ciastko_kremik Moim zdaniem... 24.12.10, 14:52 masz rację... Ale np ja uwielbiam wampiry... I moż ezaczęło się od Zmierzchu ale nie czytam tych książek bo są modne tylko dlatego że mi się naprawde podobają i kocham wampiry... Mnie denerwują najbardziej zmierzchofanki... Bo one pewnie nawet nie czytały prawdziwych książek o wampirach... tj. całe kroniki wampirów... Tylko Zmierzch i Zmierzch... Ja chociaż że uwielbiam wampiry nie lubie Zmierzchu... Chociaż przyznaje że przeczytałam z naprawde wielkim zainteresowaniem ale po Wywiadzie z wampirem i Pamiętnikach jest to dla mnie nic nic i i jeszce raz nic... Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 24.12.10, 14:54 Cóż, to kwestia gustu i mody. Lubię książki o wampirach, aczkolwiek niektóre mnie nudzą, nie mam na punkcie wampirów jakiejś manii i nigdy nie miałam więc czytam różnorodne książki, a nie karmię się historiami o wampirach do znudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pyskatagowniara Re: Sezon na wampiry ;D 24.12.10, 14:58 Ja kocham Sage Zmierzch jak i Pamiętnik wampirów . Jestem teraz właśnie w trakcie czytania "Pamiętników wampirów " "Przebudzenie" Powiem szczerze że to świetna książka. Lubie też czytać pamiętniki najlepszy pamiętnik na świecie to " Pamiętnik narkomanki" wgl wszystkie książki autorki Barbary Rosiek są świetne . Polecam serdecznie szczególnie "Pamiętnik narkomanki" , "Kokaina" , "Alkohol, prochy i ja" . Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_13 Re: Sezon na wampiry ;D 24.12.10, 15:11 już nie mogę... wszędzie tylko ten zasrany Zmierzch -.- nic nie mam do takich tematów książek i filmów, ale co się teraz dzieje to dla mnie już przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
demi2917 Re: Sezon na wampiry ;D 24.12.10, 15:29 Hmmm...ja przeczytałam Zmierzch i nawet mi sie podobał, ale po zmierzchu nie czytałam już żadnej innej książki o wampirach..raczej czytam takie inne... Odpowiedz Link Zgłoś
loveash Re: Sezon na wampiry ;D 24.12.10, 15:38 Nie wiem, nie orientuję się w świecie książek. Zmierzch nie przypadł mi do gustu - jak dla mnie to kolejna, zwykła romantyczna bajeczka dla małych dziewczynek. Pamiętniki Wampirów - z lekka lepsze od Zmierzchu, lecz prawie to samo g***o. W obu nie pasują mi też sposoby przedstawiania krwiopijców. Zmierzch - w dzień wampirkowi tylko skóra się świeci/błyszczy PW - jak założy pierścień to wszystko jest git True Blood - jedyne, co o wampirach kocham Było przed ekranizacją Zmierzchu, która przyniosła mu taką popularność. Było przed serialem Pamiętnikami Wampirów. W TB coś się przynajmniej dzieje, jest walka, jest krew. Tak, jest tam też wątek miłosny. Ale wszystko nie kręci się wokół niego i tylko niego. TB jest od lat 16, Zmierzch od 12, a PW od 13... To też trochę mów za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
ley Re: Sezon na wampiry ;D 24.12.10, 18:50 czytuję różne książki, naprawdę przeróżne. lubię kryminały, horrory, ogólnie to wszystko po trochu. do porządnych wampirów też nie mam nic przeciwko, bo prawdę mówiąc "zmierzch" rozpoczął chorą manię, przez którą rąbnięte dwunastolatki piszczą, jakże by nie było super, gdyby wampiry istniały. pominę oczywiście fakt, że uważają, że wampir to typowy pantoflarz Edward. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 27.12.10, 12:10 wampiry to był fajny temat ale zmierzch wszystko zrujnował ja tam wolę dramaty czytać heh Odpowiedz Link Zgłoś
hatterka Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 12:25 Mnie tam wampiry nie obchodzą, nie czytam Zmierzchów i innych dupereli tego typu, gdzie wampiry świecą się w słońcu jak psu... ekhm, jak bożonarodzeniowa choinka. Edzio mnie nie kręci, wilkołaki i inne stwory tego typu też nie, tak samo jak książki o wielkiej miłości zwykłej i niezwykłego, wgl romansidła mnie nudzą. Jedynym minusem tej wampiro-,a właściwie zmierzchomanii jest to, że w Empiku nie zaglądam już do działu "Literatura młodzieżowa", bo wiem, że nie znajdę tam nic dla siebie. Pozostał mi tylko dział "Sensacja", ale nie narzekam, bo dzięki nawałowi książek o wampirach, które mnie nie kręcą, zaczęłam szukać czegoś nowego i znalazłam Steve'a Berry'ego, Roberta Muchamore'a, Dana Browna i ich genialne książki Odpowiedz Link Zgłoś
miastowa. Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 16:54 wampiry rlz najlepsza Saga Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria_ jest ich za dużo... 27.12.10, 17:03 osobiście lubie wampiry ale takie "prawdziwe" czyli takie które wszystkich zabijają a nie takie sweetaśne wampirajki jak w zmierzchu. no ale najbardziej wole czarownice bo wampirów jest już po prostu za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
dosia321 Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:11 Uwielbiam mroczne książki, a książki o wampirach zazwyczaj są mroczne. Więc tak chcę więcej książek o wampirach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vampirediaries Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:22 Lubie książki fantazy ! Wampirami ze tak powiem `żyje` . Odpowiedz Link Zgłoś
alicesz Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:22 Tak się rozpisali, że niektóre były o wiele lepsze od "Zmierzchu" i "Pamiętników wampirów";P Np. "Akademia wampirów". to jest dopiero cudo... Wiesz, jest taka zasada. Jak ci się nie podoba to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka1136 Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 19:21 alicesz napisał(a): > Tak się rozpisali, że niektóre były o wiele lepsze od "Zmierzchu" i "Pamiętnikó > w wampirów";P > Np. "Akademia wampirów". to jest dopiero cudo... > > Wiesz, jest taka zasada. Jak ci się nie podoba to nie czytaj. zgadzam się z Tobą. Akademia Wampirów to jest cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf ` 27.12.10, 17:30 Nie powiem... Lekko to irytuje. Ale musimy wytrzymać. W takich czasach NIESTETY przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iska1998 Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:31 najlepszy jest zmierzchczytam jeszcze inne książki o wampirach ale w większości to przesada i kich Odpowiedz Link Zgłoś
iska1998 Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:33 choć jestem fanką zmierzchu to polecam wszystkim książkę zmrok-parodię Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly141 Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:35 To jest trochę wkurzające, że teraz co 2 nowo wydana książka to książka o wampirach. No cóż, trzeba to przetrwać xd Nie mam nic do wampirów, bo uwielbiam fantastykę, a tam występują dość często, lecz pisanie tak o nich byle coś sprzedać to trochę przesada Ale póki nikt nie zmusza mnie do czytania tego to jest ok xd Odpowiedz Link Zgłoś
juliaa1998 Wampiry 27.12.10, 17:38 Ja chcę więcej wampirów ale i tak najbardziej podoba mi się się Saga Zmierzch i nic tego nie zmieni . Odpowiedz Link Zgłoś
janvier A nie lepiej .... 27.12.10, 17:55 czytać książki które nas czegoś nauczą? Wampiry i wilkołaki ... brr... one ogłupiają dzieci.. czytałam sage Zmierzch i mi się podobała. nie ukrywam. Ale to już wszystko przesada! Ale co zrobić. Jest tyle wspaniałych książek, ale w sklepach są tylko te cholerne wampiry :c Odpowiedz Link Zgłoś
madzix1604 Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:44 A ja właśnie ubóstwiam książki o wampirach Mają to coś ,że jak czytasz to czasami się nie możesz oderwać a czasem się nawet boisz Odpowiedz Link Zgłoś
laleczka. Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 17:44 Lubię Zmierzch ale teraz jak wchodzę do Empika to wszędzie WAMPIRY - książki filmy i wogóle.. Więc mogli by zrobić coś innego choćby z tego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
imaginaria_ Re: Sezon na wampiry ;D 27.12.10, 19:16 bardzo wiele książek o wampirach zostało napisanych przed tymi pseudopowieściami, a po prostu stały się modne teraz. nie wiem, ja tam pozostaję wierna czystej fantastyce ; > Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Sezon na wampiry ;D 02.01.11, 11:31 na początku miałam manię na zmierzch i nadal lubię lecz nie tak bardzo lubię też Pamiętniki wampirów ale nie kręcą mnie wszystkie wampiry tylko ta dwójka Odpowiedz Link Zgłoś
lays_x33 Ja lubię wampiry ,ale .... 06.01.11, 09:17 to już przesada . W empiku już nie ma książek , które byłyby fajne i nie o wampirach xd Odpowiedz Link Zgłoś
spongebob Chyba wystarczy już wampirów ;) Może kryminały? 06.01.11, 13:15 Polubiłam Twilight i Vampire Diaries, ale ostatnio zainteresowałam się też książkami/filmami kryminalnymi, np. "Bez śladu", "Ślady: winny niewinny", "Ślady: zaginiony pocisk". Dobrze bybyło, gdyby teraz pisarze mieli "sezon na kryminały" ;D Odpowiedz Link Zgłoś