oktuu Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 18:03 a kto tego nie robi? wiesz, że jest coś takiego jak pierwsze wrażenie? tak, to o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
metal Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 19:59 ja nie oceniam po wyglądzie i nie lubię jak inni ludzie zwracają na to uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
ssanderka Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:04 nie przejmuj sie nimi gdyz potem bedziesz miala proste zeby.. a teraz Ci tlyko zazdroszcza z emozesz o siebie zadbac Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:17 napoczatku oceniam po wygladzie a potem juz nie jak poznaje tego kogos nie lubie w sobie tego ze oceniam na poczatku po wygladzie ale to podswiadomie a nie ze jak ktos nie jest piekny to nie bd z nim gadac bo takich tez znam Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:31 patrzę na wygląd ale nie wyśmiewam osób, które noszą okulary czy coś ... ale gdy widzę jakąś dziewczynę z gołym pępkiem szpilami 10cm. to wiem, że raczej moją przyjaciółką nie będzie. oceniam, ale w granicach rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
messalina a kto tego nie robi? 07.03.10, 20:27 Nie da sie kontrolowac bicia serca. Ocenianie po wygladzie, czy chcemy, czy nie, robimy to podswiadomie. Jestesmy wzrokowcami. Chodzi o jakies cechy charakterystyczne, a aparat ortodontyczny czy okulary - generalnie mi to zwisa, bo nie jest uzaleznione od naszego wyboru. Oceniam to, na co dana osoba ma wplyw. Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:30 Tak ale nie po rzeczach typu piegi, aparat, okulary itp. Owszem, oceniam ludzi po ubiorze ale dzięki temu wiem czy dana osoba o siebie dba. Nie wybrałabym chłopaka w brudnej koszulce i podartych spodniach.. Pomyślałabym "On chyba o siebie nie dba".. Pod sumując Tak, często patrzę na wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkaa_96 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:41 pół na półoceniam wygląd w sęsie nie czy ktoś jest ładny czy brzydki tylko czy o siebie dba i oczywiście o higiene... Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:41 `.Ja zawsze oceniam całokształt ; >. Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:41 oceniam i wcale tego nie kryję. chyba ważna jest higiena, to czy ktoś o siebie dba i wgl ;/ nie chce się zawać z jakąś 'fleją' - .- to chyba oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczek3508 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:42 Jak najbardziej TAK ! Na przykład nie umówię się z chłopakiem który jest brzydko ubrany ... Tak samo moje koleżanki ubierają się bardzo fajne Może wygląd nie jest najważniejszy ale jak dla MNIE ważny Odpowiedz Link Zgłoś
lisaxx Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:51 tak po tym mozna juz troche wywnioskowac . np jaki ktos ma styl , czy dba o siebie . no i ponoc niektorzy jak jak kogos zobacza to juz wiedza o nic wszystko ;d ale czasami pozory myla .. a zeby wiedziec jaki ktos jest trzeba go poznac , ale pierwsze wrazenie to wlasnie wyglad . Odpowiedz Link Zgłoś
loves_vampire11 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 20:48 nie oceniam nikogo po wyglądzie a przynajmniej staram się tego nie robić gdyby moje teraźniejsze przyjaciółki nosiły okulary aparat i obdarte ciuchy to nic. liczyło by się dla mnie tylko ich wnętrze !! Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusowa Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 21:25 napewno wygląd robi na początku dobre lub złe wrażenie ale nie oceniam ludzi po wyglądzie sama nie jestem piękna mam kumpele która nosi aparat a sama nosze okulary wracajac do aparatu u mnie w klasie mają go 3 osoby i jakoś jak się z nimi gada to się nie zwraca na to uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
holiday do elen. 07.03.10, 21:43 chodziło chyba o negatywne ocenianie innych i o stereotypy. na ich podstawie ludzie potrafią negatywnie oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
holiday ; ) 07.03.10, 22:07 a i jeszcze jedno, do autorki wątku. W noszenie aparatu i okularów nie ma nic złego. Popatrz ile innych osób je nosi. Jak będziesz wyglądać zależy też od dobrania okularów lub aparatu do urody...I od Twojego gustu I nawet nie ma o czym gadać, to zupełnie normalna rzecz. Moja siostra chciała kiedyś nosić okulary, ale nie miała potrzeby. Nosi za to aparat na zęby. Bardzo ładnie w nim wygląda. Ja noszę okulary. Wyglądam normalnie. Ludzie się przyzwyczaili, koleżanki mówią mi nawet, że lepiej w nich niż bez. Luudzie. Oprócz mnie w klasie są jeszcze inne osoby noszące okulary. Normalka. Mam nadzieje , że się nie zamartwiasz... Ja się nie zamartwiam bo poprostu nie uważam, że to powód do zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
aliciajonas Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 21:45 niby tak.., ale nawet jeśli ktoś jest, łagodnie mówiąc brzydki to nie oznacza od razu, że sie z nim nie dogadam, wręcz przeciwnie - ci którzy urodą nie grzeszą zazwyczaj mają więcej do powiedzenia niż Ci 'najpiękniejsi' chodź zdarzają się także wyjątki Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 21:59 Szerze mówiąc to czasami tak. Ale zdarza mi się to rzadko. Ważnejszy jest dla mnie charakter Odpowiedz Link Zgłoś
losers Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 22:01 trochę nie w porządku, że się z ciebie śmieją, bo tak jak powiedziałaś - powinno się zwracać uwagę na wnętrze. jeśli tobie przeszkadzają okulary, to zawsze możesz nosić szkła kontaktowe, ale nic na siłę. myślę, że KAŻDY gdzieś tam, czasem patrzy na wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
holiday Re: Oceniasz po wyglądzie ? 07.03.10, 22:09 Ahh, no właśnie! Kolejnym plusem jest to, że w przyszłoości można nosić szkła kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
naataalkaa94 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 14:16 kurde, ja zwracam uwagę na buty,oczy i uśmiechA później na reszteę.Oczywiście jeśli ktos pali pije i wgl jest dnem to niech spada. Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 14:59 Emmm może tak. Wygląd nie jest taki ważny, rzeczywiście warzniejsze jest wnętrze , ale ja bym nie chciała pokazywać się z kimś kto waży ze 130 kg. i wygląda jak śmietnikaż, więc to zalezy... ale są ludzie którzy po prostu samym wyglądem mnie b. wkurzają Odpowiedz Link Zgłoś
hello_music Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 17:06 dla mnie liczy sie i to i to xd oczywiściee charakter ma większy wpływ na moją ocenee. ale wygląd też oceniam . chociaż mam takie kol. że są uchhh.. no teges ale je kocham bo zawsze mi pomogaą xd a ty masz.. zjeba**** znajomychh xd Odpowiedz Link Zgłoś
lalalax3 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 16:58 zależy , . ale liczy się także to co kto ma w środku . bo np. jest ładny i wgl . ale zachowuje się jak by był pępkiem świata xd ;d. Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 18:03 najpierw zwracam uwagę na charakter . : ) Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 22:51 jak widzę plastik to mi się rzygać chce ! ale tak ogólnie nie oceniam po wyglądzie bardziej liczy się to czy ma coś w głowie ;** Odpowiedz Link Zgłoś
extraordinary Re: Oceniasz po wyglądzie ? 14.03.10, 22:57 Często w wyglądzie zaznaczają się cechy człowieka. Myślę że zwykle szukam tego "czegoś" w wyglądzie drugiej osoby, ale żadnej po nim nie oceniam. Do oceniania trzeba kogoś poznać, i już. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Oceniasz po wyglądzie ? 15.03.10, 13:41 Wygląd ma tam jakieś znaczenie. Nawet podswiadomie wolimy towarzystwo ludzi zadbanych, ładnych. Przyjaciół zbieram na podstawie wnetrza - co bym miała robić ze sliczną jak obrazek, lecz pustą lalą? Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. Re: Oceniasz po wyglądzie ? 15.03.10, 20:16 u mnie w szkole okulary raczej są hitem. teraz to nawet wszyscy chcą mieć aparat bo twierdzą że to modne. ja nie. liczy się dla mnie wnętrze człowieka. przynajmniej mam taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Oceniasz po wyglądzie ? 15.03.10, 20:20 Czasami, ale staram się tego nie robić, ponieważ zwykle mylę się co do ludzi. Muszę ich poznać... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo_mi ... 15.03.10, 20:29 Przeważnie nie ale po wyglądzie można sie dowiedzieć wiele bo przeważnie każdy ubiera się zgodznie z charakerem ale nie zawsze oczywiście ale założmy jak chodzi o chłopaka. Chodziła byś z kims kto ci się nie podoba? Szczerze wątpie... Odpowiedz Link Zgłoś