem jestem dumna z
      mojego kraju (raz na ruski rok) tongue_out
    • marlene ... 23.02.10, 18:07
      No cóż... Przyznam szczerze, że nie jestem stuprocentową patriotką,
      niejednokrotnie przeklinam mój kraj za to, że nie daje dobrych warunków do życia
      ludziom i mój ojciec pracuje w Austrii. Nie mogę patrzeć co politycy robią z
      naszą Polską, jak panuje korupcja i zawiść, prócz tego jesteśmy daleko w tyle.
      Mimo wszystko kocham ten mały skrawek Ziemi, tu mam przyjaciół, rodzinę,
      bliskich. Tu się urodziłam, tu kroczyłam po polskich lasach jako dziecko,
      wypowiadałam pierwsze słówka mojego ojczystego języka. Stoimy sto lat świetlnych
      za USA, pomimo, że tam panuje kryzys. Ba, nie sięgamy potęgą nawet za średnio
      rozwiniętymi państwami europejskimi. Nie ukrywam, że życie w innym państwie
      byłoby łatwiejsze, ale nie opuściłabym Polski.
      Bo kocham Polskę, jak każda z nas, choć nawet nie zdaje sobie sprawy...
    • weron Patriotyzm? Oczywiście 23.02.10, 18:12
      Te dwie pierwsze powinny sobie pojechać mieszkać na kilka miesięcy gdzie indziej, bez
      własnej woli, żeby zobaczyć jak jest gdzie indziej
      nasi dziedkowie i pradziadkowie walczyli o to abyś teraz mogła smażyć sobie tyłek
      na balkonie i gadać do mamy po POLSKU!
      crazygirl2302 Oni walczyli po to żebyś mogła siedzieć na kotku i pisać brderne
      rzeczy że nie kochasz własnego kraju, bo chcesz lecieć do tej brudnej AMERYKI żeby
      zobaczyć tego BIEBERA i SREILY?!! Jakby nie 123 lata niewoli naszych pra pra dziadków to
      może i bylibyśmy teraz tak samo nie tolerancyjni i nie patriotyczni dla swojego kraju jak
      Amerykanie.
      Cóż oni kochają tylko KFC i McDonald, cóż nie dziw

proszę takich trzymać zdala odemnie. nie zasługują na miano POLAKÓW

Tak, jestem patriotką i to jeszcze JAKĄ. Ci co mnie znają wiedzą naj lepiej. Do McDonalda
      też już nie chodze, wierz mi ELLIOT, a już nie mówiąc o innych Bunger Kingach czy innych
      świnstwach.

Radzę wszystkim się zastanowić zanim cokolwiek napiszą =D
    • kicia3 Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:14
      Ja jestem patriotką i myśle że to jest ważne. Bardzo lubie Polskę i jestem dumna z bycia Polką. Powinniśmy szanować nasz kraj. A USA wcale nie jest idealne.
    • light Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:16
      Jestem, kocham ten kraj i szanuję historię.
      Mimo to mam wrażenie, że my sami niszczymy zdanie o naszym kraju. Spójrzmy tylko
      na niektóre osoby, czy to z podwórka, czy w internecie - tutaj często robią z
      naszym językiem... coś dziwnego. A język powinien być przede wszystkim poczuciem
      tożsamości narodowej, moim zdaniem. - nie powinniśmy go świadomie niszczyć.
      A wracając do tematu: Nie wiem, czy żołnierze - tak odważni, oddani naszej
      ojczyźnie - za właśnie taką Polskę walczyli.
      Mimo to Polskę będę kochać.
    • czekolade13 Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:20
      hahaha smile ja patriotką może ale nie polski to jedno wielki bagno jak mówi
      piosenka a tym co zginęli to co kazał im ktoś walczyć??confusedconfusedconfusedconfusedconfused raczej
      nie Polska tutaj nie warto mieszkać przy pierwszej lepszej okazji wyjechać bym
      akurat to nie musi być USA ale chciała bym ale wystarczy że tam umieli by coś
      zorganizować ale w Polsce....trzyma mnie tylko rodzina .... a nie to że jestem
      patriotka bo nie jestem surprisedsurprisedsurprisedsurprised
      • reigai Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:25
        odsyłam do podręczników historycznych, bo z kimś tak zacofanym ciężko jest
        konwersować, bez ciśnienia skaczącego na 140.

Powiem tylko, że gdybyś żyła siedemdziesiąt lat temu to śpiewałabyś inaczej
        (albo była niemieckim/radzieckim kablem)
        • playtime Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:59
          reigai...co możemy dodać??? "Jedź dziecko i nie wracaj, niech cię zatrudnią jako
          konserwatora powierzchni płaskich, albo pomywaczkę w najleprzym wypadku..."
          Powodzenia życzę wszystkim pseudo Polakom...spierniczać za granicę
      • weron Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:47
        DO czekolade13 nikt nie kazał im walczyć, lecz w porównaniu z TOBĄ, oni
        przynajmiej kochali swój kraj. Mogli się poświęcić. Ale jeżeli tak cię ciągnie do Niemiec czy
        Rosji <bo o tym MOWA> to proszę bardzo.

Napisz jednak potem, czy ładnie cię zgemanizowali, może być po niemiecku, jak już
        zapomnisz ojczystego języka, i tak będę rozumieć

• audreey Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:53
        "a tym co zginęli to co kazał im ktoś walczyć??". zabiłaś mnie.
        dziękuję.
    • panna_taylor.. Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:44
      ja nie jestem patriotką , chociaż bardzo bym chciała . zadawałam sobie to pytanie , i np. jak by była wojna [ mam nadzieję że nie będzie ] to ja na bank bym wyjechała z Polski , a to oznacza że nie jestem patriotką crying
      • audreey Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:58
        wyjechałabyś z Polski - na pewno byłoby to bardzo proste. ot, spakowałabyś
        walizki i bum! już cię nie ma. smile.
        słońce, to nie byłoby takie proste. poza tym, wiesz, że w II wojnie światowej
        brało udział 61 państw na bodajże 67 wtedy istniejących?
        • reigai Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 19:12
          @audreey, i skończyło się na tym, że nasi najwięksi sojusznicy się odwrócili do
          nas, za przeproszeniem, dupami. Z tego co pamiętam neutralne były Szwajcaria
          (jak zawsze), Turcja, Hiszpania, Portugalia, Irlandia, Szwecja, ale
          Czechosłowacja przykładowo też się do wojny nie paliła, to Hitler postawił przed
          jej granicami wojska i Benesz nie miał innego wyjścia, niż podpisać kapitulację
    • akira Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:45
      Polska to kraj nietolerancyjnych ludzi. Jesteśmy zacofani, w rządzie mało jest osób "normalnych". W przeciwieństwie do USA prezydent nie ma nic do gadania. Wszystko musi być zatwierdzone przez parlament, w którym trudno o większość jednoznacznych głosów. Jednym słowem jeden, wielki bajzel.

Chociaż, gdyby zmienić konstytucję nasz kraj mógłby wreszcie stanąć na nogi.
      • akira Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 18:46
        Jednak mimo wszystko kocham Polskę. Ale uważam, że wiele powinniśmy zmienić.
        • jane_ Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 19:51
          i te zmiany się dzieją. co chwile jest mowa o nowych ustawach, ale większości nie widać, bo niektóre media są stronnicze i wywlekają tylko brudy, aby innych polityków pokazać w dobrym świetle. ja mam wrazenie, że te, które jadą po politykach nie mają o tym pojęcia, o tym, co tak na prawdę się dzieje. w ameryce był i jest straszny kryzys. polska jako jedyny kraj w europie miał ostatnio pkb na plusie. plujecie na polskich polityków, nie zdając sobie sprawy z tego, że w innych krajach też są afery. tez nie jest różowo.

ogólnie czytam wręcz same farmazony tutaj, bo większość z was wartość kraju liczy przez to, ile razy miley w nim była.
          • playtime ups 24.02.10, 19:47
            jane_ a kto to właściwie jest ta "miley"?
            uhahahahahahahahahahahahahahah
    • drama_queen Re: Patriotyzm - jak bardzo jest dla was ważny? 23.02.10, 20:16
      zgadzam się z Tobą. nasz kraj jest krajem małym, ale to nasza ojczyzna,
      powinniśmy być z tego dumni, że pochodzimy właśnie z Polski. młodzież podnieca
      to, że z USA jest wiele sław, jest dużo sklepów itp. ale przecież w Polsce nie
      jest źle, mamy co jeść, co pić, w co się ubrać, a nie we wszystkich krajach są
      te elementy. cieszmy się tym co mamy, a nie wytykamy to czego nie mamy. Polska
      forever <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka