milya 16.04.10, 15:47 Mnóstwo dziewczyn zarzuca sobie, że nie wygląda jak jakaś słynna gwiazdka. Potem kolejno: ciężka, syzyfowa praca, brak efektów, depresja i zniszczona psychika. A może być inaczej. Najważniejsza jest akceptacja. Zaakceptujesz to, że jesteś taka jak jesteś - masz wygrane. Myślę, że nawet te gwiazdunie <> miały kompleksy. Ktoś powiedział, że są ładne, a one uwierzyły, i nie przejmowały się głupim gadaniem. Znacie to powiedzenie "wiara czyni cuda"? Sprawdza się w praktyce. Bo to właśnie od tego jak ty się oceniasz, zależy ocena innych. Jeśli powiesz, że jesteś jedyna, wyjątkowa, to oni uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chemically Re: Akceptacja 16.04.10, 15:50 Przecież wygląd nie jest najważniejszy. A poza tym... myślicie, że te gwiazdki bez photoshop'a i tony tapety na mordzie też tak wyglądają? bez tego, są jak każda normalna dziewczyna Gdyby wszyscy wyglądali tak samo, jak znane gwiazdy, świat byłby nudny. A tak, każda jest wyjątkowa, każda ma inną urodę(: Odpowiedz Link Zgłoś
emm_ Re: Akceptacja 16.04.10, 15:53 masz racje. A tak w ogóle, to nie oszukujmy się. Nikt nie jest piekny. Tylko za pomocą photoshopa i ton makijażu te gwiazdy mają miano najpiekniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: Akceptacja 20.04.10, 16:38 nawet gwiazdy mają kompleksy, np. porównując się do innych gwiazd, ale mniejsza... jak ktoś wierzy w swoją wyjątkowość jakieś zaczepki będzie miał gdzieś. ja niestety mam mało pewności siebie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: Akceptacja 20.04.10, 16:42 Te gwiazdy również mają kompleksy, tylko się nie przyznają to taka 'sztuczna akceptacja' rozumiecie? ;3 Nie wiem... może i im za to płacą, a może chcą pocieszyć miliony swoich zagubionych fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Akceptacja 20.04.10, 16:44 chyba każdy ma coś, co mu się nie podoba i co chciałby w sobie zmienić. nie ma ludzi idealnych. sławne celebrytki też na pewno mają kompleksy, szkoda tylko, że wiele zwykłych śmiertelniczek próbuje się do nich porównać i wyglądać tak jak one, na przykład poprzez drakońskie diety. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Akceptacja 20.04.10, 16:54 ja dawno zaakceptowałam moje brzydkie kolana, trądzikową cere, chude ręce, okropne włosy i nie mówię 'o boże, ale ja mam brzydkie włosy i wogóle jestem brzydka'...ale moje koleżanki owszem. ciągle narzekają, ale to niektóre. Odpowiedz Link Zgłoś
squash porażka. 20.04.10, 16:58 co chciałaś zdziałać tym tematem? chyba tylko zniechęcić dziewczyny do pracy nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
euphoria.. Re: porażka. 20.04.10, 17:33 pff squash uświadomić to że każdy jest piękny na swój spobsób ja ogólnie od gwiazd to podpatruję styl ubierania się, ale nie chce się do nich upodabniać Odpowiedz Link Zgłoś
be_my_dream_xde Re: porażka. 20.04.10, 18:28 popatrzcie na taka Miley dla jednych jest ladna dla innych nie tak samo TY dla jednych jestes brzydka, a dla innych jestes bardzo ladna Odpowiedz Link Zgłoś